Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا،  مجمع نمایندگان مازندران امروز چهارشنبه با حضور نماینده ولی فقیه در استان مازندران در دانشگاه آیت الله آملی شهرستان آمل برگزار شد و مسائل متعددی از جمله موضوعات مبتنی بر کرونا و ضرورت کنترل راه های ورود و خروج استان، همکاری نهادهای استانی با نمایندگان استان برای برخورداری بیشتر سهم از بودجه و حل مشکلات استانی در فضای ملی و همچنین احداث منطقه آزاد مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهمترین مسئله که امروز محور صحبت های تقریباً تمامی نمایندگان حاضر استان قرار گرفت ، موضوع ممنوعیت صادرات مرکبات و همچنین واردات بی رویه برنج و اسیب به کشاورزان استان بود که البته توسط رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به میان آمد و اعضای مجمع نمایندگان مازندران خواستار جلوگیری از واردات برنج و همچنین لغو ممنوعیت صادرات مرکبات شدند.
رییس مجمع نمایندگان مازندران در این جلسه با بیان اینکه اولویت نخست کشور و مجلس توسعه و ارتقا و همچنین حمایت از بخش کشاورزی است گفت: در خصوص واردات و صادرات باید بازنگری جدی صورت بگیرد که نیاز است کمیسیون های مربوطه به این مسئله ورود کنند.

منصور علی زارعی با بیان اینکه نیاز برنج کشور ٢ میلیون و ٨٠٠ هزار تن است گفت: این در حالی است که حدود ٢ میلیون و ٤٠٠ هزار تن برنج در کشور تولید می شود و با حمایت مازندران میتوان این کسری را در کوتاه ترین زمان جبران کرد و به قطع وابستگی وارداتی رسید.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی زهکشی اراضی کشاورزی را نیاز جدی این استان دانست و افزود: ٢٥٠ هزار هکتار زمین در مازندران تنها یکبار کشت می شود که با انجام زهکشی می توان از این زمین ها برای چند بار کشت استفاده کرد و سطح تولیدات را نیز افزایش داد.

عقب ماندگی کشاورزی مازندران

نماینده مردم نور و محمودآباد نیز بزرگ ترین مشکل کشاورزی مازندران را عقب ماندگی آن از توسعه مدرنازیسیون عنوان کرد و گفت: عدم توسعه یافتگی کشاورزی مازندران همواره پاشنه اشیل این استان در تولید بوده است.  

ولی الله فرزانه اظهار داشت: با وجود اینکه در تولیدات کشاورزی رتبه سوم کشور را داریم، اما در توسعه یافتگی این صنعت رتبه ١٠ را داریم که برای استانی با ظرفیت مازندران قابل قبول نیست.  

وی تکیه بر کشت سنتی را از بزرگ ترین مشکلات استان توصیف کرد و افزود: یکی از بحث های جدی در حوزه تحریم ها موضوع امنیت غذایی است  که استان مازندران و گیلان ٨٠ درصد برنج کشور را تولید میکنند در صورتی که هنوز کشت برنج در این استان ها به صورت سنتی انجام می شود و با روشهای مدرن فاصله دارد.
نماینده مردم نور و محمودآباد تاکید کرد : در سالهای اخیر در حوزه آبیاری نوین و همچنین یکپارچه سازی اراضی تسهیلات کم بهره و اعتبارات خوبی دیده شد و تخصیص یافت اما هنوز نیز در مدل آبیاری و سطح کشت به روش های سنتی تکیه می شود. 
فرزانه به اختصاص ۵۰ درصد بودجه آبیاری و یکپارچه سازی اراضی کشور به استان مازندران اشاره کرد و گفت: اما با وجود اینکه شبکه ابیاری اراضی کشور در سطح ٣٣ درصد است این رقم برای مازندران حدود ۱۰ درصد می باشد.

خسارت واردات بر کشت برنج مازندران

رئیس جهاد کشاورزی مازندران نیز در این نشست به مسئله واردات برنج اشاره و واردات در مقیاس گسترده را یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی مازندران و استان های شمالی توصیف کرد.  

وی گفت: واردات برنج نه تنها به پیکر کشاورزی کشور بلکه به استان مازندران که شغل اکثر مردم کشاورزی است ضربه سنگینی وارد می کند که باید مدیریت جدی در آن صورت بگیرد.

  عزیزالله شهیدی فر گفت: در حال حاضر ٥٠٠ هزار تن برنج در استان موجودی داریم که به همین اندازه در سایر استان های شمالی هم وجود دارد و نشان میدهد مشکلی در تامین نیاز برنج کشور و سه استان شمالی نداریم. 

شهیدی فر نیاز واقعی کشور برای واردات برنج را ۴۰۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: واردات برنج امسال بیش از نیاز کشور بود و  در حال حاضر نیز ٢٠٠ هزار تن دیگر  در بنادر مانده است که از کیفیت استاندارد برخوردار نیست.

تاکید بر تجهیز مازندران به منطقه آزاد 

نماینده ولی فقیه در استان مازندران نیز افزایش قیمت ارز را فرصتی خوب برای صادرات توصیف کرد و گفت: باید تولید کنندگان و کشاورزان از این فرصت نهایت بهره را ببرند.  
آیت الله محمدباقر محمدی لائینی افزود: ما باید با استفاده از صادرات از گرانی دلار به صورت بهینه استفاده کنیم در حالی که همچنان تقاضا برای واردات وجود دارد که بخش زیادی از انرژی و منابع کشور را هدر می دهد. 

وی استفاده از ظرفیت داخلی تولید برای رفع نیازهای غذایی کشور را حیاتی دانست و افزود: مازندران ظرفیت بزرگی دارد که باید در سطح ملی دیده شود.  
نماینده ولی فقیه در استان مازندران ایجاد منطقه آزاد تجاری در مازندران را فرصتی برای تامین بخش قابل توجهی از نیازهای کشور توصیف کرد و افزود: منطقه ازاد می تواند زمینه ای برای وارد شدن تکتولوژی و افزایش صادرات  محصولات کشاورزی مازندران باشدکه به نفع منطقه است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی واردات مازندران نماینده مجلس شورای اسلامی برنج نماینده ولی فقیه مازندران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی واردات مازندران وزارت جهاد کشاورزی واردات مازندران نماینده مجلس شورای اسلامی برنج نماینده ولی فقیه مازندران اخبار کنکور مجمع نمایندگان مازندران کشاورزی مازندران نماینده ولی فقیه استان مازندران واردات برنج هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۷۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون

تهران-ایرنا-سخنگوی دولت گفت: معاون محترم اول رئیس‌جمهور در روزهای اخیر برای سومین‌بار از ابتدای سال با اعضای اتاق بازرگانی و نمایندگان بخش خصوصی در حوزه صنعت و معدن و کشاورزی جلسات مشترکی برگزار کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی بهادری جهرمی امروز _سه‌شنبه چهارم اردیبهشت_ در نشست خبری خود با حضور خبرنگاران اظهار کرد: معاون محترم اول رئیس‌جمهور در روزهای اخیر برای سومین‌بار از ابتدای سال با اعضای اتاق بازرگانی و نمایندگان بخش خصوصی در حوزه صنعت و معدن و کشاورزی جلسات مشترکی برگزار کرده است. در این جلسات برای تحقق شعار سال و رفع چالش‌های فعالان اقتصادی بحث، بررسی و تصمیم‌گیری شد.

تکمیل می‌شود..


کد خبر 747169

دیگر خبرها

  • نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • برگزاری نشست کمیسیون‌های سه گانه فدراسیون دوومیدانی | انتخاب روسا و نمایندگان کمیسیون ها در مجمع
  • باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون
  • سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است
  • تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران