Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: در بودجه سال ۱۴۰۰ برآورد اولیه ۳۳۲ هزار میلیارد کسری بودجه است که منابع در نظر گرفته شده منابع غیرواقعی است.

به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی ظهر امروز در نشست خبری تشریح جزئیات عملکرد و اقدامات مجلس برای بررسی و اصلاح بودجه ۱۴۰۰ که در دفتر خبرگزاری فارس در قم برگزار شد، با بیان اینکه دولت بودجه‌ای به مجلس ارائه کرده که ۲ هزار و ۴۳۶ میلیارد تومان بودجه است که ۲ هزار میلیارد تومان بخش عمومی و الباقی بخش شرکت‌ها است اظهار کرد: عملا بودجه اشکالات جدی داشت و اساس اشکالات به این برمی‌گشت که کشور را دچار انسداد می‌کرد و راه غلط طی‌شده دو سال قبل در یک ظرفیت‌های بزرگ‌تری تکرار می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دولت با علم به اینکه نمی‌تواند نفت را بفروشد در سال ۹۸ بالغ بر ۱.۵ میلیون بشکه، بشکه‌ای ۵۰ دلار بودجه بسته شد و هم دولت و هم مجلس دهم می‌دانست که نمی‌تواند نفت را بفروشد و ادعا این بود که برای عملیات روانی در مقابل ترامپ این کار را انجام می‌دهند اما متاسفانه هزینه‌هایی برابر این درآمدهای نفتی دیده شده و کشور ۱۶۷ هزار میلیارد تومان کسری آورد.

زاکانی با تاکید بر اینکه همین اتفاق سال ۹۹ رخ داد و کشور بالغ بر ۲۷۳ هزار میلیارد تومان کسری آورد افزود: این کسری بودجه که با توسل به جلسه سران حل می‌شد یا باید مسیر فروش اوراق را پیش می‌گرفت که دولت‌های بعد یا سال‌های بعد را بدهکار می‌کرد یا باید از طریق استقراض از صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی یا شبکه بانکی شکل می‌گرفت که به تورم می‌انجامید.

منابع بودجه ۱۴۰۰ موهوم و غیرواقعی بودنشست خبری زاکانی

وی افزود: آسیبی که امروز مردم می‌خورد آسیب حرکت نادرست دو سال قبل است و رهبری هم ام‌الخبائث را کسری بودجه یاد کردند؛ در بودجه سال ۱۴۰۰ عملا برآورد اولیه ۳۳۲ هزار میلیارد تومان کسری بودجه بود که منابعی هم که در نظر گرفته شده بود کاملا موهوم و غیرواقعی بود یعنی هم سقف فروش نفت و هم سایر شرایطی که از صندوق توسعه ملی یا منابعی که از طریق اوراق مشارکت باید تامین شود نادرست بود.

وی با بیان اینکه نظر کارشناسان این است که بودجه به درد فروپاشی و برهم زدن می‌خورد تا سنگ‌اندازی یا سامان‌دادن که موجب شد بودجه به دولت برگشت داده شود تا دولت خودش اصلاح بودجه را ارسال کند افزود: این مساله مواجه شد با نامه ۲۳ آذر رهبر انقلاب که عملا اصلاح بودجه را با شروطی که بیان کرده بودند آغاز کردند و بعد از آن دولت هم برای ۹۳ هزار میلیارد تومان قبول کرد و نامه‌ای را تقدیم مجلس کرد و بعد از آن شورای نگهبان هم پس از مشورت تاکید داشت که اگر مجلس بنا بر اصلاحات درست اقدام کند شورا منعی برای تصویب اصلاح ندارد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه مذاکراتی در مجلس برای رد بودجه داشتیم اما زمانی که افق اصلاح مشخص شد بنده در صحن علنی تاکید کردم که بودجه از ابعاد مختلف بی‌نظیر است و نیاز به اصلاح دارد خاطرنشان کرد: به همین خاطر گفتم که با نامه رهبری و صحبتی که با شورای نگهبان شده امکان اصلاح است و باید مجلس همت عالی برای اصلاح داشته و زبان گویای برای صحبت با مردم داشته باشد.

وی بیان کرد: حتی در جلسات دولتی‌ها اذعان دارند که اصلاحاتی که در مجلس در حال شکل‌گیری است خوب بوده و در مقام تخصص کار بزرگی است اما در مقام سیاسی مقاومت در این مسیر وجود دارد و پشت تریبون‌ها چیز دیگری می‌گویند.

زاکانی ادامه داد: مثلا ناظر به حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی خود معاون اول رئیس جمهور در یکی از شوراهای بالادستی عنوان کرده بود که کار بزرگی است یعنی در مقام تخصص همه می‌دانند که مجلس چه اشکال بزرگی را اصلاح می‌کند اما در مقام سیاسی و در مقابل افکار عمومی نتیجه‌اش سخنان دیروز رئیس جمهور می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مسیری که مجلس پیش گرفته اهتمام برای اصلاح بودجه است خاطرنشان کرد: اساس کار مجلس در کمیسیون تلفیق در خلق منابع درآمدی است؛ در این حوزه بخشی را از حذف نقاط معیوب شروع کردند که از آن جمله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است؛ در سال ۹۸ بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار ارز دادیم که در سال ۹۹ به ۹ میلیارد دلار کاهش یافته که عمدتا به خرید نهاده‌های دامی و روغن خام و دارو اختصاص یافته و متاسفانه همین تخصیص نادرست ارز و معیوب بودن سیستم واگذاری و واردات موجب شد قیمت مرغ رشد بالایی داشته باشد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: همین امروز مدیرکل جهاد کشاورزی استان عنوان می‌کرد که اگر قرار باشد با ارز ۳۰ هزار تومان مرغ تولید شود نهایتا قیمت ۳۷ هزار تومان خواهد بود و چطور می‌شود با ارز ۴۲۰۰ تومانی به این عدد برسد.

۹۰ درصد سپرده گذاری بانک ها مربوط به ۴ درصد مردم است

وی با اذعان به اینکه بخشی از تصمیمات اصلاحی مجلس در کسب درآمدهایی است که نگاه خاصی به مردم ارائه می‌کند افزود: امروز ۷۰ درصد سپرده‌گذاری بانکی مربوط به یک درصد جامعه و ۹۰ درصد سپرده‌گذاری مربوط به ۴ درصد جامعه است؛ امروز اختلاف طبقاتی و مصرف به گونه‌ای است که پایین ترین سطح جامعه میانگین یک کیلو گوشت و در سطوح بالاتر ۹۶ کیلو گوشت مصرف می‌کنند و این تبعیض بنیان‌برافکن است و رویه دولت تشدید این تبعیض‌ها بود.

زاکانی گفت: مثلا در افزایش حقوق‌ها به طور یکسان قرار بود افزایش صورت گیرد در صورتی که این مساله اختلاف طبقاتی را تشدید می‌کرد؛ مسیری که مجلس دنبال کرده این است که از طریق شفاف‌سازی بسیاری از مشکلات و مسائل کشور حل شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته نزدیک به ۳۷ هزار میلیارد تومان شرکت گاز ۳۷ هزار میلیارد تومان ال‌پی جی فروخته بود که در بودجه درج نشده بود تصریح کرد: امسال هم عدد پیش‌بینی این بخش ۶۷ هزار میلیارد تومان بود که باز دولت تصریح داشت که این عدد در بودجه نیاید؛ یعنی ۶۷ هزار میلیارد تومان پول مملکت مشخص نباشد کجا می‌رود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخشی از تصمیمات به مسائل مالیاتی برمی‌گردد گفت: مثلا در مجلس تصویب شده که به خانه‌های لوکس و خودروهای لوکس مالیات بسته شود و هرکس درآمد و رفاه بیشتری از عموم جامعه دارد باید هزینه آن را بپردازد.

وی خاطرنشان کرد: یک سری موارد هم به تخفیفات برمی‌گردد و مثلا دیروز مصوب شد که تولید سهم مالیاتی‌اش از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یابد و اصناف تا سقف ۱۰۰ میلیون سود در سال معاف شوند و با این کار تحولی در امورات اصناف و تولید ایجاد می‌شود.

زاکانی گفت: در بخش هزینه‌ای هم بنا داریم طوری برنامه‌ریزی کنیم که عموم مردم از خدمات بهره‌مند شوند و معادله تبعیض آمیز فعلی برهم بخورد. دولت اگر بنای بدهی دارد اگر طریق فروش اموال و دارایی گذشته آن را تامین کند و اگر بناست اوراق مشارکت بفروشد آن را برای زیرساخت‌ها اختصاص دهد.


وی با بیان اینکه با این شرایطی که الان هست بعد از اصلاحی که انجام و به مجلس آمد، برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ۴۰ هزار میلیارد تومان اختلاف بین درآمدها و هزینه‌های بودجه وجود دارد گفت: منشا آن هم مشخص نیست و دولت معلوم نیست در این خصوص چه می‌خواهد بکند و به همین خاطر مجلس تصمیم به اصلاح جدی بودجه گرفته است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه صحبت‌هایی که در خصوص نرخ ارز و... شده از اساس باطل است اذعان کرد: متعجبیم که در کشوری که همه باید دست به دست هم داده کار کنند برخی مواقع نکاتی می‌شنویم که اسباب تحیر است که امری در مرحله تخصص بسیار خوب است و در حضور افکار عمومی وارونه جلوه داده می‌شود و مایه افتخار است که این اصلاحات را به سمتی سوق دهیم که حداقل بخش زیادی از اصلاح بودجه در ساختار، فرآیندها، ارقام و شفاف سازی داشته باشیم.

بودجه تنظیم شده استخوان های مردم را خرد می کرد

وی با تاکید بر اینکه این بودجه ای که تنظیم شده موجب می شد استخوان‌های مردم خرد شود و ریشه بسیاری از بخش های جامعه زده می‌شد گفت: در شرایط امروز جامعه تاب‌آوری لازم برای این مسائل را ندارد و باید متناسب با شرایط جامعه بودجه تدوین شود.

وی با تاکید بر اینکه مسکن باید از کالا به یک نیاز اساسی جامعه ما تبدیل شود گفت: هدفگذاری مجلس برای این کار ایجاد تسهیلات برای ساخت مسکن و تامین اعتباراتی برای اینکه بار از دوش مردم برداشته شود. نکته بعدی این است که مالیات به خانه‌های خالی گرفته شود تا مسکن از جنبه سوداگری خارج شده و در اختیار نیازمندان قرار گیرد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود با تسلیت سالگرد حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: با شفاف شدن ماجرا حتما باید غرامت پرداخت شود و محاسبه هزینه در خارج از مجلس انجام می‌شود و ردیف و بخش مورد نظر برای پرداخت در مجلس صورت خواهد گرفت، هرچند این غرامت و هزینه پاسخگوی آلام بازماندگان نخواهد بود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید سلیمانی مجلس شورای اسلامی بودجه درد شورای نگهبان علیرضا زاکانی مجلس ترامپ بانک مرکزی هزار میلیارد تومان مجلس شورای اسلامی اصلاح بودجه کسری بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۸۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسحاق جهانگیری: صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم گفت: اگر قرار باشد یک نکته بگویم توسعه ایران است. موضوع دوم مسائل جاری ایران است. معیشت مردم ایران سخت شده. روزی که آقای روحانی در سال ۹۲ دولت را شروع کرد، تورم حدود ۴۰ درصد بود و رشد اقتصادی سال ۹۱ منفی ۷ درصد بود. خب ما‌ها می‌دانستیم که این اعداد وقتی در اختیار ما قرار می‌گیرد، تورم ۴۰ درصد، رشد اقتصادی سال قبل منفی ۷ درصد، یعنی سفره مردم کوچک شده. یعنی کیک زندگی مردم ایران کوچک شده. به هر کسی سهم کمتری نسبت به سال قبل می‌رسد.

به گزارش اعتماد جهانگیری در ادامه افزود: مردم هر سال می‌خواهند کمی این کیک بزرگتر شود و سهم بیشتری به زندگی‌شان بیاید. وقتی این کیک کوچکتر می‌شود و جمعیت هم زیادتر می‌شود، سهم مردم خیلی کم می‌شود و مردم این را در زندگیشان حس می‌کنند. بلافاصله یک امیدی آمد، تورم شروع به کاهش پیدا کردن شد. تورم ۴۰ درصد به ۲۵ رسید و بعد ۱۱ درصد، ۶ درصد، ۸ درصد. معلوم است که می‌شود تورم را کاهش داد. نمونه روشن وجود داشته. ۹۲، ۹۳، ۹۴، ۹۵، ۹۶ هر سال تورم کاهنده از ۴۰ درصد به شش درصد رسیده.

مسائل بین‌المللی که حل می‌شود، برجام که حل می‌شود، در یک سال که فقط برجام داشتیم بیش از ۸۰ میلیارد دلار شرکت‌ها و کشور‌های خارجی با ایران تفاهمنامه و قرارداد امضا کردند که به ایران خط اعتباری بدهند که برنامه‌های توسعه‌ای در ایران اجرا شود. پس این کشور جاذبه دارد. وقتی این شرایط باشد می‌توان کشور را به توسعه رساند. ترامپ که از برجام کنار رفت، معلوم بود وارد دوره جدیدی شده‌ایم.

معلوم بود یک آدم ابله رئیس‌جمهور آمریکا شده، قدرت هم دارد و می‌تواند ایران را اذیت کند. ما گفتیم اقتصاد را یک جوری اداره کنیم که زندگی مردم آسیب نبیند. این سفره از این کوچکتر نشود. مگر کسی دیگر هست که بگوید مسائل اقتصادی را می‌دانم، ولی دوباره ارز ترجیحی می‌گذارم. نه آقا یک مواقعی هست مثل جنگ اقتصادی شما مجبور می‌شوید کوپن بدهید، سهمیه‌بندی کنید، مجبور هستید یک کاری کنید که از زندگی مردم حفاظت کنید.

آقای مهندس موسوی چه کار می‌کرد؟ کالا‌ها را کوپنی کرده بود و سهمیه هر چیزی مشخص بود و می‌گفت حداقل‌ها را باید به خانواده ایرانی برسانم. این هم جنگ اقتصادی بود. ولی هر جنگی یک دوره‌ای باید داشته باشد. نمی‌شود بی‌نهایت ادامه داد. بی‌نهایت ادامه بدهیم، قربانی‌اش مردم هستند. نباید در این تردید کرد. یک دوره‌ای بود که می‌شد از موضع عزت مسائل را با دنیا حل کرد. من فکر می‌کنم معیشت مردم مسئله دوم است.

از ۹۷ تا الان مردم با تورم حدود ۴۰ درصد روبه‌رو هستند. همین امسال که دولت گفت کنترل می‌کنیم، رهبری سال «کنترل تورم» نامگذاری کرد، الان تورم دی ماه نسبت به دی ماه سال قبل، ۴۳ و خرده‌ای درصد است و حتماً تا پایان سال هم بالاتر می‌رود. فرهنگی و کارمند ناراضی می‌شوند. حقوق کم می‌شود، کارگر ناراضی می‌شود، سفره مردم کوچک می‌شود. دومین موضوعی که خواهم گفت این است که مسئله معیشت مردم را جدی بگیرید. صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد.

باید مسئله اقتصاد مردم را حل کنیم. دولت می‌تواند راهکار پیدا کند و حل کند. ناترازی‌ها مسئله جدی است. ما ناترازی‌هایی داریم که به دلیل عدم تصمیم‌گیری بموقع پیچیده‌تر و سخت‌تر شده و هر روز بخواهیم تصمیم بگیریم، سخت‌تر از روز قبلش خواهد شد.

آب امروز یک مسئله جدی برای ایران است. ایرانی که می‌خواهد توسعه پیدا کند، الان وقتی برای مجوز مراجعه می‌کنید می‌گویند این واحد صنعتی، واحد تولیدی شما اگر آب بخواهد ما نداریم که بدهیم. هوا یک مسئله جدی مردم شده. کلانشهر‌ها یک جور درگیر هستند. تالاب‌ها یکی بعد از دیگری در حال خشک شدن است.

دیگر خبرها

  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است
  • مازنی:برخوردهای خشن در خیابان‌ها با زنان براساس کدام منبع رخ می‌دهد؟ /قیمت دلار چند برابر سال ۱۴۰۰ شده اما صدایی از دولتمردان در نمی آید
  • مدیر عامل تأمین‌ اجتماعی : اعلام « دستمزد» غیرواقعی است/ اولویت تامین اجتماعی برای کسر حق بیمه بر اساس دستمزد واقعی
  • اعلام دستمزد غیرواقعی حقوق بیمه‌شدگان تامین اجتماعی را ضایع می‌کند
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد/ ممکن است دچار چالش شویم
  • دغدغه بی ثباتی قیمت‌ها به ایستگاه سوئیس رسید
  • اسحاق جهانگیری: صدای شکسته شدن استخوان مردم به گوش می‌رسد