Web Analytics Made Easy - Statcounter

جدیدترین دور مذاکرات صلح بین طالبان و دولت کابل که در روزهای اخیر در قطر کلید خورده بود، به خاطر بروز نگرانی‌ها از افزایش اخیر خشونت در سراسر افغانستان به امروز (شنبه) موکول شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مذاکرات صلح که با حضور نمایندگانی از طالبان و دولت کابل در قطر روز سه شنبه از سر گرفته شد، به امروز موکول شد و یکی از دلایل این تعویق، حضور مذاکره کننده ارشد طالبان در پاکستان اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مقام‌های دفاعی ارشد آمریکا نیز در پاکستان بود و روز جمعه با رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور دیدار داشت. بر اساس بیانیه سفارت آمریکا در پاکستان، در نشست بین دیوید هلوی، دستیار موقت وزیر دفاع آمریکا در امور امنیت هند-پاسیفیک و رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان بر ضرورت فوری کاهش خشونت در افغانستان تاکید شد.

در این بیانیه همچنین آمده است: هر دو طرف بر فوریت کاهش خشونت و از سرگیری مذاکرات معنادار بین طالبان و دولت کابل تاکید کردند.

هلوی همچنین به ژنرال ساحر شمشاد میرزا، رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان نیز گفت که واشنگتن به همکاری امنیتی مشترک طولانی مدت با اسلام آباد متعهد است و می‌خواهد همکاری در زمینه مقابله با تروریسم بین دو کشور تقویت شود.

پاکستان بر طالبان نفوذ فوق‌العاده‌ای دارد و در حضور این گروه شبه نظامی در مذاکرات نقش کلیدی ایفا کرده است. اسلام آباد بارها و بارها خواستار کاهش خشونت شده و این را هم گفته که درگیری‌ها باید از سوی دولت کابل هم کم شود.

ملا عبدالغنی برادر، رهبر طالبان و ملا حکیم، مذاکره کننده ارشد طالبان تا روز چهارشنبه در پاکستان بودند اما اطلاعاتی درباره علت حضورشان در این کشور اعلام نشده است. شورای رهبری طالبان در کویته، واقع در جنوب شرق پاکستان است.

زلمای خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان نیز به دو طرف درباره از بین رفتن فرصت صلح هشدار داد و بر کاهش خشونتی که می‌تواند به آتش بس منجر شود، تاکید کرده است.

به گفته یکی از مقام‌های طالبان، این گروه به دولت کابل اعتمادی ندارد.

محمد نعیم، سخنگوی طالبان نیز هرگونه آتش بس سریع را رد کرد و گفت: دستورکار برای گفتگو در قطر هنوز نهایی نشده است. هیچ زمان مشخصی برای تصمیم گیری درباره آتش بس تعیین نشده است.

تحلیلگران می‌گویند،‌ در حالیکه دولت کابل آتش بس را اولویت می‌داند، طالبان به دنبال این است تا بداند افغانستان پس از جنگ چه شکلی است و توافق اشتراک قدرت به چه صورت است. مذاکرات صلح یک نقشه راه برای افغانستان پس از جنگ است ک در آن، طالبان، نقش سیاسی خواهد داشت.

اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان نیز در روزهای گذشته تشکیل دولت موقت با حضور طالبان را رد کرده است. غنی همچنین در خلال سفر خلیلزاد به کابل که اخیرا روی داد، با وی دیدار نکرد.

مشاور سابق دولت کابل و تحلیلگر سیاسی نیز گفت: مزیت یک ساختار دولت ائتلافی شامل طالبان این است که آنها می‌توانند به گفتگوها در چارچوب ساختاری برای تغییر قوه‌های مجریه، مقننه و قضاییه افغانستان ادامه دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مذاکرات صلح افغانستان طالبان و دولت کابل مذاکرات صلح کاهش خشونت آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۰۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل

یک هیئت بلندپایه ترکمنستان برای گفتگو درباره توسعه تجارت و ترانزیت با افغانستان به کابل سفر کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، هیئت بلندپایه جمهوری ترکمنستان به هدف ادامه گفتگوها با مقامات حکومت طالبان به‌منظور توسعه تجارت و ترانزیت میان دوکشور وارد کابل شده است.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان، قرار نشست سه‌جانبه جهت اتصال منطقه‌ای و توسعه تجارت و ترانزیت میان افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان در روزهای آینده برگزار گردد.

پس از رسیدن هیئت ترکمنستان، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان نشست بین‌الوزارتی را پیرامون دستورکار نشست سه‌جانبه با ترکمنستان و قزاقستان برگزار کرد.

این نشست با حضور نمایندگان وزارت‌های امورخارجه، معادن، کشاورزی، آبیاری و دامپروری، مخابرات و فناوری اطلاعات، بانک مرکزی افغانستان و اداره خط آهن افغانستان برگزار شد.

دیپلماسی تجاری محور سفر هیئت حکومت طالبان به ترکمنستانترکمنستان از شرکای مهم اقتصادی افغانستان می‌شودترکمنستان: افغانستان بر اساس حقوق بین‌الملل از منابع آبی استفاده کند

عزیزی در این نشست با تأکید به آماده‌سازی فهرست فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان، افزایش دادوستد میان کشورها، از نمایندگان ادارات خواست موضوعات مورد بحث ادره خود و دستورکار تهیه شده این وزارت را با مقامات مربوطه در میان بگذارند.

کارشناسان افغان پیش از این با اشاره به دیدارهای هیئت حکومت طالبان با مقامات عالی ترکمنستان تاکید کرده بودند در صورت عملی شدن پروژه‌های بزرگ از جمله «تاپی»، واردات برق و همکاری ریلی، ترکمنستان از شرکای مهم اقتصادی افغانستان می‌شود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • به صورت گسترده در جهان پذیرفته شده ایم
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه
  • طالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابد
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل
  • طالبان: تلاش کابل-مسکو می‌تواند جلوی تهدیدات را بگیرد
  • روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد
  • چین:گشایش کریدور «واخان» با افغانستان را بررسی می‌کنیم
  • اخراج پناهجویان قانونی روابط کابل اسلام آباد را بهم خواهد زد