Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور گفت: اسناد باارزش تاریخی قابل توجهی از منطقه غرب کشور به ویژه همدان در آرشیو ملی ایران و مرکز اسناد استان موجود است که لازم است در فضایی نمایشگاهی به عنوان بخشی از میراث مکتوب کشور در معرض دید علاقمندان و گردشگران قرار گیرد.

میثاق گودرزی در حاشیه دیدار با مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان، با بیان اینکه طرح احداث موزه اسناد و میراث مکتوب منطقه غرب با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در حال طراحی و تدوین است، افزود: مشترکات بسیاری بین مرکز اسناد همدان و اداره کل اوقاف و امور خیریه وجود دارد که نتیجه همکاری طرفین، ثبت اسناد واقفان، اجرای دقیق تر نیات واقفان و حفظ و نگهداری اسناد تاریخی مرتبط با وقف به عنوان سند افتخار مردم استان و منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: کتاب های خطی و چاپ سنگی، اسناد شرعیه و مکتوبات بسیاری در اختیار اداره کل اوقاف و امور خیریه استان است که خوشبختانه با همکاری مرکز اسناد همدان به عنوان نماینده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در منطقه غرب کشور ضمن انجام امور تخصصی و فنی، در شرایط خوبی نگهداری می شود و در دسترس علاقمندان است.

گودرزی اضافه کرد: نگاه فرهنگی و علمی حاکم بر بدنه مدیریتی و اداری اداره کل اوقاف استان موجب طرح ایجاد موزه میراث مکتوب منطقه غرب کشور با سرمایه گذاری خیرین و واقفان فرهنگی شد که این موضوع به جد در حال برنامه ریزی و طراحی است.

وی خاطرنشان کرد: در این موزه که به نوعی بانک نسخ خطی منطقه نیز خواهد بود، کتب خطی موجود در مجموعه های پراکنده اداری و دانشگاهی، اسناد و مدارک تاریخی در اختیار دستگاه های اجرایی و مجموعه اسناد مجموعه داران ضمن دیجیتال سازی و فهرست نویسی برای دسترسی بهتر محققان و پژوهشگران، در معرض دید مردم و گردشگران داخلی و خارجی قرار خواهد گرفت.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان نیز با اشاره به سوابق همکاری های دوجانبه دو مرکز گفت: آثار خطی در اختیار این اداره کل قابلیت ثبت در حافظه ملی و جهانی را دارد و با همکاری مرکز اسناد استان، به زودی طرح ثبت جهانی آثار به کمیته مربوطه ارسال خواهد شد.

حجت الاسلام ‌رضا حاجی‌زین‌العابدینی افزود: خدمت به فرهنگ و تاریخ کشور و تلاش برای ارتقای سطح علمی و آگاهی جامعه از وظایف اعتقادی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان است که تلاش می کنیم در کنار مجموعه های مربوطه ایفای نقش کنیم.

وی با اشاره به اقدامات قابل توجه این اداره کل در مقابله با بحران کرونا و خدمت به سلامت جامعه مطرح کرد: نگاه این اداره کل، خدمت به جامعه در ابعاد مختلف پزشکی، درمانی، فرهنگی، پژوهشی و در تعریف کلی اقدامات عام المنفعه است و در این راستا با توجه به امکانات و منابع موجود در راستای حفظ و نگهداری از اسناد تاریخی و پروژه‌های تاریخ پژوهی گام برخواهیم داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری موزه سازمان اسناد و كتابخانه ملي سازمان اوقاف اداره کل اوقاف و امور خیریه کل اوقاف و امور خیریه استان منطقه غرب کشور میراث مکتوب مرکز اسناد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۰۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه تخصصی تخت جمشید توسعه می‌یابد

محمد ثابت اقلیدی در آیین بزرگداشت روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی که در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار شد گفت: برنامه‌ریزی مدونی برای توسعه موزه تخت جمشید صورت گرفته و به‌زودی شاهد تغییرات جدی و مناسبی در این مکان فرهنگی، تاریخی خواهیم بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس بابیان اینکه فارس ۳۷ درصد از آثار تاریخی و میراث کشور را در دل خود جای‌داده است، گفت: در حال حاضر موزه‌های متعددی در سراسر فارس و جود دارد، اما جای خالی موزه تخصصی و بزرگی، چون موزه منطقه‌ای در این استان همچنان احساس می‌شود.

ثابت اقلیدی به پیشرفت ۳۰ درصدی ساخت موزه منطقه‌ای فارس در شیراز اشاره کرد و گفت: متأسفانه باگذشت ۱۲ سال این پروژه پیشرفت کمی داشته است که با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده امید داریم شاهد تسریع در ساخت این پروژه عظیم هستیم.

او در بخش دیگری از سخنانش به تحول بزرگی در مجموعه جهانی تخت جمشید تا چند ماه آینده اشاره کرد و افزود: در نظر داریم مسیر گردشگری مجموعه جهانی تخت جمشید را تقویت کنیم که با این اقدام گردشگران می‌تواند تمامی آثار در محوطه پیرامونی تخت گاه را نیز بازدید کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: به دلیل گستردگی و پراکندگی آثار در محوطه پیرامونی تخت جمشید بسیاری از گردشگران نمی‌توانند تمامی آثار را مورد بازدید قرار دهند که با تعریف مسیر گردشگری این امکان فراهم خواهد شد و ماندگاری آنها در این محوطه افزایش می‌یابد.

در ادامه این مراسم علیرضا عسکری چاوردی رئیس پایگاه پژوهشی مجموعه جهانی تخت جمشید نیز طی سخنانی گفت: میراث جهانی تخت جمشید الگو محوراست و باید بتوانیم بهره علمی و دانش تخصصی را از این مجموعه جهانی ببریم.

او از سر گیر کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه‌های تاریخی با همکاری هیات‌های باستان‌شناسی خارجی را خواستار شد و تأکید کرد: بسیاری از سایت‌های کاوش شده و میراث استان قابلیت تبدیل به سایت موزه را دارند.

عسکری ادامه داد: در حال حاضر نگاه ما به مباحث میراث فرهنگی توسعه محور است؛ بنابراین گزارش امروز طی مراسمی که به مناسبت روز جهانی محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار شد سند مالکیت تخت جمشید با حضور مصطفی ده پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور و معاونین وی همچنین تنی چند از مسئولان استانی و شهرستان مرودشت رونمایی شد و بیش از ۱۰۰ نفر از پیشکسوتان، استادکاران، کنشگران و افراد مؤثر در تحقق مسئولیت اجتماعی و مدیران دولتی و... تجلیل به عمل آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ساماندهی ۱۸۰۰ شیء تاریخی در استان کرمانشاه
  • ساماندهی ۱۸۰۰ شی تاریخی در استان کرمانشاه
  • «موزه دین و زندگی» در بلوار پیامبر اعظم (ص) ایجاد می‌شود
  • موزه تخصصی تخت جمشید توسعه می‌یابد
  • برگزاری کنگره ملی امامزادگان محروق و ابراهیم (ع) درنیشابور
  • معرفی رئیس جدید اداره اوقاف و امور خیریه فیروزکوه
  • پایان نمایشگاه توانمندی‌های بانوان منطقه آزاد ماکو
  • بنا‌های تاریخی قوت گردشگری گیلان است
  • تحویل ۳ شیء تاریخی به میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد
  • تحویل سه شی تاریخی به میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد