Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش ۲۴ هزار و ۸۰۸ واحد روبه‌رو شد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران که این روزها تحت تأثیر دستور وزیر صنعت مبنی بر قیمت‌گذاری محصولات فولاد در بورس کالا به شدت دچار آشفتگی شده و سهام شرکت‌های فولادی تحت تأثیر این تصمیم به شدت افت کرده است، با وجود اینکه اکثر کارشناسان با این تصمیم وزیر صنعت مخالفت کرده‌اند و حتی بورس کالا در مقابله با آن اطلاعیه رسمی صادر کرد که فقط تابع مصوبات شورای عالی بورس و سازمان بورس است و نه تابع جای دیگر اما باز هم روند ریزش شاخص بورس ادامه دارد، به گونه‌ای که امروز در پایان معاملات شاخص کل با ریزش 24 هزار و 806 واحدی به رقم یک میلیون و 285 هزار و 950 واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همچنین شاخص کل بورس با معیار هموزن امروز با کاهش 765 واحد به رقم 459 هزار و 805 واحد رسید.

ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از 5 میلیون و 99 هزار میلیارد تومان رسید.   نقشه معاملات امروز بورس تهران
امروز معامله‌گران در بورس تهران بیش از 11 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 1.4 میلیون معامله و به ارزش 10هزار و 652 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز به بیش از 4 هزار و 185 میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم معامله‌گران امروز در بورس و فرابورس بیش از 14 هزار و 839 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز همه شاخص‌های بورس کاهشی بوده، به گونه‌ای که شاخص کل با معیار وزنی ـ ارزشی و نیز شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی هر کدام 1.8 درصد کاهش یافته‌اند، شاخص کل با معیار هموزن و شاخص قیمت در معیار هموزن 0.17 درصد کاهش یافته‌اند.

شاخص آزاد شناور بورس 1.4 درصد افت کرد شاخص بازار دوم بورس 2.3 درصد بازار دوم بورس 1.3 درصد افت کرد.   روند یکساله شاخص بورس تهران
امروز نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، ملی‌مس، فولاد مبارکه، شستا، گل‌گهر، چادرملو و بانک ملت به ترتیب بیشترین اثر کاهش در شاخص بورس را داشته‌اند.

امروز نمادهای پرتراکنش در بورس شامل شستا، ایران خودرو، سایپا، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، بانک تجارت و توسعه و عمران امید بوده‌اند.

امروز در فرابورس ایران هم شاخص کل در پایان معاملات با کاهش 228 واحد به رقم 18 هزار و 847 واحد رسید.

ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 286 هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز در بورس تهران بیش از 2.2 میلیارد حق تقدم و اوراق مالی در قالب 558 هزار معامله و به ارزش 4 هزار و 185 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز نماد صنعتی مینو بیشترین اثر مثبت در شاخص فرابورس را داشته و نمادهای سنگ‌آهن گهرزمین، بیمه پاسارگاد، هلدینگ معدنی خاورمیانه، ذوب‌آهن، فولاد هرمزگان و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر کاهش در شاخص فرابورس را داشتند.

نمادهای پرتراکنش در فرابورس شامل سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، توسعه مسیر برق گیلان، لاستیک یزد، پتروشیمی تندگویان، چوب خزر کاسپین، رایان هم‌افزا، دامپروری ملاردشیر بوده‌اند.

 با وجود اینکه بازار بورس یک بازار رقابتی و دستور ناپذیر است، اما با توجه به اینکه اقتصاد کشور ما ترکیبی از اقتصاد دولتی، یارانه‌ای و همچنین بازار آزاد است، رزم حسینی وزیر صنعت به عنوان نماینده سهامدار عمده در شرکت‌های فولادی در دستوری غیر از مصوبه هیأت دولت اعلام کرده است، قیمت محصولات فولادی عرضه شده در بورس کالا با معیار 70 درصد قیمت فولاد در کشورهای آسیای میانه باشد.

با وجود اینکه اکثر کارشناسان به این دستور اعتراض کرده‌اند، اما از یک طرف این نکته را هم باید در نظر گرفت که فرآیند تولید فولاد در کشور ما که یک محصول به شدت انرژی‌بر است با دریافت گاز و برق یارانه‌دار و یا دولتی است و نمی‌توان ادعا کرد محصول رقابتی تولید می‌کند، گرچه قبول داریم محصولاتی که در بورس اوراق و یا بورس کالا ارائه می‌شود باید بر اثر تلاقی عرضه و تقاضا به دست آید، اما واقعاً اقتصاد ما ملغمه پیچیده‌ای از یارانه‌های پنهان، دستورالعمل‌های دولتی و قوانین متعدد و متضاد تشکیل شده که مدیریت کردن آن واقعاً کار مشکلی است، اما در عین حال این مسأله را هم باید در نظر گرفت که عمده سهام فولادی‌ها از جمله فولاد مبارکه و شرکت ملی‌مس در اختیار حدود 49 میلیون سهامدار عدالت است و نباید دستوری صادر شود که به نفع تعداد اندکی از معامله‌گران فولاد یعنی شرکت‌های نورد باشد، در حالی که منافع تعداد زیادی از مردم یعنی حدود 49 میلیون سهامدار عدالت نادیده گرفته شود.

به هر حال هر چه قیمت محصولات ارائه شده در بورس آزادتر و بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود بیشتر به نفع عموم مردم است تا اینکه بگوییم قیمت‌ها به خاطر یارانه پنهان به صورت دستوری تعیین شود.

از طرفی دولت باید حضور 50 میلیون ایرانی در بازار سرمایه را قدر بداند که این باعث می‌شود هم پول‌های سرگردان مردم به شرکت‌های بورسی تزریق شود و هم اینکه شرکت‌های حاضر در بورس با شفافیت خود پرداخت‌کننده مالیات واقعی به دولت خواهند شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بورس شاخص کل فرابورس بازار سرمایه پایان معاملات میلیارد تومان معامله گران بورس تهران بورس کالا شاخص بورس شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۲۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ۶۱ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌های بازار سهام در روز منفی شاخص کل بورس

کوروش آسایش کارشناس بازار در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امروز ۷ فروردین ماه ۱۴۰۳ شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۴ هزار واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۴۹ هزار واحدی ایستاد شاخص کل هم وزن نیز با افزایش بیش از ۵۰۰ واحدی در سطح ۷۶۷ هزار و ۶۳۹ واحدی قرار گرفت.

او در ادامه اظهار کرد: امروز حجم معاملات سهام و حق تقدم ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون برگه سهم به ارزش معاملاتی ۳ هزار و ۹۹۴ میلیارد تومان ثبت شد همچنین سرانه خرید حقیقی‌ها ۲۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و سرانه فروش حقیقی‌ها ۲۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود.

آسایش می‌گوید: امروز شاهد خروج ۶۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام بودیم و ۵۲ درصد بازار در وضعیت مثبت به کار خود پایان دادند امروز بیشترین ورود نقدینگی به صنعت یارانه اختصاص یافت و بیشترین خروج نقدینگی هم مربوط به گروه خودرو بود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: امروز ۴۰۵ نماد در وضعیت مثبت بودند بازار چند روز مثبت را شاهد بود و توانست از نظر تکنیکالی محدوده مقاومتی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را به سمت بالا بشکند به دنبال استراحت است و بازار امروز بر مبنای نوسانات لیدر‌ها حرکت کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • افزایش بیش از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل/ حقیقی‌ها نقدینگی تزریق بازار سهام کردند
  • شاخص بورس امروز ۸ فروردین/رشد ۱۱ هزار واحدی
  • رشد ۱۱ هزار واحدی بورس در پایان نخستین هفته کاری ۱۴۰۳
  • رشد ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی هفته
  • بورس امروز ۸ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بورس قرمز شد
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۳
  • بازار سرمایه کاهشی شد
  • شاخص بورس امروز ۷ فروردین/افت ۴ هزار واحدی
  • خروج ۶۱ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌های بازار سهام در روز منفی شاخص کل بورس