Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- دبیر انجمن واردکنندگان خودرو اظهار داشت: این مصوبه قابل اجرا نیست، اگر به زور هم اجرا شود در منطقه آزاد منجر به افزایش قیمت می‌شود؛ چراکه در این مناطق ورودی وجود ندارد اما برای آن خروجی تبیین می‌شود.

مهدی دادفر  در مورد مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس پیرامون واردات خودرو دست دوم از مناطق آزاد گفت: در واقع واردات خودروی دست دوم آزاد نشده بلکه خودروهایی که در مناطق آزاد هستند و مالک دارند می‌توانند وارد کشور شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانون ورود خودرو از هر نقطه‌ای به داخل کشور این است که حداکثر یک سال از تولید خودرو گذشته باشد.

وی افزود:‌ یعنی الان که در سال 2021 هستیم مدل خودروهای وارداتی باید 2020 باشد. درحالی که در کل کشور از جمله مناطق آزاد سه سال است که واردات خودرو ممنوع است و همه خودروهای خارجی داخل کشور بیشتر از 3 یا 4 سال سن دارند، برای این قانون هم هیچ فکری نشده است؛ یعنی در عمل اتفاقی نخواهد افتاد. باید این قوانین تغییر کند بعد چنین تصمیماتی گرفته شود.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو اضافه کرد: علاوه بر این اگر شخصی بخواهد مثلا یک توسان 30 هزار کارکرد در یک منطقه آزاد بخرد باید بین 550 تا 600 میلیون تومان پرداخت کند، برای وارد کردن آن به داخل کشور باید 100 تا 120 درصد تعرفه و عوارض و... بدهد. یعنی تقریبا قیمت آن یک میلیارد و 400 تا 500 میلیون تومان می‌شود. درحالی که قیمت همین خودرو در بازار یک میلیارد تا یک میلیارد و 100 میلیون تومان است. یعنی این مصوبه منطق ریاضی و عددی را پیروی نمی‌کند. کسی که در منطقه آزاد زندگی می‌کند به چه علتی باید خودروی خود را برای ورود به داخل کشور پلاک کند؟

دادفر همچنین تصریح کرد: فرض کنیم که این مقررات تغییر کند و این تصمیم عملی شود، از طرفی در مصوبه آمده که واردات خودرو از خارج از کشور هم در سال 1400 ممنوع است؛ یعنی در در ورود خودرو به مناطق آزاد بسته شده و از طرفی راه خروج و فروش آن باز شده که این منجر به افزایش قیمت خودرو در مناطق آزاد می‌شود. نیت‌ها خیر است اما اقدامات بدون مطالعه است.

وی خاطرنشان کرد: این مصوبه قابل اجرا نیست، اگر به زور هم اجرا شود در منطقه آزاد منجر به افزایش قیمت می‌شود؛ چراکه در این مناطق ورودی وجود ندارد اما برای آن خروجی تبیین می‌شود. امیدواریم که دوستان برای چنین تصمیم‌گیری‌هایی بیشتر فکر کنند.

 

 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: واردات خودرو مناطق آزاد منطقه آزاد داخل کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۲۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی تعمیرگاه مخصوص خودرو‌های برقی در پایتخت

عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره جایگزینی تاکسی‌های فرسوده گفت: باتوجه به اینکه شهر تهران همواره با چالش آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کند شهرداری در تلاش است تا با جایگرین کردن تاکسی‌های فرسوده با نوع برقی آنها بتواند این وضعیت را تا حدودی کنترل کند.

وی با اشاره به اینکه بناست تا از چین تعدادی خودرو برقی وارد شود افزود: واردات تنها راه حل شهرداری تهران برای نوسازی ناوگان حمل و نقل فرسوده پایتخت نیست بلکه به جهت استفاده از ظرفیت خودروسازان داخلی توافقنامه‌ای با کمک وزارت صمت منعقد شده است. 

محمدخانی با بیان اینکه در کنار استفاده از ظرفیت واردات از تولید داخل بهره خواهیم برد اظهار کرد: تاکنون با چند شرکت داخلی برای تامین خودرو قرارداد بسته شده است. باهمکاری سازمان تاکسیرانی ارتباط بین شرکت خودروساز داخلی و وزارت صمت برقرار شده و در همین راستا خودرو‌های برقی جایگزین خودرو‌های قبلی شدند.

رئیس مرکز ارتباطات و اموربین‌الملل شهرداری تهران ضمن اشاره به این موضوع که قیمت خودروی برقی بیشتر از خودرو‌های پیشنهادی قبل است اظهار کرد: با تحقق بودجه‌ای که دولت برای بهبود و راه‌اندازی خودروی برقی قرار داده است، قیمت تمام‌شده خودروی برقی معادل قیمت خودرویی می‌شود که در گذشته برای نوسازی مورد نظر بود.

 وی گفت: تصمیم بر این است تا با همکاری سازمان تاکسیرانی و هماهنگی شرکت‌های خودروساز، با هدف تسهیل‌گری و حمایت از رانندگان قراردادی میان تاکسیرانان و شرکت‌های خودروساز شکل بگیرد. 

محمدخانی در ادامه با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد خودرو‌های تاکسی فرسوده هستند خاطرنشان کرد: خودرو‌های فرسوده مقدار قابل توجهی از آلودگی هوا را بر عهده دارند، بنابراین در مورد نوسازی ناوگان ظرفیت و امکان جایگزینی ۴۰هزار خودروی برقی با فرسوده دیزلی را ایجاد کردیم. البته همچنان سعی می‌کنیم توان خود را در این زمینه افزایش دهیم. 

سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به همکاری سازمان تاکسیرانی با شرکت مپنا تاکید کرد: با همکاری شرکت تا سه ماه آینده مپنا قرار است خودرو برقی سواری دیگری در ابعاد سمند و به ارزش ۸۰۰ میلیون تومان نیز تامین کند. همچنین با داخلی‌سازی سایر قطعات که با خودروی بنزینی مشترک است می‌توانیم تولید داخلی را افزایش دهیم. 

وی در خصوص مزایای داخلی سازی قطعات اذعان کرد: در صورت داخلی‌سازی این خودرو در کنار معافیت از ارزش افزوده می‌توان با تعرفه صفر گمرک آنها را به فروش رساند که در نتیجه قیمت خودرو کاهش خواهد یافت.

محمدخانی در پایان تصریح کرد: این خودرو‌ها تا ۵ سال گارانتی داشته و نگرانی بابت خدمات پس از فروش آنها وجود نخواهد داشت. همچنین برای تسهیلات بیشتر یک تعمیرگاه خاص خودرو‌های برقی راه‌اندازی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده
  • راه‌اندازی تعمیرگاه مخصوص خودرو‌های برقی در پایتخت
  • این خودروی پرطرفدار ۵۵ میلیون تومان گران شد !
  • جنجالی ترین خودروی ۱۴۰۳؛ حواله پارس ۲۹۰ میلیون تومان!
  • سهمیه مسافری به مناطق آزاد تعیین شد
  • وزیر صمت : به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • به‌ حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم