Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام نصیری‌فرد گفت: اصل بیانیه گام دوم انقلاب بر مدار تکامل انقلاب اسلامی در آرمان‌ها و نظام در امت‌سازی و دولت‌سازی به عنوان مقدمه ظهور امام مهدی(عج) است، یعنی ملت و دولت و نظام باید به جایی برسند که ظرفیت ظهور امام عصر(عج) را داشته باشند.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، بیانیه گام دوم انقلاب با افق ساخت تمدن نوین اسلامی و منتهی به درک خورشید ولایت عظمی، مبانی، اهداف و غایاتی مهدوی دارد که علم و پایبندی جامعه منتظر به آنها، می تواند مسیر حرکت به سوی ظهور را پرشتاب و اثرگذار کند از این رو، در گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین «جواد نصیری فرد»، رییس مجمع تبیین و ترویج تمدن نوین اسلامی به راه های حرکت به سوی ظهور از مجرای این بیانیه پرداخته ایم که در ادامه می آید:

 

حجت الاسلام والمسلمین «جواد نصیری فرد» درباره نیاز جامعه به بیانیه گام دوم انقلاب اظهار کرد: انقلاب اسلامی بعد از 40 سالگی و بعد از یک دوران بسیار حساس و پر فراز و نشیبی که پشت سر گذاشت نیازمند آسیب شناسی از گذشته و فرصت شناسی نسبت به آینده بود از این رو، برای پیشبرد اهداف و بومی سازی آرمان ها و دستاوردها مبتنی بر مقتضیات زمان و مکان، نیاز بود تا انقلاب اسلامی بازنگری در مبانی و رویکردها داشته باشد، از این رو، مقام معظم رهبری این کار را انجام دادند و بیانیه گام دوم انقلاب را به عنوان نظریه انقلابی برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، تدوین و تالیف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رییس مجمع تبیین و ترویج تمدن نوین اسلامی ادامه داد: این بیانیه توسط فردی نوشته شده که از دو جهت مورد اهمیت بسیار است، نخست آنکه مولف به عنوان ولی فقیه و رهبر در بالاترین جایگاه قرار دارند و همه نقاط قوت و ضعف نظام را می شناسند و بر همه امور انقلاب و نظام اشراف دارند، لذا این سند و بیانیه می تواند در بسیاری از مسائل انقلاب و نظام راهگشا باشد.

 

وی تصریح کرد: بُعد دوم اهمیت این بیانیه از آن جهت است که مولف آن از نظریه پردازان مبانی دینی انقلابی جمهوری اسلامی است، هم مجتهد است و از اوایل انقلاب یعنی سال 42 و فراز و نشیب هایش حضور فعال دارد و هم به عنوان مجتهد، اسلام را خوب می شناسد و می داند اسلام در این عصر باید بر پایه چه مولفه هایی در بستر حکومت قرار بگیرد.

 

حجت الاسلام نصیری فرد تاکید کرد: نکته مهم دیگر آنکه وقتی بیانیه گام دوم انقلاب را در مقیاس دیگر سندهای بالادستی همچون الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت یا سند تحول آموزش و پرورش و ... مرور می کنیم، درمی یابیم این بیانیه یک سر و گردن از آنها بالاتر است چون سیر تدوینی بیانیه به گونه ای است که رهبری معظم فلسفه تشکیل انقلاب اسلامی و بعد دستاوردها و آسیب ها و شبهات درباره انقلاب و نظام را مطرح می کنند و به آنها پاسخ می دهند. ایشان مخاطب این بیانیه را عموم مردم، نخبگان و به ویژه جوانان معرفی می کنند و جوانان را مجری این بیانیه می دانند و هفت شاخص برتر رسیدن به تمدن نوین اسلامی را نیز بیان می کنند که حرکت انقلاب باید بر مبنای این هفت شاخص باشد.

 

وی در ادامه بیان کرد: رهبری معظم انقلاب، این بیانیه را در بستر و رویکرد تمدن سازی و رسیدن به تمدن نوین اسلامی تدوین و مراحل پنجگانه رسیدن به تمدن سازی را مطرح کرده اند شامل: انقلاب اسلامی، نظام اسلامی (که انجام شده) و در ادامه دولت اسلامی، کشور اسلامی و تمدن نوین اسلامی (امت اسلامی) (که باید محقق شود). رهبری تاکید دارند همه این مراحل باید طی شود و آماده شویم تا مقدمات ظهور امام زمان(عج) ایجاد شود.

 

حجت الاسلام نصیری فرد اضافه کرد: از این رو، مولفه ها و کلیدواژه های بیانیه گام دوم انقلاب مهدوی است و با هدف رسیدن به انقلاب جهانی حضرت حجت(عج) و زمینه سازی برای ظهور تدوین شده است، در این میان، یکی از وظایف حکومت شیعی این است که آماده سازی فکری و حکومتی را در جامعه ایجاد کند و این حاصل نمی شود مگر بر پایه این پنج مرحله تمدن سازی.

 

رییس مجمع تبیین و ترویج تمدن نوین اسلامی در ادامه ابراز کرد: اصل بیانیه گام دوم انقلاب بر مدار به تکامل رساندن انقلاب اسلامی در آرمان ها و دستاوردها و نیز تکامل نظام اسلامی در امت سازی و دولت سازی است و همه اینها مقدمه ساز ظهور امام مهدی(عج) است، یعنی ملت و دولت و نظام باید به جایی برسند که ظرفیت ظهور امام عصر(عج) را داشته باشند.

 

وی تاکید کرد: هر حکومت و ملتی اگر بخواهد به رشد مورد نیاز برای رسیدن به تمدن مبتنی بر اسلام و مکتب اهل بیت(ع) برسد، باید به این هفت شاخص نظر داشته باشد؛ برای مثال مقام معظم رهبری در مسئله تولید علم به سرمایه سازی تاکید دارند یعنی پیشرفت اسلام و عدم وابستگی به دیگر کشورها نیازمند تولید علم با خروجی سرمایه سازی است، یعنی در مسیر حرکت انقلاب برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی نیازمند استقلال اقتصادی هستیم و مهمترین مولفه استقلال خودکفا تولید علم مبتنی بر پژوهش است.

 

وی افزود: همچنین، رهبری در این بیانیه بر عدالت تاکید دارند و این فلسفه ارسال همه انبیاء است و ظهور امام مهدی(عج) هم با این هدف رخ می دهد. یا در مبارزه با فساد اقتصادی، اجتماعی و ... جامعه و ملت و دولتی که دچار فساد باشد نمی تواند رشدیافته باشد و به آرمان های مبتنی بر قرآن و عترت دست یابد، اینجا اراده‌ی فراگیر ملت و دولت باید در مبارزه با اقسام مختلف فساد باشد.

 

حجت الاسلام نصیری فرد ابراز کرد: یا در عرصه بین الملل باید بر اساس سه اصل عزت و حکمت و مصلحت اقدام و عمل کنیم، همچنین است در موضوع سبک زندگی و .... اینها بسترساز تمدن اسلامی‌ای می شود که می خواهد زمینه ساز حکومت مهدوی شود چون آن دولت موعود هم چنین شاخصه هایی دارد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه اظهار کرد: با این بیانیه نباید عادی رفتار شود، چون یک پیام و سخنرانی معمولی نیست بلکه سند بالادستی نظام است که بر پایه نظریه انقلابی نگاشته شده و باید به صورت کاربردی با آن رفتار شود.

 

وی تاکید کرد: این بیانیه دو لایه دارد، یک لایه عمومی است و خطاب به همه ملت و یک لایه تخصصی هم دارد که بخش های مختلف آن باید اجرایی و بسترهای کاربردی سازی آن ایجاد شود. این بیانیه نظریه تخصصی ولی‌فقیه و مجتهد جامع الشرایطی است که با در نظر گرفتن زندگی امروزی بشریت تدوین شده و می تواند چله دوم انقلاب را مدیریت کند و نباید با آن سطحی و رسانه ای برخورد کرد.

 

حجت الاسلام نصیری فرد در پایان خاطرنشان کرد: نکته دیگر آنکه این بیانیه نیازمند پای کار آمدن همه بخش های نظام و دولت به معنای عام است، مردم به ویژه جوانان باید با نگاه جهادی به میدان اجرای آن بیابند و با انرژی و امید تحقق مفادش را دنبال کنند.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: بیانیه گام دوم انقلاب سبک زندگی منتظرانه مهدویت بیانیه گام دوم انقلاب تمدن نوین اسلامی انقلاب اسلامی رسیدن به تمدن ملت و دولت ظهور امام آرمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۳۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگو با مسعود نجابتی، چهره سال هنر انقلاب اسلامی/ پیش‌درآمد هنر انقلاب برای طرح تمدن نوین اسلامی

به گزارش قدس آنلاین، رویداد و دیوارنگاره «و فتح قریب» تازه‌ترین اثر این هنرمند طراح گرافیک بود. نجابتی در فروردین ماه امسال در اوج حملات اسرائیل به غزه به همراه هنرمندانی از کشورهای مختلف دیوار حائل میان جنوب لبنان و سرزمین‌های اشغالی را به نمایشگاه آثار هنرمندان جبهه مقاومت تبدیل کردند. آیه «نصر من ‌الله و فتح قریب» روی دیوار نقش بست و هنرمندان با جلوه‌های ویژه هنری برگرفته از مقاومت و مبارزه ضد رژیم صهیونیستی این رویداد کم‌نظیر هنری را رقم زدند.  نجابتی برای فعالیت‌های مؤثر در حوزه گرافیک از جمله ترسیم همین دیوارنگاره در مراسم گرامیداشت دهمین هفته هنر انقلاب اسلامی به عنوان «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» انتخاب شد. به انگیزه این انتخاب، هفته هنر انقلاب و وضعیت گرافیک با این هنرمند به گفت‌وگو نشستیم که می‌خوانید. 


بی‌مهری نسبت به هنر انقلاب
مسعود نجابتی در ابتدا از اهمیت هفته هنر انقلاب اسلامی و تأثیر آن بر معرفی شاخه‌های مختلف هنر گفت و ادامه داد: به طور طبیعی به مقوله هنر انقلاب در فضاهای عمومی پرداخته نمی‌شود، در دانشگاه‌ها رشته مجزایی با این عنوان نداریم و حتی در فضای تلویزیون و نقد هنری جایگاهی ندارد. تنها عاملی که سبب می‌شود هنر انقلاب سر زبان‌ها بیفتد، هفته هنر انقلاب است که به مناسبت شهادت شهید آوینی برگزار می‌شود. این اتفاق موجب می‌شود توجه اهالی رسانه، هنر و مردم به این رویداد جلب شود. 
وی خاطرنشان کرد: آن چیزی که از هنر انقلاب بیشتر شناخته شده مربوط به بخش استکبارستیزی و مقابله با ظلم است اما تعریف هنر انقلاب تنها محدود به این موضوع نمی‌شود. ما این هنر را در تمام شئون زندگی مانند آرمان‌های انقلاب جاری می‌دانیم. هنر انقلاب تجسم و تعیّن آرمان‌ها و شعارهای انقلاب است که مربوط به یک عرصه خاص نمی‌شود. بچه‌های حوزه انقلاب در حوزه نشر، تولید پرچم و کتیبه و جشنواره مقاومت فعال هستند. یکی از شعارهای اصلی انقلاب بحث آزادی بود و این آزادی فرصتی را برای هنرمندان ایجاد کرد که به این موضوع بپردازند. اگر ما نتوانیم در جایی هنر انقلاب را با باورهای خودش ترسیم کنیم، قطع به یقین دشمن این کار را انجام می‌دهد. 

تأثیر مثبت هنر در ابعاد مختلف زندگی انسان
مدیر مسئول کانون هنر شیعی با اشاره به اینکه هنر در تعریف امروزی‌اش به عنوان هنر کاربردی هم تلقی می‌شود، بیان کرد: هنر در تمام ابعاد زندگی مردم نقش مستقیمی دارد. بحث طراحی که یکی از مشخصه‌های بارز هنر است، به طراحی زندگی امروز انسان می‌پردازد. در بحث تمدن نیز هنر سهم زیادی دارد. آثاری که در نمایشگاه‌های دنیا نمایش داده می‌شود، بازمانده‌های تمدن اسلامی است که در گذشته خیلی دور در زندگی انسان‌ها حضور داشته است. امروزه اگر بخواهیم به صورت جدی به تمدن نوین اسلامی بپردازیم، چاره‌ای جز پرداختن به معماری و اقسام هنرهایی که به زندگی انسان‌ها مربوط می‌شود، نداریم. ما نمی‌توانیم دم از تمدن نوین اسلامی بزنیم اما بحث لباس، گرافیک شهری، معماری و... وام گرفته از غرب باشد. هنر فقط بحث گالری، نمایشگاه و سینما نیست در واقع هنر زندگی امروز را طراحی می‌کند.
این طراح گرافیک در بخش دیگری از گفت‌وگو به تشریح وضعیت هنر گرافیک پرداخت. نجابتی با تأکید بر اینکه امروزه در رشته گرافیک در مقایسه با سایر هنرها به لحاظ نیروی انسانی و وسعت کاری که انجام می‌شود با پیشرفت مواجه‌ایم، گفت: ما به لحاظ تکنیک با گرافیک جهانی فاصله بسیار کمی داریم. مشکل عمده ما تبیین مبانی نظری و مباحث تئوریک هنر انقلاب در شاخصه گرافیک است. امروزه متخصصان گرافیک مشغول تولید کارهای فاخر هستند و فرصت بررسی آثار و پرداختن به نقد را ندارند و این موضوع می‌تواند نقطه ضعفی برای این رشته هنری باشد. اگر به این موضوع توجه نشود، در آینده با آثاری مواجه می‌شویم که با جریان هنر انقلاب به مشکل می‌خورد.

وضعیت طراحی گرافیک کشور مطلوب است
او همچنین اظهار کرد: در بحث هنر انقلاب و در قیاس با سیر انقلاب‌ها وضعیت مطلوبی داریم. ما در بحث گرافیک تجاری، گرافیک نشر و مطبوعاتی به دلیل حضور در بازارهای جهانی و نمایشگاه‌های کتاب بسیار موفق هستیم. حتی برخی از آثار ما در جشنواره‌های خارجی شایسته تقدیر شده‌اند. سبک و سیاق گرافیک ایرانی به خصوص به واسطه تایپوگرافی‌های ایرانی مورد توجه قرار گرفته و از طریق کشورهای اسلامی رصد می‌شود. در بحث گرافیک سیاسی که بخشی از آن مربوط به کاریکاتور است جزو کشورهای رتبه بالا هستیم. همچنین چهره‌های شناخته شده‌ای در این حوزه داریم که در کشورهای خارجی داور هستند. در بعضی موارد شاید از لحاظ گرافیک تجاری ضعیف باشیم به عنوان مثال از لحاظ کیفیت، زعفران کشورمان در بالاترین رتبه محصولات جهانی قرار دارد اما متأسفانه از لحاظ بسته‌بندی و عرضه موفق نبوده‌ایم. در مجموع باید بگویم وضعیت طراحی گرافیک کشور مطلوب است.
وی افزود: امروزه مردم به واسطه فضای مجازی که لحظه به لحظه با یکدیگر در تماس هستند، از امکانات ویژه مانند تصویر و صوت مدیوم‌های مختلف رسانه‌ای استفاده می‌کنند، اما متأسفانه به دلیل بالا بودن هزینه تولید، فضای مردمی کمرنگ و فضای حمایتی نیز کم‌رمق است. ما نیاز داریم در موضوعاتی که جامعه به آن مبتلاست و بحث درآمدزایی و اقتصاد در آن مطرح نیست، حمایت‌های بیشتری از جانب دستگاه‌های حکومتی دریافت کنیم. همچنین ما در فضاهای ارزشی و تبیینی با مشکل مواجه‌ایم.‌

سیر تحول تایپوگرافی در ایران
چهره برگزیده هنر انقلاب یادآور شد: به دلیل رویکرد جهانی که نسبت به تایپوگرافی و حروف‌نگاری وجود دارد، خط در گرافیک به نسبت دیگر اقسام گرافیک با جدیت دنبال می‌شود. آن چیزی که در دنیا به عنوان گرافیک ایرانی عرضه می‌شود و مکتب گرافیک ایران لقب گرفته، آثار تایپوگرافی ما بوده است. این حوزه تنها حوزه‌ای است که به واسطه نوع نوشتارمان، به جد حرف برای گفتن داریم. حتی صفحات مجازی بچه‌های تایپوگرافی توسط طراحان کشورهای عربی دنیا در حال رصد است. نسبت به ۱۰ سال گذشته که با فقر فونت مواجه بودیم امروزه با رشد چشمگیر و تنوع فونت مواجه هستیم. به نظر من جا دارد به این رشته با عنوان یک رشته مستقل در دانشگاه‌ها پرداخته و حمایت شود. 
نجابتی در پایان از کسانی که در هنر گرافیک از آن‌ها تأثیر گرفته است، صحبت کرد و توضیح داد: افراد شاخصی مانند آقای احصایی در حوزه گرافیک استاد و الگوی بنده بودند و هنوز هم هستند. استاد جلیل رسولی در فضای خط و نقاشی، آقای صداقت جباری در فضای خط در گرافیک و مرحوم مرتضی ممیز در حوزه طراحی نشانه و عناوین فیلم، کارهای بی‌نظیری انجام دادند و هنوز هم کار ایشان دنبال می‌شود.

محدثه رضایی

دیگر خبرها

  • تبیین دستاوردهای نظام مقدس اسلامی؛ماموریت‌ مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور
  • مسئله‌گی حجاب؛ از بحران داخلی تا بشارت تمدنی
  • حرکت به سمت بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه اصلی فرماندار کاشان
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • رهبر انقلاب: با جهش تولید، جیب و دست کارگر پر می‌شود /هدف از تحریم در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است
  • دمیدن روح در دنیای امروز با تمدن نوین اسلامی
  • تمدن اسلامی به همه مردم دنیا خدمت خواهد کرد
  • فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • گفت‌وگو با مسعود نجابتی، چهره سال هنر انقلاب اسلامی/ پیش‌درآمد هنر انقلاب برای طرح تمدن نوین اسلامی
  • سپاه، نهادی مردمی و مرتبط با مردم است