Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم در دیدار اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با تاکید بر توسعه سازمان نظام مهندسی و نقش آن در توسعه کشور اظهار داشت: عمل به قانون و اجرای دقیق شرح وظایف سازمان مهندسی می‌تواند چالش‌های حوزه ساختمان سازی را مدیریت کند.

امام جمعه تبریز زلزله را چالش جدی شهر تبریز در حوزه ساخت و ساز عنوان کرد و گفت: بررسی اجمالی مناطق حاشیه نشین تبریز نشان می‌دهد زلزله چند ریشتری این مناطق را که در هنگام بروز حوادث امکان امداد رسانی هم وجود ندارد؛ با خاک یکسان خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری حوادث طبیعی مانند زلزله‌های سختِ رخ داده در تبریز گفت: برای شرایط کنونی باید در زمان بروز حوادث منتظر فاجعه‌های بزرگ باشیم، چرا که بافت فرسوده و غیرمهندسی در تبریز زیاد است که این مهم مسئولیت نظام مهندسی را سنگین‌تر می‌کند.

 آل هاشم با تاکید بر اینکه نباید کوچک‌ترین اغماضی در حوزه ساخت و ساز صورت گیرد، ادامه داد: هدف اصلی در طراحی‌ها باید در جهت کاهش تلفات باشد و با در نظر گرفتن زلزله خیز بودن منطقه از ساخت و سازهای بی‌حساب و کتاب جلوگیری شود.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی با تاکید بر وظایف سنگین مهندسان ناظر گفت: گودبرداری‌هایی که همیشه فاجعه آفرین هستند نیازمند توجه جدی سازمان نظام مهندسی و مهندسان ناظر مقیم و مجری ساختمان‌ها است.

 

 

ضرورت  توجه به معماری اسلامی

امام جمعه تبریز در ادامه توجه به معماری اسلامی را مورد تاکید قرار داد و گفت: سالیان سال است که این موضوع نادیده گرفته شده و حتی در برخی مواقع در سازه های ساختمانی از نمادهای غیر اسلامی و شیطان پرستی استفاده می شود که نیازمند توجه جدی نظام منهدسی است.

وی با تاکید بر اینکه نظام مهندسی باید در تمام موضوعات حساس باشد، ادامه داد: حوزه‌های علمیه آمادگی دارند در رابطه با معماری اسلامی با نظام مهندسی همکاری داشته باشد.

آل هاشم ایمن‌سازی و مقاوم‌سازی ساختمان را از دیگر وظایف سازمان نظام مهندسی دانست و گفت: باید با در نظر گرفتن مسائل فرهنگی و بومی هر منطقه و با استفاده از فناوری‌های نوین هم نمای داخل و هم نمای خارج ساختمان باید نظام مهندسی به صورت جدی وارد عمل شود.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی با تاکید بر کاهش مدت زمان اجرا و هزینه‌های ساخت در تولید ساختمان ادامه داد: صدور مجوز ساخت سازه‌ای چندین طبقه‌ای در یک کوچه کم عرض و عدم توجه به موضوع مقاوم سازی در این سازه ها از دیگر چالش های جدی پیش روی ساختمان سازی است.

امام جمعه تبریز به نقش بنیاد مسکن و راه و شهرسازی در ساخت سازه های مقاوم در حوزه مسکن اشاره کرد و گفت: بیشترین تلفات زلزله ها در مناطق حاشیه‌نشین و همچنین روستاها است؛ با اجرای سازه های مقاوم در مناطق روستایی، ساکنان آن دلگرم شده و از مهاجرت به شهرها جلوگیری خواهد شد.

آل‌هاشم با تاکید بر همت همگانی برای حل معضلات تولید ساختمان گفت: چالش‌های ساخت و ساز نیازمند توجه جدی نظام مهندسی است.

در ابتدای این دیدار طوماری رئیس سازمان نظام مهندسی از فعالیت‌های این مجموعه گزارش داد.
 

برای دیدن گزارش تصویری مناطق حاشیه‌نشین تبریز اینجا را کیک کنید.

انتهای پیام/60001

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله تبریز چالش امام جمعه امام جمعه تبریز حاشیه نشینی ساختمان بافت فرسوده مهاجرت نظام مهندسی بنیاد مسکن راه شهرسازی معماری سازمان نظام مهندسی مناطق حاشیه نشین آل هاشم سازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۴۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سد از بروز فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان جلوگیری کرد

به گزارش همشهری آنلاین، سامانه بارشی فعال شده روی خلیج فارس، امارات را غرق کرد، بحرین را شست و به دریا ریخت و در عمان ۱۸ نفر را به کام مرگ کشاند. موسسه تحقیقات آب گزارش داد که شدت بارش سیستان و بلوچستان در سامانه هفته گذشته ۱۰ برابر عمان و ۱.۵ برابر امارات بود اما مرور تصاویر ماهواره‌ای بیانگر آن است که میزان خسارت در ایران نصف عمان و یک دهم امارات است.

شدت سیلاب در برخی مناطق سیستان و بلوچستان طی ۳ روز به ۲.۴ برابر بارش کل سال منطقه رسید و سبب شد تا ورودی آب رودخانه‌ها به ۹۳۰۰ متر مکعب در ثانیه برسد. برای درک این حجم آب کافی‌است رودخانه‌ای را به عرض ۱۰۰ متر و عمق ۹۳ متر یعنی بیش از عمیق‌ترین مناطق خلیج فارس را تصور کنید. البته سازه سد کهیر این آب را در خود ذخیره کرده و اجازه رسیدن آن به چابهار، کنارک و زرآباد را نداد.

وزیر نیرو علی‌اکبر محرابیان می‌گوید که «اگر سد کهیر اردیبهشت ۱۴۰۲ ساخته نمی‌شد، با این شدت بارش در سیستان و بلوچستان فاجعه انسانی رقم می‌خورد.»

شدت آب ورودی به سد کهیر بر اثر سیل به حدی بود که نماینده چابهار در مجلس در مصاحبه‌ای نگران تخریب سد شد اما بلافاصله در مصاحبه‌ای دیگر گفت که طراحی کهیر برای شرایط بارندگی دشواری مثل امروز انجام شده و در پایداری کامل قرار دارد.

سدها مشابه هر ابزار دیگر مزایا و معایبی دارد اما با شدت گرفتن بارندگی بر اثر تغییر اقلیم، سطح جدید از کارکرد را از خود به نمایش می‌گذارند. کارشناس منابع طبیعی رحیم احمدی به نقش آبخیزداری در کنترل سیلاب اشاره کرده و معتقد است که اگر آبخیزداری به صورت گسترده در دستور کار قرار گیرد، می‌تواند مناطق کشور را از سیلاب حفظ کرده و دیگر نیازی به سدها برای کنترل سیلاب نباشد.

در مقابل، استاد دانشگاه رحیم رهایی می‌گوید که کارشناسان باید بگویند، در مقابل بارندگی ۳۰۰ میلیمتری و ورودی آب ۱۰ هزار متر مکعبی طی چند ساعت کدام سازه آبخیزداری جوابگو است؟ در این بارش‌ها فقط سدها هستند که می‌توانند مردم را از کام مرگ بیرون بکشند.

نگاه به ابزارهای مدیریت منابع آب از جمله سدها، سازه‌های آبخیزداری و تاسیسات تغذیه مصنوعی در سال‌های اخیر اسیر نگاه‌های غیر کارشناسی بوده اما تغییر اقلیم و تغییر نظام بارندگی‌ها ایجاب می‌کند، مجموعه‌ای از این ابزارها برای مدیریت منابع آب به کار گرفته شود.

کد خبر 846735 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم استان سیستان و بلوچستان امارات

دیگر خبرها

  • کنارگذر‌های رودخانه خشک شیراز تا اطلاع ثانوی مسدود شدند/ شهروندان از تردد در حاشیه کنارگدر‌ها و رودخانه‌ها خودداری کنند
  • لیست قیمت اتحادیه لوله کشی گاز تعرفه نظام مهندسی، دستمزد و قیمت لوله گاز ۱۴۰۳ (
  • این سد از بروز فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان جلوگیری کرد
  • آبفای تهران هشدار داد؛ آب ذخیره کنید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • گلایه رئیس سازمان نظام پرستاری از سهم اندک نیروی انسانی در آزمون استخدامی / ۱۰۰ هزار پرستار کم داریم
  • ۶۲ درصد جغرافیای ایران روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد
  • تاکید بر توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و سازهای جدید