Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-25@10:38:22 GMT

◄ وارونگی در مراکز معاینه فنی خودرو

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۵۹۸۶

◄ وارونگی در مراکز معاینه فنی خودرو

تین نیوز

عباس مجیدی نژاد* در اواخر پاییز و در اوایل زمستان بنا بر شرایط جوی و سرد شدن هوا د‌ر شرایطی که پد‌یده وارونگی اتفاق می‌افتد‌، د‌مای هوا بین د‌و ارتفاع محد‌ود‌ یا از سطح زمین تا ارتفاع محد‌ود‌ی به جای سرد‌ شد‌ن با روند‌ی بسیار تد‌ریجی گرم‌تر شد‌ه یا ثابت می‌ماند‌ این حالت را وارونگی می‌نامند‌ که عکس روند‌ عمومی رفتار جو زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شهرهای بزرگ بنا بر حجم عظیم از آلود‌گی در زمانی کوتاه منجر به تراکم مشهود‌ و قابل رویت می‌رسند‌ و اصطلاحا از مرزهای هوای قابل استنشاق عبور کرد‌ه و شرایط خطرناک را ایجاد‌ می‌کنند‌. اما پنداری یکی از اثرات وارونگی هوا را باید در پدیده معاینه فنی خودور کشف کرد.

در این پدیده د‌ر چنین شرایطی خود‌روها و کارخانه‌ها د‌ر منطقه‌ای تولید‌ د‌ود‌ و آلود‌گی می کنند‌، این آلود‌گی‌ها امکان خروج ند‌اشته و د‌ر لایه‌ای از هوا محبوس می‌ماند‌ و تا زمان وزش باد‌ بر روی هم انباشته می‌گرد‌ند‌. برج سازی های اطراف شهر تهران خود بزرگترین معضل در جهت برای چنین شرایطی است. به نقل روزنامه دنیای اقتصاد :

شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور اوایل سال 94 با این تشخیص که قطار بلند مرتبه‌های مسکونی و تجاری در منطقه ۲۲ تهران - به‌عنوان نقطه اصلی کریدور هوایی این کلان‌شهر- ورودی جریان هوای تازه به پایتخت را مسدود کرده است، از شهرداری و استانداری تهران خواست تا اطلاع ثانوی، صدور مجوز ساخت برای برج‌های جدید در غربی‌ترین نقطه تهران را متوقف کنند، اما از آن زمان تاکنون، به دلیل مخالفت صریح مدیران شهر تهران با استدلال شورای‌عالی شهرسازی، نه ‌تنها برج‌سازی‌ها در منطقه ۲۲ متوقف نشده که در سایر مناطق غرب و شمال غرب پایتخت نیز ادامه داشته و متوقف نگریده است".

سازمان حفاظ و محیط زیست کشور برای چنین شرایطی سکوت اختیار می کند اما هر ساله به صورت یک سریال تکراری در این فصل دستگاه متولی هم صدا با شرکت کنترل هوای تهران از الودگی هوا و عدم نظارت بر مراکز معاینه فنی خودورها طرح کرده و مراکز معاینه فنی خودور تمایز قایل می شوند.

به نقل از سایت تین نیوز: آقای شهیدزاده مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: در تهران بیش از 3 میلیون دستگاه خودرو وجود دارد که حدود یک میلیون و200  هزار دستگاه آن به مراکز معاینه فنی تهران مراجعه کرده و بقیه خودروها که 60 درصد از خودروها است، به دلیل انجام معاینه فنی استاندارد و سخت‌گیرانه در مراکز مکانیزه معاینه فنی تهران به مراکز اطراف شهر مراجعه می‌کنند.

در ادامه بیان داشت متأسفانه نظارت کافی بر روی این مراکز وجود ندارد و در صورت برخورد با متخلفان هم این برخورد، بسیار ضعیف و غیر بازدارنده است."

مراکز معاینه فنی خودورها در کشور با معضلات متعددی روبرو بوده و دستگاه های متولی این سیستم خود به صورت سلیقه ای برخورد می کنند و نکته قابل توجه این که امروزه تمامی مراکز معاینه فنی سبک و سنگین در کشور با هزینه قابل توجه ای که پرداخت شده ارسال اطلاعات خود با رمزنگاری انجام می دهند.با عنوان معاینه فنی استاندارد سخت گیرانه در یک مرکز و در مرکز دیگری به علت عدم نظارت بسیار ضعیف انجام می شود را چگونه می تواند درک کرد؟ آیا در صحت گفتار مدیران اجرایی این فرایند باید شک کرد؟

با کمال تاسف فرهنگ استفاده از بازرسی خودور در کشور ما هنوز جا نیافتاده است و هنوز از یک دستورالعمل و یا ایین نامه ای کارشناسی شده برخودار نیستم. با ورود بخش خصوصی در این حوزه از سال 83 تا کنون به قیمت روز حدود 4 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است که هنوز دارای یک هویت و شخصیت مشخصی در کشور نبوده است.مدیران دستگاه مختلف نیز با رفتارهای غیر سازمانی خود نمکی بر این زخم هستند.

انچه که مایه گلامندی است که دستگاه های متولی و اجرایی در این فرایند به هنگام این سخنان بی پایه و اساسی که گفته می شود، سکوت اختیار می کنند و در صدد دفاع از حرفه برنمی ایند. از ان بدتر نیز سازمان های مردم نهاد (سمن ها) در این فرایند نیز بنا بر از دست ندادن روابطی که  با دستگاه های متولی و اجرایی رعایت برخی از مسائل کرده و از خط قرمزها عبور نکرده و عتراضی هم ندارد.البته این گونه برخوردهای ناشایست مدیریتی هم گونه گفته شده سبقه چند ساله دارد که شهرداری کلان شهرها در فرایند معاینه فنی خودورها نظری هم به انتفاع در این بازار داشته و مطاع خود ارزنده تر ارائه می کنند.هنوز خاطره ان مدیر کانادا نشین که تئوری مدیریت خستگی مردم ارائه کرده بود از ذهن های پاک نشده است.ریشه این برخوردهای باید در ویژه خواری شهرداری بلاخص کلان شهرها دانست که به انحای مختلف قصد دریافت وجه های غیر قانونی داشته و هیچ از سازمان های نظارتی با وجود چندین اعتراض و شکایت جوابی حاصل نشده است.امید است که برای حال و رفاه شهروندان این مرز بوم کژرفتارهای سازمانی و شخصی کنار گذاشته تا به اهداف خود دست یابیم.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: خودرو ذهن کارشناسی معاینه فنی معماری مراکز معاینه فنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۵۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان

به گزارش همشهری آنلاین، مهندس بهزاد ولی‌زاده رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت در واکنش به خبر تسنیم درباره عرضه قلیان اکسیژن در کافی‌شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌های تهران اظهار کرد: طرح مطالعاتی دستگاه "پاکدم" یا "قلیان اکسیژن" در زمان حاضر به‌صورت آزمایشی، تحت نظارت وزارت بهداشت حدود ۲ سال است که در ۱۰ استان‌ کشور در حال اجراست.

وی ادامه داد: این وسیله ثبت اختراع شده است و بعد از اینکه تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده و در سازمان غذا و دارو استانداردهایی برای آن در نظر گرفته شده است. در این وسیله از ترکیب گازهای اکسیژن و N۲O با رعایت حدود تعیین‌شده در سازمان غذا و دارو برای اطمینان از اینکه ضرری برای سلامتی افراد نداشته باشد استفاده می‌شود.

ولی‌زاده گفت: به‌دلیل نگرانی وزارت بهداشت از افزایش مصرف قلیان که نسبت به سال ۹۵ بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است، گسترش بی‌رویه مراکز عرضه قلیان بعد از همه‌گیری بیماری کرونا و ضعف در اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در مراکز عرضه قلیان که مستلزم همکاری تنگاتنگ ارگان‌های برون‌بخشی است، اجازه داده شد که طرح بررسی دستگاه پاکدم در ۱۰ استان کشور شامل تهران، آذربایجان شرقی، البرز، فارس، خوزستان، گیلان، مازندران، کرمان، بوشهر و سیستان و بلوچستان آغاز شود و در ادامه با درخواست دانشگاه‌های دیگر، هماهنگی برای توسعه مرحله آزمایشی طرح در استان‌های خراسان شمالی، اصفهان و زنجان انجام شد.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت افزود: این طرح در مرحله آزمایشی قرار دارد و بعد از مشخص شدن نتایج مطالعه که تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی مرتبط انجام می‌شود؛ در صورت اثبات اثربخشی و تأثیر آن بر کاهش مصرف قلیان دخانی، به‌صورت سراسری اجرا خواهد شد. وزارت کشور نیز به استان‌های مجری طرح، این موضوع را ابلاغ کرده است و نمونه‌برداری‌ها از استانهای تحت پوشش این طرح در حال انجام است.

ولی‌زاده تصریح کرد: در مرحله اولیه مطالعه، شاخص‌های سلامتی هنگام استفاده از این دستگاه مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان داد براساس شاخص‌های مدنظر، استفاده از دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن ضرری را از نظر سلامتی افراد ندارد.

وی با ابراز این که متأسفانه قلیان به‌عنوان یک وسیله تفریحی در جمع‌های خانوادگی و دوستانه استفاده می‌شود؛ یادآور شد: این موضوع در حال بررسی است که این دستگاه تا چه‌میزان می‌تواند جایگزین قلیان و مواد دخانی باشد.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان این که نتایج طرح مذکور در امکان جایگزینی با قلیان دخانی حاوی تنباکو تا پایان سال مشخص می‌شود؛ خاطرنشان کرد: پس از آن تصمیم گرفته می‌شود که این طرح به‌چه‌صورت در کشور اجرا شود.

وی درباره ترکیب موجود در این قلیان به ارائه توضیحات بیشتر پرداخت و گفت: در این دستگاه گاز N۲O به‌عنوان گاز خنده و شادی‌آور در ترکیب با اکسیژن مورد استفاده قرار گرفته است و احتمال می‌رود که این ترکیب بتواند جایگزین اعتیاد به نیکوتین و تنباکو باشد. شواهد تاکنون نشان داده است افرادی که این وسیله را مصرف کرده‌اند پس از مصرف قلیان اکسیژن تمایل چندانی به مصرف مواد دخانی ندارند؛ البته باز هم باید نتایج آزمایش به‌طور قطعی مشخص شود. انتظار داریم که با پایان یافتن مرحله آزمایشی این طرح، علاوه بر مشخص شدن اثرات مرتبط با سلامتی، درباره بحث جایگزینی آن با مواد اعتیادآوری مانند نیکوتین و تنباکو نیز به نتیجه برسیم.

ولی‌زاده در پاسخ به این سؤال که "آیا ممکن است تخلفاتی در مراکز عرضه قلیان اکسیژن رخ بدهد و از گازهای غیرمجاز در این وسیله استفاده شود؟" تشریح کرد: باید توجه داشت؛ اولاً‌ نیکوتین حاوی بسیاری از مواد سمی و تنباکوی معطر حاوی فلزات سنگین و مواد شیمیایی بسیار مضر است، ثانیاً در تنباکوهایی که در برخی از مراکز عرضه قلیان استفاده می‌شود، مواد و ترکیبات دیگری اضافه می‌شود که برای افزایش وابستگی و حفظ مشتری انجام می‌شود بنابراین آنچه الآن بیشتر مورد نگرانی ماست؛ توزیع تنباکوهای معطر و مواد دخانی حاوی نیکوتین است نه تخلفاتی که ممکن است در توزیع قلیان اکسیژن رخ دهد. از سوی دیگر قلیان‌های اکسیژن تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی عرضه می‌شود و استفاده از گازهای دیگر در این قلیان مجاز نیست و دانشگاه‌ها از مجریان این طرح یعنی قهوه‌خانه‌ها و کافی‌شاپ‌هایی که این طرح در آنها اجرا می‌شود نیز تعهدنامه‌هایی اخذ می‌کنند و این مراکز صنفی نیز با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند و به‌دلیل سود اقتصادی عرضه این قلیان در این مراکز، توجیهی ندارد که بخواهند تخلفی در این زمینه داشته باشند.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت تأکید کرد: گازهای اکسیژن و N۲O اعتیادی برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند و به‌محض این‌که مصرف متوقف می‌شود فرد نیازی برای مصرف مجدد احساس نمی‌کند و بنابراین مصرف قلیان اکسیژن وابستگی‌آور نیست.

کد خبر 846754 منبع: تسنیم برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم دخانیات - قلیان

دیگر خبرها

  • مراجعه بیش از ۱۸ هزار دستگاه ناوگان سنگین به مرکز معاینه فنی جنوب کرمان
  • اجرای طرح نظارت بر بازار لاستیک خودرو در مازندران
  • موارد مطرح شده شهروندان در تماس با سامانه پاسخگو ستاد معاینه فنی تهران
  • توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است/ توزیع در ۸ استان
  • مسئولان پاسخگوی قطعی سامانه معاینه فنی خودرو‌های سنگین نیستند
  • مراجعه بیش از ۴۶ هزار ناوگان سنگین به مراکز معاینه فنی سیستان وبلوچستان
  • مراجعه ۸۰ هزار خودروی سنگین به مراکز معاینه فنی استان همدان
  • مراجعه بیش از ۸۰ هزار دستگاه خودروی سنگین به مراکز معاینه فنی استان همدان 
  • مراجعه بیش از 80 هزار دستگاه خودروی سنگین به مراکز معاینه فنی استان همدان