Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@08:50:05 GMT

اطلاعات سپاه رسما وارد روند احراز صلاحیت شد

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۰۱۰۸

اطلاعات سپاه رسما وارد روند احراز صلاحیت شد

آغاز به کار پارلمان یازدهم با نمایندگانی اصولگرا و تازه وارد به ساختمان هرمی‌شکل میدان بهارستان، مصادف شد با استقبال نهاد‌های انتصابی از محمدباقر قالیباف، رییس یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و البته طرح‌ها و لوایح نه چندان معقول و محبوب‌شان، حداقل از دید افکار عمومی و البته برخی جریان‌های سیاسی. خروج از پروتکل الحاقی و ایجاد مانع بر سر احیای توافق برجام تنها یکی از این طرح‌ها بود، اما احتمالا مهم‌ترین طرح‌های نمایندگان که آثار آن نه مربوط به امروز و اکنون، بلکه سال‌های آینده است و می‌تواند جمهوریت نظام جمهوری اسلامی را از آنچه امروز شاهدیم، کمرنگ‌تر کند، طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتماد در ادامه نوشت: طرحی که نمایندگان مجلس یازدهم پس از تعیین تکلیف کمیسیون‌های تخصصی و تقسیم کرسی‌ها میان رقبا و یاران رییس قوه مقننه، آن را در شرایطی در دستورکار خود قرار دادند که حرف و حدیث‌های بسیاری درباره نقش برخی حقوقدانان شورای نگهبان در تدوین آن وجود داشت؛ نکته‌ای که البته هرگز تکذیب نشد تا اینکه بند به بند این طرح باوجود انبوه انتقاد‌های کارشناسان اصلاح‌طلب و اصولگرا، در صحن علنی مجلس تصویب شد تا در صورت تایید شورای نگهبان، قانونی پیش روی کاندیدا‌های ورود به عالی‌ترین نهاد انتخابی جمهوری اسلامی باشد که نقش شورای نگهبان در آن اگر بیشتر از مردم نباشد، کمتر نخواهد بود.

کلی‌نویسی قانون

یکی از مشکلات قانون انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، استفاده از واژگان کلی است. واژگانی که از دید ناظران به شورای نگهبان اجازه تفسیر‌های شخصی و بعضا جناحی داده و شرایطی را رقم زده که هر انتخابات شاهد رکوردشکنی این نهاد در احراز و عدم احراز صلاحیت داوطلبان ورود به قوای مجریه و مقننه باشیم.

انتظار آن بود پارلمان یازدهم که خلاف مجلس دهم نه‌تنها با سنگ‌اندازی نهاد‌های برون‌پارلمانی مواجه نیست، بلکه همسویی و همراهی بی‌چون و چرای‌شان را پیش‌روی خود می‌بیند، حداقل در این مسیر اقدام کرده و از به کار بردن واژگانی کلی در قانون انتخابات ریاست‌جمهوری که نتیجه‌اش چیزی جز پررنگ کردن نقش شورای نگهبان نیست، پرهیز کند، اما این اتفاق رخ نداد.

مجلس روز گذشته در شرایطی به تصویب چند بند باقیمانده از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری پرداخت که پیش‌تر و به دلیل تعدد پیشنهاد‌های نمایندگان برای اصلاح به کمیسیون شورا‌ها ارجاع داده شده بود. یکی از این مواد تعیین مصادیق «مدیر» و «مدبر» بودن متقاضیان شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری بود که منجر به ایجاد اختلاف میان نمایندگان با قالیباف و یارانش در پارلمان شد.

حرف، حرف رییس است!

رییس مجلس یازدهم کنار تنی چند از نمایندگان تاکید داشت که تعیین مصادیق مدیر و مدبر بودن خلاف اصل ۱۱۰ قانون اساسی بوده و به منزله ایجاد محدودیت برای شورای نگهبان است. قالیباف صراحتا در صحن مجلس گفت: «دوستان توجه کنند بحث رجال مذهبی و سیاسی و مدیر و مدبر بودن، معیارها، تعریف و تطبیق آن از اختیارات شورای نگهبان است اگر ما وقت مجلس را بگیریم و در این باره بحث کنیم نهایتا شورای نگهبان ایراد می‌گیرد و آن را رد می‌کند برخی فقها هم به این اشاره داشتند»؛ آن هم در حالی که بر اساس قانون، شورای نگهبان نه‌تنها نهاد بالادستی پارلمان به شمار نمی‌رود، بلکه موظف است بر اساس مصوبات مجلس عمل کند، نه اینکه اعمال هرگونه محدودیت در مسیر اقدامات خود را با مهر مغایرت با شرع و قانون اساسی رد کند. با این حال مجلس حاضر به حذف این مواد نشد و این موارد را برای اصلاح به کمیسیون شورا‌ها ارجاع داد.

اصلاحاتی که روز گذشته در صحن علنی از آن رونمایی شد تا بار دیگر اثبات شود که در پارلمان عملی خارج از میل قالیباف به تصویب نمی‌رسد. نمایندگان ابتدا ۷ بند برای احراز شرایط «مدیر» بودن و ۲ بند برای احراز «مدبر» بودن داوطلبان در نظر گرفتند. مواد در نظر گرفته شده از سوی نمایندگان اگرچه کلی بود ولی حداقل در قیاس با آنچه روز گذشته تصویب شد، سر و شکل روشن‌تر و معقول‌تری داشت.

مجلس، اما روز گذشته تصویب کرد که «داوطلبی به عنوان مدیر شناخته می‌شود که از شایستگی‌های لازم و مهارت در زمینه مدیریت کلان کشور برخوردار بوده و با شناخت کافی از منابع انسانی و مادی کشور توان استفاده از ظرفیت‌ها برای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی را داشته و از تجربه و سوابق موفق در عرصه‌های مدیریت کلان برخوردار باشد.»

اینکه کم و کیف احراز این شرایط چیست، امری است نامشخص و بر عهده شورای نگهبان؛ کمااینکه در تبصره این ماده نیز به صراحت به این مساله اشاره شده و آمده است: «سوابق مربوط به مبارزه با فقر و فساد و تبعیض، شایسته‌گزینی، دارا بودن روحیه کار جهادی و گروهی، حساسیت نسبت به بیت‌المال، برخورد با تخلفات و انحرافات و روحیه نقدپذیری و پاسخگویی به تشخیص شورای نگهبان از جمله ویژگی‌های مدیر بودن تراز جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.»

برای احراز شرایط مدیر بودن نیز مجلس برخورداری «از توانایی لازم جهت شناسایی به موقع مسائل و ضرورت‌های مورد نیاز کشور با پیش‌بینی تهدید‌ها و فرصت‌ها و توان اتخاذ راهکار‌های مناسب و تصمیم‌گیری کلان» را در شرایطی به تصویب رساند که باز هم هیچ متر و معیاری برای سنجش‌شان جز نظرات شخصی و سلایق اعضای شورای نگهبان وجود ندارد. سلایقی که از قرار معلوم اگر برایش جایی در قانون باز نشود، مصوبات مجلس برای اصلاح قانون انتخابات راه به جایی نخواهند برد و این همان عاملی است که ناظران از آن به عنوان به مسلخ بردن جمهوریت نظام جمهوری اسلامی یاد می‌کنند.

شورای نگهبان به جای مردم

یکی دیگر از مواد بحث‌انگیز طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری که روز گذشته به تصویب رسید، بررسی برنامه داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری توسط شورای نگهبان بود.

بر اساس ماده ۱۱ این طرح که با ۱۹۱ رای موافق به تصویب رسید، «شورای نگهبان ۳ ماه پیش از صدور دستور شروع انتخابات ریاست‌جمهوری و در صورت مشخص شدن داوطلبی افراد می‌تواند از آن‌ها دعوت به عمل آورده تا برنامه‌های آنان را بر اساس شرایط موضوع این قانون و شاخص‌های مورد نظر شورای نگهبان بررسی کند.» اینکه چطور قرار است ۳ ماه پیش از دستور شروع انتخابات این مهم عملیاتی شود، به کنار، اما با این اقدام عملا شورای نگهبان آنچه خود برای جمهوری اسلامی صلاح می‌داند، پی گرفته و کاندیدا‌ها و برنامه‌هایی را برای انتخاب تحویل جامعه می‌دهد که از فیلتر ۶ فقیه و ۶ حقوقدان این نهاد که این روز‌ها بیش از پیش به اصولگرایان نزدیک شده، گذشته باشند.

ورود رسمی اطلاعات سپاه

تبصره این ماده، اما به اندازه خود آن جنجالی است و با تغییر نهاد‌های چهارگانه استعلام برای انتخابات ریاست‌جمهوری، اطلاعات سپاه را به‌طور رسمی وارد فرآیند انتخابات کرده و آورده است: «وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان بازرسی کل‌کشور، دیوان محاسبات کشور و سایر مراجع ذی‌صلاح مکلفند ظرف مدت ۱۵ روز از تاریخ درخواست اداره انتخابات شورای نگهبان یا درصورت لزوم هر یک از اعضای شورای نگهبان مدارک یا سوابق مربوط به داوطلبان ریاست‌جمهوری را به صورت کامل تحویل دهد.»

اینکه ورود اطلاعات سپاه چه تاثیری در انتخابات خواهد گذاشت، چندان مشخص نیست ولی آنچه عیان است، همکاری شورای نگهبان است با این نهاد به‌رغم ذکر نامش در قانون انتخابات ریاست‌جمهوری.

خلاف این مواد، مجلس روز گذشته اقدامی در نوع خود مفید را نیز برای قانون انتخابات انجام داد و با تصویب ماده ۹ طرح اصلاحیه اعلام کرد که «در صورت کشف و اسقاط ارایه مدارک غیرواقعی یا جعلی پس از ثبت‌نام و پیش از اعلام اسامی نامزد‌های تایید صلاحیت شده، ثبت‌نام داوطلب کان‌لم‌یکن تلقی می‌شود و در صورتی که چنین موضوعی ناظر به نامزد‌های تایید صلاحیت شده کشف شود، صلاحیت وی مطابق ماده (۵۸) قانون مورد بررسی مجدد قرار می‌گیرد.» اقدامی که احتمالا مشابه آن برای انتخابات مجلس نیز تکرار شود تا شاید از این طریق شاهد ورود افراد با خرید و فروش صلاحیت و البته مدارک تحصیلی فاقد اعتبار به پارلمان نباشیم.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۰۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون جدید فقط برای ساکت کردن جواد است/ رسماً قصد دارند ترمز استقلال را بکشند

بازیکن اسبق استقلال گفت: خیلی عجیب بود که بعد از مصاحبه بازیکنان استقلال در ارتباط با مشکلات مالی‌شان و انتقادات نکونام از بحث داوری جرایم میلیاردی برای حرف زدن اعضای تیم‌ها در نظر گرفته شد.

سرویس ورزش مشرق - محسن یوسفی بازیکن اسبق تیم استقلال در گفتگو با مشرق، درباره دیدار این هفته تیم استقلال مقابل شمس آذر قزوین اظهار داشت: شرایط سختی است. نمی‌توان جلو جلو درباره مسابقات استقلال صحبت کرد. به هر حال همه تیم‌ها برای کسب نتیجه به میدان می‌آیند. به ویژه تیم‌هایی که روبروی استقلال قرار می‌گیرند از انگیزه و انرژی دو برابری بهره‌مند می‌شوند چون می‌خواهند خودشان را در بازی مورد توجه طرفداران فوتبال بهتر و بیشتر نشان بدهند.

وی افزود: طبیعتاً تیم شمس آذر قزوین که این فصل به لیگ برتر آمده هم می‌خواهد از این موقعیت نهایت استفاده را ببرد و دیدیم که در بازی رفت چطور تیم استقلال را تحت تاثیر قرار داد و جزو تیم‌هایی بود که توانست از تیم صدرنشین و قهرمان نیم فصل امتیاز بگیرد. خیلی از تیم‌های مطرح و پرمهره مثل تراکتور در نیم فصل اول نتوانستند از استقلال امتیاز بگیرند اما شمس آذر در این امر موفق بود و توانست استقلال را در خانه خودش متوقف کند. حالا هم فکر می‌کنم استقلال کار آسانی در پیش ندارد اما با کمی دقت و برنامه‌ریزی می‌توان در دیدار این هفته برنده از زمین خارج شد .

وی در این باره که نقطه قوت تیم قزوینی کجاست توضیح داد: به نظرم بهترین نقطه قوت آنها دوندگی و بدنسازی این تیم است. آنها در طول مسابقه حریفشان را با دوندگی بی امان و پاس‌های کوتاه متعدد تحت تاثیر قرار می‌دهند و به همین خاطر می‌توانند نتایجی بگیرند که شاید برای یک تیم تازه دسته برتری شده کمتر می‌توان پیش بینی کرد. اما استقلال هم از نظر بدنی شرایط خیلی خوبی دارد.

بازیکن قدیمی آبی پوشان درباره وضعیت بدنی خوب تیم استقلال اضافه کرد: شما به بازی استقلال مقابل مس رفسنجان که نگاه کنید متوجه می‌شوید وضعیت بدنی بازیکنان استقلال خیلی خوب است. ما از دقایق ابتدایی هر دو نیمه که مقابل مس رفسنجان گل خوردیم تقریبا ۴۰ دقیقه روی دروازه حریف فشار وارد کردیم مجموع دو ۴۰ دقیقه می‌شود ۸۰ دقیقه و این ثابت می‌کند استقلال تقریباً در طول این مسابقه به طور کامل حریفش را با دوندگی بی‌امان و پرسینگ تحت فشار گذاشته بود تا بتواند گل خورده در ابتدای دو نیمه را جبران کند. حالا هم امیدوارم در بازی با شمس آذر قزوین این شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که مثل دیدار با مس، لااقل بدشانسی گریبان بچه‌های استقلال را نگیرد. چون این بچه ها واقعاً زحمت می‌کشند و این لیاقت را دارند که نتیجه مورد نظرشان را به دست بیاورند.

یوسفی همچنین در این باره که به تازگی از سوی سازمان لیگ قوانینی برای مصاحبه نکردن مربیان و اعضای تیم‌ها علیه باشگاه، فدراسیون و تقریبا همه چیز در نظر گرفته شده است گفت: خیلی عجیب است! تا چند هفته پیش که اعضای تیم استقلال و جواد نکونام حرفی نمی‌زدند ولی سایر تیم‌ها این همه درباره مسائل مختلف صحبت می‌کردند چنین قانونی وضع نشده بود اما به محض اینکه جواد نکونام به نشست خبری رفت و بعد از مدت‌ها کمی حرف زد و در پایان بازی اخیر تعدادی از بازیکنان استقلال در میکسد زون گله‌هایشان را بیان کردند یک مرتبه چنین قانونی وضع شد.

وی اضافه کرد: امیدوارم کسی در این باره توصیه‌ای به مسئولان سازمانی نکرده باشد که اگر چنین باشد واقعا باید به حال این فوتبال تأسف خورد. نمی‌دانم چطور بگویم اما بروز برخی اتفاقات حول و حوش باشگاه استقلال و در امر قضاوت ها به نظر می‌رساند که عده‌ای از هر روشی برای سرکوب کردن جواد نکونام و تیمش استفاده می‌کنند تا هر طور شده ترمز استقلال را بکشند. حس ششم من می‌گوید که در نظر گرفتن چنین جرایم میلیاردی فقط به بهانه ساکت کردن اعضای تیم استقلال بوده است. آخر ۴ میلیارد؟ مگر می شود! اگر واقعاً هدف از این کار جلوگیری از بیانیه نویسی بود فقط می‌توانستند در همین باره جرایمی را در نظر بگیرند اما اینکه در همین حکم جدید گفته شده اعضای تیم‌ها و مربیان هم نباید هیچ حرف غیر فنی بزنند شکل ماجرا متفاوت می‌شود.

یوسفی در آخر تاکید کرد: امیدوارم جواد نکونام و بازیکنان استقلال که تا اینجا با همه مشکلات دست و پنجه نرم کرده و با اقتدار در صدر جدول قرار گرفته‌اند این ۷ مسابقه آخر را هم با همین شرایط پیش بروند تا تیر آنهایی که می‌خواهند استقلال نتیجه نگیرد به سنگ بخورد.

دیگر خبرها

  • قانون جدید فقط برای ساکت کردن جواد است/ رسماً قصد دارند ترمز استقلال را بکشند
  • آمادگی استان اردبیل برای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند
  • دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه کرمانشاه تمام الکترونیک برگزار می‌شود
  • رییس کمیسیون حقوقی مجلس: ایرادات لایحه حجاب را برطرف کردیم، ببینیم شورای نگهبان چه کار می‌کند/ طرح نور نیروی انتظامی جدا از قانون مجلس است
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • جنگ لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • آقاتهرانی: انشالله شورای نگهبان فردا لایحه عفاف و حجاب را تایید کند
  • آقاتهرانی: انشالله شورای نگهبان فردا لایحه عفاف و حجاب را تایید کند /هیچ توجیهی برای کوتاه آمدن از حجاب وجود ندارد
  • مصوبات جلسه علنی سه شنبه مجلس