Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تدوین بسته آموزشی در خصوص بیماری کرونا در سالمند و اطرافیان آنها و همکاری در تهیه بسته خدمت آموزشی برای خانواده خبر داد.

به گزارش برنا؛ محسن شتی، درخصوص اقدامات اداره سلامت سالمندان معاونت بهداشت وزارت بهداشت در شرایط کرونایی، گفت: در شرایط کرونایی اقداماتی در حوزه سالمندان انجام شده که تدوین دستورالعمل مراکز نگهداری و توانبخشی بهزیستی با همکاری معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی و اساتید هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری کرونا، تدوین چک لیست و دستورالعمل تکمیل آن  برای پایش و ارزیابی مراکز نگهداری و توانبخشی، آغاز زودهنگام آموزش کارشناسان سلامت سالمندان دانشگاه های علوم پزشکی همزمان با شروع همه گیری کرونا در شهر "ووهان" چین، از جمله این برنامه ها بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: همچنین در این مدت، آموزش عموم جامعه شامل آموزش از طریق رسانه های عمومی مانند صدا و سیما و مطبوعات و شبکه های اجتماعی در خصوص همه گیری، سه دوره غربالگری تلفنی اکثریت سالمندان جامعه (در هر مرحله حدودا 7 میلیون نفر سالمند) و آموزش و ارجاع موارد محتمل به مراکز 16 ساعته جهت ارزیابی های بیشتر بر اساس غربالگری های دوره ای نیز انجام شده است.

رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت تصریح کرد: ارائه مشاوره تخصصی تلفنی 24 ساعته به سالمندان جهت پاسخگویی به نیازهای بهداشتی و درمانی توسط سامانه 4030 و پویش ملی همدلی با سالمندان با مشارکت انجمن علمی طب سالمندی و سالمندشناسی، مشارکت فعال دانشگاه های علوم پزشکی کشور در آموزش، غربالگری، مراقبت و کنترل کووید 19 در مراکز نگهداری و توانبخشی درگیر با سالمندان مبتلا و مشکوک به کووید 19 نیز بخشی از برنامه های این اداره برای سالمندان در شرایط کرونا بوده است.

او اضافه کرد: همچنین، برقراری سیستم ثبت و گزارش دهی روزانه و هفتگی وضعیت آمار موارد محتمل، مثبت و فوتی ناشی از کرونا در مراکز نگهداری شبانه روزی سالمندان در سیستم پورتال اداره سلامت سالمندان با مشارکت سازمان بهزیستی و با همراهی مستقیم کارشناسان دانشگاه ها، استخراج و پیگیری فعال مشکلات و کمبودهای موجود بر سر راه اجرای مطلوب دستورالعمل ابلاغی (کمبود منابع، تجهیزات، نیروی انسانی) در مراکز نگهداری توسط کارشناسان سلامت سالمندان دانشگاه ها با هماهنگی ستاد کرونا استان ها، بهزیستی استان یا شهرستان و سایر دستگاه ها و پتانسیل های استان، برنامه های دیگر این اداره در یکسال گذشته بوده است.

شتی در ادامه با اشاره به هماهنگی با EOC، معاونت پرستاری و درمان وزارت بهداشت، هلال احمر، بسیج جامعه پزشکی و قرارگاه بهداشت و درمان نیروهای مسلح به منظورحل مشکلات مراکز نگهداری سالمندان در حوزه پیگیری موارد کووید 19 بدحال و انتقال آنها به بیمارستان، افزود: برگزاری ویدئوکنفرانس در خصوص برنامه های سلامت سالمندان در دوران همه گیری برای کارشناسان و همکاران مرتبط تمامی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، ارزیابی انطباق فعالیت های دانشگاهی در خصوص برنامه عملیاتی سالمندان در شرایط کرونایی، طراحی و برنامه ریزی عملیاتی و پایلوت طرح شناسایی، طبقه بندی و مراقبت از سالمندان پر خطر در دوران همه گیری کرونا به عنوان ضمیمه طرح شهید سلیمانی، طراحی و پایلوت کمپین جامعه پاسخگو به نیازهای سالمندان در دوران همه گیری کرونا، طراحی و تدوین محتوای آموزشی و مهارت آموزی با هدف توانمند سازی سالمندان و خانواده ایشان جهت خود مراقبتی در دوران همه گیری و قرنطینه، طراحی و اجرای کشوری پیمایش سریع تلفنی رفتار سالمندان در دوران همه گیری کرونا، پیگیری تصویب انجام واکسیناسیون رایگان آنفلوانزا برای سالمندان و پرسنل مراکز نگهداری شبانه روزی کل کشور در دوران همه گیری کرونا، برگزاری جلسات مشترک با واحدهای بیماری های غیر واگیر، سلامت روان و تغذیه و متخصصین مربوطه در راستای طراحی بسته های مراقبت در منزل سالمندان در دوران همه گیری، سایر برنامه های این حوزه برای سالمندان بوده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سالمندان وزارت بهداشت بسته آموزشی بیماری کرونا دوران همه گیری کرونا اداره سلامت سالمندان شرایط کرونایی علوم پزشکی شرایط کرونا برای سالمندان مراکز نگهداری وزارت بهداشت دانشگاه ها برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۱۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای نامه گلایه آمیز مرندی به رئیس جمهور/ موازی کاری وزارت بهداشت در برنامه سلامت خانواده

اخیراً نامه‌ای با امضای علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران، خطاب به رئیس جمهور منتشر شده که نشان می‌دهد وزارت بهداشت با اجرای برنامه سلامت خانواده، دچار موازی کاری شده و از ریل اصلی شبکه بهداشتی درمانی کشور، خارج گردیده است.

در همین حال عباس علی پور؛ رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که شبکه بهداشتی درمانی مهم‌ترین ساختار نظام سلامت در کشور است، گفت: تمام تلاش ما این است که هر اقدامی که انجام می‌شود در بستر شبکه بهداشت صورت گیرد.

وی بر تقویت شبکه بهداشتی در کشور تاکید و تصریح کرد: با توجه به تغییر الگوی خدمات دارای اولویت از سطح روستایی به سطح شهری، در بحث جمعیت و دسترسی‌های روستایی و…، ما نیازمند به روز رسانی تجهیزات، و نیز تقویت زیرساخت‌ها هستیم و در سال ۱۴۰۳ هدف‌گذاری و برنامه ریزی‌ها در این زمینه صورت گرفته است.

اما، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران، در نشست مشترک با معاون و مدیران حوزه بهداشت وزارت بهداشت، بر تکمیل و ارتقا شبکه بهداشتی درمانی تاکید و تصریح کرد: همه برنامه‌ها باید بر همین محور باشد و عناوین دیگر جایگزین آن نشود.

اصرار مرندی بر عدم جایگزینی عناوین دیگر با شبکه بهداشتی درمانی کشور، اولتیماتوم به وزارت بهداشت تلقی می‌شود که نباید از برنامه‌های موازی در حوزه بهداشت استفاده کرد.

از همین رو، در نامه‌ای به رئیس جمهور، این گلایه را مورد اشاره قرار داده و عنوان داشته که وزارت بهداشت نسبت به ارتقای شبکه بهداشتی درمانی کشور، بی اعتنا بوده و برنامه‌ای ضعیف به نام سلامت خانواده و نظام ارجاع را در پیش گرفته است.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: برنامه سلامت خانواده جزئی بسیار کوچک از برنامه‌های وسیع و جامع تأمین، حفظ و ارتقای سلامت آحاد جامعه در قالب شبکه بهداشتی درمانی کشور است.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران تاکید کرد: عدم توجه به راهکارهای اصلاحی و اساسی که همه آن ها در سیاست‌های کلی سلامت، ابلاغی رهبری در سال ۱۳۹۳ آمده است؛ باعث ناکارآیی نظام سلامت و خدای نکرده تلقی ناکارآمد بودن دولت خواهد بود.

به نظر می‌رسد، مرندی با نوشتن این نامه، خواسته حجت را بر وزارت بهداشت تمام کند. زیرا، در پایان نامه خود به رئیس جمهور، دستور توقف برنامه‌های بی ثمر و احیاناً مضری چون سلامت خانواده و نظام ارجاع را خواستار شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ایران مرجع بهداشت منطقه است
  • ایران برای سازمان بهداشت جهانی یک کشور مرجع است
  • مرجعیت ایران برای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی
  • آغاز مهارت افزایی دانشجویان داروسازی با همکاری صنایع سلامت محور
  • ۲۷ میلیون نفر دیگر وارد برنامه سلامت خانواده می شوند
  • کشف ۲ تن مواد غذایی فاسد در قزوین / پلمب ۳۲ واحد صنفی متخلف
  • ۲۵ درصد سهم سلامت مردم در اختیار وزارت بهداشت است
  • بزرگترین سرمایه نظام سلامت، منابع انسانی است
  • تلاش وزارت بهداشت برای اخذ مجوز‌های استخدامی
  • ماجرای نامه گلایه آمیز مرندی به رئیس جمهور/ موازی کاری وزارت بهداشت در برنامه سلامت خانواده