Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@11:21:27 GMT

پاسخ ۹ نماینده مجلس به یک سوال سخت!

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۶۷۰۱۲

پاسخ ۹ نماینده مجلس به یک سوال سخت!

به گزارش «تابناک» روزنامه خراسان نوشت: روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس را در مقابل یک پرسش قرار دادیم و از آن‌ها پرسیدیم: «اگر حقوق ماهانه شما ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان باشد، آیا می‌توانید زندگی‌تان را اداره کنید؟»

دو میلیون بازنشسته حداقل بگیر

قبل از آن‌که بدانیم پاسخ این نمایندگان مجلس، به سوال «خراسان» چه بوده، باید به این سوال پاسخ دهیم که چرا حقوق ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ میلیونی ملاک سوال ما بوده است: سازمان تامین اجتماعی حدود ۴ میلیون مستمری‌بگیر دارد که ۳.۵ میلیون نفر آن‌ها، بازنشستگان هستند و ۷۰ درصد آن‌ها هم حداقل حقوق دریافتی را دارند؛ این یعنی در کشور حدود ۲ میلیون بازنشسته حداقل‌بگیر داریم که با اجرای طرح همسان‌سازی، حقوق‌های آن‌ها نسبت به قبل افزایش قابل‌توجهی یافته، اما فقط میزان رشد آن قابل‌توجه بوده و نتیجه آن رسیدن حداقل حقوق به ۲.۸ میلیون تومان در ماه بوده است. حقوقی که به هیچ‌وجه نمی‌تواند حتی کفاف یک زندگی دونفره را بدهد، چه برسد به زندگی آن‌هایی که هنوز فرزندان‌شان با آن‌ها زندگی می‌کنند یا آن‌هایی که باید جیب‌شان پر باشد تا بتوانند دل نوه‌ها و نتیجه‌هایشان را به دست بیاورند. البته تعداد خانواده‌هایی که با حقوق ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان زندگی را می‌گذرانند، فقط به بازنشستگان حداقل‌بگیر تامین اجتماعی ختم نمی‌شود؛ بسیاری از کارگران، مستمری‌بگیران و از کارافتادگان، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، کارگران روزمزد و فصلی و...، همه و همه حقوق‌هایی در همین حد و حتی کمتر از آن دارند. پس منطقی است که از روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس بپرسیم: «آیا شما می‌توانید با حقوق ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان زندگی کنید؟» که جا دارد دوباره تاکید کنیم، بخش زیادی از اقشار جامعه احتمالا حقوقی کمتر از این مبلغ دارند.

آقاتهرانی: با این حقوق نمی‌شود زندگی را اداره کرد

«مرتضی آقاتهرانی» رئیس کمیسیون فرهنگی: نه، نمی‌شود با این حقوق زندگی را اداره کرد. باید یک فکر اساسی در این زمینه بکنیم و توقع از نمایندگان مجلس این است که برای آن چاره‌اندیشی کنند. حرفش زده شده و دوستان ما در کمیسیون اجتماعی وعده پیگیری‌اش را داده‌اند، اما اگر اقدامی نکنند ما به عنوان روسای دیگر کمیسیون‌ها هم تاکید می‌کنیم که مجلس در این زمینه اقدام کند.

پژمانفر: این خانواده‌ها باید از یارانه‌های حمایتی برخوردار باشند

حجت‌الاسلام نصرا... پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: نمی‌توان با این حقوق امور زندگی را به آسانی گذراند. تا اندازه‌ای که قانون به مجلس اختیار داده، در کمیسیون و صحن درمورد حقوق تصمیم‌گیری می‌شود، اما در نهایت تصمیم کلی چیزی کاملا متفاوت با تصمیم دولت نیست. زندگی خانواده‌های با حقوق حداقلی دشوار و لازم است براساس تصمیم مجلس این خانواده‌ها از یارانه‌های حمایتی برخوردار باشند.

حاجی بابایی: قطعا نمی‌توانستم

«حمیدرضا حاجی بابایی» رئیس کمیسیون برنامه و بودجه: قطعا نمی‌توانستم زندگی را بگذرانم، همان‌طور که در جامعه هم می‌بینیم که حداقل‌بگیران نمی‌توانند امورشان را بگذرانند و دچار مشکلات عدیده هستند. باور داریم «المُلکَ یَبقَی مَعَ الکُفرِ وَ لا یَبقَی مَعَ الظُّلمِ» از این‌رو برای تامین حقوق بازنشستگان و یارانه معیشتی در مجلس تلاش داشته و دارم. باید بر مبنای عدالت برای حقوق کارگران و حداقل‌بگیران حداکثر تلاش و پیگیری را در مجلس یازدهم داشت.

شهریاری: با ۴ میلیون تومان هم نمی‌شود زندگی کرد

«حسینعلی شهریاری» رئیس کمیسیون بهداشت و درمان: با وضعیت فعلی با بالاتر از این حقوق هم نمی‌شود زندگی کرد. با ۳ میلیون و ۴ میلیون تومان هم نمی‌شود. حتی در بعضی شهر‌های بزرگ، با ۵ میلیون و ۶ میلیون هم نمی‌شود زندگی کرد؛ اما ما در مجلس اختیاراتی در این زمینه نداریم، مسئولیتش با دولت است و به این بستگی دارد که چه میزان منابع مالی داشته باشد و چه تصمیماتی برای حقوق و دستمزد بگیرد.

ذوالنوری:اعتراف می‌کنم نمی‌توانم

«مجتبی ذوالنوری» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی: قطعا من به عنوان نماینده مجلس با این حقوق نمی‌توانستم از عهده امور خود برآیم. این سطح درآمد برای همه افراد جامعه کم است و مطمئنا یک کارگر نمی‌تواند با این حقوق چرخ زندگی‌اش را بچرخاند. من اعتراف می‎کنم نمی‌توانم با این حقوق امور خود را بگذرانم، بی‌شک آن حقوق‌بگیر حداقلی هم با این حقوق زندگی‌اش دچار اشکال می‌شود؛ بنابراین بنده و تمامی نمایندگان مجلس تلاش خواهیم کرد چه در کمیسیون تلفیق و چه در صحن علنی و زمان رسیدگی به بودجه سال آینده، بیشترین انتفاع را قشر کم‌درآمد و محروم جامعه داشته باشند.

ساداتی نژاد: این حقوق تامین کننده هزینه‌ها نیست

«سید جواد ساداتی‌نژاد» رئیس کمیسیون کشاورزی: حتما نمی‌توانستم از عهده مخارج بربیایم. بنابراین، این واقعیت غیرقابل‌انکاری است که کارگران با حداقل حقوق دچار مشکلات معیشتی هستند و امورشان نمی‌گذرد. هزینه‌های زندگی کمرشکن است و این حقوق تامین‌کننده مخارج آن‌ها نیست.

عباسی: می‌شود، اما با تنش، تصادف، عصبانیت و...

«فریدون عباسی» رئیس کمیسیون انرژی: از یک‌طرف باید گفت زندگی با این حقوق‌ها شدنی است، چون برخی دارند با همین حقوق‌ها زندگی می‌کنند. اما مهم این است که بدانیم این زندگی، چطور زندگی‌کردن است. بچه‌ها

سوء تغذیه می‌گیرند، خانواده دچار بحران می‌شود، دعوا‌ها و جدایی‌ها رخ می‌دهد، تنش اجتماعی بالا می‌گیرد و باعث عصبانیت مردم می‌شود. تصادفات، پرخاشگری‌ها، ترک تحصیل‌ها، بیکاری‌ها، افزایش سرقت‌ها، بالا رفتن میزان مصرف مخدر و بسیاری از آسیب‌های دیگر، ناشی از این زندگی‌هاست. میزان حقوق و دستمزد‌ها با تورم مطابقت ندارد و طی سال‌های اخیر هم این اختلاف شدت بیشتری گرفته است و بدون‌شک اگر نظام حقوق و دستمزد کشور را درست نکنیم، هیچ چیزی درست نمی‌شود.

جوکار: قطعا قادر نبودم

«محمد صالح جوکار» رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی: قطعا قادر نبودم به امور معیشتی خود و خانواده‌ام رسیدگی کنم. گرانی‌های ناشی از عملکرد بخش اجرایی یا ایجاد خلل در نظام پولی و بانکی کشور بعضا وضعیتی را ایجاد می‌کند که ارزش پول و قدرت خرید مایحتاج تا سه برابر کاهش می‌یابد. برای جبران این موضوع لازم است دولت و مجلس در بودجه سالانه علاوه بر افزایش حقوق‌ها، نظام‌نامه توزیع یارانه را بر اساس عدالت اجتماعی به نفع محرومان تنظیم مجدد کنند.

منادی سفیدان: با هزینه‌های جدید مشکل بیشتر شده است

علیرضا منادی‌سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات:امرار معاش با این پایه حقوق بستگی به سبک زندگی و موقعیت در شهر و روستا دارد؛ اما به‌طور کلی با این درآمد چرخ زندگی برای شهروندان با توجه به شرایط فعلی نمی‌گردد. اکنون هزینه تحصیلی که به خانواده‌ها تحمیل می‌شود شامل موارد تازه‌ای، چون هزینه تبلت و اینترنت هم می‌شود بنابراین وضعیت نسبت به سال قبل متفاوت شده است. دست مجلس برای اصلاح ردیفی که دولت برای حقوق‌ها در لایحه بودجه در نظر گرفته، بسته است؛ بنابراین ما نمی‌توانیم تصمیمی متفاوت با دولت بگیریم و تغییرات بسیار محدود و کم است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت استیضاح ترامپ کاظم صدیقی غنی سازی اورانیوم شاخص آلودگی هوا نمایندگان مجلس بازنشستگان حقوق بازنشستگان حداقل حقوق آلودگی هوا مازوت استیضاح ترامپ کاظم صدیقی غنی سازی اورانیوم شاخص آلودگی هوا شود زندگی رئیس کمیسیون حداقل بگیر خانواده ها هم نمی شود ۲ میلیون حقوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۷۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالاخره «پنج‌شنبه» تعطیل می‌شود یا «شنبه»؟/ خبر مهم یک نماینده درباره تغییر در تعداد تعطیلات آخر هفته

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ولی اسماعیلی روز یکشنبه در تشریح نشست این کمیسیون گفت: این نشستبا حضور اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران برگزار و در بخش ابتدایی این نشست موارد مربوط به شعار سال و اینکه اتاق بازرگانی ایران چه تصمیماتی برای تحقق شعار سال دارد، تشریح و ارائه شد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم ادامه داد: بحث‌های مختلفی درباره برنامه‌های مربوط به تحقق شعار سال مطرح شد و در جمع‌بندی قرار بر این شد که ما در کمیسیون اجتماعی مجلس خلاءهای قانونی آسیب‌هایی که اتاق بازرگانی ایران شناسایی کرده و به بحث تجارت کشور در بعد خارجی آسیب می‌رساند را شناسایی و برطرف کنیم.

اسماعیلی با اشاره به موضوعات عدم ثبات در سیاست‌های خارجی کشور، عدم ثبات در قانون‌گذاری‌ها، عدم ثبات در بحث مالیات، بیمه و دستمزد کارگران، عدم ثبات و تنوع در بخشنامه‌ها و آئین‌نامه‌های وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه به عنوان بخشی از آسیب‌های شناسایی شده توسط اتاق بازرگانی ایران در این حوزه، اضافه کرد: طبق مطالعاتی که مرکز پژوهش‌ها انجام داده در کشور ما ۷۰۰ دستگاه در خصوص تجارت خارجی تصمیم می‌گیرند که این مسئله آسیب می‌رساند. در همین زمینه مطالعه تطبیقی هم با سایر کشورها انجام شده که طبق آن بسیاری از کشورها فقط هفت دستگاه تصمیم‌گیرنده صادرات و واردات هستند.

وی ادامه داد: قرار شد ما در کمیسیون اجتماعی خلاء‌های قانونی که در این نقاط ضعف وجود دارد را حل کنیم و مراتب ایرادات و اشکالات را پیرو شعار سال، طی صورت جلسه‌ای به رئیس جمهور و وزیر امور اقتصادی انعکاس دهیم.

ایرنا در گزارشی نوشت: نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی در ادامه تشریح نشست این کمیسیون عنوان کرد: بخش دوم نشست به بحث درخصوص تعطیلات آخر هفته و لایحه‌ای که دولت در قالب اصلاح ماده (۷۸) قانون خدمات کشوری ارائه کرده بود، گذشت و بحث‌های مختلفی درخصوص تعطیلی روز شنبه یا پنجشنبه که از صحن علنی مجلس برای اصلاح به کمیسیون اجتماعی برگشت داده شده، انجام شد.

اسماعیلی ادامه داد: نظر نهایی و کارشناسی اتاق بازرگانی به عنوان متولی اصلی تجارت خارجی کشور این بود که اگر پنجشنبه تعطیل شود در مجموع ۴ روز تعطیلی با دنیا داریم که سالانه نزدیک به ۲۲ میلیارد دلار در مناسبات اقتصادی کشور تاثیر منفی می‌گذارد.

وی افزود: نظر کارشناسی اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران این بود که با توجه به شاخص‌های اقتصادی کشور و ارتباط ما با کشورهای همسایه و اعمال تحریم‌هایی که ما را مجبور به انجام تعاملات اقتصادی و بانکی با چندین واسطه می‌کند و نمی‌توانیم مانند سایر کشورها کارهای روتین و مناسبات بانکی‌مان را انجام دهیم، ضرر تعطیلی پنجشنبه‌ها بیش از این‌ها خواهد بود.

اسماعیلی گفت: پیشنهاد مشخص اتاق بازرگانی در این نشست هم این بود که با توجه به شعار سال و در جهت کمک به تولید شنبه تعطیل باشد که حداقل یک روز بیشتر بتوانیم با دنیا ارتباط و مناسبات اقتصادی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون مجلس اضافه کرد: پیشنهادات دیگری هم مبنی بر تعطیلی پنجشنبه به استثنای دستگاه‌های تجاری و ارتباط با تجارت خارجی مشخصاً از طرف نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس مطرح شد که به دلیل جلوگیری از ایجاد هرج و مرج ناشی از زیاد شدن استثنائات، مورد اقبال نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و اعضای کمیسیون قرار نگرفت.

وی گفت: نهایتا جمع‌بندی نشست بر این شد که منتظر بمانیم تا جوابیه استعلاماتی که اتاق بازرگانی ایران از دفتر مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و رئیس قوه مقننه در این خصوص انجام داده، برسد. ما هم در کمیسیون اجتماعی یک مطالعه مجدد و کارشناسی‌شده داشته باشیم تا در هفته آینده بتوانیم تصمیم نهایی کمیسیون راجع به تعطیلی شنبه یا پنجشنبه را تصویب و به صحن علنی مجلس ارائه کنیم.

اسماعیلی با اعلام اینکه کمیسیون اجتماعی مجلس هنوز تصمیم قطعی برای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه اتخاذ نکرده است، تصریح کرد: با توجه به بحث‌های کارشناسی که با اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران انجام شد، به جمع‌بندی انتخاب تعطیلی بین شنبه و پنجشنبه نرسیدم و موضوع برای ادامه بحث کارشناسی مراعا ماند.

223225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898041

دیگر خبرها

  • زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • خبر خوش برای بازنشستگان/ زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • پاسخ تمسخرآمیز سرمربی پرسپولیس به مهم‌ترین سوال تاریخ فوتبال
  • همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟
  • نقدعلی، نماینده مجلس: نیروی انتظامی پیش‌دستی کرد؛ قدردان شماییم
  • حسینی، نماینده مجلس: به جای تغییر در تیم اقتصادی دولت باید به دنبال بهبود سیاست‌ها بود/ اتفاقات بین‌المللی در قیمت ارز به شدت تاثیرگذار است
  • نماینده مجلس لبنان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی، غافلگیر کننده و برخلاف تمام پیش‌بینی‌ها بود
  • بالاخره «پنج‌شنبه» تعطیل می‌شود یا «شنبه»؟/ خبر مهم یک نماینده درباره تغییر در تعداد تعطیلات آخر هفته
  • بیگی، نماینده مجلس: اگر ایران پاسخی به اسرائیل نمی‌داد، نظام سلطه ما را رها نمی‌کرد/ من در راستای استیفای حقوق مردم اظهارنظر کردم، شورای نگهبان مرا رد کرد؛ گفتند اظهارات، توییت‌ها و مواضع شما مطلوب ما نبوده/ از نظر احمدی‌نژاد اظهارنظر نمی‌تواند موثر باشد
  • حل چالش حقوق کارگران در میدان بهارستان / راهکار صولت برای فرار از چالش حقوق کارگران