Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، کمبود گاز مایع در شهر بهبهان مربوط به دیروز و امروز نیست و از زمستان سالیان قبل بوده و به دُری نایاب مبدل شده و براساس گفته مردم سیستم توزیع پاسخگوی تقاضا نیست.

در مابقی فصول به دست آوردن کپسول‌ها آسان است، اما با برودت هوا این آسانی به مشکلی سخت تبدیل شده و به کمیاب‌ترین محصول تبدیل می‌شود که با گذر از اماکن توزیع متوجه صفوف طولانی و بی پایان هستیم که در نهایت به برخی نیز نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رس با توجه به فرارسیدن فصل سرما باید تصمیماتی اتخاذ شود، که گاز مایع مورد نیاز شهرستان تأمین شود و بر توزیع و نیز عرضه به قیمت‌های مصوب نظارت باشد، زیبنده نیست، مردم در کشوری که دومین دارند ذخایر گاز در دنیا است، برای تأمین گاز مورد نیاز خود با سختی مواجه باشند.

فقط اسم منطقه نفت و گازی را یدک می‌کشیم!

یک جوان بهبهانی کمبود گاز آن هم در بهبهان که دور تا دور آن حلقه‌های چاه نفت و گاز وجود دارد را خنده دار و بیشتر شبیه به یک تلخند توصیف کرد و گفت: صفوف طولانی برای خرید یک کپسول گاز مایع آن هم در مهد نفت و گاز ایران تشکیل شده و واقعا کرامت انسانی زیرپا رفته و هیچکس هم خود را پاسخگوی وضع موجود نمی‌داند.

او که در حومه بهبهان امرار معاش می‌کند با ابراز گلایه شدید افزود: اگر منطقه ما شامل گاز رسانی نمی‌شود حداقل مسئولان فکری بحال چند ده خانواده کنند و خرید کپسول را برای ما تسهیل کنند که بیش‌تر از این فقر و تنگدستی آزارمان ندهد.

قیمت یک کپسول گاز چند؟ هر کس خودش و وجدانش!

یکی از شهروندان استان همجور با ابراز ناراحتی از چند نرخی بودن عرضه این محصول اظهار داشت: ما که در صف‌های طولانی قرار می‌گیریم و گلایه‌ای نداریم، اما حداقل نرخ را تعیین کنند تا اینگونه سر در گم نشویم، قیمت‌ها از ۱۲ هزار تومان شروع شده و تا هر چقدر که فکر کنید بالا می‌رود و هرکس خودش و وجدانش قیمتی می‌دهد و هر وقت هم اعتراض می‌کنیم فروشنده می‌گوید ما هم با همین قیمت خریده‌ایم یا کمیاب است مشتری را مجور به خرید با هر قیمتی می‌کنند.

او تصریح کرد: روزانه ده‌ها دستگاه خودرو با سوخت ال پی جی به صورت غیر استاندار از گاز مایع استفاده می‌کنند، هیچ ارگانی بر این تخلف نظارت ندارد و ما برای تامین یک عدد کپسول گاز با مشکل مواجه هستیم، ولی معلوم نیست، چطور کپسول گاز مایع برای خودرو‌های شخصی وجود دارد.

شغلمان تحت الشعاع قرار گرفته است

یک جوشکار که این‌روز‌ها شغلش تحت تاثیر کمبود کپسول گاز قرار گرفته ادامه داد: جوشکاری بدون گاز که انجام نمی‌شود و واقعا کار ما که سیار است مختل شده، چون یا کپسول کم است یا قیمت آزاد آن به ۴۰ هزارتومان هم می‌رسد. بعد از ۱۰ روز تازه گفته‌اند امروز شاید بتوانم یک عدد خریداری کنم، چون واقعا خریدن آزاد برایمان نمی‌صرفد و مشتری هم قیمت بالاتر را نمی‌پذیرد.

قیمت مصوب ۱۲/۵۰۰ است/ گرانفروشی را به ۱۲۴ گزارش کنید

رئیس اتاق اصناف بهبهان گفت: برای بحث توزیع نظارتمان را با توجه به کمبود کپسول بیشتر کرده‌ایم و قیمت مصوب نیز ۱۲/۵۰۰ است که از شهروندان می‌خواهیم در صورت مشاهده گزارش خود را با شماره گیری ۱۲۴ ثبت کنند.

۲% از نعمت گاز برخوردار نیستند

یوسف زمانی اصل فرماندار بهبهان افزود: در شهر بهبهان ۲ درصد هستند که از نعمت گاز برخوردار نیستند و طبق جدول سهمیه توزع می‌شود که بر اساس گفته ایستگاه تنها ۵ تن برای این تعدادنیاز است. این کپسول‌ها به دست عاملین توزیع نیز می‌رسد، اما متاسفانه با واسطه به دست توزیع کندگان برای استفاده lpg می‌رسد که تخلف محرزی است.

کپسول‌ها کجا توزیع می‌شوند؟ مقصر کیست؟

در واقع با یک نگاه کلی می‌توان به این نتیجه رسید که اگر چه در زمینه تولید سیلندر‌های گازی هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و مسئولین امر درصدد افزایش تولید آن هستند، اما مشکل اصلی در بخش توزیع کپسول هاست، و کپسول‌هایی باید به دست مردم برساند سر از نا کجا آباد درمی‌آورند و باید دید سرانجام این معضل چگونه حل خواهد شد.

هر چند شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای کاهش تخلف در مسیر توزیع و عرضه گاز مایع و نظارت هر چه بیشتر در این بخش از ابتدای شهریورماه امسال شرایطی ایجاد شده تا مصرف کنندگان واقعی گاز مایع (خانوارها) با ثبت نام در سایت درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف) امکان خرید گاز مایع با قیمت مصوب را داشته باشند و انتظار می‌رفت با الکترونیکی شدن خرید گاز مایع تخلف در سطح عرضه و فروش برداشته شود و مصرف کنندگان واقعی بتوانند گاز مایع را با قیمت مصوب خریداری کنند هر چند هنوز هم صف‌های طولانی برای کپسول‌ها گواه این است که این طرح چندان هم با استقبال روبه‌رو نشده و مشکل همچنان پا برجاست.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کمبود کپسول گاز گاز مایع قیمت مصوب کپسول گاز گاز مایع کپسول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۸۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان یک توقف طولانی؛ گاز ایران در مسیر پاکستان

طرح انتقال گاز ایران به پاکستان از حدود ۱۵ سال پیش طراحی و اجرا شد که تاکنون به دلایل مختلفی وارد فاز عملیاتی نشده بود، اما با حضور ایران در پاکستان و مذاکرات صورت گرفته و با ابراز تمایل طرف پاکستانی، این موضوع اکنون به مرحله اجرا نزدیک‌تر شده است.

به گزارش ایسنا، ایده احداث خط لوله صلح در سال ۱۹۹۰ مطرح و قرار شد این خط لوله گاز ایران را به پاکستان و هندوستان منتقل کند که پیام‌آور صلح و دوستی در شبه قاره باشد. بر اساس توافق اولیه، قرار بود این خط لوله ۲۷۰۰ کیلومتری، گاز صادراتی ایران را از مسیر پاکستان به هند منتقل کند.

پیش‌بینی شده بود که در صورت توافق نهایی، ۱۱۰۰ کیلومتر از این خط لوله در ایران، ۱۰۰۰ کیلومتر در پاکستان و ۶۰۰ کیلومتر در هند احداث شود. طبق طرح اولیه قرار بود روزانه ۱۵۰ میلیون مترمکعب گاز ایران به هند و پاکستان صادر شود. از این مقدار، ۹۰ میلیون مترمکعب برای هند و ۶۰ میلیون مترمکعب برای پاکستان در نظر گرفته شده بود که البته این ایده عملی نشد.

هند با بهانه‌هایی درباره امنیت و قیمت معاهده، نسبت به آن سرد شده و از تعهد سه‌جانبه کناره‌گیری کرد. بعد از آن در سپتامبر ۲۰۱۲، عملیات اجرایی معاهده آغاز شده و رؤسای جمهور وقت ایران و پاکستان توافق کردند که در این زمینه همکاری داشته باشند. بر اساس این همکاری، پیش‌بینی شده بود که پاکستان نیز خط لوله خود را طی ۲۲ ماه تا مرز ایران بکشد.

هم‌چنین بر اساس این معاهده گازی، قرار شد با شروع عملیات لوله‌گذاری تا سال ۱۳۹۳، صادرات گاز از طریق خط لوله به کراچی آغاز شود. این قرارداد ۲۵ ساله، ایران را متعهد کرد که صادرات گاز در روز از حجم ۱۴ میلیون مترمکعب را آغاز کرده و آن را در دو فاز به ۲۱ و ۳۰ میلیون مترمکعب افزایش دهد.

با این‌که توافق مذکور بین دو کشور صورت گرفت، عملیات اجرایی خط لوله از سوی پاکستانی‌ها مدام متوقف و از سوی مسؤولان این کار در پاکستان، اطلاعات ضدونقیضی درباره میزان پیشرفت پروژه ارائه می‌شد. عدم آغاز عملیات اجرایی خط لوله از سوی پاکستان، در حالی اتفاق می‌افتاد که ایران از سال ۲۰۱۱ کار خط لوله خود را به اتمام رسانده بود و به اسلام‌آباد فرصت داده بود تا پایان ۲۰۱۴ عملیات خط لوله را تکمیل کند.

طبق بند‌های مندرج در این قرارداد، هریک از طرفین که در مهلت مقرر (۳۱ دسامبر ۲۰۱۴) به تعهد‌های خود عمل نکند، باید بابت هر روز تأخیر، مبلغ مشخصی به طرف مقابل جریمه پرداخت کند. اکنون، حدود ۱۰ سال است که این ضرب‌الاجل سپری شده است. اما ایران، به نشانه حسن‌نیت و به‌دلیل احترام به حسن همجواری با پاکستان به‌عنوان کشور دوست و همسایه، تاکنون طلب جریمه نکرده است، هرچند طبق قرارداد، این حق را برای خود محفوظ می‌داند.

پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است

در حال حاضر رئیس جمهور و وزیر نفت ایران برای انجام مذاکراتی در پاکستان حضور دارند که قطعا در این رابطه نیز تصمیماتی اتخاذ خواهد شد. آنطور که جواد اوجی اعلام کرده، اسلام‌آباد برای بهره‌برداری سریع خط لوله صادراتی گاز ایران به پاکستان (آی‌پی) علاقه‌مند بوده و طرف پاکستانی مشتاق است هرچه زودتر تزریق گاز به خط لوله آی‌پی انجام شود، پاکستان برای تسریع در این کار در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف است.

وی افزود: با اقدام‌هایی که انجام خواهد شد، امیدواریم طبق قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان امضا شده است، در دوران فعالیت دولت سیزدهم شاهد صادرات گاز به پاکستان باشیم.

توسعه روابط بین‌المللی گازی به نفع کشور است

حمیدرضا عراقی - مدیر عامل سابق شرکت ملی گاز در این رابطه به ایسنا گفت: هرچه ایران بتواند با همسایگان از نظر تبادل گاز، واردات و صادرات رابطه برقرار کند هم از نظر امنیت ملی و هم از نظر اقتصادی مزایا زیادی دارد، اما اینکه چه زمانی این مساله محقق شود، میزان خسارت چقدر باشد بستگی به مذاکراتی دارد که بین دو طرف صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به دلایل تاخیر اجرای این طرح طی سال‌های اخیر، اظهار کرد: از سال‌های گذشته ایران تقریبا آماده بود، اما هند بنا به دلایلی از قرارداد خارج شد، باتوجه به اینکه این یک قرارداد صلح بین ایران، هند و پاکستان بود، زمانی که هندی‌ها از قرارداد خارج شدند، پاکستان نیازمند این بود که خط داخلی در کشورش ایجاد شود و حدس بنده بر این است که ممکن است بنا به مسائل بین‌المللی و تحریم‌هایی که انجام شده بود چندان راغب نبودند که با ایران همکاری داشته باشند، اما نیازمند این مساله نیز بودند.

عراقی با بیان اینکه ایران هیچ مشکلی برای صادرات ندارد و عدم تمایل از طرف آن‌ها بوده است، اظهار کرد: در دولت نهم بحث‌هایی مطرح شد که ایران در آنجا سرمایه‌گذاری کند که بنا به دلایلی این اتفاق نیفتاد، اینکه پاکستان اعلام آمادگی کرده که مجدد از ایران استفاده کند کار درستی است، اما اینکه قرارداد چگونه باشد و ایران بخواهد خسارت بگیرد و یا خیر موضوعاتی است که باید از مقامات جویا شد.

به گفته وی هرچقدر بتوانیم با ترکیه، عراق، پاکستان، ترکمنستان، آذربایجان و حتی افغانستان و کویت میزان تعامل را افزایش دهیم نتایج مثبتی عائد کشور خواهد شد، در آن زمان که بنده مسوولیت داشتم با کویت نیز تعاملاتی داشتیم که منتفی شد، اما به‌طور کلی هر میزان بتوانیم با همسایگان در حوزه خطوط انتقال گاز ارتباط برقرار کنیم مسیری روبه جبو و جز اهداف استراتژیک شرکت ملی گاز است.

مدیر عامل سابق شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه ایران پتانسیل بالایی در حوزه مهندسی دارد و هیچ مشکلی در این حوزه وجود ندارد، تصریح کرد: از نظز ظرفیت باتوجه به کمبود گازی که در داخل کشور داریم باید اقداماتی صورت بگیرد تا بتوانیم صادرات را در الویت قرار دهیم، لذا باید به فشار افزایی در مخازن گاز و بهینه‌سازی مصرف سوخت توجه شود که متاسفانه اقدامی انجام نمی‌شود، فقط می‌گوییم مصرف باید کاهش یابد، تا زمانی که فرهنگ و قیمت در این بخش تغییر نکند اتفاقی نمی‌افتد.

به گفته عراقی قانون به میزان کافی در این حوزه وجود دارد، شورای عالی انرژی هفت مصوبه دارد که هرکدام شامل ۵۰ بند است، اما هیچکدام اجرا نمی‌شود، لازم است تا شورای عالی انرژی زیر نظر رئیس جمهوز تمام تکالیفی که تا کنون در طی سال‌ها اجرایی نشده است را مورد توجه قرار دهد. قوانین زیادی در حوزه صرفه‌جویی، بهینه‌سازی، تولید، نیروگاه‌ها و انرژی‌های خورشیدی وجود دارد که هیچکدام توجه نمی‌شود.

به‌گزارش ایسنا، قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان خردادماه ۱۳۸۸ به امضای روسای جمهوری دو کشور رسید. روزی که این قرارداد امضا شد بیش از دو دهه از آغاز مذاکرات ایران برای صادرات گاز به هند و پاکستان موسوم به خط لوله صلح (آی‌پی) می‌گذشت. سرانجام ۲۱ اسفندماه ۱۳۹۱ در چابهار و نقطه صفر مرزی کلنگ آغاز عملیات ساخت خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان در خاک این کشور بر زمین زده شد.

هرچند ایران طبق قرارداد بیش از ۱۱۰۰ کیلومتر خط لوله ۵۶ اینچ را از عسلویه تا ایرانشهر احداث و عملیاتی کرد، اما این پروژه در خاک پاکستان نیمه‌کاره رها شد تا اینکه اسلام‌آباد امسال پس از سال‌ها وقفه، خبر آغاز عملیات را اعلام کرد.

دیگر خبرها

  • برای دومین بار؛ تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • برگزاری دومین رویداد جوانی در استان همدان
  • نتانیاهو خواهان طولانی‌شدن جنگ و گسترش آن در منطقه است
  • آغاز توزیع تخم نوغان از شنبه در گیلان/ قیمت هر جعبه ۲۸ هزار تومان
  • تبدیل روشنایی خیابان آذربایجان شهرستان شاهین دژ به LED
  • (ویدئو) برف سنگین در بهار کروات‌ها را شگفت‌زده کرد
  • کاکائو معضل جهانی شد!
  • دیپلماسی می‌تواند مشکل کرسنت و شکایت گازی ترکمنستان از ایران را حل کند
  • پایان یک توقف طولانی؛ گاز ایران در مسیر پاکستان
  • اینتر و تکرار سریع‌ترین قهرمانی تاریخ سری آ برای دومین بار