Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران نشان دادند که با استفاده از مته‌ای که امواج فراصوت را در محل تشکیل لخته در بدن تزریق می‌کند و همچنین به‌کارگیری نوعی نانوقطره، می‌توان لخته‌های خون را از بین برد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان با استفاده از قطرات نانوی مهندسی شده و «مته» فراصوت برای از بین بردن لخته‌های خون داخل بدن استفاده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند که این روش هنوز آزمایش‌های بالینی را طی نکرده، اما در شرایط آزمایشگاهی نتایج امیدوار کننده‌ای را نشان داده است.

این روش درمانی به‌طور خاص برای درمان لخته‌های خون که در مدت زمان طولانی ایجاد می‌شود و متراکم است طراحی شده است. معالجه این لخته‌ها دشوار است، زیرا تخلخل آن‌ها در مقایسه با لخته‌های دیگر کمتر است؛ بنابراین، نفوذ دارو‌ها در این لخته‌های خون دشوار است.

این روش جدید محققان دارای دو جز اصلی است: قطرات نانو و مته فراصوت. قطره‌های نانو از کره‌های چربی ریز تشکیل شده‌اند که با پر فلوروکربن‌های مایع (PFC) پر شده‌اند. این قطرات نانو از PFC‌های با نقطه جوش کم پر شده‌اند، به این معنی که مقدار کمی انرژی فراصوت باعث تبدیل مایع به گاز می‌شود. با تبدیل شدن آن‌ها به گاز، PFC‌ها به سرعت منبسط می‌شوند و قطرات نانو را بخار می‌کنند و حباب‌های میکروسکوپی تشکیل می‌دهند.

لیلا گوئل، نویسنده اول مقاله مربوط به این پروژه می‌گوید: «ما نانوقطرات را به محل لخته تزریق می‌کنیم و از آنجا که نانو قطرات بسیار کوچک هستند در معرض امواج فراصوت قادر به نفوذ و تبدیل به حباب‌های ریز درون لخته‌ها هستند.»

پس از تشکیل این میکروحباب‌ها در لخته‌ها و تداوم اعمال فراصوت، حباب‌ها شروع به لرزش می‌کنند و ارتعاش سریع آن‌ها باعث می‌شود که ساختار فیزیکی لخته را از بین برده و به حل شدن لخته کمک کنند. این لرزش همچنین سوراخ‌های بزرگتری در توده لخته ایجاد می‌کند، این حفره‌ها به دارو‌های ضدلخته شدن خون فرصت می‌دهند تا به عمق لخته نفوذ و باعث تجزیه بیشتر آن شود.

این روش به محققان اجازه می‌دهد تا اموج را از طریق کاتر به رگ خونی وارد کنند. این مته می‌تواند امواج فراصوت را بسیار دقیق به محل مورد نظر هدایت نموده تا قطره‌های نانو را فعال کند بدون اینکه به بافت سالم اطراف آسیب برساند. این مته از یک لوله تشکیل شده است که به کاربر امکان می‌دهد قطرات نانو را به محل لخته تزریق کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: لخته خون فناوری نانو امواج فراصوت لخته های خون لخته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۵۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشانه‌های کمبود ویتامین K

آفتاب‌‌نیوز :

کمبود این ویتامین در بزرگسالان نادر است، اما ممکن است در افرادی که دارو‌هایی مصرف می‌کنند که با این ویتامین تداخل دارند (نظیر آنتی بیوتیک ها، دارو‌های ضدتشنج مثل فنی توئین و دارو‌هایی که از جذب چربی جلوگیری می‌کنند مثل اورلیستات) و یا شرایطی که فرد دچار سوءجذب باشد (مثل افراد مبتلا به سندرم روده کوتاه، فیبروز سیستیک، بیماری سلیاک یا کولیت اولسراتیو)، رخ دهد.

کمبود ویتامین کا در نوزادان تازه متولد شده نیز ممکن است، مشاهده شود، زیرا این ویتامین از جفت عبور نمی‌کند و شیر مادر حاوی مقدار اندک از این ویتامین است. مقدار محدود پروتئین‌های لخته‌کننده خون در بدو تولد، در صورت عدم مصرف مکمل‌های ویتامین K، خطر خونریزی را در نوزادان افزایش می‌دهد.

شایع‌ترین علائم کمبود این ویتامین عبارت است از:

- طولانی‌تر شدن زمان لازم جهت لخته شدن خون

- خونریزی

- کاهش تراکم استخوانی و یا پوکی استخوان

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نشانه‌های کمبود ویتامین K