Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر رفیعی گفت: «صابره» یکی از اسم و تنها صفتی است که امام جواد(ع)در زیارت نامه خود برای حضرت زهرا(س) فرمودند و امسال به صدا و سیما پیشنهاد دادیم روزهای یکشنبه هر هفته همه شبکه ها در یک ساعت خاص این زیارت نامه را پخش کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام و المسلمین دکتر ناصر رفیعی پنجشنبه شب (25 دی) در نخستین شب از عزاداری ایام فاطمیه در بیت الزهرا شهیدحاج قاسم سلیمانی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) یاد و خاطره سردار شهید، عزیز و فاطمی سردار حاج قاسم سلیمانی و همراهانش و همچنین یاد و خاطره شهدای حادثه تشییع و سانحه هواپیمایی اوکراین را گرامی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بحث های زیادی راجع به حضرت زهرا(س) مطرح است و ما هم جاهای مختلفی این روزها و شب ها، فضائل آن حضرت را از قرآن، روایات و کلمات ائمه و ... گفتیم؛ خاطر نشان کرد: بحثی را این چند شب می خواهم بگویم که شاید نگاه جدیدتری به بحث فاطمیه باشد و آن برکات و آثار فاطمی است؛ اینکه حضرت زهرا(س) چه تأثیرات و برکاتی در زندگی مسلمانان و حتی غیر مسلمانان داشته است؟

 

 

وی در خصوص کلمه برکت، بیان کرد: در قرآن کلمه تبارک، بارکنا، مبارک و ... داریم و مرحوم علامه طباطبایی در مورد برکت می فرماید «برکت، چیزی که کم است اما اثرش زیاد است» به طور مثال امام حسین(ع)، قرآن، شهید سلیمانی و ... برکت است؛ یعنی مستمر و همیشگی و پر اثر و پر تأثیر لذا از خدا عمر، مال و ... با برکت بخواهیم.

 

 

استاد جامعه المصطفی العالمیه در خصوص انواع برکت، بیان کرد: برکت گاهی در زمان است مانند شب قدر؛ خدا در قرآن می فرماید «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» یعنی شب قدر را خدا پربرکت دانسته و ارزش آن را برتر از هزار ماه بیان کرده است؛ یعنی کسی که شب قدر را احیا بدارد، برکت یک شب همتراز هزار ماه یعنی 83 سال و 4 ماه قرار داده است.

 

 

وی افزود: گاهی برکت در مکان است مانند مکه؛ ثواب دو رکعت نماز در مکه 100 هزار برابر است و خدا می فرماید «لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا ... » یعنی ما این سرزمین را مبارک قرار دادیم؛ اصلاً شما در مکه بنشین و هیچ کار نکن و فقط به کعبه نگاه کن این عبادت است و ورود به کعبه و مسجد الحرام عبادت است.

 

 

حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: گاهی برکت در اشخاص است مانند مریم (سلام الله علیها) که یک بچه به دنیا آورد و حضرت عیسی در گهواره از خود دفاع کرد و گفت «من با برکت هستم» کسی نفهمید این حرف یعنی چه؟ الان مهمترین سال میلادی است و دین اول در دنیا مسیحیت است و همه مسیحی های دنیا برای مسیح احترام قائل هستند و خود حضرت عیسی مبارک شده و دنیا را تکان داده که برکت می شود.

 

 

وی با بیان اینکه یکی از القاب حضرت زهرا(س) مبارکه است، اظهار کرد: حضرت 18 سال عمر کرد اما در دنیا چه کرده است؟ همچنین شهید حاج قاسم سلیمانی یک فردی است که خدا او را با برکت قرار داده؛ من بارها دیده بودم که چطور رهبر انقلاب ایشان را به آغوش می گیرد و با چه عشقی ایشان را می بوسد و چطور دست بر سرش می کشد.

 

 

استاد جامعه المصطفی العالمیه با ابراز امیدواری از اینکه ویروس منحوس کرونا ریشه کن شود، خاطر نشان کرد: محرم سال گذشته آخرین شبی که شهید سلیمانی به بیت آمده بودند، روضه که تمام شد همه بلند شدند و با هر حزب و گروه و جناحی و ... با شهید سلیمانی روبوسی می کردند.

 

 

وی خط قرمز شهید سلیمانی را مقام معظم رهبری دانست و گفت: اما چه شد که همه او را دوست دارند؟ چه کار کرد؟ چه تعامل و برخوردی است؟ این برکت وجودی است که در تشییع جنازه هم آدم هایی دیدم که حتی 40 سال در راهپیمایی شرکت نکرده بودند.

 

 

حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: گاهی برکت در عمر است؛ حاج شیخ عباس قمی چند سال عمر کرده است که 110 جلد کتاب دارد و همچنین مرحوم مجلسی نیز بیش از 110 جلد کتاب دارد و این عمر با برکت است.

 

 

وی در نکته ای بیان کرد: خدا در قرآن می فرماید آن هایی که مؤمن هستند ما به آن ها برکت می دهیم و آن ها که کافر هستند به آن ها همه چیز می دهیم مانند فرعون که وضعش از موسی بهتر بود؛ لذا وقتی می گوییم برکت نگویید ما کسی را می شناسیم نماز نمی خواند و روزه نمی گیرد و بی دین است اما ماشین فلان دارد و ...؛ منظور از برکت زیادی نیست بلکه منظور با اثر و تأثیر است.

 

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به آیه ای از قرآن کریم که می فرماید «وَلَو أَنَّ أَهلَ القُرىٰ آمَنوا وَاتَّقَوا لَفَتَحنا عَلَيهِم بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَالأَرضِ ... » یعنی اگر اهل شهرها و آبادی ها، ایمان می‌آوردند و تقوا پیشه می‌کردند، برکات آسمان و زمین را بر آنها می‌گشودیم، گفت: منظور از برکت، نداشتن نیست؛ رسول گرامی اسلام زمانی که می خواستند برای کسی دعا کنند نمی گفتند «خدا مال تو را زیاد کند» بلکه می گفتند «مال تو با برکت شود» و همچنین شب عروسی حضرت زهرا(س) پیغمبر(ص) بر سر حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) دست گذاشتند و فرمودند « خدایا به این ها و نسل این ها برکت بده».

 

 

وی با بیان اینکه برکت در زمان، مکان، عمر، مال و همچنین قرآن می فرماید باران هم بابرکت است، در نکته ای دیگر افزود: در هر چیزی برکت طبق همان چیز است؛ یعنی اگر مال بخواهد برکت پیدا کند باید حلال باشد و صدقه زیاد بدهد و همچنین زکات و خمس مال خود را بدهد پس برکت مال در صدقه، خمس و انفاق است.

 

 

حجت الاسلام رفیعی با تأکید بر اینکه برکت در مال با حلال بودن است، ادامه داد: همچنین عدالت، برکت به حکومت می دهد و تجارت با صداقت با برکت می شود.

 

 

وی با اشاره به آیه «مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبديلًا »، ادامه داد: شهید سلیمانی «قضی نحبه ... » بود؛ یعنی این افراد در انتظار شهادت هستند.

 

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه هرچه جسم شهید بیشتر لطمه ببیند اجرش بالاتر است، گفت: واقعاً این ارباً اربا شدن شهید سلیمانی اقتدا به امام حسین(ع) است و این نکته مهم است که انسان هایی منتظر می مانند این «فزت» و فلاحی است که منتظر هستند و درک مقام شهادت را هیچکس نمی داند.

 

 

وی با افزودن اینکه برکت لطف و عنایت الهی است اما شکل آن فرق دارد، گفت: یک چیزهایی برکت را از عمر، مال و زندگی انسان می گیرد؛ روایت داریم که بدانید «ملائک به خانه ای که در آن شرب خمر یا فحشاء یا موسیقی و آلات موسیقی حرام و یا قمار باشد وارد نمی شوند و دعا در آن استجابت نمی شود و برکت از آن خانه می رود».

 

 

 

حجت الاسلام رفیعی در خصوص موسیقی، گفت: رهبر عظیم الشأن انقلاب در این باره 75 جلسه صحبت کردند و درس گفته و تخصصی صحبت کردند و یک جلد کتاب قطور به نام «غناء و موسیقی» اثر مقام معظم رهبری که دقیق آیات، روایات و ... را بررسی کردند البته تخصصی است و به درد کسی می خورد که اطلاعات حوزوی یا اطلاعات دانشگاهی الهیات و علوم انسانی و ... داشته باشد.

 

 

 

وی با تاکید بر اینکه این 3 چیز برکت را از خانه ها می برد، اظهار کرد: روایت بعدی اینکه «خانه ای که در آن قرآن خوانده نشود و یاد خدا نشود برکت در آن نیست» امیرالمؤمنین(ع) فرمود «خانه ای که در آن هر روز مرتب قرآن و یاد خدا نباشد در آن برکت نیست» بنابراین یک سوره کوچک بخوانید و یا ذکر «یا الله» بگویید که اگر گفته نشود ملائک در آن خانه حاضر نمی شود و شیطان حاضر می شود و برکت هم از خانه می رود و کاهش پیدا می کند و همچنین امام باقر(ع) بعد از نماز صبح به اهل خانه می فرمود قرآن بخوانید و کسانی که یاد ندارند ذکر بگویند.

 

 

 

استاد جامعه المصطفی العالمیه در ادامه با بیان اینکه عوامل و اسباب ایجاد و نفی برکت باید شناسایی شود، فحاشی را از دیگر عواملی دانست که برکت را از بین می برد و گفت: زبانی که به فحاشی بپردازد، 3 اثر منفی در زندگی دارد اول اینکه برکت از رزق او می رود، دوم اینکه خدا به خودش واگذارش می کند و سوم معیشت و عیش در زندگی برایش سخت می شود و گره برای او ایجاد می شود.

 

 

وی ادامه داد: در روایت داریم آن هایی که زکات نمی دهند و نماز نمی خوانند برکت در زندگی آن ها نیست و حضرت زهرا(س) فرمود «ترک نماز و سستی به نماز آثار منفی دارد» و همچنین کتاب «خیر و برکت در قرآن و حدیث» اثر آیت الله ری شهری نیز در زمینه اسباب، موانع، عوامل خیر و برکت و ... است.

 

 

حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه 10 جلد شرح اسامی حضرت زهرا(س) نوشته شده و همچنین آیت الله استادی هم یک کتاب دارند که یک جلد بوده و آن هم شرح اسامی حضرت زهرا(س) است و هر اسمی یک معنا دارد، گفت: «صابره» یک اسم است که در جامعه کم است و تنها صفتی است که امام جواد(ع) برای حضرت زهرا(س) گفته است؛ زیارت نامه حضرت زهرا(س) از حضرت جواد(ع) است که در آن آمده « یَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَکِ اللَّهُ الَّذِی خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَکِ فَوَجَدَکِ لِمَا امْتَحَنَکِ صَابِرَةً».

 

 

وی با اشاره به اینکه امسال به صدا و سیما پیشنهاد دادیم روزهای یکشنبه هر هفته همه شبکه ها در یک ساعت خاص این زیارت را پخش کنند؛ اظهار کرد: برکات حضرت زهرا(س) در 8 محور است که در شب های آتی بیان خواهد شد.

 

 

به گزارش شبستان؛ نخستین شب از مراسم ایام فاطمیه در بیت الزهرا کرمان(موقوفه شهید سلیمانی) با مداحی جواد حسینخانی و بدون حضور جمعیت برگزار شد و جای خالی سردار دل ها بیش از پیش احساس می شود؛ این مراسم ساعت ۱۸ به صورت مجازی از صفحه اینستاگرام @nasrakerman پخش می شود.

پایان پیام/667

منبع: شبستان

کلیدواژه: بیت الزهرای کرمان دهه فاطمیه حجت الاسلام رفیعی حجت الاسلام رفیعی شهید سلیمانی حضرت زهرا س زیارت نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۷۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات

سخنران حرم مطهر حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها گفت: حدود ۳۰ آیه قرآن کریم به حضرت حمزه سید الشهدا تطبیق داده شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام‌ ناصر رفیعی در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن اشاره به سالروز شهادت حمزه سیدالشهدا(ع) و بزرگداشت وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، ماه شوال را سالروز جنگ احد در مدینه دانست و اظهار داشت: جنگ احد در سال سوم هجری و به‌نوعی انتقام شکست مشرکین از مسلمین در جنگ بدر بود.

رفیعی افزود: این جنگ که در آغاز با پیروزی مسلمین همراه بود؛اما در نهایت به‌خاطر تخلف برخی، مسلمانان شکست خوردند و 70 نفر شهید شدند که حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) یکی از این شهدای والامقام است.

 وی تبیینی از جنگ احد ارائه کرد و با بیان این که روزها در گردش است و یاری خدا در گرو استقامت در تلاش و همت است، «وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَی» افزود: در جنگ احد وقتی شایع شد که پیامبر(ص) از دنیا رفتند، برخی فرار کردند؛ خداوند در قرآن کریم می‌فرماید؛ «أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ … ؛ آیا اگر پیامبر بمیرد یا کشته شود به سنت پیشینیان خود باز می‌گردید؟»؛ و نشان می‌دهد که اسلام شخصیت‌محور و وابسته به فرد نیست.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ضمن اشاره به ایثارها و رشادت مسلمین در جنگ احد، با بیان این که حضرت حمزه(ع) محکم پای دفاع از پیامبر ایستاد، گفت: بازشناسی و معرفی حضرت حمزه را می‌توان از چهار طریق قرآن، احادیث پیامبر، کلمات ائمه اطهار علیهم‌السلام درباره حمزه و خود زندگی ایشان دنبال کرد.

 وی گزارشی از همایش بین‌المللی حضرت حمزه و تدوین کتاب هشت‌جلدی درباره این شخصیت ولای جهان اسلام ارائه نمود و بیان کرد: در ذیل حدود 30 آیه قرآن کریم به حضرت حمزه اشاره نموده، مفسرین و روایات آن را بر حضرت حمزه تطبیق داده‌اند که از جمله آن می‌توان به آیه 23 سوره احزاب «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» اشاره کرد.

رفیعی با بیان این که در جنگ بدر که در 17 رمضان روی داد هزار نفر از مشرکین در مقابل 313 نفر از مسلمین شکست خوردند؛ به سلحشوری‌های امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام، حضرت حمزه و عبیده در این جنگ اشاره نمود و یادآور شد: آیه 28 سوره ص و آیه 19 سوره حج را می‌توان تبیینی از این رویداد مهم تاریخ اسلام دانست.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به کلمات پیامبر(ص) راجع به حضرت حمزه اشاره و با بیان این که حمزه محبوب و موردتوجه پیامبر(ص) بود، گفت: پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله می‌فرمایند؛ کسی که به مدینه بیاید و به زیارت حمزه نرود به من جفا کرده است.

وی بر اهمیت پاسداشت سالروز شهادت حضرت حمزه تأکید نمود و اظهار داشت: پیامبر خدا فرمودند: «علی قائم العَرشِ مَکتوبٌ؛ حَمزةُ أسَدُ اللّه ِ و أسَدُ رسولِهِ و سَیّدُ الشُّهَداءِ»، بر ستون عرش نوشته شده است؛ حمزه، شیرخدا و شیر رسول خدا و سیّد شهیدان است.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به روایت نبوی «أَحَبُّ إِخْوَانِی إِلَییَ عَلِییُ بْنُ أَبِی طَالِبٍ وَ أَحَبُّ أَعْمَامِی إِلَییَ حَمْزَةُ» اشاره و حضرت حمزه را محبوب‌ترین عموی پیامبر دانست و تصریح کرد: پیامبر خدا در روایتی می‌فرمایند؛ حضرت حمزه اجازه نمی‌دهد، در روز قیامت محبینش وارد جهنم شوند؛ یعنی حضرت حمزه حق شفاعت دارد.

 وی روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام دررابطه‌با حضرت حمزه را موردتوجه قرار داد و افزود: بر اساس شواهد تاریخی بعد از سقیفه وقتی امیرالمؤمنین علیه‌السلام از پله‌های مسجد پیامبر بیرون آمدند، در جمله‌ای نسبت به ناملایماتی که بر ایشان گذشت؛ فرمودند، «واحمزتا واجعفرا»؛ اگر حمزه و جعفر بود این جسارت‌ها انجام نمی‌گرفت.

رفیعی به فرازهایی از نامه 28 نهج‌البلاغه اشاره نمود و بیان کرد: امیرالمؤمنین علی (ع) در این نامه به معاویه می‌نویسد، ما مسلمانان افتخاراتی داریم که نخستین آن رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله است؛ افتخار دیگر ما حسن و حسین سید شباب اهل الجنه، فاطمه زهرا خیر نساء العالمین و حمزه سید الشهداست؛ حضرت در این نامه به حضرت حمزه افتخار می‌کنند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • نارضایتی از بیمارستان کودکان در قم
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • قرآن همه چیز ماست
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • ویژه برنامه‌های حرم رضوی به مناسبت وفات حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است