Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-20@02:05:37 GMT

ترفندهای کاهش مصرف سوخت خودرو

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۸۸۵۴۱

آیا می‌دانستید در فصل سرما مصرف سوخت در یک خودروی سواری معمولی حدود ۱۲درصد افزایش می‌یابد؟ ناطقان: روزنامه جام جم نوشت: «در شرایط فعلی و با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا بسیاری از مردم برای رفت‌وآمدهای روزانه، استفاده از خودروی شخصی را به استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی ترجیح می‌دهند. از طرفی معمولا در زمستان و با سردشدن هوا، رانندگی با خودروی شخصی طرفداران بیشتری پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با افزایش شمار استفاده‌کنندگان از خودروی شخصی و متعاقب آن افزایش میزان مصرف سوخت، نگرانی‌های زیست‌محیطی مانند آلودگی هوا و همچنین قیمت بنزین و مسائل اقتصادی، ازجمله مواردی است که کاربران خودروهای شخصی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین دانستن نکات و ترفندهایی که موجب کاهش میزان مصرف سوخت در خودروهای سواری می‌شوند، در فصل زمستان مهم‌تر از هر زمانی می‌شود.

شاید می‌پرسید چگونه سرمای هوا باعث افزایش تلفات انرژی در خودرو می‌شود؟ در ادامه ضمن پاسخ به این سؤال ترفندهایی را معرفی می‌کنیم که با در نظر گرفتن آنها می‌توانیم قدمی هرچند کوچک در جهت کاهش آلودگی هوا، که این روزها شدیدا گریبانگیر شهرهای بزرگ کشور شده است، برداریم و به حفظ سلامت جامعه کمک کنیم.

در فضای باز پارک نکنید

یک راهکار بسیار ساده برای جلوگیری از تأثیرات منفی ناشی از افت دمای هوا بر عملکرد خودرو، پارک‌کردن آن در پارکینگ مسقف یا هر فضای سرپوشیده و محفوظ دیگری مانند گاراژ است. در صورتی‌ که به مدت نسبتا طولانی (بیش از دو ساعت) از خودرویتان استفاده نخواهید کرد، به‌ جای پارک کردن آن در کنار خیابان، خودرو را در یک پارکینگ پوشیده و محصور پارک کنید. ارزش استفاده از پارکینگ زمانی بیشتر مشخص می‌شود که صبح یک روز برفی می‌خواهید منزل را ترک کنید و با یک خودروی مدفون نشده در برف مواجه می‌شوید!

بدیهی است فرآیند گرم‌شدن موتور برای خودرویی که شب تا صبح را در محیط نسبتا گرم و مناسب پارکینگ متوقف بوده، به‌ مراتب آسان‌تر و سریع‌تر از خودرویی صورت می‌گیرد که در فضای باز و در معرض وزش بادهای بسیار سرد زمستانی و همچنین بارش برف و باران، شب را به صبح رسانده است.

از درجا کارکردن و روشن‌ماندن بی‌هدف خودرو بپرهیزید

شاید بدیهی به نظر برسد اما تعداد بسیار کمی از رانندگان به درجا کارنکردن خودرویشان اهمیت می‌دهند! تصور کنید در راه‌بندان شدیدی گرفتار شده‌اید و به ناچار مجبورید خودرویتان را به مدت طولانی و در فواصل کوتاهی متوقف کنید. چقدر احتمال دارد از آن دست رانندگانی باشید که در هر توقف خودرو آن را خاموش می‌کنند؟ از هر ۱۰ راننده شاید یک نفر فقط چنین کاری کند! اما تصور کنید اگر همه این کار را کنند چقدر این موضوع در بهبود آلودگی هوا و کاهش مصرف سوخت مؤثر خواهد بود.

به توصیه کارشناسان اگر زمان توقف خودرو بیش از دو دقیقه طول بکشد، خاموش‌کردن و استارت مجدد آن سوخت کمتری مصرف می‌کند و از سوی دیگر روند آلوده شدن هوا را نیز کاهش می‌دهد.

البته این به شرطی است که از سالم بودن باتری خودرو و استارت‌خوردن آسان خودرو بلافاصله بعد از روشن شدن چراغ سبز راهنمایی یا بازشدن راه‌بندان مطمئن باشید. وگرنه در دردسر بدی خواهید افتاد!

استفاده از امکانات گرمایشی خودرو را محدود کنید

تاثیر منفی دیگری که کاهش دمای هوا بر خودرو می‌گذارد، بهره‌گیری ناگزیر از بخاری برای گرمایش فضای داخلی اتاقک خودرو است. استفاده همزمان از بخاری و لوازم جانبی دیگری که برای آسایش سرنشینان در فصل زمستان تعبیه شده‌اند، فشار مضاعفی را بر باتری خودرو اعمال می‌کند.

همچنین استفاده از امکاناتی مانند چراغ‌های مه‌شکن، گرم‌کن صندلی‌ها، گرم‌کن شیشه‌های جلو و عقب، گرم‌کن آینه‌های بغل و سایر ابزارهای گرمایشی، همگی باعث افزایش مصرف انرژی و در نتیجه بالارفتن میزان مصرف سوخت می‌شود. برای جلوگیری از اتلاف انرژی بهتر است دمای اتاقک خودرو را فقط به مقدار مورد نیازتان گرم کنید. همچنین استفاده همزمان از امکانات گرمایشی را محدود کنید و به حداقل برسانید.

سرعت ممنوع!

خطرات رانندگی با سرعت زیاد و غیر مجاز برای همه امری بدیهی است اما با سرعت رانندگی‌کردن در فصل زمستان مشکلات دیگری نیز به‌ همراه دارد که موجب افزایش مصرف سوخت می‌شود. هوای سرد به‌ دلیل تراکم بیشتر باعث بالارفتن کشش آیرودینامیکی در سطح بدنه خودرو می‌شود. از آنجا که کشش آیرودینامیکی با سرعت رابطه مستقیم دارد، هرچه با سرعت بیشتری برانید هوای سرد متراکم مقاومت بیشتری در برابر سطح بدنه خودرو ایجاد کرده و باعث می‌شود برای غلبه بر این مقاومت فشار مضاعفی به موتور خودرو وارد شود و در نتیجه مصرف سوخت افزایش یابد.

در استفاده از خودرو صرفه‌جویی کنید

همان‌ طور که قبلا گفتیم، استفاده از خودرو در فصل زمستان به معنی صرف زمان بیشتر برای رسیدن دمای موتور به میزان مناسب و به‌اصطلاح گرم شدن آن است. بنابراین بهتر است سفرهای خود را ادغام کنید تا در یک بار استفاده از خودرو چند کار را با هم انجام دهید و از انجام سفرهای غیر ضروری پرهیز کنید.

همچنین با حذف سفرهای کوتاه می‌توانید از خودرو برای پیمودن مسافت‌های کم استفاده نکنید تا از این طریق در مصرف سوخت و زمان صرفه‌جویی کنید. به گفته متخصصان، با فرارسیدن فصل سرما، مصرف سوخت در یک خودروی سواری معمولی حدود ۱۲درصد افزایش می‌یابد؛ حال آن‌ که این میزان برای سفرهای کوتاهی که بین پنج تا هفت کیلومتر مسافت دارند، به حدود ۲۲ درصد می‌رسد! به‌ طور کلی باید توجه داشته باشید اگر ناچار به استفاده از خودرو هستید، مطمئن شوید حتما موتور خودرویتان فرصت کافی برای گرم‌شدن داشته باشد.

صبر کنید موتور خودرو گرم شود

با کاهش دمای هوا در فصل زمستان، خودرو از شرایط ایده‌آل خود خارج شده و از کارایی‌اش کاسته می‌شود. همان‌ طور که می‌دانید در سرمای زمستان برای هر بار استفاده از خودرو باید مدت زمان بیشتری را صرف آماده به‌ کار شدن خودرو و به اصطلاح گرم کردن موتور آن کنیم که همین امر موجب بالارفتن مصرف سوخت می‌شود اما از طرف دیگر اگر به‌ موتور خودرو فرصت کافی برای گرم شدن ندهیم، روغن موتور سرد ضمن افزایش اصطکاک می‌تواند باعث ایجاد ساییدگی در درون موتور خودرو شود که عواقب بدتری را به‌ دنبال دارد. همچنین سرما باعث می‌شود خاصیت گران‌روی روغن بیشتر شود و در اصطلاح روغن سفت و چسبناک شده و به‌راحتی جریان پیدا نکند که همین امر هم به افزایش فشار بر موتور خودرو منجر می‌شود.

البته لازم است بدانید بیشتر کارشناسان معتقدند برای گرم کردن موتور خودرو، نباید اجازه دهید خودرو بیش از ۳۰‌ثانیه به‌صورت درجا کار کند و سپس به آرامی حرکت کنید. وقتی خودرو با سرعت کم و با دنده سنگین در حال حرکت باشد، موتور سریع‌تر به دمای مناسب می‌رسد و هزینه و مصرف سوخت کاهش می‌یابد.

باد تایرها را افزایش دهید

وضعیت تایرهای خودرو علاوه‌ بر جنبه‌های ایمنی از نظر میزان مصرف سوخت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. همان‌طور که طبق استانداردها باید در فصل تابستان باد تایرها را کاهش دهید تا گرمای هوا باعث انبساط بیش از حد آنها نشود، در زمستان نیز همراه با سردشدن هوا باید میزان فشار باد تایرها را افزایش دهید. این کار باعث می‌شود مساحتی از تایرها که با سطح جاده در تماس هستند کاهش یافته و اصطکاک میان آنها کم شود و در نتیجه مصرف سوخت کاهش یابد.

معمولا مقدار مناسب باد تایرها در فصول مختلف سال برای خودروها متفاوت است. برای آگاهی‌یافتن از دستورالعمل تنظیم باد تایرها علاوه‌ بر دفترچه راهنمای خودرو می‌توانید به برچسب راهنمایی که به‌ طور معمول توسط تولیدکنندگان خودرو در داخل رکاب درِ راننده نصب می‌شود مراجعه کنید.» منبع: ایسنا برچسب ها: کاهش مصرف ، سوخت خودرو ، ترفندها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کاهش مصرف سوخت خودرو ترفندها استفاده از خودرو میزان مصرف سوخت فصل زمستان موتور خودرو باد تایرها برای گرم گرم شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۸۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردد پاک به معنای واقعی با موتورهای هیدورژنی پرقدرت

برندهای خودروسازی پیشرو، هیوندای و کیا، با همکاری متخصصان خودروهای هیدروژنی، قصد دارند ناوگان بعدی خودروهای بدون آلایندگی خود را بهبود بخشند و مرز جدیدی از تردد پاک را به نمایش بگذارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، موتورهای پیل سوختی هیدروژنی حوزه اصلی توسعه معاصر هستند و ایده کاملاً جدیدی در زمینه حمل‌ونقل سازگار با محیط زیست به‌نظر می‌رسد. برخلاف موتورهای بنزینی و دیزلی که با احتراق داخلی عمل می‌کنند، سوخت موتورهای هیدروژنی از مخلوط هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است.

دو خودروساز تاریخی آسیایی به‌تازگی برای توسعه یک موتور هیدروژنی جدید با یکدیگر همکاری می‌کنند. نسل قبلی این موتورها نسبتاً موفق بود، اما تا حدی به دلیل فقدان زیرساخت شارژ کافی با مشکل مواجه شد، بنابراین هدف فعلی شرکت‌ها بهبود برد مدلی مشابه است که دارای برد بی‌سابقه و قدرتی چند برابر شده باشد تا در بخش آلایندگی صفر پیشروی کند.

موتور هیدروژنی آسیا؛ پیشرفتی در تردد پایدار

هیوندای و کیا قصد دارند با همکاری متخصصان خودروهای هیدروژنی ناوگان بعدی خودروهای بدون آلایندگی خود را بهبود بخشند و مرز جدیدی از تردد پاک را به نمایش بگذارند. هدف از این همکاری توسعه موتورهای هیدروژنی و داشتن بازار انبوه وسایل‌نقلیه بدون آلایندگی است. نتیجه این همکاری عملکرد هرچه بهتر در برد و قدرت موتورهای هیدروژنی و احتمال ظهور خودروهای تمیز با کارایی بالا خواهد بود.

مهندسی موتورهای هیدروژنی با چالش‌هایی همراه است. گاز هیدروژن بسیار قابل‌اشتعال است و با سرعت بیشتری نسبت به بنزین می‌سوزد، بنابراین اجزای موتور باید طوری طراحی شوند که در برابر حرارت و فشار شدید مقاومت کنند. تزریق سوخت دقیق و زمان جرقه‌زنی نیز برای بهینه‌سازی عملکرد موتور بسیار مهم است.

هیوندای و کیا با فناوری KEYOUNG برای توسعه نمونه اولیه موتور احتراق هیدروژنی همکاری و از گاز هیدروژن فشرده ذخیره‌شده در مخازن برای تغذیه انژکتورها استفاده می‌کنند. نحوه طراحی موتور به آن اجازه می‌دهد تا تنها با هیدروژن یا با سوخت انعطاف‌پذیر همراه با بنزین کار کند.

این موتور بازده حرارتی بیش از ۵۰ درصد را به دست آورد که به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از یک موتور بنزینی معمولی است. همچنین بیش از ۲۰۰ اسب بخار قدرت، گشتاور قابل مقایسه و آلایندگی نزدیک به صفر تولید کرد. این فناوری راه را برای خودروهای سواری هیدروژنی با برد طولانی و عملکرد چشمگیر هموار می‌کند.

هیوندای و کیا در حال حاضر عملیات نصب موتور احتراق هیدروژنی جدید را در مدل‌های آینده خودروهای سواری خود آغاز کرده‌اند. انتظار می‌رود این دو خودروساز علاوه بر خودروهای هیبریدی و سوخت هیدروژنی، توانایی بالای موتور را در مسافت پیموده شده و طول عمر نیز به کار گیرند. این خودروهای هیبریدی با جفت کردن یک موتور گازی کوچک با موتور احتراق هیدروژنی، مصرف بنزین را کاهش می‌دهند.

شرکت‌ها قصد دارند فناوری خود را در سال ۲۰۲۵ به‌طور کامل به بازار خودرو عرضه کنند و تا سال ۲۰۲۷ سوخت تمام کامیون‌ها و ون‌های مسافربری ساخت خود را نیز به هیدروژن تغییر دهند. نسل بعدی مدل‌های خودروهای الکتریکی پیل سوختی FCEV با بهره‌وری انرژی توسط این برندهای پیشرو از سال ۲۰۲۸ وابستگی آن‌ها را به باتری بزرگ‌تر کاهش می‌دهد. افزایش ظرفیت برد این موتورهای هیدروژنی به کمک نوآوری هیوندای و کیا کمک می‌کند که خودروها ضمن کاهش وزن موتور، فضای داخلی بیشتری داشته باشند.

کد خبر 745039

دیگر خبرها

  • کسری بودجه حاصل از واردات بنزین در تبصره هدفمندی یارانه های انرژی بودجه 1403
  • موفقیت موتور هیدروژنی در ثبت رکورد سرعت زمین
  • زمان شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه
  • کارت سوخت‌ها شارژ شد؟
  • واریز سهمیه بنزین به هر کد ملی از این ماه | خبر مهم درباره یارانه بنزین به هر کد ملی
  • بازتعریف یارانه بنزین به فرد جهت بهینه کردن مصرف بنزین، کاهش هدررفت و مقابله با قاچاق
  • زمان شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه اعلام شد + جزئیات
  • تردد پاک به معنای واقعی با موتورهای هیدورژنی پرقدرت
  • سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می شود؟
  • سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟