Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «بختیار ایرگاش‌اف» رئیس مرکز ابتکارات مطالعاتی «معنی» گفت: دوره گرمی در روابط بین کشورهای آسیای مرکزی که 4 سال پیش آغاز شده، در حال پایان است.

وی اظهار داشت: ازبکستان مخالف احداث یکی از بزرگترین نیروگاه برق آبی جهان «راغون» با سدی به ارتفاع تقریباً 400 متر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر آن احداث شود، کشورهای پایین دست آب با مشکل بسیاری مواجه خواهند شد.

ایرگایش افزود: امروز در برابر اعتراض ازبکستان برای ساخت این نیروگاه برق آبی، فقط وعده «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان را داریم که طی 8 سال مخزن نیروگاه «راغون» پر از آب شود تا برای کشورهای پایین دست مصرف کننده آب هیچ مشکلی ایجاد نکند.

این کارشناس اظهار داشت: با توجه به سابقه وعده‌های شفاهی مقامات کشورهای مختلف در ادوار گذشته حتی در قول افراد بسیار محترم نیز شک و تردید وجود دارد. 

وی تاکید کرد: بیشتر به تعهدات حقوقی الزامی برای همه طرف‌ها مندرج در قرارداد بین المللی و اعمال تحریم‌ها برای نقض آنان اعتماد دارم. نه تنها برای تحلیلگران بلکه برای همه افراد مشهود است که دوره گرم روابط کشورهای منطقه که 4 سال پیش آغاز شده، در حال پایان است.

به گفته «ایرگاش‌اف»، روابط گرم بین دولت‌ها با مشکلات و مسایل حل نشده، با وزش بادی سرد از بین می‌برند.   

وی در پایان اظهار داشت: کندی پروسه تعیین و علامت گذاری مرزهای ازبکستان و قرقیزستان یکی از نخستین زنگ‌های خطر است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ازبکستان تاجیکستان راغون آسیای مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۹۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در ردیف کشورهای برتر حوزه ساخت سد و نیروگاه‌های بر‌ق‌آبی

علی‌اکبر محرابیان در مراسم افتتاح پروژه چند منظوره اومااویا در کشور سریلانکا گفت: بر اساس اعلام کمیسیون بین‌المللی آبیاری و زهکشی ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکه‌های آبیاری و زهکشی است. در عرصه تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب موفق شدیم بیش از ۹۵ درصد نیاز خود را در داخل کشور تأمین کنیم.

محرابیان ادامه داد: در بخش برق بر اساس آمار‌های آژانس بین‌المللی انرژی در حوزه تولید برق حرارتی ایران جزو ۱۰ کشور اول جهان است؛ همچنین در بخش نیروگاه‌های برقابی به همت متخصصان ایرانی جزو کشور‌های برتر جهان هستیم. تاکید می‌کنیم که در نتیجه رویکرد مثبت دولت‌ها و کشور‌ها در عرصه بین‌الملل می‌توان خیر و صلاح مشترک را آرمان قرار داد و عرصه‌های فنی و اقتصادی را انگیزه‌ای برای توسعه صلح و دوستی بین کشور‌ها و ملت‌ها در نظر گرفت و از این طریق آسایش و رفاه را به آحاد مردم تقدیم کرد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: به برکت این دستاورد‌ها بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و ۶۰۰ سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵ میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صد‌های تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در ایران ساخته شده است. با توجه به ظرفیت کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب چند پروژه بزرگ را در کشورهای مختلف جهان یا در حال اجرا داریم یا به تمام رسانده‌ایم.

وی گفت: به عنوان مثال در کشور تاجیکستان از پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده و از پروژه‌های در حال ساخت می‌توان به سد راغون به عنوان بزرگ‌ترین طرح عمرانی در جهان و به تعبیری مرتفع‌ترین سد جهان به ارتفاع ۳۳۵ متر و حجم ذخیره ۱۴ میلیارد متر مکعب توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی از جمله شرکت‌های ایرانی اشاره کرد.

وزیر نیرو گفت: امروز نیز سد و نیروگاه بزرگ اومااویا در کشور سریلانکا به بهره‌برداری می‌رسد. پروژه اوما اویا ۱۷۰۰ فرصت شغلی برای مردم سریلانکا ایجاد می‌کند و ساخت دو سد در این پروژه انجام خواهد شد. طرح چند منظوره اوما اویا که هم اکنون با همت متخصصان دو کشور و توجه ویژه دولتمردان کشور سریلانکا آماده بهره برداری است، یک پروژه پیچیده بود که از جمله اهداف احداث آن می‌توان به تولید ۱۲۰ مگاوات برق، احداث دو سد با کاربرد انتقال میان حوضه‌ای آب، تامین آب شرب بخشی از مردم و تامین آب برای ۵ هزار هکتار زمین کشاورزی اشاره کرد. اجرای موفق پروژه چند منظوره اومااویا می‌تواند مقدمه‌ای برای توسعه همکاری‌های ایران و سریلانکا در سایر پروژه‌های مشابه دیگر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ازبکستان ۲ - ۱ ویتنام/ ازبک‌ها حریف ایران شدند
  • عراق، قرقیز و افغانستان در انتظار برد ازبک‌ها
  • آماده گسترش روابط با ایران و اصفهان هستیم
  • ایران در ردیف کشورهای برتر حوزه ساخت سد و نیروگاه‌های بر‌ق‌آبی
  • تاکید بر توسعه روابط تجاری وبازرگانی اصفهان وازبکستان
  • تکلیف سهمیه جام‌جهانی در صورت صعود ازبک/ احتمال برگزاری دو فینال
  • کارشناس یمنی: «وعده صادق»، اسرائیل را به لاک دفاعی فرو برد
  • در لیگ ملت‌های آسیای مرکزی شرکت می‌کنیم/ هدفمان اصلاح تکنیک است
  • وزیر خارجه انگلیس در دوشنبه
  • چشم‌انداز تجارت یک میلیارد دلاری ایران و ازبکستان