Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-19@11:11:34 GMT

بازداشت شهرداران مناطق ۸ و ۲ تهران

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۰۳۵۰

بازداشت شهرداران مناطق ۸ و ۲ تهران

رویداد‌۲۴ خبرهای شنیده از شهرداری تهران حاکی است که مهناز استقامتی شهردار منطقه ۸ تهران و حسن رحمانی شهردار منطقه ۲ تهران توسط نهاد امنیتی دولتی بازداشت شده‌اند. دلیل بازداشت شهرداران دو منطقه تهران مشخص نیست و هنوز این خبر نیز توسط منابع رسمی تایید نشده و معلوم نیست این افراد بازداشت یا احضار شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری فارس نیز لحظاتی پیش این خبر را تایید کرد و نوشت: یک منبع مطلع در شهرداری تهران از دستگیری شهرداران مناطق ۲ و ۸ خبر داده. البته بر اساس شنیده‌ها افراد دیگری هم در مناطق ۲ و ۸ دستگیر شدند.

محسن هاشمی در واکنش به بازداشت شهرداران مناطق تهران گفته «آنها فقط برای توضیحات به نهادهای امنیتی احضار شده‌اند تا درباره برخی قراردادهای شهرداری تهران توضیحاتی بدهند و بر اساس پیگیری‌هایی که من انجام داده‌ام خبر دستگیری صحیح نیست.

در هفته‌های گذشته رویداد‌۲۴ چندین خبر مربوط به ابهامات عجیب در چند منطقه تهران را منتشر کرد که چند مورد آن مشخصا به مناطق ۸ و ۲ تهران مربوط می‌شد و شاید دلیل بازداشت به همین موضوعات مربوط باشد.

مهناز استقامتی شهردار منطقه ۸

قراردادهای منطقه ۸ شهرداری تهران

در منطقه ۸ مهمترین قراردادی که اسناد آن منتشر شده، مربوط به پروژه سبلان بود که در حقیقت پروژه‌ای برای ساخت یک پارکینگ در زمینی متعلق به شهرداری تهران است که یک شریک حقیقی در آن مشارکت کرده تا این پارکینگ در کنار مجتمع تفریحی - تجاری ساخته شود.

بیشتر بخوانید: دستاورد جدید شکرالله بنار و پیروز حناچی در پروژه سبلان / چگونه با قیمت سال ۹۴ از شهرداری تهران ملک بخریم؟ +اسناد

قدرالسهم تعیین شده برای شهرداری تهران و نسبت آن با قدرالسهم شریک سرمایه‌گذار در سال ۹۴ بر اساس قیمت کارشناسی همان سال تعیین شده است اما نسبت قدرالسهم مورد تایید مدیر وقت سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران (ترک آبادی) قرار نگرفته و قرارداد نهایی نشده و در میانه کار بلاتکلیف مانده است.

در اسناد این قرارداد، آورده سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری در سال ۹۴ حدود ۱۱ میلیارد تومان و آورده شریک تجاری حدود ۳۱ میلیارد تومان تعیین شده است. بر این اساس درصد سهم شهرداری از کل پروژه نسبت به شریک ۲۵/۷ به ۷۴/۳ است، با این حال این قرارداد به خاطر نحوه تعیین قدرالسهم‌ها و درصدهای مشارکت که به ضرر شهرداری تهران بوده، مورد موافقت واقع نشده و تا سال ۹۸ وضعیت پروژه همچنان به خاطر ضرر شهرداری متوقف مانده است اما در دوره شکرالله بنار، سازمان سرمایه‌گذاری اقدام به تایید همان قرارداد با همان بندها می‌کند؛ این یعنی قراردادی تایید شده که مدیران پیشین تایید کرده‌اند که اموال بیت المال در آن تضییع خواهد شد.

اطلاعات رویداد۲۴ نشان می‌دهد مدیرعامل وقت سازمان سرمایه‌گذاری، این قرارداد بر مبنای کارشناسی سال ۹۴ را امضا نکرده و اعلام کرده باید بازنگری بروز رسانی شود. حتی در ادامه سرپرست وقت سازمان هم عقد قرارداد با کارشناسی سال ۹۴ را نپذیرفته و دستور به روز رسانی آن را صادر کرده است. با این حال در دوره شکرالله بنار همان قرارداد با کارشناسی سال ۹۴ تایید شده است.

اتفاق عجیب‌تر اینکه در قرارداد نهایی این پروژه که در سال ۹۸ به امضای طرفین می‌رسد، همان قیمت کارشناسی سال ۹۴ اعمال شده است. مضاف بر اینکه سهم شهرداری در حالی محاسبه شده که کاربری پروژه سبلان در حال «تجاری - پارکینگ» است اما در ارزیابی ابتدایی برای قیمت‌گذاری سهم شهرداری صرفا «پارکینگ» بوده و قیمت‌گذاری تجاری ملک محاسبه نشده است.

این در حالی است که متوسط قیمت زمین در تهران از سال ۹۴ تا ۹۸، بیش از سه‌برابر شده است. طبق آمار بانک مرکزی، متوسط قیمت زمین در شهر تهران در سال ۹۴ حدود ۴ میلیون تومان بود و در سال ۹۸ این قیمت به بیش از ۱۳ میلیون تومان رسیده بود. البته این تازه قیمت میانگین مسکن در تهران است و اگر بخواهیم قیمت منطقه سبلان را درنظر بگیریم به ارقامی بیش از این خواهیم رسید و قیمت ملک تجاری نیز بیش از این ارقام تغییر یافته است.

حسن رحمانی شهردار منطقه ۲

قراردادهای منطقه ۲۱  شهرداری تهران

رحمانی پیش از این شهردار منطقه ۲۱  بود که چند نمونه اتفاق عجیب در آن منطقه رخ داده بود. مهمترین نمونه آن در ماجرای عجیب واگذاری پروژه یاس بود که رویداد۲۴ برای نخستین بار آن را افشا کرد. در جریان آن پروژه شکرالله بنار رییس سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران اختیار قیمت‌گذاری و کارشناسی را در روندی عجیب به حسن رحمانی شهرداری منطقه منطقه ۲۱ تفویض کرده بود و در نهایت زمین‌های این پروژه با حدود یک‌پنجم قیمت واقعی به شریک واگذار شد.

بیر بخوانید: حراج ملک پروژه یاس در شهرداری تهران / ۷ هزار متر زمینی که یک‌پنجم ارزش واقعی قیمت‌گذاری شد +اسناد

در روند قیمت‌گذاری این پروژه برای مشارکت با یک پیمانکار، در قیمت‌گذاری زمین‌های ملک یاس شائبه‌هایی وجود داشته است. آنگونه که ۷۴۸۰ متر مربع زمین شهرداری به حدود یک سوم قیمت واقعی در اواخر سال ۹۸ توسط کارشناسان رسمی ارزش‌گذاری شده است.

قیمت گذاری این ملک تجاری-مسکونی در دیماه سال ۹۸ هر متر ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان توسط کارشناسان رسمی دادگستری ارزش‌گذاری شده است. بررسی‌های رویداد۲۴ از املاک منطقه نشان می‌دهد هر متر زمین تجاری-مسکونی در منطقه تهرانسر بین ۲۵ تا ۲۸ میلیون تومان بوده است. (زمین پروژه یاس در خیابان اصلی واقع شده است) با این حال شهردار منطقه ۲۱ همان قیمت متری ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان را تنظیم کرده و به سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران ارسال کرده است.

یکی از مسائل مهم در شهرداری تهران که احتمال فساد را نیز بالا می‌برد، در ماه جاری اتفاق افتاد و شورای شهر تهران مصوبه‌ای را از سر گذراند که جزییات آن نشان می‌دهد راهی که در گذشته در شهرداری تهران طی می‌شد، در این دوره هم همچنان ادامه دارد. محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران در توضیح این مصوبه گفته است: «در بازیدهایی که از مناطق داشتم، تمامی شهرداران مناطق از نداشتن قدرت عمل و اختیار شاکی بودند و ما تصمیم به طرح و تصویب این مصوبه گرفتیم تا اختیارات تامی به شهرداران مناطق داده شود.»

براساس این مصوبه احتمالا شهرداران مناطق دیگر شاکی نباشند چراکه اختیار عمل بسیاری از موارد در حوزه املاک به‌طور تام به آنها داده شده است و قراردادها را هر طور که می‌خواهند می‌تواند واگذار کنند. تصویب چنین طرح‌هایی آنهم در آستانه انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری بسیار سوال‌برانگیز است. همانطور که بخشی از اصلاح طلبان منتقد قالیباف بودند و می‌گفتند معلوم نیست پول‌های شهرداری در بیت المال چگونه هزینه شده است، اکنون این پرسش وجود دارد که تفویض اختیار شهرداری به مناطق، احتمال فساد را بالا نمی‌برد؟ 

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۰۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد تمامی پل‌های مکانیزه مناطق ۲۲ گانه تهران

نشست مشترکی با حضور معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، مدیران ارشد حوزه معاونت و معاون خدمات شهری شهرداری تهران درباره سازوکار انتقال قرارداد‌های حفظ و نگهداشت پل‌های مکانیزه در روز دوشنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شده است. همچنین نشست مشابهی با حضور معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران درباره ملاحظات ترافیکی تغییر ساختار پل‌های مکانیزه در روز دوشنبه ۲۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شده است.

بر همین اساس، نخستین جلسه شورای معاونین فنی و عمرانی مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳، با دستور ارائه گزارش عملکرد پل‌های عابر مکانیزه سراسر تهران، روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ در محل معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، حق‌بین معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با اشاره به پیگیری‌های لازم برای انتقال حقوقی مسئولیت حفظ و نگهداشت پل‌های عابر مکانیزه پایتخت از سازمان زیباسازی شهر تهران به سازمان عمرانی مناطق شهر تهران، بر اهمیت نظارت مستمر و بازدید‌های میدانی از نحوه عملکرد پل‌های مکانیزه تاکید کرد.

معاون شهردار تهران، کارکرد بدون اختلال ۴۴۹ یونیت پل‌های مکانیزه عابر پیاده پایتخت را بسیار با اهمیت دانست و تاکید کرد، در ازای چالش عملکردی هر یک از پل‌ها باید به سرعت، علت اختلال عملکرد شناسایی و اقدام لازم برای رفع آن انجام شود. حق‌بین با اشاره به استفاده روزمره و مستمر مردم از این زیرساخت‌های شهری، خدمت‌رسانی مطلوب در بخش پل‌های مکانیزه به شهروندان را امری ضروری خواند و بر تامین مالی به موقع پیمانکاران برای رفع ایرادات و پیگیری تعهدات پیمانکاران در حوزه نگهداشت پل‌های مکانیزه تاکید کرد.

در بخش دیگری امانی مدیرکل هماهنگی فنی و عمرانی سازمان‌ها و مناطق شهرداری تهران، از معاونین فنی و عمرانی مناطق ۲۲ گانه در خواست کرد، نظارت‌های دوره‌ای و ارائه گزارش‌های مرتبط با ذکر جزییات را در اولویت حوزه فعالیتشان قرار دهند.

در ادامه معاونین فنی و عمرانی مناطق ۲۲ گانه، گزارشی از وضعیت پل‌های عابر مکانیزه مناطق خود به تفکیک و بر اساس کیفیت عملکرد پل‌ها در یک ماه گذشته ارائه دادند و آسیب‌شناسی درباره اختلال عملکرد هر یک از ۱۱۱ پل مکانیزه تهران و ۴۴۹ یونیت پله برقی صورت گرفت.

معاون شهردار تهران، رسیدگی به وضعیت کنونی پل‌های عابر تهران را از اولویت‌های رفع و رجوع مسائل شهر برشمرد. حق‌بین تغییر متمایز و ملموس وضعیت پل‌های مکانیزه بر اساس آسیب‌شناسی‌های دقیق به کمک بازو‌های فنی و عمرانی مناطق ۲۲ گانه را از دیگر وظایف سازمان عمرانی مناطق شهر تهران مناطق برشمرد.

به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، در جلسه آتی کمیته ساماندهی پل‌های شهر تهران، برای رفع اختلال عملکرد پل‌های مکانیزه معیوب تهران، بر اساس ارزیابی‌های تخصصی و میدانی تصمیم‌گیری می‌شود.

منبع:  روابط عمومی و امور بین‌الملل معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • عصرانه خبری شهرهای ایران در ۳۰ فروردین‌
  • مطالبات شهرداری‌ها از دولت در حال ثبت شدن است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • بررسی عملکرد تمامی پل‌های مکانیزه مناطق ۲۲ گانه تهران
  • «ابوطالبی» مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان شد
  • اجرای ۷ پروژه شاخص در منطقه ۵ اصفهان
  • توزیع ۱۰۰ هزار تن آسفالت در پهنه غرب و شمال‌غرب تبریز
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • حذف خط دوم متروی قم با اجرای مونوریل