Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه ایرنا، در این بیانیه آمده است: نظر به اهمیت ویژه شیوع جهانی کووید-۱۹ و نیاز مبرم به رویکرد های منطقی و کاملا حساب شده به این معضل بهداشتی که سلامت و اقتصاد مردم کشورمان را تحت تأثیر خود قرار داده است و پیرو فرمایشات گوهربار اخیر مقام معظم رهبری در ارتباط با امر خطیر ایمن سازی کشوری، این بیانیه منتشر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«واکسیناسیون از ارکان بسیار مهم و شاید اگر اغراق نباشد، اصلی ترین رکن در پیشگیری و گاه درمان بیماری های مسری است، به نحوی که بسیاری از بیماری های عفونی و همه گیری های جهانی با برنامه واکسیناسیون حساب شده و منطقی ریشه کن شده اند. با توجه به شرایط خاص حاکم بر پاندمی کووید-۱۹ بالاخص نوظهور بودن سارس ویروس کرونا و ماهیت بسیار پیچیده این ویروس، رویکرد به امر خطیر ایمن سازی (واکسیناسیون) در این برهه زمانی دقت و وسواس بالایی را می طلبد. بدیهی است، این دقت برای کشوری مانند ایران که تحت ناجوانمردانه ترین تحریم های ممکن از سمت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی بوده است باید صد چندان باشد.»

در ادامه این بیانیه آمده است: واکسن هایی که اکنون برای مصرف بالینی در برخی از کشورها تجویز می شوند یعنی واکسن های فایزر-بیونتک (BNT۱۶۲b۲)، مدرنا (mRNA-۱۲۷۳) و آسترازنکا (AZD-۱۲۲۲)، تولیدات آمریکایی و انگلیسی هستند. به طور قطع در سال های اخیر با وجود مستندات بسیار معتبر، شرکت های پزشکی آمریکایی در رأس و شرکت های اروپایی به تبعیت از آنها، در ضروریات دارویی، تجهیزات پزشکی و حتی تحقیقی، کشور ما را تحت ناجوانمردانه ترین تحریم های ممکن قرار داده اند، امری که مخالف اصل سوگند نامه پزشکی در هر جای جهان است! در شرایط کنونی که کینه ورزی این دولت ها با کشورمان به اوج خود رسیده است، به طور قطع هیچ منطقی رأی به تهیه واکسن، حساس ترین ماده ایی که قرار است برای افراد سالم یک کشور تجویز شود از دشمن آن کشور را نمی دهد!

این بیانیه می افزاید: واکسن های آمریکایی و انگلیسی از فناوری های جدید شاخه های تخصصی علم پزشکی یعنی ایمونولوژی، ویروس شناسی و ژنتیک استفاده کرده اند که عبارنتد از ناقلین مولکول mRNA و ناقلین ویروسی که مولکول DNA در آنها تعبیه شده است. اگرچه سابقه تحقیقاتی این واکسن ها در محیط آزمایشگاه و مدل های حیوانی در گذشته وجود دارد، ولی استفاده از آن ها برای انسان ها صرفا محدود به تحقیقات بوده و هرگز در بالین آن‌هم در چنین مقیاس عظیم میلیاردی استفاده نشده اند! با وجود اینکه موارد مرگ و میر و عوارض دیگر به اقرار شرکت های تولید کننده این واکسن ها کم بوده است، اما پایش های بعد از فروش و عوارض طولانی مدت آنها بالاخص اثرات ژنتیکی و به ویژه اپی ژنتیکی آنها با توجه به ماهیت اسید نوکلئیکی همچنان نا مشخص است و در پرده ابهام قرار دارد.

اساتید دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه بیانیه خود آورده اند: به فرض اینکه مطالعات حاکی از اثربخشی بین ۹۰ تا ۹۵ درصد این واکسن ها است (که آن هم باید در مقیاس میلیاردی ثابت شود)، شایان ذکر است که این تنها عامل کافی برای یک واکسیناسیون موفق نیست، بلکه فاکتور دیگری که به همان اندازه اهمیت دارد، «دوام ایمنی»  ایجاد شده توسط این واکسن ها است که باز در پرده ایی از ابهام قرار دارد!

این بیانیه می افزاید: مساله بعد که در درجه بالایی از اهمیت قرار دارد، موتاسیون هایی است که مکررا در ویروس گزارش شده اند! D۶۱۴G که ویروس را مسری تر کرد، موتاسیون N۴۵۳Y که ویروس را در جمعیت راسوها گسترش داد و متعاقبا مجددا به انسانها انتقال داده است و نهایتا ۱۴ جهش که N۵۰۱Y و حذف ۶۹/۷۰ باعث ایجاد شکلی بسیار متفاوت و به شدت مسری از ویروس به نام B.۱.۱.۷ یا واریان انگلیسی شد!

در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: با این خوش بینی بسیار که واکسن های موجود بتوانند جلوی این واریان ها را بگیرند، موضوع دیگر انواعی از ویروس است که ممکن است در ادامه پاندمی ایجاد شوند. قطعا هیچ تضمینی نیست که واکسن در برابر تمام واریان ها مؤثر باشد، پس نیاز احتمالی به تجدید واکسیناسیون، وابستگی کامل را به شرکت های تولید کننده ایجاد می کند که بی شک این موضوع تبدیل به اهرم اعمال قدرت و فشار شرکت ها بر کشورها می شود! بماند که بدلیل ماهیت اسید نوکلئیکی این واکسن ها، تجویز بیش از حدشان، بالقوه می تواند سیستم التهابی را فعال و اختلالات خود ایمنی همچون لوپوس را که از بدترین اشکال خود ایمنی بوده و تمامی بدن را درگیر می کند، ایجاد نماید.

اساتید دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه این بیانیه آورده اند: درخصوص واکسن های داخلی هم، این واکسن ها باید مانند سایر واکسن ها مراحل علمی و قانونی تحقیق، توسعه و تولید را طی کنند و در صورتی که مطالعات نظامند و قابل استناد، اثربخشی و بی عارضه بودن آنها را تایید کردند، بی شک این بزرگترین افتخاری خواهد بود که نصیب جامعه علمی ایران شده است و باید از این حرکت که باعث جلوگیری از وابستگی کشور و حفظ سلامت مردم می شود حمایت قاطع صورت گیرد.  

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه واکسن کرونا رهبر معظم انقلاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه واکسن کرونا رهبر معظم انقلاب دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه واکسن کرونا رهبر معظم انقلاب اخبار کنکور واکسن ها علوم پزشکی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۰۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز دانش بنیان‌ها بر سواحل مکران

زلفی گل وزیر علوم در برنامه صف اول گفت: شرکت‌های دانش بنیان باید در منطقه مکران متمرکز شده و زمینه جذب نخبگان را فراهم کنند.

او درباره ساخت خوابگاه‌های متاهلی گفت: حدود ۳ هزار و ۲۰۰ واحد داریم که پیشرفت‌های فیزیکی چشم‌گیری داشتند، تا پایان ۱۴۰۳ حدود ۳ هزار و ۲۰۰ خوابگاه در حال ساخت است؛ هم اکنون هزار و ۳۵۰ واحد داریم و ۲ هزار و ۶۰۰ واحد کلنگ زنی شده است که از آغاز امسال عملیات احداث آنان انجام خواهد شد، دانشگاه تهران ۵۰۰ واحد را با استفاده از مولد سازی در حال احداث دارد. 

وزیر علوم ادامه داد: دانشگاه یزد از طریق مولد سازی اعتبار لازم را برای ساخت هزار واحد جذب کرده است و تا پایان ۱۴۰۳ نیمی از آن به بهره‌برداری خواهد رسید، از تسهیلات بانک‌ها نیز در این راستا استفاده خواهد شد. 

او ادامه داد: دانشگاه‌های شریف و تهران در جهان رتبه‌های بهتری دارند، اما ۶۵ تا ۷۰ دانشگاه را در جهان در مرجعیت علمی داریم؛ تولید علم جدید نیاز به تجهیزات روز آمد دارد. 

وزیر علوم گفت: ۵ درصد اعتبارات عمومی کشور به وزارت علوم تعلق دارد برای پیدا کرد جایگاه جهانی باید به معیشت اساتید و یاوران علمی دانشگاه‌ها توجه شود. 

زلفی گل بیان کرد: اساتید ما در دانشگاه‌ها باید فضای پژوهشی کافی را داشته باشند، ما باید فضای پژوهشی را به حد مطلوب برسانیم؛ علاوه بر بودجه نظام انگیزشی و سنجشی باید قانونمد باشد و سیستم از یکنواختی خارج شود؛ ما باید به تمامی جوانب نگاه کنیم.

او درباره حذف کنکور تصریح کرد: در شرایط فعلی حذف کنکور مقدور نیست؛ چنانچه بحث اشتغال در کشور ما حل شود امکان دارد کنکور هم حذف شود، اما این قطعی نیست. 

وزیر علوم بیان کرد: در خصوص مهارت محور کردن آموزش حکمی آمد که به گونه برنامه‌ریزی شود که رشته‌های آموزشی در دانشگاه‌ها و نیاز‌های جامعه با یکدیگر تناسب داشته باشند. 

او ادامه داد: دانشگاه‌های شریف و تهران در جهان رتبه‌های بهتری دارند، اما ۶۵ تا ۷۰ دانشگاه را در جهان در مرجعیت علمی داریم؛ تولید علم جدید نیاز به تجهیزات روز آمد دارد. 

وزیر علوم گفت: ۵ درصد اعتبارات عمومی کشور به وزارت علوم تعلق دارد برای پیدا کرد جایگاه جهانی باید به معیشت اساتید و یاوران علمی دانشگاه‌ها توجه شود. 

زلفی گل بیان کرد: اساتید ما در دانشگاه‌ها باید فضای پژوهشی کافی را داشته باشند، ما باید فضای پژوهشی را به حد مطلوب برسانیم؛ علاوه بر بودجه نظام انگیزشی و سنجشی باید قانونمد باشد و سیستم از یکنواختی خارج شود؛ ما باید به تمامی جوانب نگاه کنیم.  او درباره حذف کنکور تصریح کرد: در شرایط فعلی حذف کنکور مقدور نیست؛ چنانچه بحث اشتغال در کشور ما حل شود امکان دارد کنکور هم حذف شود، اما این قطعی نیست. 

وزیر علوم بیان کرد: در خصوص مهارت محور کردن آموزش حکمی آمد که به گونه برنامه‌ریزی شود که رشته‌های آموزشی در دانشگاه‌ها و نیاز‌های جامعه با یکدیگر تناسب داشته باشند. 

زلفی گل همچنین گفت: رشته‌هایی که استاندارد‌های آموزش عالی در آنها رعایت نشده بود حذف شد که پارسال حدود ۲ هزار رشته حذف و تعداد محدودی رشته به دانشگاه‌ها اضافه شد، اما آمار امسال تا کنون مشخص نیست. 

او در خصوص شهریه دانشگاه آزاد گفت: نحوه درست تعیین خود دانشگاه است؛ برخی دانشگاه‌ها با دانشگاه آزاد رقابت دارد مانند دانشگاه‌های غیرانتفاعی، در رشته‌هایی که بین این دو دانشگاه‌ها مشترک نیست شورای رقابت تعیین کننده است. 

وزیر علوم درباره اظهار کرد: ۷۵ مورد کار مثبت در وزارت علوم در این مدت انجام شده که بورس رتبه‌های برتر کنکور، مرجعیت علمی و توسعه فناوری از جمله این موارد هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • سازندگان واکسن برکت از قهرمانان ملی هستند/ روایتی متفاوت از یک دستاورد علمی
  • تمرکز دانش بنیان‌ها بر سواحل مکران
  • واکنش رییس دانشگاه علوم پزشکی به اخراج ۴۰ استاد: یکی فعالیت بایسته‌ای نداشت بازنشسته‌اش کردیم!
  • واکنش رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران به اخراج ۴۰ استاد
  • رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: استاد اخراجی نداشتیم
  • رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران: استاد «اخراجی» نداشتیم
  • بسیج اساتید یزد جنایات صهیونیست‌ها در بیمارستان غزه را محکوم کرد
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • بیانیه بسیج اساتید در محکومیت جنایات اخیر در عزه
  • اجتماع کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی