Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: هیچکس فکرش را نمی‌کرد که روزی گوشی و تبلت، ابزار اصلی تحصیل دانش‌آموزان شود و همه مردم دست به دست هم دهند تا به بچه‌ها برای اینکه درس بخوانند تبلت هدیه دهند؛ شاید به عنوان کمک آموزشی به آن فکری می‌شد اما اصل موضوع شدن تبلت و گوشی همراه، ماجرای عجیبی شده است.

این روزها، کرونا، بچه‌ها را به قرنطینه خانگی کشانده است، مدارس تعطیل شده و آموزش از طریق تلویزیون و فضای مجازی ارائه می‌شود؛ اگر قرار باشد آموزش‌های تلویزیونی برای هر پایه حداقل همان چند ساعت مدرسه در هر روز را اختصاص دهد باید چندین شبکه تلویزیونی به صورت 24 ساعته فقط دروس مدرسه را آموزش دهند که خب الزامات و شرایط آن جای بحث و بررسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«شاد» که مخفف شبکه آموزشی دانش‌آموزان است نیز امکانی است که آموزش و پرورش از 20 فروردین امسال ارائه کرد و در این مدت با اضافه کردن امکانات متعدد و پیگیری رایگان شدن اینترنت آن، تلاش کرده است که فضای امن و آموزشی را برای محصلان فراهم کند؛ با فرض اینکه این سامانه هیچ مشکل زیرساختی و نرم افزاری ندارد، امکان داشتن تبلت برای همه دانش‌آموز میسر نیست.

به گفته سید جواد حسینی معاون وزیر آموزش و پرورش در حال حاضر 30 درصد دانش‌آموزان دسترسی به ابزار برای آموزش مجازی را ندارند؛ این 30 درصد حدود 5 میلیون دانش‌آموز را در بر می‌گیرد که البته با عدد 3.5 میلیون دانش آموزان که قبلا گفته می‌شد ابزار ندارند، متفاوت است. [1]

حسینی در توضیح این عدد، عنوان کرده است که حدود 2 میلیون دانش‌آموز هم ابزار دارند ولی برای پدر و مادرشان است و چون پدر و مادر به تلفن همراه خود برای شغلشان نیاز دارند، امکان استفاده دانش‌آموز در ساعت کمتری است و در نتیجه آمار دانش‌آموزانی که ابزار الکترونیکی برای مدرسه مجازی ندارند، بیش از 3.5 میلیون نفر است.

 از وقتی آموزش مجازی شکل جدی به خودش گرفت، گروه‌های متعدد مردمی و انجمن‌های خیریه دست به کار شدند تا برای محصلان، تبلت تهیه کنند؛ از اهدای تبلت و موبایل دست دوم البته سالم، گرفته تا خرید تبلت نو.

وزارت آموزش و پرورش که با سیل مهربانی مردم مواجه شد، تصمیم گرفت که این کار خوب را ساماندهی کند تا همه دانش‌آموزانی که دسترسی به تبلت و موبایل ندارند، صاحب مدرسه مجازی شوند و همین شد که طرح هدایت(هر دانش آموز یک تبلت، هر تبلت یک مدرسه - یک کلاس) راه‌اندازی شد و مسؤولیت آن به سیدجواد حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی سپرده شد. 

حسینی که پیش از این در حال تهیه تبلت برای دانش‌آموزان استثنایی بود و رایزنی‌های موفقیت‌آمیزی را برای تهیه تبلت این گروه از دانش‌آموزان انجام داده بود، این مسؤولیت جدید را پذیرفت تا بتواند با استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌های دولتی و خصوصی و کمک مردم نوع‌دوست کشورمان، تمام دانش‌آموزانی که محروم از مدرسه مجازی هستند به کلاس درس در درون تبلت‌ها بیاورد. 

گوشه‌ای از این کمک‌های که برای تبلت‌دار شدن دانش‌آموزان انجام شده است را در این گزارش بخوانید: 

* تعهد تأمین ۲۰ هزار تبلت برای دانش‌آموزان نیازمند توسط سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران

سید جواد حسینی جانشین وزیر آموزش و پرورش در طرح هدایت ضمن تشریح اهداف طرح هدایت و تشکر از نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در جهت تهیه ۲۰ هزار تبلت دانش‌آموزی، اظهار کرد: این حرکت نظام صنفی رایانه‌ای گام مهمی در جهت عدالت آموزشی و کاهش نابرابری‌های دیجیتالی است.

توسلی عضو هیأت ‌مدیره نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در این نشست بیان کرد: این تشکل ۴ هزار و ۵۰۰ عضو فعال در تهران و سراسر کشور دارد و در زمینه تجهیزات هوشمند یارانه‌ای نیز فعالیت می‌کند.

وی افزود: پویشی تحت عنوان نهال به معنای نصر همگانی الفبای لبخند راه‌اندازی کرده‌ایم که در آن ۲۰ هزار دانش‌آموز نیازمند از تبلت‌های تهیه‌شده توسط اعضای این نظام صنفی برای پیوستن به جریان آموزش بهره‌مند خواهند شد.

* خبرهای خوب از تبلت‌های اهدا شده به دانش‌آموزان

از آغاز سال تحصیلی تاکنون ۱۸ دستگاه تبلت و گوشی همراه هوشمند به ارزش ۴۲میلیون تومان با مشارکت فرهنگیان و خیرین به دانش آموزان بی‌بضاعت صومعه‌سرا اهدا شده است.

تاکنون 850 دانش‌آموز نیازمند در شهرستان لنگرود شناسایی‌شده است و  هم‌زمان با آغاز آموزش‌های مجازی تاکنون 73 تبلت و گوشی هوشمند به ارزش 220 میلیون تومان توسط خیرین و فرهنگیان شاغل و بازنشسته لنگرود در اختیار دانش‌آموزان بی‌بضاعت قرارگرفته است.

در راستای محرومیت‌زدایی و افزایش پوشش آموزش‌های مجازی، تعداد ۵۰۰دستگاه تبلت خریداری و در مراسمی نمادین به دانش‌آموزان نیازمند کرمانشاهی اهدا شد. همچنین تاکنون تعداد 1500  دستگاه تبلت دانش‌آموزی به دانش آموزان بی‌بضاعت و نیازمند قمی اهدا شده است ضمن اینکه تعداد 35 دستگاه تبلت و گوشی هوشمند نیز به دانش آموزان بی‌بضاعت منطقه جعفرآباد اردبیل هدیه شد.

یا اینکه در راستای طرح همدلی مؤمنانه و استمرار آموزش‌های مجازی تاکنون 108 گوشی هوشمند و تبلت به دانش آموزان توسط مردم نیکوکار انزلی اهدا شده است. در شهرستان محلات استان مرکزی هم پویش مردمی خرید گوشی و تبلت دانش‌آموزی راه‌اندازی شد و تاکنون 300 گوشی هوشمند و تبلت، توسط فرهنگیان، خیرین و مراکز نیکوکاری تهیه و به دانش آموزان هدیه شده است.

همچنین در همین راستا از سوی فرهنگیان، خیرین و مراکز نیکوکاری شهرستان محلات، 65 فقره وام قرض الحسنه به خانواده های نیازمند جهت تهیه ابزار هوشمند برای فرزندانشان پرداخت شد. در طرح پویش لبخند رضایت و به همت خیرین هم، تعداد 29 دستگاه تبلت و گوشی هوشمند مجموعاً به ارزش 120 میلیون تومان خریداری و در اختیار دانش آموزان روستایی نیازمند شهرستان سروآباد استان کردستان جهت بهره‌مندی از آموزش‌های مجازی، قرار گرفت.

* معلمان خیّر

معلمان هم در این مدت در کنار آموزش دروس به دانش‌آموزانشان، نه تنها از جان و دل مایه گذاشتند بلکه سعی کردند خودشان هم ابزار الکترونیکی حضور دانش‌آموزانشان سر کلاس مجازی را فراهم کنند.

در راستای رفع مشکلات دانش آموزان نیازمند در خصوص دسترسی به آموزش‌های مجازی، شیما عباسی دبیر زبان انگلیسی یکی از دبیرستان‌های گرگان، تعداد 7 دستگاه تبلت برای دانش آموزان نیازمند مدرسه‌اش که به دلیل عدم دسترسی به گوشی هوشمند از بستر شاد محروم مانده بودند، خریداری و  اهدا کرد.

مصطفی غلامی مدیر مدرسه بیت‌المقدس قهاوند هم در اقدامی خداپسندانه 11دستگاه گوشی هوشمند به دانش‌آموزان نیازمند اهدا کرد یا معلم لنگرودی 14 دستگاه تبلت و گوشی هوشمند به دانش‌آموزان نیازمند هدیه کرده است البته این این معلم که در کسوت مربی پرورشی فعالیت می‌کند راضی به رسانه‌ای شدن نام خودش نشد.

* دست یاری مردم و دستگاه‌های مختلف برای خرید تبلت

تاکنون همانطور که ذکر شد تعدادی معلمان و فرهنگیان، خیرین و نهادهای مختلف برای تهیه تبلت دانش‌آموزان اقدام کردند.

حسینی معاون وزیر آموزش و پرورش در این خصوص گفت: در این راستا تاکنون منابعی نیز تأمین شده است که به عنوان مثال مرکز آمار 15 هزار تبلت 8 میلیونی را قرار شد که اهدا کند یا نوسازی مدارس در بودجه 700 میلیارد تومان پیش‌بینی کرده است. همچنین 1000 میلیارد تومان را در کمسیون برنامه و بودجه پیش‌بینی کردیم. 

وی افزود: 600 هزار کامپیوتر داخل مداریم داریم که دانش‌آموزان می‌توانند در گروه‌های چند نفره از آن استفاده کنند، همچنین کمک‌هایی از سوی بنیاد برکت، بانک‌ها، سازمان گسترش و نوسازی، امور مالیاتی، اتاق بازرگانی و ستاد اجرایی فرمان امام داشتیم. 

معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: کمک‌های مردمی و خیری هم بسیار خوب بوده است و از طریق پویش‌های ایجاد شده، 150 هزار تبلت فراهم شد؛ همچنین در نذر هوشمند که توسط بسیج دانش‌آموزان راه‌اندازی شد 44 میلیارد تومان جمع‌آوری شد.

وی ادامه داد: مجمع خیرین مدرسه‌ساز، 30 هزار خیریه و 150 هزار شبکه پای کار آمدند و اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان هم 39 هزار تبلت تعهد کردند؛ همچنین سازمان دانش‌آموزی هم با پویش «من حاضرم» به میدان آمده است.

به گزارش فارس، به رغم تهیه تعدادی تبلت و حضور تعدادی از مردم در طرح هدایت، اما هنوز تا رسیدن به عدد 5 میلیون تبلت خیلی راه مانده است و این مسیر همچنان ادامه دارد.

***

[1]: http://fna.ir/f1xeb0

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش آموزان آموزش تبلت فضای مجازی سید جواد حسینی خبر خوب تعلیم و تربیت محصلان معاون وزیر آموزش و پرورش فرهنگیان دانش آموزان بی بضاعت دانش آموزان نیازمند نظام صنفی رایانه ای دستگاه تبلت و گوشی تبلت و گوشی هوشمند وزیر آموزش و پرورش آموزش های مجازی دانش آموزان راه اندازی دانش آموزی تبلت دانش هزار تبلت طرح هدایت اهدا شده اهدا شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۱۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که بسیاری از معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در مدارس و بین دانش آموزان شکایت داشته و احساس امنیت نمی‌کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس اشپیگل" در مطلبی نوشت: نتایج یک بررسی نشان می دهد که تقریبا از بین هر دومعلم آلمانی یک نفر خشونت جسمی یا روانی را در مدرسه خود مشاهده می کند. بر اساس مطالعه‌ای که توسط بنیاد رابرت بوش در روز چهارشنبه منتشر شد، این میزان به ویژه در مدارس در مکان‌های آسیب‌دیده اجتماعی زیاد است و خطر استرس را برای معلمان افزایش می‌دهد.

نتایج این بررسی نشان می دهد که بیش از یک سوم معلمان مورد بررسی چندین بار در هفته احساس خستگی عاطفی می کنند. اگر فرصت داده شود بیش از یک چهارم مدرسه را ترک خواهند کرد. معلمان بزرگ‌ترین چالش‌ها را در رفتار دانش‌آموزان و برخورد با کلاس‌های ناهمگون، یعنی دانش‌آموزانی با سوابق مختلف یادگیری، پیشینه‌های فرهنگی و خانوادگی و افزایش نیاز به حمایت می‌بینند.

انجمن فیلولوژی درباره نتایج این بررسی اعلام نگرانی کرده است. سوزان لین کلیتزینگ، رئیس این انجمن، به تاگس‌اشپیگل گفت: این مسئله تعجب آور است که بسیاری از معلمان مجبورند اشکال مختلف خشونت را در زندگی روزمره خود تجربه کنند، اما این یک مشکل برای کل جامعه است، نه فقط یک نفر در برخی مدارس.

لین کلیتزینگ در این باره گفت: سطح فزاینده خشونت در مدارس، کمبود معلم و وضعیت ویران بسیاری از مدارس استرس مضاعفی را برای همه به همراه دارد. در مدارس باید سرمایه‌گذاری شود. مطالعه کنونی سیاستمداران را ترغیب می‌کند تا در نهایت به مسئولیت خود برای تدریس خوب عمل کنند. در اینجا سیستم آموزشی آلمان به سادگی در مقایسه بین‌المللی و همچنین در مقایسه با اقتصاد محلی عقب مانده است. این وضعیت برای آلمان به عنوان یک مکان آموزشی غیرقابل تحمل است.

شرودر، سخنگوی سیاست آموزشی فراکسیون حزب لیبرال دموکرات در پارلمان آلمان، همچنین بر مسئولیت مشترک والدین با توجه به مطالعه نگران کننده بنیاد رابرت بوش اشاره کرده است. وی در این باره به تاگس اشپیگل گفت: معلمان اغلب به تنهایی قادر به مبارزه با خشونت نیستند. آنها نه برای این کار آموزش دیده‌اند و نه وظیفه آنهاست. ما به تیم‌های چندحرفه‌ای و حمایت روانی خوب برای دانش‌آموزان نیاز داریم، اما معلمان و در نهایت، والدین نباید برای مبارزه با عوامل خشونت از مسئولیت خود رها شوند. یک زندگی روزمره مدرسه بدون خشونت، پیش نیاز بسیاری از فرآیندهای دیگر است.

این نماینده حزب لیبرال دموکرات در پارلمان آلمان گفت: در صورت افزایش خشونت، نیروهای دیگری مانند پلیس، ادارات رفاه اجتماعی و رفاه جوانان باید با مدیریت مدرسه و والدین همکاری کنند. تقویت پیشگیری از خشونت بسیار مهم است، اما همچنین جوانانی که مرتکب خشونت می شوند باید عواقب سریعی را تجربه کنند.

این ارقام که به واسطه این بررسی به دست آمده است بسیار نگران کننده هستند. بر اساس بررسی بنیاد رابرت بوش، که معلمان در سراسر آلمان برای آن مورد بررسی قرار گرفتند، 47 درصد از معلمان مورد بررسی اظهار داشتند که خشونت را در بین دانش آموزان خود مشاهده کرده اند. تنها 57 درصد از معلمان حمایت روانی اجتماعی فعلی در مدرسه خود را کافی ارزیابی می کنند.

بتینا استارک-واتزینگر، وزیر آموزش فدرال آلمان در این باره گفت گفت: این بررسی بار دیگر روشن می‌کند که فشار برای اقدام در آموزش چقدر زیاد است. این واقعیت که تقریباً از هر دو معلم یکی خشونت را مشاهده می کند، باید همه را نگران کند. مدارس باید مکان امنی برای دانش آموزان و معلمان باشد. این یک نیاز اساسی برای یادگیری و آموزش صحیح است.

استارک واتزینگر بیش از هر چیز از ایالت های فدرال درخواست می کند که باید بهتر با کمبود معلم مبارزه کنند: «معلمان ما برای تدریس خوب بسیار مهم هستند. ما باید از آنها بهتر حمایت کنیم و به عنوان یک جامعه قدردانی بیشتری از آنها نشان دهیم.

اعتصاب‌های جدید در ایالت هسن آلماناقدام قانونی علیه طرح گازی آلمان در دستورکار کمیسیون اروپا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • پاکسازی محدوده شهر قم از زباله‌های پلاستیکی توسط دانش آموزان
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟
  • برخورد با عوامل خاطی در مدرسه شهرستان دلگان
  • سومین چمن مصنوعی مدارس استثنایی کردستان بهره‌برداری می‌شود
  • تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد