Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،کتاب «میراث مقدس و جنگ ناتمام» با پرداختن به دلایل و زمینه‌های فرهنگی- اجتماعی شکل‌گیری پدیده کاروان‌های راهیان نور، اثر اسماعیل نوده فراهانی در انتشارات سوره مهر منتشر شد.

بیشتربخوانید

اولین کتاب حاج قاسم سلیمانی منتشر شد

کنجکاوی نویسنده درباره راهیان نور باعث شد، کتاب به رشته تحریر درآید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاروان راهیان نور موضوع پژوهش نویسنده در دوره کارشناسی ارشد می‌شود و پس از بازنگری‌های تکمیلی شکل مدون تری به خود می‌گیرد. این بار ماحصل پژوهش‌های «اسماعیل نوده فراهانی» در قالب کتاب در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

نویسنده در مقدمه اثرش از وجود جریان‌های فکری می‌گوید که سعی می‌کردند علوم انسانی را از طریق انتخاب موضوع‌های دینی در زمینه پژوهش و زدودن مباحث کاملاً غیراخلاقی از منابع آموزشی اسلامی سازی کنند. به موازات این جریان‌ها گروه‌های دیگری به واسطه چون و چرا و آشنایی زدایی در زمینه مبانی تمدن و علم غربی رهیافت‌هایی برای اعتلای علوم انسانی بومی به خصوص علوم اجتماعی اسلامی پیدا می کنند.

در مقدمه کتاب آمده است:

«در حال حاضر سه نوع «راهیان نور» وجود دارد: راهیان نور تجربه شده، راهیان نور دیده شده، راهیان نور تحقیق شده. راهیان نور تجربه شده یعنی همین کاروان‌هایی که سالیانه عده‌ای از مردم را برای بازدید از مناطق عملیاتی به جنوب و غرب کشور می‌برند و همه زائران آن، این اردو را به نوعی زیسته و تجربه کرده‌اند. دوم «تصویر راهیان نور» یا راهیان نور رسانه‌ای شده است. یعنی کاروان‌هایی که شبکه‌های تلویزیونی، رادیویی، وبسایت‌ها، وبلاگ‌ها، مطبوعات، فیلم‌ها و رمان‌ها ترسیم و بازنمایی کرده‌اند که آن را «راهیان نور دیده شده» می‌نامیم؛ زیرا ما تصویر یا بازنمایی دائمی‌ای از آن را می‌بینیم یا می‌شنویم. سوم «راهیان نور تحقیق شده» است. یعنی کاروان‌هایی که برنامه ریزان، مدیران، محققان و متخصصان آن را در کتاب‌ها، مجلات، گزارش‌ها و تحقیقات، ترسیم و شناسایی کرده‌اند؛ این بخش بسیار خلوت است.

راهیان نور پایگاه جدال میان دو استعاره متفاوت از دفاع مقدس است؛ دفاع مقدس موزه‌‏ای و دفاع مقدس ساری و جاری. دفاع مقدس موزه‌‏ای، تفکری است که جنگ را تمام شده می‌‏بیند و به نامگذاری بزرگراه‎ها به نام شهدا و محصور کردن شهید در گور‌های یکدست و استاندارد بسنده می‌‏کند.

دفاع مقدس موزه‌‏ای از گورستان محاصره ۱۹۴۲ در شوروی الگو می‌‏گیرد و جنگ را به اسطوره‌‏های همت و باکری محدود می‌‏کند و راه شهدا را دست ‏نیافتنی می‏‌سازد. اما دفاع مقدس جاری و ساری نظر متفاوتی دارد: «خداوندا، این دفتر و کتاب شهادت را همچنان به روی مشتاقان باز و ما را هم از وصول به آن محروم مکن. خداوندا، کشور ما و ملت ما هنوز در آغاز راه مبارزه‏اند و نیازمند به مشعل شهادت، تو خود این چراغ پر فروغ را حافظ و نگهبان باش. خوشا به حال این ملت، خوشا به حال شما زنان و مردان، خوشا به حال جانبازان و اسرا و مفقودین و خانواده‏‌های معظم شهدا و بدا به حال من که هنوز مانده‌‏ام و جام زهرآلود قبول قطعنامه را سر کشیده‌‏ام و در برابر عظمت و فداکاری این ملت بزرگ احساس شرمساری می‏‌کنم؛ و بدا به حال آنانی که در این قافله نبودند…»

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: معرفی کتاب انتشارات سوره مهر راهیان نور راهیان نور دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۵۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قزوین میزبان ۲ شهید گمنام می‌شود

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین، گفت: به‌زودی استان قزوین با حضور دو شهید گمنام عطرآگین می‌شود و مراسم استقبال از این عزیزان از میدان میرعماد قزوین آغاز می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سرهنگ پاسدار محمد امیری مقدم در نشست خبری که عصر امروز در محل خانه موزه شهید بابایی برگزار شد، با بیان اینکه استان قزوین به‌زودی با پیکر مطهر دو شهید خوشنام دوران دفاع مقدس عطرآگین می‌شود، اظهار داشت: پیکر پاک 30 شهید دوران دفاع مقدس پس از سال‌ها دوری از وطن و پس از تفحص در اواخر سال گذشته از مرز شلمچه وارد خاک میهن اسلامی شد.

وی افزود: در همین راستا استان قزوین به‌زودی میزبان پیکر مطهر دو شهید سرافراز و خوشنام می‌شود که یکی از این شهدا 29 ساله است که در عملیات خیبر در جزایر مجنون به فیض شهادت نائل آمده و دیگر شهید گرانقدر 46 ساله است که در منطقه عملیاتی چنگوله و در عملیات عاشورا به شهادت رسیده و هر دو شهید بزرگوار بسیجی هستند.

امیری‌مقدم در ادامه بیان کرد: استقبال از شهدا در سطح استان با حضور اقشار مردم و مسئولان روز شنبه 11 فروردین‌ماه ساعت 10 صبح از میدان میر عماد قزوین آغاز می‌شود و به سمت معراج الشهدا ادامه دارد و سخنران این مراسم آیت‌الله عابدینی، امام جمعه قزوین خواهد بود.

وی تصریح کرد: از روز یازدهم تا روز تدفین، شهدا در مراسمات مختلف روشنی بخش محافل معنوی مساجد و هیئات مذهبی خواهند بود و مراسم ویژه‌ای نیز در مجموعه منزل شهید بابایی در شب احیا با حضور شهدای گمنام برگزار خواهد شد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین، عنوان کرد: همچنین دو ویژه برنامه شب وداع با شهید گمنام در 15 فروردین در کورانه و 18 فروردین در آبیک برگزار خواهد شد.

امیری‌مقدم یادآور شد: مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر یکی از شهدا روز 16 فروردین ساعت 16 در روستای اباذر کورانه در یادمان آماده شده در سه راهی امامزاده اباذر و مسیر گردشگری که است که جزو پایگاه های فرهنگی این مسیر خواهد شد. سخنران این مراسم سردار رفیعی آتانی، فرمانده سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین است. 

وی اضافه کرد: همچنین مراسم تشییع و تدفین یکی دیگر از این شهدای گرانقدر روز 19 فروردین در شهرستان آبیک در محل صنایع دفاعی انصارالمهدی است. 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین در ادامه ضمن تقدیر از رسانه‌های استان در برگزاری و اطلاع‌رسانی مراسمات ویژه استقبال، تشییع و تدفین هشت شهید خوشنام وطن در استان قزوین، یادآور شد: برنامه‌های باشکوهی در تشییع پیکر مطهر هشت شهید خوشنام وطن در استان قزوین برگزار شد که رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در اطلاع‌رسانی این مراسم‌های ویژه داشتند که بسیار قابل تقدیر است.

امیری مقدم بیان کرد: 50 یادمان شهید گمنام در سطح استان ایجاد شده که در این یادمان‌ها از یک شهید تا هشت شهید مدفون داریم. از سال 81 که اولین تدفین شهید گمنام در استان انجام شد تا سال 1400 تعداد 33 یادمان در سطح استان ایجاد شد که از این تعداد 25 نقطه احداث یادمان داشتیم و 8 یادمان هم عقب ماندگی در ساخت داشتیم. اما از سال 1400 تا پایان سال گذشته این هشت نقطه با کمک مجموعه مدیریت استانی و خیرین و شهرداری‌ها و یگان‌های نظامی و انتظامی استان، ایجاد شد و در نهایت 25 یادمان در دو سال گذشته تکمیل و ساخته شد.

وی در ادامه و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر گله‌مندی ایشان از نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در عدم حمایت از مرکز فرهنگی دفاع مقدس قزوین، عنوان کرد: به طور کلی نمایندگان استان قزوین در مجلس شورای اسلامی در حوزه ایثار و شهادت عملکرد ضعیفی داشتند، در این راستا به نقش ضعیف نمایندگان استان قزوین در تصویب ماده 86 قانون جامع ایثارگران برنامه هفتم توسعه می‌توان اشاره کرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین، افزود: نمایندگان استان در جهت ایجاد ردیف بودجه برای باغ موزه دفاع مقدس استان قزوین اقدام جدی انجام ندادند، همچنین در مطالبه‌گری از مدیران جهت تسریع در روند ساخت باغ موزه نیز شاهد اقدام خاصی نبودیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای شب‌های قدر
  • دیدار با جانبازان و رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس در تکاب
  • فصل آخر زندگی حمیدرضا صدر
  • قزوین میزبان ۲ شهید گمنام می‌شود
  • آیا همه رزمنده‌ها روزه می‌گرفتند؟
  • کتابی که رهبر انقلاب غبطه‌انگیز توصیف کردند
  • راهیان نور ابزار تبیین دوران دفاع مقدس است
  • بازدید ۵۰ هزار زائر و گردشگر از یادمان‌های دفاع مقدس ایلام
  • شهر مقدس قم میزبان ۲ شهید گمنام می‌شود
  • بیش از ۵۰ هزار نفر زائر و گردشگر از یادمان‌های دفاع مقدس ایلام بازدید کردند