Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-24@07:10:14 GMT

کاری از دست مدیریت شهری برنمی آید

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۵۵۸۷

محمود میرلوحی گفت: وجود مشکلات عدیده در بحث کسب و کار‌ها امری پذیرفتنی است. شاید یکی از دلایلی که باعث شده دولت زیر فشار قرار بگیرد تا تعطیلی مشاغل را اعمال نکند همین آسیب دیدگی‌هایی است که بروز پیدا کرده است. اما تصور نمی‌کنم کاری از دست مدیریت شهری برای حل مشکلات این کسب و کار‌ها بر بیاید. محمود میرلوحی رئیس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شهری شورای اسلامی شهر تهران درخصوص اقدامات لازم برای جبران ورشکستگی بعضی کسب و کار‌ها به میزان گفت: بخشی از کسب و کار‌ها از هنگام آغاز شیوع کرونا تغییر روش دادند و برای مثال رستوران‌ها تلاش کردند به روش بیرون بر غذا‌ها را به منازل مشتریانشان برسانند و با تکیه بر روش‌هایی از این دست در همان ماه‌های نخست شیوع کرونا فعالیت هایشان را از سر گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما شاهد بودیم بسیاری از دارندگان مشاغلی مثل رستوران‌ها یا اغذیه فروشی‌ها و تالار‌ها در خانه هایشان آشپز و شیرینی پز شدند.   وی ادامه داد: این البته اتفاقی نیست که مختص جامعه ما باشد. در نقاط گوناگون دنیا هم اغلب شرکت‌های هواپیمایی، تالارها، هتل‌ها و مشاغلی مانند این‌ها ورشکسته شدند. اما اگر دولت ما منابعی در اختیار داشت که بتواند به صاحبان کسب و کار‌ها کمک کند می‌توانستیم جلوی بسیاری از این ضرر و زیان‌ها را بگیریم. همچنان که در بعضی نقاط دنیا مثل اروپا و امریکا دولت‌ها مساعدت‌هایی برای این نوع مشاغل داشتند. اما دولت ما در شرایط سخت تحریم‌ها از چنین منبعی برخوردار نبود که بتواند چنین کمک‌ها و خدماتی را عرضه کند.   میرلوحی با بیان اینکه مشاغل خیلی زیادی از این وضعیت آسیب دیدند افزود: حتی آرایشگر‌ها و فروشندگان پوشاک هم آسیب دیدند. امروز برای همه روشن است که اقتصاد کرونا چه بر سر دنیا آورده است. کشوری مثل امریکا که نرخ بیکاری اش ۴ درصد بود و بالاترین سطح اشتغال را در تاریخ خودش داشت حالا شاهدیم در ماه جاری نزدیک به یک میلیون نفر به شمار بیکاران این کشور اضافه شده است. وجود مشکلات عدیده در بحث کسب و کار‌ها امری پذیرفتنی است. شاید یکی از دلایلی که باعث شده دولت زیر فشار قرار بگیرد تا تعطیلی مشاغل را اعمال نکند همین آسیب دیدگی‌هایی است که بروز پیدا کرده است. اما تصور نمی‌کنم کاری از دست مدیریت شهری برای حل مشکلات این کسب و کار‌ها بر بیاید.   عضو شورای شهر تهران بیان داشت: ما تا جایی که مقدور بود در طی بسته محرک اقتصادی سعی کردیم بعضی تخفیف ها، تقسیط‌ها و تاخیر‌ها را اعمال کنیم. ما در آن بسته محرک اقتصادی که در ماه فرودین تصویب کردیم همه این قضایا را لحاظ کردیم. اخیرا هم مصوبه‌ای در شورای شهر به تصویب رسید که بر اساس آن ساخت هتل مورد توجه قرار بگیرد و تخفیف و و تخصیص‌هایی را هم لحاظ کردیم. اما واقعیت این است که مساله کسب و کار‌های آسیب دیده به بخش‌های دیگر و به کل اقتصاد کشور مرتبط است و ما هم فقط می‌توانیم امیدوار باشیم تحریم‌ها برطرف شود و دولت هم تلاش کند تا دوباره رونق اقتصادی شکل بگیرد و این نوع مشاغل یا بر سر فعالیت‌های قبلی برگردند و یا دولت موقتا کمک‌ها و امکاناتی را برای آن‌ها فراهم کند تا شرایط عادی شود.
میرلوحی درباره امکان طراحی یک شرایط ابتکاری برای ادامه فعالیت مشاغلی نظیر تالار‌ها و رستوران‌ها گفت: هرگونه تجمعی ممنوع است و این فقط محدود به رستوران‌ها یا تالار‌ها نیست. وقتی حتی اجازه برگزاری مراسم عزاداری داده نمی‌شود درباره دیگر انواع تجمع‌ها هم این مساله اعمال می‌شود. البته در کشور ما آن شدت و سخت گیری‌هایی که در بعضی نقاط دیگر دنیا اعمال می‌شود وجود ندارد. من چند روز پیش در خبر‌ها دیدم در فرانسه که حتی اجتماعات بالای ده نفر در منازل هم ممنوع است ماموران با توجه به گزارش‌های مردمی به در برخی منازل می‌رفتند و مانع انجام تجمع می‌شدند.   بیشتر بخوانید: کار صنف تالار پذیرایی از ضرر و زیان گذشته   وی ادامه داد: در کشور ما خود صاحبان کسب و کار‌ها و حتی مراکز مذهبی و مساجد همکاری کرده اند و اگر این اتفاق نمی‌افتاد شرایط بغرنجی حاکم می‌شد. از یاد نبریم در آبان ماه رقم فوتی‌های ناشی از کرونا در کشورمان به پانصد نفر رسید. اگر امروز این آمار کاهش پیدا کرده و دو رقمی شده به علت همین همکاری و تعطیلی اجتماعات خانوادگی و مراسم‌های عروسی و عزا و تجمعات مذهبی بوده است.   میرلوحی افزود: باید امیدوار باشیم که اوضاع بهبود پیدا کند و ما هم بتوانیم مثل کشور‌هایی نظیر کره با نصب کیت‌های کافی جا‌هایی که دچار آلودگی می‌شود را کنترل کنیم تا شاید بتوانیم به سمت عادی سازی اوضاع برویم. اما باید مطمئن شویم که این شرایط فراهم است و باز موج‌های جدید ابتلا به کرونا شروع نشود. ما در تهران به رقم ابتلای روزانه سیزده هزار نفر رسیدیم، اما امروز این آمار حدود پنج هزار نفر رسیده است. یا فوتی‌های روزانه تهران تا نزدیک دویست نفر هم پیش رفت و امروز، اما به حدود بیست یا سی نفر رسیده است؛ بنابراین اگر دنبال عادی شدن شرایط هستیم باید این مراقبت‌ها ادامه پیدا کند. در چنان حالتی کسب و کار‌ها هم خواهند توانست به تدریج به وضعیت عادی برگردند.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه من تصور می‌کنم ما در مقایسه با اروپا وضعیت بهتری داریم افزود: کشور‌هایی که در اطراف ما هستند را باید به دو بخش تقسیم کنیم. یک دسته مثل کشور هند در وضعیت بغرنجی هستند. اما دسته‌ای دیگر از این‌ها مثل کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس از منابع مالی فراوانی برخوردارند و جمعیت محدودی هم دارند. البته این کشور‌ها هم به شدت آسیب دیده اند. امروز حرمین شریفین در مکه و مدینه هم تعطیل هستند. درواقع این کشور‌ها هم شرایطی مشابه ما دارند. چون مسافرت و تجمع در کشور ما ممنوع شده تصور می‌کنیم که ما با کشور‌های دیگر متفاوت هستیم. درحالی که در همه جای دنیا کلیساها، فروشگاه‌ها و همه مراکز تجمع تعطیل شده است.   وی خاطرنشان کرد: البته در بعضی جا‌ها مثل برزیل یا امریکا که طرفداران ترامپ رعایت نمی‌کردند و از ماسک استفاده نمی‌کردند. به همین دلیل شاهدیم روزانه چندهزار فوتی در آنجا اتفاق می‌افتد. همین باغث شده امروز امریکا از نظر آمار مرگ و میر‌های ناشی از کرونا در رتبه اول قرار بگیرد. بعد از امریکا هم رتبه بعدی به هندوستان رسیده است. البته باید در نظر بگیریم جمعیت کشور هند نزدیک یک میلیارد و چندصد میلیون نفر است. درحالی که جمعیت سیصد میلیونی امریکا نباید چنین سهمی از فوتی‌ها داشته باشد. همه این‌ها به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این کشور بر می‌گردد.   میرلوحی با اشاره به وضع محدودیت ها در کشور گفت: ما، اما در کشور خودمان محدودیت‌هایی داریم و به خاطر وجود تحریم‌ها برای تامین نیاز‌های بهداشتی و تهیه واکسن مشکلاتی داریم و چاره‌ای نداریم جز اعمال محدودیت و تعطیلی. یا باید امکانات کنترلی و تست و درمان را توسعه دهیم که با مجموعه شرایطی که در حال حاضر داریم این امکان چندان فراهم نیست. یا اینکه به روش کشور چین قرنطینه را اعمال کنیم و هر نوع رفت و آمدی منع شود که من تصور می‌کنم شرایط کشور ما برای اجرای چنین سیاستی هم اقتضا نمی‌کند. البته براساس شرایطی که داریم در همین ماه‌های آبان و آذر محدودیت رفت و آمد بین شهر‌ها و منع تردد از ساعت ۹ شب تا ۵ صبح را اعمال کردیم که اگر این اقدامات نبود وضع ما می‌توانست الان بدتر باشد.   انتهای پیام/ برچسب ها: محمود میرلوحی کسب و کارهای ورشکسته

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محمود میرلوحی کسب و کار ها قرار بگیرد رستوران ها کشور ما کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۵۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیر موضوع افزایش سهم مشهد از بودجه ملی زیارت هستیم

به گزارش قدس خراسان، حسین عبدالله زاده در نشست مشترک با نماینده منتخب مردم شریف مشهد و کلات در مجلس دوازدهم و روسای شوراهای اجتماعی محلات منطقه یک بر این نکته که مشهد شهری ملی و فراملی است به نحوه اختصاص اعتبارات بودجه ملی زیارت به مشهد مقدس اشاره کرد. 

مشاور شهردار مشهد مقدس ادامه داد: طبق آماری که اخیرا اعلام شد، در بازه زمانی ۱۵ اسفندماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین ماه امسال بیش از ۱۱ میلیون زایر در مشهد حضور داشتند و برای خدمت رسانی بهتر، مجموعه مدیریت شهری بخش عمده‌ای از اعتبارات خود را در این مسیر هزینه می‌کند؛ که مستلزم یاری و حمایت جدی در سطح کلان است تا با توجه به رشد سالانه این تعداد شهرداری مشهد بتواند در عین توجه جدی به موضوعات عمرانی و نگهداری شهر، در مقوله خدمت رسانی به شهروندان و زائران جهانشهر برکت و کرامت موفق‌تر و شایسته‌تر عمل کند. لذا می‌طلبد که افزایش اعتبارات زیارت در سطح کلان و تخصص به شهر مشهد و مدیریت شهری در بودجه کشوری دنبال شود. 

وی دیگر مشکل و معضل شهر را  مساله مهم آب و کاهش منابع و ذخایر آبی به عنوان یک هشدار جدی در مشهد ذکر کرد و گفت: در حال حاضر این موضوع به شکل نگران کننده‌ای درآمده و مجموعه مدیریت شهری به هر حال  با مدیریت و بازچرخانی پساب و روش‌های مختلف بخشی از آب مورد نیاز را تامین می‌کند و حتی بخشی از چاه‌ها و منابع آبی در اختیار شرکت آب و فاضلاب مشهد قرار گرفته تا در چرخه شبکه آبرسانی شهری قرار گیرد، از این رو تسریع موضوع انتقال آب به شهر مشهد مورد مطالبه است.  
 
شهردار منطقه یک مشهد در بخشی دیگر از سخنانش ضمن اشاره به اهمیت ایجاد مسیرهای جدید برای گشودن گره های ترافیکی شهر ، گفت: بر اساس برنامه های عمرانی و طرح های مصوب شهری گذشته مشهد، در سالیان اخیر اقداماتی از جمله ایجاد مسیرهای کمربندی و بزرگراه های گرداگرد شهر انجام شده اما وجود مسیری در جهت شمال به جنوب که دسترسی شعاعی ایجاد نماید ضروری است و توسعه خیابان خیام در وضع موجود می تواند در صورت اتصال به بلوار نماز بسیاری از گره های ترافیکی را باز کند.
 
میثم ظهوریان نماینده منتخب مردم شریف مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: شوراهای اجتماعی محلات به عنوان پارلمان های محلی می توانند در ساختارمند کردن مطالبات شهروندان نقش موثر داشته باشند،و  ما بعنوان نمایندگان مجلس محال است که بتوانیم با تک تک مردم ارتباط بگیریم، ولی این حلقه های میانی و رابط مردم می توانند ساختاری باشند که دغدغه ها را به ما منتقل کنند و کمک کنند فهم واقعی تری نسبت به مسایل شهر مشهد روی نمایندگان شکل بگیرد . 

 نماینده منتخب مردم مشهد همچنین ادامه داد :در بخش زائر و زیارت هم  نگاه ملی وجود دارد و نباید به عنوان هزینه و منفعت درامدی به این مقوله نگاه کرد؛ و علی رغم اینکه اقتصاد و حیات شهری مشهد پیوند خورده با امر زیارت است نباید نگاه اقتصادی به زیارت داشته باشیم.
 
وی در پایان تاکید کرد در حال حاضر رویکرد خوبی نسبت به امر زیارت در دولت وجود دارد و باید بتوانیم در تخصیص بودجه زیارت ورود کنیم، اما نکته اینجاست که در لایحه قانون برنامه هفتم توسعه کشور این نکته پر اهمیت آن گونه که باید مورد توجه نبوده و خیلی گذرا و اجمالی به آن پرداخته شده است.
 
ظهوریان ادامه داد: این موضوع نیاز به پیگیری هایی هم از سوی نمایندگان مردم و هم از سوی مسئولین استانی دارد تا با اعمال بازنگری و تجدید نظر و انجام اصلاحاتی در این ردیف،بتوانیم به منظور افزایش سهم و نقش حمایتی دولت و حاکمیت از مدیریت شهرهای زیارتی به ویژه مشهد مقدس از محل اعتبارات ملی و دولتی، گام برداریم.

دیگر خبرها

  • اعمال محدودیت تردد ناشی از سیل در کاشان
  • الکترونیکی شدن نیمی از خدمات شهری در رشت
  • پروژه‌های طرح میثاق رشت پیشرفت قابل قبولی دارد
  • میزان سفرهای حمل ونقل عمومی درون شهری زیر ۵۰ درصد است
  • هر فرد می تواند سفیر محیط زیست باشد/ اعمال فرهنگ‌سازی راه حلی برای حفظ محیط‌زیست
  • شهرداری کاشان ۱۲۰۰ میلیارد تومان پروژه فعال دارد
  • آماده باش تیم‌های امدادی اصفهان تا روز چهارشنبه
  • توسعه شهری ارومیه در وضعیت مطلوبی قرار ندارد
  • پیگیر موضوع افزایش سهم مشهد از بودجه ملی زیارت هستیم
  • عملیات مسخره اسرائیل در اصفهان با اسباب بازی/ مدیریت شهری در حوزه مسکن حکم کمک کننده دارد