Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین و به نقل از ایلنا؛ «حسین حسینی» معاون آموزشی دانشگاه تهران درباره آغاز امتحان دانشجویان این دانشگاه به صورت مجازی و تامین امنیت امتحانات برای جلوگیری از تقلب اظهار داشت: اگر قرار بود تقلب‌ها اتفاق خاصی را رقم بزند، ما باید شاهد تفاوت زیادی میان نمرات دانشجویان با یکدیگر بودیم، اما عملا از نظر آماری میانگین نمرات دانشجویان ما در نیمسال‌های ۹۷ و ۹۸ اختلاف آماری معناداری با همدیگر نداشته‌اند و این نشان می‌دهد که تقلب چندانی صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال تعدادی از افراد ممکن است برای امتحانات که با جمعیت‌های زیاد برگزار می‌شود از این فضا سوء استفاده کنند. 

وی درباره نحوه نمره‌دهی به دانشجویان گفت: در اطلاعیه‌های آموزشی در آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران، تاکید شده اساتید ارزیابی مستمر را در طول ترم اتخاذ کنند به نحوی که فقط امتحان پایان ترم تعیین کننده وضعیت دانشجویان نباشد. در هر صورت این برنامه ریزی به عهده استاد بوده و او می‌تواند یک سهم حداقلی برای پایان ترم در نظر بگیرد و عمده ارزیابی خودش را به امتحانات، پرسش و پاسخ‌هایی که در طول ترم انجام می‌شود، معطوف کند. 

معاون آموزشی دانشگاه تهران درباره سامانه‌های امتحانی این دانشگاه خاطرنشان کرد: از طرف دیگر تمهیداتی نیز ایجاد شده، به عنوان مثال سامانه دانشگاهی ما برای برگزاری آزمون‌ها یک سامانه به خصوصی است و آموزش‌های لازم نیز در خصوص این سامانه به اعضای هیات علمی و اساتید ارائه شده است تا بدانند چگونه سوالات را طراحی و بارگذاری کنند. 

حسینی تصریح کرد: همچنین یک سامانه دیگر تحت عنوان سامانه «امن آزمون» طراحی شده که در آن تمام فرآیند آزمون تصویربرداری می‌شود و وضعیت دانشجو در حین آزمون رصد خواهد شد. در هر صورت همه این‌ها بدان معنی نیست که فرصت تقلب وجود نداشته باشد. 

وی گفت: در امتحانات حضوری نیز همواره این بحث مطرح بوده و این گونه نبود که در امتحانات حضوری تقلب نداشته باشیم و این موضوع فقط به امتحانات الکترونیکی برگردد. اینطور نبوده اما تلاش شده این مشکل فرهنگی نیز به حداقل برسد. 

معاون آموزشی دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که اگر دانشجویی مرتکب تقلب شود چه برخوردی با او خواهد شد؟ گفت: اگر برای استاد محرز شود که دانشجو مرتکب تقلب شده باشد، شخص به کمیته‌های انضباطی معرفی می‌شود و پس از تایید، نمره ۲۵/. برای او درج خواهد شد. 

او افزود: به شخصی که مرتکب تقلب در آزمون شده نمره صفر داده نمی‌شود، بلکه نمره ۲۵/. داده می‌شود به این منظور که اگر این نمره در کارنامه فرد قرار بگیرد، یعنی او در آن درس تقلب کرده است. البته تنبیه دیگر نیز وجود دارد که بنا به تشخیص کمیته اتخاذ خواهد شد. 

حسینی در پاسخ به این سوال که آیا برای گروه تحصیلات تکمیلی امتحانات حضوری خواهد بود یا غیرحضوری؟ بیان کرد: ما برنامه‌ای برای این منظور نداریم و در خصوص حضور دانشجویان شهرستانی ملاحظات زیادی داریم. 

معاون آموزشی دانشگاه تهران در پایان گفت: رفت و آمد دانشجویان شهرستانی کار را مشکل می‌کند، اما اگر جمع کوچکی از دانشجویان که همگی در تهران هستند از استاد بخواهند امتحانات را حضوری برگزار کند، بلامانع است. در فرآیند برگزاری آزمون نباید شرایطی ایجاد کنیم که رفت و آمد دانشجویان از شهرستان به تهران زیاد شود، زیرا با مخاطرات همراه است.

کد خبر 579550 برچسب‌ها دانشگاه تهران دانشگاه‌های ایران دانشگاه - دانشجو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه تهران دانشگاه های ایران دانشگاه دانشجو معاون آموزشی دانشگاه تهران خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۸۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت های کنکور در ایران و افغانستان      

قطعا همه ما یک بار هم که شده در زندگی خود آزمون کنکور و استرس آن را تجربه کرده‌ایم، آیا گاهی با خود این را فکر را کرده‌ایم که تفاوت امتحان کنکور در ایران با کشورهای دیگر چگونه است و این مقایسه را انجام داده‌ایم یا خیر، اگر جواب شما خیر است بیاید باهم یک مقایسه کوتاه میان برگزاری آزمون کنکور در ایران و افغانستان را بررسی کنیم.

انتخاب رشته

یکی از بزرگترین تفاوت‌های که قابل تأمل میان مدارس ایران و افغانستان این است که مدارس در افغانستان رشته بندی ندارد و همه درس‌های آن تا کلاس دوازدهم به صورت عمومی است که دانش‌آموزان مجبور هستند بر خلاف میل درونی آن‌ها را بخوانند و نمره قبولی را کسب کنند، دانش‌آموزان در مدارس افغانستان از کلاس نهم به بعد باید 16 کتاب درسی را در یک سال آموزشی بخوانند، جالب است بدانید که مدارس افغانستان برخلاف ایران از ابتدای سال(فروردین) آغاز می‌شود و تا اواخر آذر ماه ادامه پیدا می‌کند.

یکی از امتیازهای خوبی که در مدارس ایران وجود دارد این است که دانش‌آموزان از کلاس دهم رشته بندی می‌شوند و این کار برای دانش‌آموز کمک می‌کند تا راهی را انتخاب کند که در آینده دچار سردرگمی نشود.

یکی دیگر از خوبی‌های که دانش‌آموزان در مدارس ایران از آن بهره‌مند می‌شوند این است که همان رشته‌ای را که از کلاس دهم انتخاب کرده است را به صورت تخصصی فرا می‌گیرد، چیزی که در مدارس افغانستان وجود ندارد.

 درس‌های  که در مدارس ایران تدریس می‌شود همان چیزهای است که دانش‌آموز در آینده‌ به آن نیاز دارد، اما در مدارس افغانستان این گونه نیست یعنی دانش‌آموز مجبور است درس‌های را بخواند که ممکن در آینده‌ی او اصلا تاثیری نداشته باشد.

نحوه نمره‌دهی در مدارس افغانستان و ایران

یکی از تفاوت‌های اساسی که در مدارس ایران و افغانستان وجود دارد نحوه نمره‌دهی است، آنچه در مدارس ایران است دانش‌آموز اگر نمره 10 را کسب کند در آن درس قبول شد و بیشترین نمره هم 20 هست، اما در افغانستان خلاف این وجود دارد، دانش‌آموزان در یک سال آموزشی باید دو بار امتحان بدهند، اولین امتحان 4ماه بعد از شروع سال آموزشی برگزار می‌شود که دانش‌آموز باید در این امتحان حداقل نمره یعنی(15) را کسب کند تا در آن درس قبول شود و بیشترین نمره آن 40 است و دومین امتحان در پایان سال آموزشی از دانش‌آموزان اخذ می‌شود که نمره قبولی در این آزمون 40 بوده و بیشترین نمره‌ای که می‌تواند دانش‌آموز آنرا کسب کند نمره 60 است و در انت‌های کار نمرات آزمون‌های اول و دوم با هم جمع می‌شود.

تفاوت امتحان کنکور

چنانچه در بالا نیز به آن اشاره شد دانش‌آموزان در ایران از کلاس نهم به بعد رشته بندی می‌شود و در کنکور نیز سوالات از همان رشته آورده می‌شود و این برای او کمک می‌کند تا بهتر بتواند آزمون کنکور را سپری کند و نتیجه قابل قبولی را کسب کند.

اما در افغانستان این گونه نیست برای دانش‌آموزان در مدارس همه درس‌ها به صورت عمومی ارائه می‌شود و در امتحان کنکور هم به صورت عمومی سوالات طرح می‌شود. و بیشترین سوالات از کلاس دهم تا دوازدهم شامل آزمون کنکور می‌شود و گاهی هم این اتفاق رخ می‌دهد در آزمون کنکور سوالات از کلاس هفتم تا دوازدهم نیز گنجانیده می‌شود، جالب است بدانید که در امتحان کنکور افغانستان 360 سوال است که هر سوال بارم‌های متفاوت دارد که مجموع همه نمرات 360 می‌شود.

انتخاب رشته برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی نیز در هر دو کشور متفاوت است، در ایران بعد از این که نتایج کنکور مشخص شد و با توجه به نمراتی که کسب شده است فرد می‌تواند با توجه به علایق خودش کارشناسی را ادامه دهد، اما در افغانستان این گونه نیست شما نمی‌توانید که بشتر از5 رشته را انتخاب کنید و به گونه‌ای باید انتخاب کنید که ظرفیت دانشگاه مورد نظر و نمره‌ای که آن رشته نیاز دارد را کسب کنید تا بتوانید در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل بدهید.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس    

دیگر خبرها

  • افزایش قبولی دانش‌آموزان چهارمحال و بختیاری با تاثیر سوابق
  • جزئیات تغییرات آزمون دستیاران پزشکی اعلام شد
  • خبر خوب برای دانش‌آموزان؛ با تک ماده ۴ درس را با نمره ۷ قبول شوید
  • آیا استفاده از شبکه مجازی، سطح دانش تئوری دانشجویان را کاهش می‌دهد؟
  • استفاده از شبکه مجازی، سطح دانش تئوری دانشجویان را کاهش می‌دهد
  • ثبت نام جاماندگان کنکور در این ۲ روز
  • واگذاری آزمون‌های ارتقا و گواهینامه دستیاران پزشکی به دانشگاه‌ها
  • پروژه‌های اولویت‌دار دانشگاه تهران تکمیل می شود
  • تکمیل پروژه‌های اولویت‌دار تعمیراتی دانشگاه در ۳۰ ماه
  • تفاوت های کنکور در ایران و افغانستان