Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیران شهری توسعه حمل‌ونقل عمومی یکی از عوامل موثر کاهش آلودگی هوا را در گرو حمایت دولت و بودجه دولتی می‌دانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تهران پرس؛ ریه شهروندان تهرانی همانند بسیاری از کلان‌شهرهای دیگر با آلودگی هوا آشنا است که این آلودگی هرساله با شروع فصل سرما بیشتر خودنمایی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌زمان با این خودنمایی، بسیاری از مسئولان مرتبط و غیر مرتبط با این موضوع نیز اظهارنظرهای به‌جا و نابجایی می‌کنند و از ایده و نظراتی رونمایی می‌کنند که همگی در گرو چندین میلیارد بودجه دولتی است!

آلودگی هوا، مرگ زودرس، ترافیک، هدر رفتن زمان، عدم تحقق دولت الکترونیک، کمبود و فرسودگی حمل‌ونقل عمومی و… همگی قطعات پازل مشکلات و دغدغه‌های شهروندان تهرانی است که با حل هر یک از این مشکلات، بخش عظیمی از یک مشکل دیگر حل می‌شود.

به‌طور مثال آلودگی هوا چهارمین علت مرگ زودرس در دنیا است و روزانه ۱۱ مرگ زودرس در تهران به دلیل آلودگی هوا اتفاق می‌افتد و خسارت هرروز آلودگی هوا در پایتخت ۷ میلیون دلار است.

از طرفی بر اساس نظر کارشناسان منابع آلوده کننده هوا به دو دسته تقسیم می‌شود، منابع آلاینده ثابت شامل صنعت، کارخانه‌ها و مصارف خانگی و منابع آلاینده متحرک نیز شامل وسایل نقلیه با سهم ۷۰ درصدی است.

در نگاه نخست می‌توان دریافت که برای کاهش مرگ زودرس در تهران باید فکری به حال هوای آلوده تهران کرد و برای داشتن هوای سالم نیز باید منابع آلاینده متحرک که سهم ۷۰ درصدی در آلودگی هوا دارد را کنترل کرد که برای تحقق این امر لازم است حمل و نقل عمومی توسعه یابد.

حل بخش عظیمی از مشکلات شهروندان تهرانی با توسعه حمل‌ونقل عمومی

در این روزهای کرونایی که حال ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر تهران هم خوب نیست، محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران می‌گوید که حدود دو سال است که از وضعیت هشدار در مورد سیستم حمل‌ونقل عمومی تهران عبور کرده‌ایم.

وی می‌افزاید که ده سال است ناوگان اتوبوس‌رانی تهران، نوسازی نشده و در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد اتوبوس‌های تهران فرسوده شده و با کمبود ۵۰ درصدی هم مواجه هستیم، یعنی به‌جای ۹ هزار دستگاه اتوبوس در حدود ۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس فعال داریم.

مدیران شهری چه شهرداری و چه شورای شهر تهران، علت حال ناخوش حمل‌ونقل عمومی را عدم‌حمایت دولت و نبود بودجه کافی بیان می‌کنند و درخواست ۳۰ هزار میلیارد تومانی الی ۵۰ هزار میلیارد تومانی برای خروج این وضعیت از دولت طلب می‌کنند.

آرش حسینی میلانی یکی از اعضای شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش خبرنگار تهران پرس که اکنون که این بودجه از سوی دولت تامین نمی شود برای توسعه حمل و نقل عمومی چه کاری باید انجام داد، گفت: در شرایطی که نمی‌توانیم به‌سرعت مشکلات حمل‌ونقل عمومی را حل کنیم و آن را گسترش دهیم، باید مدیریت تقاضای سفر را کنترل کنیم.

هر چند محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران نیز براین باور است که حمل و نقل عمومی همیشه توسط دولت حمایت شده است نه توسط شهرداری.

با این وجود اکنون این سوال در اذهان عمومی شکل گرفته است که در حال حاضر که بودجه مورد نیاز برای تجهیز و توسعه حمل و نقل عمومی از سوی دولت به هر دلیلی تأمین نمی‌شود، نقش مدیریت شهری چیست؟ اگر کاری از دست این مدیران برنمیاد، دیگر چه نیازی به این تعداد مدیر شهری است؟

به گفته برخی از کارشناسان حوزه شهری اکنون منابع غیرنقد فراوانی در اختیار شهرداری وجود دارد که باوجود شرایط تحریم، سرمایه‌گذارانی حاضرند با دریافت غیرنقدی بخش زیادی از بهای اتوبوس، نسبت به واردات اتوبوس به تهران اقدام کنند. کافی است عزم جدی برای این کار وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شورای شهر تهران حمل و نقل عمومی حمل ونقل عمومی توسعه حمل آلودگی هوا مرگ زودرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۱۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی بعدازظهر چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان، به وضعیت کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: شبکه کتابخانه کشور شامل سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه مشارکتی و خصوصی و ۲ هزار و ۸۰۰ کتابخانه زیر نظر نهاد کتابخانه عمومی است.

وی با اشاره به جایگاه ایران در داشتن کنابخانه عمومی بیان کرد: در دنیا جزو ۲۰ کشور اول هستیم که کتابخانه دارد و در آسیا جزو پنج کشور اول هستیم.

وی افزود: شبکه به دلیل ایجاد دسترسی و خدمات به منظور ارائه خدمت به مردم فعالیت داریم و تنوع فعالیت در عرصه کتابخانه‌ها را برای عموم مردم شاهدیم.

رمضانی خاطرنشان کرد: در کشور دستگاه‌ها برای افزایش خدمات و توسعه فعالیت کرده کار می‌کنند اما کمتر دستگاهی داریم که به سمت گسترش و تنوع خدمات پیش رفته باشد که کتابخانه های عمومی به همت دولت سیزدهم در این راستا قدم برداشته است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام کرد: اداره کتابخانه عمومی در دنیا حکومتی اداره می‌شود اما در ایران در این دولت تاکید شده که برای استفاده از ظرفیت مردمی کار شود و ما این مسیر را شروع کرده‌ایم و مردم با حضور خود نقشی در اداره کتابخانه‌های عمومی دارند.

تکمیل پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه‌های عمومی در کشور

وی تصریح کرد: سیاست دولت اتمام پروژه‌های نیمه تمام است و بسیاری از پروژه‌ها که سال‌ها متوقف شدند در این دولت تکمیل و به بهره‌برداری رسیده‌اند و کتابخانه‌های عمومی نیز به‌دنبال تکمیل پروژه‌های نیمه تمام است.

وی گفت: براساس دستور رئیس جمهور، توسعه کتابخانه‌های سیار نیز در دستور کار است که در مناطق حاشیه شهر و روستاها مدنظر است.

وی با بیان اینکه اکنون بیش‌از ۵۰ کتابخانه سیار داریم، اضافه کرد: باید ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار تجهیز و راه‌اندازی می‌شوند.

رمضانی به برنامه‌های در دست اقدام این نهاد در سطح کشور پرداخت و یادآور شد: پیشنهاد داده‌ایم تا مدارس به کتابخانه عمومی متصل شوند و زنگ کتابخوانی در مدارس را داشته باشیم که مقدمات انعقاد تفاهمنامه پیش رفته است.

برگزاری ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های عمومی کشور

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اضافه کرد: ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های کشور شکل گرفته و ۴ هزار و ۷۰۰ ساعت در محافل قرآنی کتابخانه‌های کشور نیز فعالیت صورت گرفته است.

وی از اهتمام نماینده ولی فقیه و استاندار کردستان در حوزه فرهنگ تقدیر کرد و ادامه داد: ۱۰ شهر کردستان فاقد کتابخانه است و باید در صورت تخصیص فضای مناسب کتابخانه راه‌اندازی و تجهیز خواهیم کرد.

رمضانی عنوان کرد: ۱۰ میلیون نفر عضو کتابخانه‌های عمومی کشور هستند و سه میلیون نفر در این کتابخانه‌ها با امانت بردن کتاب و یا شرکت در فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها فعالیت داشته‌اند.

وی اذعان کرد: سند ملی خواندن در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رساندیم که اگر ابلاغ شود در سطح کلان برای کتابخوان‌تر کردن مردم مواردی مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه کتاب کودک و نوجوان پرفروش‌ترین کتاب‌های کشور هستند، افزود: سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب منتشر شد که اتفاق فرهنگی بزرگی محسوب می‌شود.

کد خبر 6087741

دیگر خبرها

  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • میزان سفرهای حمل ونقل عمومی درون شهری زیر ۵۰ درصد است
  • شهردار بندر دیر معرفی شد
  • بی‌توجهی مدیریت شهری گذشته به گرامیداشت آیین‌های مذهبی
  • میزان سفر‌های حمل ونقل عمومی درون شهری ۵۰ درصد است
  • معاون شهردار تهران: دوره قبل مدیریت شهری زیست شبانه و نگهداری از حیوانات خانگی را ترویج می‌داد
  • رفع معضل شهری در منطقه ۲ تهران