Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته منابع، غربی‌ها طرحی را برای ایجاد دولت موقت در افغانستان تهیه کرده‌اند که قدرت را بطور مساوری بین نظام جمهوری و طالبان تقسیم می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، منابع اعلام کردند که آمریکا طرحی را برای ایجاد دولت موقت در افغانستان تنظیم کرده است که در آن قدرت بطور مساوری بین نظام جمهوری و گروه طالبان تقسیم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این طرح آمده که پس از امضای این توافقنامه، دولت موقت تا ایجاد یک حکومت اسلامی که از طریق انتخابات تعیین خواهد شد مسئولیت اداره کشور را خواهد داشت.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

براساس این طرح اداره اجرایی به رهبری رئیس‌جمهور و نخست وزیر، پارلمان و قوه مستقل قضائیه سه بخش اساسی دولت موقت آینده افغانستان است و شورای عالی فقه اسلامی، کمیسیون آمادگی برای تدوین قانون اساسی، کمیسیون آشتی ملی، نظارت بر عملی شدن آتش‌بس و بازگشت مهاجران نیز از دیگر بخش‌های مهم دولت آینده این کشور به شمار می‌رود.

رئیس جمهور و نخست وزیر دولت موقت را طرف‌های افغان تعیین می‌کنند و تمامی نهادهای کلیدی از جمله نهادهای امنیتی، دفاعی و مالی میان جمهوریت و طالبان بطور مساوی تقسیم می‌شوند.

در ادامه این طرح همچنین آمده است که پارلمان 334 عضو خواهد داشت که 250 نفر آن را اعضای کنونی این مجلس تشکیل داده و 84 عضو دیگر را نیز طالبان معرفی خواهد کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

از بین 102 عضو سنای افغانستان نیز 34 نفر توسط طالبان، 34 نفر توسط نظام جمهوری و 34 نفر دیگر نیز از شوراهای ولایتی تعیین خواهد شد.

قوه قضائیه افغانستان نیز 9 عضو خواهد داشت که 4 نفر آن توسط طالبان، 4 عضو آن توسط دولت کنونی و یک عضو آن توسط رئیس جمهور انتخاب می‌شود.

به گزارش «طلوع نیوز»، در این طرح آمده که دولت موقت برای تعدیل قانون اساسی کنونی یا ایجاد قانون تازه، مطابق تمامی توافقنامه‌های جهانی که افغانستان امضا کرده‎، کار خواهد کرد و بخش‌هایی که تحت کنترل دولت هستند توسط نیروهای دولتی و بخش‌هایی که تحت کنترل طالبان قرار دارند نیز توسط این گروه کنترل شده و بخش‌های مورد منازعه نیز بطور مشترک اداره خواهند شد.

از سوی دیگر، «راس ویلسون» کاردار سفارت آمریکا در کابل تاکید کرده که کشورش طرفدار ایجاد دولت موقت در افغانستان نیست اما نزدیکان سیاسیونی که اخیراً با «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان دیدار داشتند تایید می‌کنند که خلیلزاد طرح دولت موقت را مطرح کرده است.

اسماعیل خان: برای انتقال قدرت گزینه‌ای جز دولت موقت وجود نداردسفارت آمریکا: از طرح دولت موقت در افغانستان حمایت نمی‌کنیمخلیلزاد و پیشنهاد طرح دولت موقت با رهبران سیاسی افغانستانعضو تیم مذاکره‌کننده افغانستان: برای تأمین صلح باید به‌سوی دولت موقت برویم

انتهای پیام/.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طالبان اخبار آمریکا اخبار افغانستان طالبان اخبار آمریکا اخبار افغانستان دولت موقت در افغانستان ایجاد دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۱۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان کار داعش در افغانستان

شماری از بزرگان و علمای ولایت ننگرهار در دیدار با مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی نخست وزیر طالبان تاکید کردند با روی کار آمدن حکومت جدید در کابل، فتنه داعش پایان یافت.

آنها با اعلام حمایت از طالبان افزودند: هراس تقویت و روی کار آمدن داعش در افغانستان از بین رفته است

مولوی عبدالکبیر نیز اظهار داشت حمایت مردم و همکاری آنها سبب پیروزی هیئت حاکمه افغانستان شده است.

وی گفت حکومت کنونی کابل به تمام مردم افغانستان متعلق است و شهروندان این کشور بدون هیچ مشکلی می‌توانند مشکلات و خواسته‌های خود را با مقامات در میان بگذارند.

معاون سیاسی نخست وزیر طالبان پیش از این در ضیافت افطاری با سفرا و دیپلمات‌های مقیم کابل گفته بود کابل بر اساس سیاست خارجی اقتصاد محورش، می‌خواهد با تمام کشورها روابط حسنه داشته باشد و علاقمند است با جهان مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داشته باشد و در پروژه‌های منطقه‌ای سهیم شود و به‌عنوان نقطه ارتباط منطقه‌ای عمل کند.

عبدالکبیر همچنین در این ضیافت تصریح کرده بود طالبان گروه داعش را در افغانستان سرکوب کرده و هیچکس نباید بخاطر قوی نشان دادن و تقویت آن لابی کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۲۵ هزار جلد پاسپورت در فاریاب
  • یک دستیار نزدیک رهبر طالبان افغانستان در پاکستان کشته شد + عکس
  • درخواست طالبان برای بازگشت مهاجرین به کشور
  • پایان کار داعش در افغانستان
  • بازداشت سخنگوی حزب التحریر در افغانستان
  • بازداشت سخنگوی «حزب التحریر» در افغانستان
  • انتقاد دیپلمات طالبان در کراچی از عدم همکاری دولت پاکستان
  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • افزایش ۲ برابری سرانه ورزشی آذربایجان‌غربی در دولت سیزدهم
  • فعالیت بیش از ۷۰۰ مؤسسه داخلی و خارجی در افغانستان