Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@12:30:02 GMT

امکان شعله‌ور شدن ابتلا به کرونا در کشور

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۰۱۸۷۴

امکان شعله‌ور شدن ابتلا به کرونا در کشور

ایسنا/زنجان معاون‌کل وزیر بهداشت گفت: زمانی می‌توانیم بگوییم در بیماریابی کرونا و انجام تست‌های سریع موفق عمل کرده‌ایم که تنها ۵ درصد تست‌های انجام شده مثبت بوده و ۸۵ درصد آن منفی باشد.

ایرج حریرچی ظهر امروز (۲۷ دی‌ماه) در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان زنجان که در محل استانداری زنجان برگزار شد، ضمن قدردانی از مردم با فرهنگ زنجان به خاطر رعایت خوب پروتکل‌های بهداشتی در ایام کرونایی، اظهار کرد: اقدامات خوبی در راستای پیشگیری از شیوع کرونا در زنجان توسط مسئولان با سیاست و تجربه خوب دانشگاه علوم‌پزشکی استان انجام شده است که این مورد وظیفه مسئولان و مردم استان را سنگین‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه با توجه به تجربیات متعدد بشر در خصوص بیماری‌های واگیر، بیماری کرونا تنها از طریق تزریق واکسن و ایمنی ایجاد شده هدف‌دار که ویروس انتقال پیدا نکند در جامعه کنترل می‌شود، افزود: بشر در بیماری‌های آبله و برخی از انواع فلج اطفال به مرحله‌ای رسیده که عامل بیماری را از بین برده است که برای رسیدن به این رویکرد، در خصوص کووید - ۱۹ باید مرحله اول (تزریق واکسن و ایمنی ایجاد شده) را بگذرانیم، مگر اینکه مانند اجداد کرونا جهش نزولی کرده و از میان برود.

این مسئول در رابطه با دو راه و روش موجود برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال این بیماری، تصریح کرد: اکنون ایجاد ایمنی و واکسیناسیون و استفاده از کمک ایمنی ایجاد شده توسط ابتلاهای قبلی، اولین روش موجود بوده و روش دوم، نحوه مقابله با ویروس کرونا در صورت ایمنی نداشتن درصد کافی از مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک، ایزوله معکوس و قرنطینه و غیره است.

معاون‌کل وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر استان زنجان به دلیل ابتلای پایین زنجانی‌ها به کرونا و ایمنی پایین تا زمانی که واکسیناسیون انجام نشده در معرض خطر قرار دارد، ادامه داد: امکان شعله‌ور شدن ابتلا به بیماری کرونا با توجه به اینکه افراد زیادی مبتلا نشدند با رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی وجود دارد؛ بنابراین تا زمان واکسیناسیون باید این دستورالعمل‌ها به صورت جدی رعایت شود.

حریرچی با بیان اینکه تاکنون ثابت نشده است که واکسن کرونایی تزریق شده در کشورهای مختلف می‌تواند از ابتلا به بیماری کرونا جلوگیری کند، اظهار کرد: در مرحله سوم تزریق واکسن کرونا تنها پیشگیری از ابتلا شدید به بیماری کرونا و بستری و مرگ و میر در گروه مورد نسبت به گروه کنترل کاهش می‌دهد، ثابت شده است.

وی با بیان اینکه تنها با تزریق واکسن کرونا می‌توانیم بگوییم به نوع بیماری شدید کرونا مبتلا نخواهم شد، ولی نمی‌توانیم بگوییم جامعه را مبتلا نخواهم کرد، افزود: تا اطلاع ثانوی رعایت دستورالعمل‌ها مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و غیره الزامی و تنها راه پیشگیری از ابتلا به کرونا است.

این مسئول با اشاره به بازگشایی تالارهای عروسی، تصریح کرد: بازگشایی‌ها به معنای بر عهده گرفتن مسئولیت انتقال بیماری کرونا توسط برگزارکنندگان مراسم است، زیرا همچنان شرکت در مراسم عروسی و ترحیم بدترین مکان انتقال این بیماری حتی با تعداد محدود است.

معاون‌کل وزیر بهداشت با بیان اینکه باید به ازای هر یک بیمار ۱۰ نفر بیماریابی شوند، گفت: برای اینکه بدانیم در انجام تست‌های سریع موفق عمل کرده‌ایم یا نه، باید جواب ۹۵ درصد تست‌های انجام شده منفی بوده و تنها ۵ درصد آن مثبت باشد؛ گفتنی است انجام تست‌های سریع هزینه نیست، بلکه برای حفظ جان ایرانیان بوده و از هزینه‌های بستری و غیره جلوگیری می‌کند.

حریرچی با بیان اینکه اکنون زمان اوج‌گیری طرح شهید قاسم سلیمانی فرا رسیده است، اظهار کرد: شناسایی افراد بدون علامت و علامت‌دار کرونایی، جداسازی کردن و قرنطینه کردن این افراد و شناسایی مناطق آلوده و انجام اقدامات پیشگیرانه در این مناطق بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه ما قرنطینه خانگی را به دلیل مناسب نبودن شرایط خانه‌ ایرانی‌ها (نداشتن دو سرویس بهداشتی و غیره) قبول نداریم، افزود: بیمار کرونایی حامل ویروس، خود را قرنطینه نمی‌کند، زیرا بسیاری از ایرانی‌ها روزمزد هستند، بنابراین اکنون باید برخورد قاطعانه‌ای در خصوص قرنطینه کردن انجام شود تا زنجیره انتقال این بیماری قطع شود.

این مسئول با اشاره به رشد اقتصادی کشور در سال‌های اخیر، تصریح کرد: رشد منفی اقتصادی کشور باید به صورت علمی سنجیده شود، زیرا قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور نیز با تحریم‌های موجود و مشکلات مدیریتی و غیره، شاهد این مشکلات و رشد اقتصادی منفی در جامعه بودیم؛ گفتنی است کرونا بی‌تاثیر نبوده ولی همه مشکلات اقتصادی به دلیل شیوع بیماری کرونا نیست.

معاون‌کل وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم درمان سایر بیماری‌های موجود اعم از قلبی و عروقی در استان، ادامه داد: مهم‌ترین عامل مرگ و میر بیماری کرونا به دلیل داشتن بیماری‌های زمینه‌ای بوده است، بنابراین درمان بیماری‌های غیرواگیر نیز باید اکنون در اولویت قرار گیرد.

حریرچی با تاکید بر لزوم قرنطینه معکوس در استان برای پیشگیری از ابتلای سالمندان به بیماری کرونا، خاطرنشان کرد: استفاده نکردن از ماسک با توجه به فوت ناشی از کرونا در کشور، امروز غیراخلاقی‌ترین رفتار است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنجان همه باهم علیه کرونا ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت بیماری کرونا تزریق واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۱۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید

بیماری آبله مرغان، ماحصل ویروسی به نام واریسلا-زوستر است که از سرعت انتشار بالایی برخوردار است و در کودکان زیر ۱۰ سال شایع‌تر است، اما به طور کل این ویروس در هر سنی ممکن است افراد را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش خبرآنلاین، با آغاز فصل بهار، ما میزبان ویروس‌های فصلی متنوعی خواهیم بود؛ که یکی از این ویروس‌ها «واریسلا-زوستر» یا همان آبله مرغان است که از ابتدای فروردین سر و کله این ویروس پیدا می‌شود و معمولاً تا اواسط تابستان ادامه می‌یابد. علت شیوع حداکثری این بیماری در اوایل سال این است که در این برهه زمانی، رطوبت هوا بسیار زیاد است و شرایط مساعدی را برای گسترش و انتشار ویروس ایجاد می‌کند.

علائم بیماری

آبله مرغان باعث ایجاد بثورات پوستی، لکه‌های قرمز و خارش‌دار می‌شود که به تاول‌های پر از مایع تبدیل می‌شوند و برای مدتی بیمار را اذیت می‌کنند. مرحله آخر این بیماری، خشک شدن مایع درون تاول و پوسته‌پوسته شدن بثورات و در نهایت بهبودی آنهاست. لکه‌ها معمولاً به صورت خوشه‌ای و در نواحی پشت گوش، روی صورت، روی پوست سر، روی سینه و شکم، روی بازو‌ها و پا‌ها ظاهر می‌شوند. در برخی موارد ممکن است لکه‌ها در دیگر نقاط بدن از جمله: داخل گوش و دهان، روی کف دست، کف پا و ... نیز ایجاد شوند.

در صورت ابتلا به ویروس، قبل از ظاهر شدن بثورات ممکن است علائم خفیفی شبیه آنفلوانزا داشته باشید، از جمله: احساس بیماری، تب بالا (۳۸ درجه سانتیگراد یا بیشتر)، بدن درد، سردرد، بی‌حالی، بی‌اشت‌هایی و ....

کودکان بیشتر در معرض خطر ابتلا به آبله مرغان هستند

کودکان بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس هستند و اگر با فرد آلوده در تماس باشند، به سرعت بیمار خواهند شد و حدود دو هفته بعد اولین علائم را نشان خواهند داد. از آنجایی که آبله مرغان بسیار مسری است، کودکی که به آن مبتلا است باید در خانه بماند و استراحت کند تا زمانی که بثورات از بین بروند و تمام تاول‌ها خشک شوند. این روند معمولاً یک الی دو هفته به طول می‌انجامد. تا زمانی که تمام لکه‌ها از بین نرفته، از فرستادن کودکان به مدرسه یا مهد کودک پرهیز کنید، چرا که حضور در اجتماعاتی مانند کلاس درس باعث انتشار حداکثری ویروس می‌شود.

در صورت یکبار ابتلا به آبله مرغان، در برابر ابتلای مجدد مصون خواهیم ماند؟

پس از ابتلا به آبله مرغان، معمولاً آنتی بادی‌هایی در برابر این عفونت در بدن تولید می‌شود و فرد را از ابتلای مجدد به این بیماری مصون نگه می‌دارد. اما ویروسی که باعث آبله مرغان می‌شود (واریسلا-زوستر) در بافت‌های عصبی بدن غیرفعال می‌ماند و می‌تواند بعداً در قالب یک بیماری دیگر به نام «زونا» ظاهر شود. کودکانی که در برابر آبله مرغان واکسینه می‌شوند، در سنین بالاتر احتمال ابتلا به زونا در آن‌ها بسیار کمتر است.

آبله مرغان چگونه درمان می‌شود؟

آبله مرغان یک «بیماری ویروسی» محسوب می‌شود، بنابراین آنتی بیوتیک‌ها نمی‌توانند آن را درمان کنند. اما اگر باکتری زخم‌ها را آلوده کند، پزشکان آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند. این وضعیت ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که بچه‌ها تاول‌ها را خراش دهند و موجب ترکیدن آن شوند.

درمان بخصوصی برای آبله مرغان وجود ندارد، اما می‌توانید دارو‌هایی را از داروخانه خود دریافت کنید که سایر علائم بیماری را کنترل می‌کنند؛ مانند: استامینوفن برای کاهش تب، لوسیون کالامین و ژل خنک‌کننده برای کاهش و تسکین خارش.

در بیشتر کودکان، تاول‌ها پوسته پوسته می‌شوند و به طور طبیعی در عرض یک تا دو هفته می‌ریزند، بنابراین جای نگرانی نیست. تنها نکته قابل توجه این است که کودکان از دستکاری بثورات بپرهیزند تا از به جای ماندن اسکار (جای زخم) جلوگیری شود.

دیگر خبرها

  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • افزایش ابتلا به بیماری کبدی با این نوشیدنی شیرین
  • حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • آبله مرغان، بیماری شایع اولین فصل سال است