Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرحسین بانکی‌پور‌فرد عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و تعالی خانواده در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، در خصوص کاهش نرخ موالید در کشور اظهار داشت: متاسفانه چند قدم به سیاه‌چاله پیری جمعیت باقی نمانده است، زیرا کارشناسان حوزه جمعیت در ۱۰ سال اخیر به تولید نسل دهه شصتی‌ها خوش‌بین بودند، اما برخلاف تمامی انتظار‌های آن‌ها، تنها ۶ سال از زمان دوره باروری و فرزندآوری جوان‌های متولد دهه شصت باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او ادامه داد: در مطالعات مربوط تا چند سال آینده جمعیت ایران به ۳۰ میلیون نفر می‌رسد که ۷۰ درصد این جمعیت را کهنسال‌ها تشکیل می‌دهند، این نشانگر بحران جمعیت در سال‌های آینده است که به هیچ عنوان قابل مقایسه با بحران‌های موجود دیگر نیست. در برخی از بحران‌ها، مثل جنگ و یا خشکسالی، بعد از ۱۰ یا ۲۰ سال امکان بازسازی وجود دارد، اما چنانچه ایران وارد سیاه‌چاله جمعیتی و دچار بحران جمعیت شود، برای بازسازی آن حداقل به ۱۰۰ سال زمان نیاز داریم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تأثیر دو عامل فرهنگی و اقتصادی در مسئله جمعیت، خاطر‌نشان کرد: توان و تمایل مردم، در انگیزه فرزندآوری آن‌ها و در نهایت افزایش و یا کاهش جمعیت نقش دارد. اصلی‌ترین عامل در رشد جمعیت، تغییر نگرش و نگاه مردم به مسئله فرزندآوری است. به عنوان مثال میزان رشد جمعیت در مناطق بالای شهر تهران نسبت به پایین شهر کمتر است و این مسئله نشان می‌دهد که بخشی از نگرانی‌ها در مسئله فرزندآوری به موانع و دغدغه‌های اقتصادی برنمی‌گردد. این موارد مصداق بارزی از تغییر نگرش از طریق فرهنگ‌سازی نادرست و رسوخ سبک زندگی غربی در جامعه است.

او اضافه کرد: از طرفی متأسفانه به دلیل وضع قوانین نامطلوب، میزان سقط جنین در کشور بالاست. در مقابل یک میلیون فوتی بیماری کرونا در جهان، ۳۰ میلیون سقط جنین وجود دارد و این نشان‌دهنده یک فاجعه انسانی است که این آمار برای ایران، نصف میانگین جهانی است، یعنی در کشور ۱۵ برابر فوتی‌های کرونا، قربانی سقط جنین داریم.

بانکی‌پور‌فرد تصریح کرد: بنابراین طبق تأکید رهبر معظم انقلاب، برنامه هفتم توسعه کشور با رویکرد افزایش جمعیت تدوین می‌شود و در راستای حمایت از خانواده‌ها، مجلس یازدهم همچنان طرح «جوانی جمعیت و تعالی خانواده» را دنبال می‌کند؛ به‌این صورت که، چون مسئله جمعیت یک موضوع فرارشته‌ای و چندوجهی است، کمیسیون مشترک با مشارکت و حضور منتخبان کمیسیون‌های مجلس تشکیل شده تا مواد طرح مذکور بررسی و تصویب گردد که تاکنون با برگزاری بیش از ۶۰ جلسه، ۴۰ ماده آن مصوب شده و فقط حدود ۱۵ ماده باقی‌مانده که بعد از تصویب این مواد، تقدیم شورای نگهبان می‌شود و ان‌شاءالله از سال ۱۴۰۰ عملیاتی می‌گردد.

او گفت: در قانون مذکور باید به دو ویژگی توجه داشت، یکی امکان‌پذیری به لحاظ بودجه‌ای و زیرساختی و دیگری کیفیت و اثر‌بخشی در حل مسئله پیری جمعیت که در تدوین طرح لحاظ شده است. در این طرح محور اصلی، پشتیبانی‌های معنوی، معیشتی، بیمه‌ای، بهداشتی، درمانی و در نگاه کلان تسهیل‌گری در حل مسائل نظام خانواده است که به‌ویژه در حوزه فرزندآوری با توسعه مراکز درمان ناباروری و تأمین هزینه‌های درمان از زوج‌های ناباروَر حمایت خواهد شد. همچنین در کلیه مراحل ضمانت‌های اجرایی طرح مذکور مورد توجه بوده و سعی شده تا همه دستگاه‌های اجرایی با طرح همراه شوند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: طبق مطالعات و پیمایش انجام شده بیش از ۶۰ درصد از مردم ایران خواستار سه فرزند هستند، اما توانایی تأمین هزینه‌های آن را ندارند. به‌همین علت در این طرح برای سومین فرزند خانواده‌ها، تسهیلات و امتیاز‌های ویژه‌ای را شامل بعضی از معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته‌ایم.

او در پایان ابراز داشت: اگر بپذیریم که با بحران بزرگی مواجه هستیم و مسئله پیری جمعیت یک دغدغه اساسی است باید تمام ظرفیت‌های کشور در حوزه قانون‌گذاری، امکانات، بودجه و تسهیلات دولتی، رسانه‌ها، نخبگان فرهنگی- اجتماعی و دانشگاهی پای کار بیایند. همانند زمان رویارویی با بحران سیل، زلزله یا حوادث طبیعی که همه ظرفیت‌ها فعال می‌شوند. ان‌شاءالله با این هم‌افزایی بتوانیم قانون موثر، کارآمد، جامع و همه جانبه‌ای در حوزه «جوانی جمعیت و تعالی خانواده‌ها» تدوین و عملیاتی کنیم.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده کاهش نرخ موالید سقط جنین جوانی جمعیت و تعالی خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۱۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص بیش از ۲ هزار و ۱۸۰ زمین رایگان در شهر‌های جنوبی کشور به خانواده‌های مشمول

طبق قانون جوانی جمعیت باید برای تمامی متقاضیانی که از سال ۱۴۰۰ فرزند سوم آنها به دنیا آمده اند مشمول دریافت زمین به صورت رایگان می‌شوند که در حال حاضر روند اختصاص زمین به خانواده‌ها در بسیاری از شهر‌ها با سرعت خوبی در حال انجام است و تا به امروز بسیاری از شهر‌ها در این زمینه همکاری خوبی داشته و دستگاه‌ها اراضی مازاد خود را در اختیار  وزارت راه و شهرسازی برای اختصاص زمین قرار داده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،  مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در آخرین اظهار نظر‌های خود در خصوص اختصاص زمین گفته بود: یکی از دستگاه‌هایی که مسئولیت تامین زمین در طرح جوانی جمعیت را بر عهده دارد وزارت راه وشهرسازی است که تا به امروز سعی کرده ایم با تامین زیرساخت ها، این اراضی را در اختیار خانواده‌های جوانی جمعیت  قرار دهیم تا اقدام به ساخت کنند.

به گفته وی تا به امروز  به بیش از ۳۵ هزار خانواده مشمول طرح جوانی جمعیت، زمین تقدیم شده و حتی در برخی زمین‌ها عملیات ساخت مسکن آغاز شده است.

او می‌گوید: از ۱۴ بهمن تا سوم اسفند به ۱۵ هزار مشمول دیگر طرح جوانی جمعیت نیز در قالب پویش خانواده مهدوی زمین تعلق خواهد گرفت که در مجموع تعداد اراضی اختصاص یافته به  ۵۰ هزار خانواده دارای بیش از سه فرزند می‌رسد.

اما اخیرا هم ارسلان مالکی معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است که براساس قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تاکنون برای ۵۷۷ خانواده در بنادر جنوبی کشور  زمین رایگان تامین شده  و تا به امروز برای  ۲ هزار و ۱۸۷ متقاضی زمین رایگان تخصیص داده شده است.

مالکی با اشاره به اینکه تعداد ثبت‌نام‌های انجام شده در شهر‌های کوچک جنوبی از جمله دیر برای طرح نهضت ملی مسکن دو بیش از ۷ هزار نفر بوده است، اعلام کرد: از این تعداد یک هزار و ۵۶۰ نفر واجد ۴ شرط لازم بوده اند و تاکنون ۲۴۱ متقاضی تایید نهایی شده‌اند.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در پایان با تاکید بر اینکه بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ پروژه آماده سازی برای طرح نهضت ملی مسکن در کشور آغاز شده است، تصریح کرد: اجرای چنین پروژه عظیمی تاکنون در کشور بی‌سابقه بوده و برای انجام آن نیاز به یک عزم همگانی و مشارکت جمعی وجود دارد.

براساس این گزارش اختصاص زمین رایگان به خانواده‌های دارای سه فرزند باید دارای شرایطی باشد و اگر خانواده‌ها این شرایط را نداشته باشند مشمول دریافت اراضی رایگان نخواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • کبودراهنگ در فرزندآوری پیشتاز است
  • کبودراهنگ رتبه اول فرزندآوری در استان همدان
  • جهانگیر الماسی: غرب جامعه ایرانی را هدف گرفته است
  • خانواده حساس‌ترین قطب یک جامعه است
  • بنیان خانواده باید در جامعه حفظ و تقویت شود
  • اختصاص بیش از ۲ هزار و ۱۸۰ زمین رایگان در شهر‌های جنوبی کشور به خانواده‌های مشمول
  • ۳ اولویت اجرایی جایزه جوانی جمعیت/ ضرورت معرفی الگوهای فرزندآوری در جامعه
  • اختصاص ۶۰ هکتارزمین در شهرستان بستان آباد برای نهضت ملی مسکن، جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • رئیس اداره جمعیت وزارت بهداشت خبر داد؛ افزایش میل خانواده‌ها به فرزند دوم و سوم
  • تایید بیش از ۱۰ هزار متقاضی در طرح جوانی جمعیت خوزستان