Web Analytics Made Easy - Statcounter

حذف واسطه، ایجاد رقابت، سود بیشتر تولیدکننده و قیمت پایین‌تر برای مصرف‌کننده از مهمترین مزایایی است که شهرستان فاروج به دلیل نداشتن بازار میوه و تره بار از آن محروم است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح فاروج، شهرستان فاروج علی رغم اینکه سال‌های زیادی از شهرستان شدنش می‌گذرد اما متاسفانه هنوز فاقد میدان میوه و تره بار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میدان تره بار از یک طرف نقش حمایتی خود را به عنوان بازاری برای محصولات کشاورزی نسبت به تولیدکنندگان داشته و از طرف دیگر سبب به تعادل رسیدن قیمت‌ها و عرضه محصولات با قیمت‌های مناسب برای مصرف‌کنندگان می‌شود.

نبود میدان میوه و تره بار شاید یکی از مهمترین دلایلی باشد که در کنار برخی موارد دیگر موجب شده است تا قیمت میوه در این شهرستان بالاتر از شهرهای دیگر استان باشد.

چند سالی بود که جمعه بازار در فاروج راه افتاده بود و تقریباً مردم بیشتر نیاز خود را به میوه و تره بار از این محل که نسبت به بازار، قیمت مناسب‌تری داشت تهیه می‌کردند اما با شیوع ویروس کرونا، تیغ تعطیلی به گردن جمعه بازار هم رسید و الان بیش از یک‌سال است که این بازار تعطیل است و مردم مجبور به تهیه میوه و تره بار با قیمت بالاتری هستند.
 

اختلاف قیمت یک میوه در میوه‌فروش‌ها

مردم فاروج علاوه ا زلالا بودن قیمت میوه و سبزیجات و همچنین تفاوت قیمت در نقاط مختلف شهر گلایه دارند. آنها به همین دلیل ترجیح می‌دهند مایحتاج خود را از فروشندگان سیار و وانت‌بارها تهیه کنند.

یک فروشنده میوه هم معتقد است که علاوه بر قیمت بالای اجاره مغازه، ما باید میوه مورد نیاز خود را از شهرستان‌های همجوار و گاها مشهد تامین ‌کنیم که این امر باعث تحمیل برخی هزینه‌های اضافی به ما شده و نهایتا موجب افزایش قیمت تمام شده آن برای مصرف کننده می‌شود.


اضافه شدن سود 15 تا 30 درصدی به قیمت میوه‌ها

احسان افتخاری رئیس اداره صمت شهرستان در این باره گفت: نرخ سود در بحث میوه و تره بار به تشخیص هیئت عالی نظارت در تهران مشخص می شود که بر همین اساس نرخ سود بین 15 تا حداکثر 30 درصد بعلاوه 3 تا 5 درصد کرایه و هزینه حمل و نقل بوده در حالی که حداکثر سود برای فروش در میادین میوه و تره بار فقط 5 درصد است.

وی افزود: در شهرستان فاروج 22 میوه فروشی وجود دارد که از این تعداد 16 واحد دارای پروانه کسب و 6 واحد دیگر در حال طی کردن مراحل دریافت پروانه کسب هستند.

افتخاری خاطر نشان کرد: از ابتدای سال تا کنون یک هزار و 130 مورد بازرسی از میوه فروشی های شهرستان صورت گرفته که این بازرسی ها منتهی به تشکیل 8 پرونده گرانفروشی، عدم درج قیمت و عدم ارائه فاکتور خرید به ارزش ریالی 4میلیون و 699هزار ریال شده است.

رئیس اداره صمت با اشاره نبود بازار رقابتی در این صنف افزود: با ایجاد میدان میوه و تره بار، روز بازار و جمعه بازار برای عرضه میوه و سایر اقلام اساسی مورد نیاز مردم و کوتاه کردن زنجیره تولید تا مصرف کمک بسیار زیادی به کم شدن هزینه برای مصرف کننده و افزایش سود تولید کننده می‌کند.


عرضه میوه های درجه دو با قیمت میوه های درجه یک

وی افزود: مسئله دیگری که باعث افزایش قیمت میوه شده، اعلام نرخ توسط دولت بود چرا که این نرخ بر اساس میوه مرغوب و درجه یک تهران اعلام می شود و پس از آن میوه‌هایی که در نقاط دیگر کشور با کیفیت کمی پایین‌تر و قیمت پایین تر عرضه می‌شود خود را به این قیمت مصوب اعلامی می‌رسانند و این امر باعث افزایش قیمت میوه در شهرستان ها می‌شود.

احسان افتخاری گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه بعد از فصل برداشت زعفران از زیرساخت بازارچه زعفران استفاده ای نمی شود می توان بحث راه اندازی میدان تره بار و یا روز بازار را در آن مکان داشت و حتی وانت هایی که در سطح شهر مسغول به فروش هستند را در آن جا ساماندهی کرد تا با وجود آمدن بازار رقابتی مصرف کننده با قیمت پایین تری محصول خود را خریداری کند.

وی همچنین افزود: در کنار آن می توان برخی محصولات که در خود شهرستان تولید می‌شود با تشکیل تعاونی فروش کشاورزان مستقیم در این بازار عرضه کرد که این امر با حذف واسطه‌ها قطعا موجب سود بیشتر تولید کننده و قیمت تمام شده کمتر برای مصرف کننده خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برای مصرف کننده میوه و تره بار قیمت میوه میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۲۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار

طبق اعلام نرخنامه مصوب سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، قیمت انواع برنج اعلام شد.

به گزارش مشرق، طبق اعلام نرخنامه مصوب سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، قیمت انواع برنج اعلام شد.

قیمت انواع برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار به شرح ذیل است؛

هر کیلوگرم انواع دودی پر محصول غیرتنظیم بازار ۹۳ هزار تومان

هر کیلوگرم هاشمی غیرتنظیم بازار ۱۱۵ هزار تومان

هر کیلوگرم دمسیاه غیرتنظیم بازار ۱۱۵ هزارتومان

هر کیلوگرم شیرودی غیرتنظیم بازار ۸۱ هزار تومان

هر کیلوگرم طارم اصل غیرتنظیم بازار ۱۱۵ هزار تومان

هر کیلوگرم فجر غیرتنظیم بازار ۹۲ هزار تومان

هرکیلوگرم قهوه‌ای غیرتنظیم بازار ۹۴ هزار تومان

هرکیلوگرم معطر ایرانی سایر انواع (گرده، چمپا، عنبر بو …) غیرتنظیم بازار ۷۶ هزار تومان

هر کیلوگرم ندا غیرتنظیم بازار ۴۸ هزار تومان

هرکیلوگرم نیمدانه پر محصول غیرتنظیم بازار ۳۸ هزار تومان

هرکیلوگرم نیمدانه معطر غیرتنظیم بازار ۶۱ هزار تومان

هرکیلوگرم وارداتی پاکستانی غیرتنظیم بازار ۳۸ هزار تومان

هرکیلوگرم هندی وارداتی دانه بلند ۱۱۲۱ غیرتنظیم بازار ۵۲ هزار تومان

هرکیلوگرم وارداتی هندی دانه بلند غیرتنظیم بازار برندهای طبیعت، محسن، مژده و غیره ۶۲ هزار تومان

دیگر خبرها

  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن
  • تشدید نظارت‌ها بر بازار ادامه دارد
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • نظارت مستمر بر تامین کالاهای اساسی انجام می‌شود
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار