Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت آلودگی هوا در کشور و پیامدهای آن، گفت: بر اساس پژوهش مشترک دانشگاه و وزارت بهداشت مجموع سال‌های عمر از دست رفته به علت مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق آلاینده ها بالغ بر ۴۰۰ هزار سال برآورد شده است.

دکتر عباس شاهسونی عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط و دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در آستانه ۲۹ بهمن ماه روز هوای پاک، آلودگی هوا را یکی از مسائل عمده شهرهای بزرگ جهان دانست و گفت: گسترش شهرنشینی، افزایش جمعیت، رشد بخش‌های صنعتی، حمل و نقل و الگوهای مصرف نامناسب سوخت، نگرانیها را نسبت به تشدید آلودگی هوا افزایش داده؛ چراکه این آلودگی‌ها تاثیرات نامطلوبی بر سلامت، رفاه و بهره‌وری جامعه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آلودگی هوا یکی از عوامل خطر محیطی مهم است و جوامع از طریق کاهش سطح آلاینده‌ها می‌توانند بار بیماری‌هایی نظیر سکته و بیماری‌های قلبی، سرطان ریه و بیماری‌های تنفسی حاد و مزمن را کاهش دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر ۹۲ درصد از جمعیت جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که در آن سطح آلودگی هوا ۱۰ میکروگرم بر متر مکعب است؛ یعنی بالاتر از رهنمود سازمان جهانی بهداشت. مواجهه با ذرات معلق بطور میانگین باعث کاهش 1.8 سال از امید به زندگی در مردم دنیا می‌شود.

آلودگی هوا چهارمین علت مرگ زودرس در دنیا

شاهسونی با اشاره به اینکه در کشورهای با سطح درآمد متوسط و پایین خطر بیشتری وجود دارد، افزود: آلودگی هوا در سطح جهان، به عنوان چهارمین علت مرگ زودرس پس از فشار خون بالا، مصرف دخانیات و سوء تغذیه و دومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر پس از استعمال دخانیات شناخته شده است.

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، اظهار کرد: بر اساس آخرین برآورد موسسه معتبر بار بیماری ها به ترتیب ۲۶ درصد از مرگ‌های ناشی از سکته مغزی، ۲۰ درصد از مرگ های ناشی از بیماری های ایسکمیک قلبی، 19 درصد از مرگ‌های ناشی از سرطان ریه،  ۲۰ درصد از مرگ‌های ناشی از دیابت، ۳۰ درصد از مرگ‌های ناشی از عفونت‌های تحتانی دستگاه تنفسی و ۴۰  درصد از مرگ‌های ناشی از بیماری‌های مزمن انسداد ریوی منتسب به مواجهه طولانی مدت با آلودگی هوای آزاد است.

وی آلاینده‌های هوا را از مهمترین نگرانی‌های بهداشت عمومی اعلام کرد و گفت: آلاینده ها شامل ذرات معلق (PM)، ازن تروپوسفریک سطح زمین(O۳) ، دی اکسید نیتروژن(NO۲) و دی اکسید گوگرد(SO۲) هستند که می‌توانند بسیاری از اندام‌ها و سیستم‌های انسان را تحت تأثیر قرار دهند.

شاهسونی افزود: شواهد زیادی در خصوص ارتباط بین این آلودگی‌ها و  اثرات  قلبی عروقی و تنفسی وجود دارد. سایر پیامدهای احتمالی سلامتی شامل اثرات متابولیکی(دیابت)، تصلب شرایین، اختلال در رشد عصبی و ریه در کودکان و حتی ارتباط با بیماری های تخریب عصبی است.

بروز بیش از 40 هزار مرگ زودرس به علت مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق

عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط، در خصوص وضعیت آلودگی هوای کشور و تاثیر آن بر سلامت هموطنان تصریح کرد: براساس آخرین برآورد موسسه معتبر بار بیماری‌ها، مواجهه طولانی مدت با ذرات معلقPM۲,۵ در کشور، سالانه باعث بروز ۴۱ هزار و ۷۰۰ مورد مرگ زودرس می‌شود.

وی در ادامه گفت: بر اساس این گزارش میانگین غلظت ذرات معلقPM۲,۵ در کشور بیش از 3.8 برابر رهنمود سازمان جهانی بهداشت است. همچنین نتایج مطالعه‌ای که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت انجام گرفته نشان می‌دهد که مرگ منتسب به آلودگی هوا در شهر ایران بطور میانگین 7.67 درصد است. 

هزینه‌های سلامت ناشی از آلودگی هوا در شهر تهران سالیانه 2.6 میلیارد دلار

شاهسونی، عنوان کرد: مطابق با آخرین گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۸، هزینه‌های سلامت (مرگ و بیماری) آلاینده ذرات معلق(PM۲,۵) در شهر تهران سالیانه، 2.6 میلیارد دلار است. مطابق این گزارش در صورتی که غلظت ذرات معلق ذرات معلق(PM۲,۵) در شهر تهران از ۳۵ میکروگرم در متر مکعب به ۱۰ میکروگرم در متر مکعب (رهنمود سازمان بهداشت جهانی) کاهش یابد سالیانه هزینههای سلامت (مرگ و بیماری) ناشی از آلاینده ذرات معلق به میزان 1.6 میلیارد دلار کاهش می یابد.

4 هزار قرن عمر از دست رفته بعلت مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق

وی در خصوص نتایج مطالعه مشترک دانشگاه و گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، بیان کرد: بر اساس این پژوهش مجموع سال‌های عمر از دست رفته بعلت مواجهه طولانی مدت با ذرات معلقPM۲,۵  در ۲۵ شهر منتخب کشور، بطور میانگین برابر با ۴۸۶ هزار و ۲۸۹ سال و هزینه اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا ۵ هزار و۷۸۰ میلیون دلار است.

کیفیت پایین هوا یک عامل خطر مهم برای بیماری های حاد و مزمن تنفسی و قلبی عروقی

عضو هیئت علمی دانشگاه، افزود: کیفیت پایین هوا یک عامل خطر مهم برای بیماری های حاد و مزمن تنفسی و قلبی عروقی است. افرادی که بیماری های زمینه ای دارند و در مناطق با هوای آلوده زندگی می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید عفونت کووید-۱۹ قرار دارند. 

اماکنی که احتمال ابتلا به کووید-۱۹ در آن‌ها بالاست

وی همچنین در خصوص اماکنی که احتمال ابتلا به کووید-۱۹ در آن‌ها بالاست، تصریح کرد: نتایج مطالعه‌ای که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد، نشان می‌دهد ۶۲ درصد نمونه‌های هوای اخذ شده از اماکن عمومی و ۶۷ درصد نمونه‌های هوای اخذ شده از سیستم حمل و نقل شهر تهران به ویروس سارس کرونای جدید آلوده بودند که نشان دهنده این است که حضور در این اماکن امکان ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را افزایش می دهد. 

شاهسونی آلودگی هوا را عامل اصلی تعیین کننده افزایش بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا و کووید-۱۹ اعلام کرد و گفت: افزایش آلودگی هوا می تواند آسیب پذیری دستگاه تنفسی افراد را بالا ببرد و همینطور باعث تشدید دیابت و بیماری‌های تنفسی شود که با نرخ بالاتر مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ همراه است .

وی ادامه داد: نتایج مطالعه ای که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  و گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت انجام پذیرفت نشان می‌دهد که مواجهه با آلودگی هوا باعث ۶ الی ۱۵ درصد افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ می شود،  به همین دلیل اتحادیه بهداشت عمومی اروپا هشدار داده است  افرادی که در شهرهای آلوده زندگی می‌کنند بیشتر در معرض خطر کووید-۱۹  قرار دارند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شاهسونی، ادامه داد: همانطور که اشاره شد در حال حاضر به دلیل تغییر فصل و افزایش آلاینده های هوا به خصوص در کلان شهرها  و شهرهای صنعتی با دو مشکل آلودی هوا و اپیدمی کووید-۱۹ مواجه هستیم که به دنبال آن میزان مراجعات افراد به مراکز درمانی، هم به دلیل آلودگی هوا و تشدید مشکلات تنفسی و قلبی و عروقی و هم کووید –۱۹ افزایش می یابد. بنابراین، آلودگی هوا یک عامل اثرگذار بر ابتلا و مرگ ناشی از کووید ۱۹ است.

عضو هیئت علمی دانشگاه در پایان گفت: نتایج مطالعات نشان می دهد که بین آلودگی هوا و عفونتCOVID-۱۹ رابطه آماری معناداری وجود دارد. همچنین مواجهه کوتاه مدت با غلظت های بالاترPM۲,۵، PM۱۰، CO ، NO۲ وO۳ با افزایش خطر ابتلا و مرگ بعلت کووید –۱۹ همراه است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درصد از مرگ های ناشی عضو هیئت علمی آلودگی هوا نتایج مطالعه نشان می دهد آلاینده ها مرگ زودرس بیماری ها شهر تهران کووید ۱۹ بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۳۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (چهارشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _چهارشنبه هشتم فروردین_ اکنون شاخص کیفیت هوا با عدد ۴۷ در شرایط پاک (سبز) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه سنجش کیفیت هوا در ایستگاه‌های فیض با شاخص ۷۳، پارک زمزم با شاخص ۶۱، رهنان و ولدان با شاخص ۵۴، در موقعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های کاوه با شاخص ۴۹، زینبیه با شاخص ۴۷، انقلاب با شاخص ۳۸، دانشگاه صنعتی با شاخص ۳۷، میرزاطاهر با شاخص ۳۲، کردآباد با شاخص ۳۱، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۲۹، فرشادی با شاخص ۲۷ و سپاهان‌شهر با شاخص ۲۰ در موقعیت پاک (سبز) قرار دارد.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۴۷ در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، ایستگاه‌های خرازی با شاخص ۸۵ و احمدآباد با شاخص ۶۵ سالم (زرد)، پروین با شاخص ۴۰ در وضعیت هوای پاک (سبز) است.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که قهجاورستان با شاخص ۷۰ و مبارکه با شاخص ۵۳ سالم (زرد)، خمینی‌شهر با شاخص ۳۵ و شاهین‌شهر با شاخص ۴۶ پاک (سبز) ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهرهای کاشان، زرین‌شهر، سجزی، نجف‌آباد و دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر جوی به نسبت پایدار طی امروز و گذر موج در وقت پنجشنبه از روی استان است، بر این اساس وضعیت جوی در بیشتر مناطق صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد به نسبت شدید تا شدید و احتمال گردوخاک پیش‌بینی می‌شود، طی روز پنجشنبه در سطح استان افزایش ابر و وزش باد به نسبت شدید تا شدید و از ساعات بعدازظهر بارش‌های بهاری و احتمال رعدوبرق مورد انتظار است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن ( O ۳)، دی‌اکسید نیتروژن ( NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد ( SO ۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون ( PM ۲.۵) اندازه‌گیری و به‌طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 739585

دیگر خبرها

  • نظارت ۳۰۰ نفر بازرس مرکز بهداشت اصفهان در طرح سلامت نوروزی
  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • با مشاهده قیمت این داروها مغزتان سوت می‌کشد؛ از ژن درمانی و پیری زودرس تا سرطان چشم
  • اجرای برنامه سلامت شهری در کیش
  • بیش از چهار هزار بازدید از مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی تربت حیدریه
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • اجرای پویش ملی سلامت در استان گلستان؛ غربالگری یک میلیون نفر
  • غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی سلامت در گلستان
  • غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی در گلستان
  • آلودگی آب‌های سطحی در مناطق سیل زده، عامل بروز بیماری‌های پوستی/ کودکان تن به آب نزنند