Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-24@20:28:35 GMT

لزوم توجه ویژه به صنعت گردشگری در ایلام

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۰۳۴۴۳

توجه به صنعت گردشگری در ایلام می‌تواند به توسعه اقتصادی و توسعه پایدار و اشتغال استان کمک کند و بستری برای ارزآوری در شرایط تحریم باشد.

صنعت گردشگری صنعتی است چند کاره در دهه های اخیر به عنوان یک منبع برای توسعه پایدار مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است اثرات اقتصادی گردشگری دردهه اخیر مورد توجه قرار گرفته است که از جمله این اثرات می توان به کسب درآمد ارزی ، افزایش درآمد ملی جامعه میزبان ، افزایش درآمد دولت ، افزایش سرمایه گذاری ، توزیع مجدد ثروتهای بین المللی ، افزایش اشتغال نیروی کار ، توسعه صنایع دستی و کالاهای محلی را نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این مقدمه استان ایلام از جمله مناطق بدیع در حوزه گردشگری به شمار می‌آید که با دارا بودن شهر تاریخی دوره ساسانی"دره‌شهر"، "چغا آهوان" مهران، سنگ نوشته تنگه ارغوان، "قلعه سام" در شیروان، پل تاریخی گاومیشان دره‌شهر را در حوزه میراث فرهنگی نام برد.

این استان در بخش اکو توریسم نیز از مجموعه آثار طبیعی شامل چشمه‌های آبگرم و غار خفاش دهلران، جنگل‌های تفریحی ارغوان و تجریان، غار طبیعی و تاریخی "لوان کوه" بدره، "کبوترلان" زرین‌آباد و دریاچه دوقلو سیاه گاو و آبشارهای چشمه زرد، آبطاف چشمه آوار برخوردار است.

وجود نمونه‌های بکری از غارها، شکارگاه‌ها تنوع جاذبه‌های اکوتوریستی ایلام را دوچندان کرده است اما نبود چشم‌انداز حال و آتی در سایه غفلت مسئولان گردشگری در استان ایلام را بی بهره از مزایای اقتصادی، اشتغال، بهبود زیرساخت‌های این صنعت در استان کرده است.

بی‌تردید این نعمت الهی که می‌تواند اقتصاد  استان را در شرایط تحریمی شکوفا کند و در تحقق اقتصاد بدون نفت موثر باشد اگر مورد توجه  متولیان امر گردشگری قرار گیرد درآمدهای ارزی، ایجاد فرصت‌های شغلی و بهبود معیشت مردم ایلام را در پی‌خواهد داشت.

به اعتقاد کارشناسان توجه به  ظرفیت‌های گردشگری، تکمیل و مهیا‌کردن زیرساخت‌های مورد نیاز این صنعت و معرفی جاذبه‌های گردشگری می‌تواند صنعت گردشگری ایلام را متحول کند.

کارشناسان پیشنهاد دارند برای استفاده از ظرفیت گردشگری ایلام، برگزاری جشنواره‌های محلی و ملی،‌معرفی و مهیا کردن زمینه بازاریابی و صادرات صنایع‌دستی استان  ضروری است. 

عبدالمالک شنبه زاده وجود 2 هزار اثر تاریخی در استان ایلام و ثبت 780 اثر تاریخی در فهرست آثار تاریخی ملی را از سرمایه‌های ارزشمند و موثر برای حوزه گردشگری استان عنوان و اظهار داشت: استان ایلام از غنای لازم برای قطب گردشگری شدن برخوردار است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام گفت: برای تحقق و قطب گردشگری کشور شدن نیازمند وجود سرمایه‌گذار بخش خصوصی هستیم که در استان این ظرفیت وجود ندارد و بخش خصوصی طالب سرمایه‌گذاری در این حوزه نیست.

وی با بیان مشکل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری استان ایلام به شیوع کرونا نیز اشاره کرد و گفت: شیوع کرونا رمق سرمایه‌گذارانی که در سنوات گذشته در این صنعت سرمایه‌گذاری کرده‌اند را گرفت.

نبود سرمایه‌گذار، شیوع کرونا و تبعات آن در ورشکستگی و تعطیلی  مراکز گردشگری استان، محدودیت‌های ناشی از کرونا و کاهش شدید مسافرت‌ها از جمله موارد عنوانی مدیرکل  میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام در علت  بی رمق بودن این صنعت در ایلام بود که یادآورشد: اقداماتی برای پسا کرونا در توجه به صنعت گردشگری استان ایلام در نظر گرفته شده است که در صورت تحقق بهبود شرایط انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام خاطر نشان کرد: برای تحقق درآمدهای ناشی از صنعت گردشگری و بهره مندی استان از این ظرفیت نیازمند اختصاص منابع مالی دولت به صورت  بسته‌های حمایتی، وام‌های بلند مدت و کم بهره و تکمیل زیر ساخت‌ها هستیم تا سرمایه‌گذار راغب به سرمایه‌گذاری در این حوزه شود.

قاسم سلیمانی دشتکی نیز با ادغان به ظرفیت گردشگری استان ایلام اظهار داشت:  صنعت گردشگریظرفیت توان ایجاد 10 هزار شغل را در استان دارا است.

استاندار ایلام گفت: عزم دولت برای ایجاد حرکت و نشاط در این عرصه جزم است و  برای شرایط پسا کرونا  برنامه‌هایی در دست اقدام داریم.

وی افزود: بخش بازرگانی و بازاریابی این حوزه خصوصاً در کشور عراق باید فعال شود و توجه ویژه‌ای نیزبه گردشگری مذهبی، طبیعت‌گردی، توریست درمانی استان معمول شود.

استاندار ایلام عنوان کرد: ازظرفیت‌های گردشگری ایلام بدرستی استفاده نشده است و این قابل قبول نیست و با بهبود شرایط حادث شده در اثر کرونا این حوزه بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا استان بتواند برای تحقق توسعه پایدار از ظرفیت گردشگری بهره مند شود.

برچسب ها: گردشگری در ایلام ، ایلام ، صنعت گردشگری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Lr4

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گردشگری در ایلام ایلام صنعت گردشگری گردشگری ایلام گردشگری استان صنعت گردشگری سرمایه گذاری میراث فرهنگی صنایع دستی استان ایلام مورد توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۳۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس

به گزارش خبرگزاری مهر، اسدالله عباسی در جلسه هماهنگی افتتاح مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس گیلان، نقش موزه‌های دفاع مقدس در بازگو کردن فداکاری‌های رزمندگان اسلام برای نسل جدید را بسیار مؤثر دانست و اظهار کرد: برای حفظ آثار و ارزش‌های شهدا، این مجموعه را باید در حوزه مادی و معنوی غنا ببخشیم تا جوانان، نوجوانان، دانش آموزان، دانشجویان و مردم از آن استفاده کنند.

وی با تأکید بر برنامه دشمن برای کمرنگ جلوه دادن فرهنگ ایثار و شهادت در کشور در طرق مختلف از جمله فضای مجازی و جنگ نرم افزود: در قالب برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی باید فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه گسترش و رواج دهیم زیرا تنها راه پیشبرد اهداف انقلاب و سربلندی این نظام توجه به سیره و روش شهدا است.

استاندار گیلان با اشاره به اهتمام مسؤولان برای ساخت موزه دفاع مقدس در گیلان بیان کرد: گیلان مهد شهیدان و سرداران در دوران دفاع مقدس است که هر کدام گنجینه و دانشگاه معرفت هستند ولی افتتاح موزه دفاع مقدس در گیلان به نسبت سایر استان‌ها با تأخیر آغاز شد، لذا باید با جدیت تمام آن را افتتاح کنیم.

عباسی با بیان اینکه تقدیم هشت هزار شهید در گیلان، نشان‌دهنده ولایتمداری مردم این استان در طول ۴۵ سال گذشته است، گفت: در دوران دفاع مقدس مردم گیلان رزمندگان گیلانی، سرداران دلاور جبهه‌های حق علیه باطل بودند که با ایثار خود باعث سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی و جهان اسلام شدند.

وی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس تصریح کرد: باید در کنار ظرفیت‌های ملی از ظرفیت و متخصصان استانی هم برای ساخت موزه دفاع مقدس در گیلان نهایت بهره را برد زیرا باید فضای ساختاری و محیطی موزه دفاع مقدس متفاوت از دیگر موزه‌های دفاع مقدس کشور باشد.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه توجه به زیست بوم گیلان یک اصل برای در احداث موزه دفاع مقدس باشد، گفت: به زیست بوم گیلان در ساخت موزه دفاع مقدس گیلان باید توجه شود از این رو انتظار دارم موزه دفاع مقدس ساخته شده حال و هوای دوران دفاع مقدس را برای ما تداعی کند.

گفتنی است، مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس گیلان در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در مسیر ورودی اصلی به استان گیلان و شهر رشت در حال احداث می‌باشد که فاز اول این پروژه ۲ هزار متر مربع زیربنا و یک هکتار محوطه دارد و در سوم خرداد ماه سال جاری توسط رئیس محترم جمهور به صورت ارتباط تصویری همزمان با پنج استان دیگر افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6088001

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه
  • همت بلندی که ۱۶۰ بومی را صاحب شغل کرد
  • لزوم نظارت بر تولید نان از مزرعه تا سفره
  • لزوم توسعه تعاونی‌ها و ترویج فرهنگ کار در ایلام
  • لزوم ایجاد اقتصاد دریاپایه در مازندران
  • اطلس سرمایه‌گذاری زمینه جذب سرمایه گذاران در ایلام را تسهیل می‌کند
  • توجه ویژه صنعت هسته‌ای به فناوری‌های روز دنیا
  • لزوم توجه ویژه مسوولان مرکزی به خوابگاه دانشجویان متاهل
  • بن‌بست اقتصادی رفسنجان با احداث خط ریلی حذف می شود