Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  «سیدوحید یوسفی» فوق تخصص غدد با حضور در برنامه «طبیب» با اشاره به ذکر چند قانون طلایی و کلیدی در خصوص افراد دیابتی که کرونا می‌گیرند، گفت: قطع نکردن انسولین، مشاوره دائمی با پزشک در خصوص مصرف داروها، چک کردن مداوم قند، مصرف مایعات و کنترل فشار خون و چربی از نکات مهمی است که این دسته از افراد باید به آن توجه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 یوسفی در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه دیابتی‌ها بیشتر از افراد عادی دیابت نمی‌گیرند، بلکه عوارض و مشکلاتی که ممکن است در این افراد بروز کند بیشتر است، گفت: بنابراین نباید این تصور برایشان پیش بیاید، چون دیابتی هستم حتما بیشتر در معرض ابتلا قرار دارم، چون سیستم ایمنی افرادی که تحت کنترل هستند و از دارو استفاده می‌کنند و فشار و چربی‌شان هم تحت کنترل است با افراد عادی از نظر ابتلا فرقی ندارد.

او ادامه داد: ولی اگر مبتلا شوند عوارض ریوی و مشکلاتی که احتمال دارد رخ بدهد در این افراد بیشتر است، لذا باید مراقبت‌هایی انجام دهند که شدت عوارض را کم کنند. چراکه قند بالا سیستم ایمنی را کاهش می‌دهد و سلول‌هایی که در ناحیه ریه وجود دارد به دلیل رسوب گلوکز و تغییراتی که در سیستم ایمنی ایجاد می‌شود مستعدتر به ایجاد عفونت‌های ثانویه و عوارض و مشکلات کرونا هستند.

این پزشک متخصص همچنین تصریح کرد: ما برای افراد دیابتی در هر بیماری جدی و شدیدی قوانینی داریم به اسم قوانین «روز‌های بیماری» که سه منشأ اصلی دارد و چند قانون را شامل می‌شود، یکی اینکه اگر فرد دیابتی انسولین مصرف می‌کند تحت هیچ شرایطی انسولین را قطع نکند، چون همین استرس ناشی از بیماری باعث می‌شود که سطح قند افزایش پیدا کند، لذا نه تنها انسولین باید استفاده شود بلکه گاهی اوقات دوز‌های آن نیز باید افزایش پیدا کند.

یوسفی با تأکید براینکه نکته دیگر این است که فرد باید مرتبا قند خود را چک کند، افزود: مثلا اگر فرد در روز عادی چهار بار این کار را می‌کند در این شرایط شش بار قند خون خود را چک کند، چون با افزایش استرس هورمون‌ها نیز افزایش پیدا کرده و نمی‌گذارند که انسولین کار خود را بکند پس در شرایط استرس نیاز به انسولین بیشتر می‌شود.

او در ادامه تصریح کرد: یکی از معضلات اصلی در افرادی که دیابتی هستند و کرونا می‌گیرند کنترل قند است، حتی کنترل قندی که نیاز به انسولین نداشته، چون گاهی قند این افراد پس از کرونا به دلیل استفاده از دارو‌هایی مثل دگزامتازون و حتی دارو‌های خود کرونا بالا می‌رود، لذا اصلا دارو را قطع نکنند.

این فوق تخصص غدد با اشاره به اینکه نکته بعدی این است که فرد دیابتی باید بیماری‌اش را خودش یا با مشاوره پزشک به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم کند، گفت: اگر خیفف است، حالت‌های سرماخوردگی بالا دارد، تبش بالا نیست و ناراحتی تنفسی ندارد، خودش می‌تواند در منزل بستری شود و نیاز به مراجعه به پزشک ندارد، اگر متوسط است و علائم تنفسی خودش را نشان می‌دهد و بیماری سخت‌تر است و تهوع شدید دارد (چون در دیابتی‌ها تهوع خیلی مهم است) حتما باید سریع به پزشک مراجعه کند.

او همچنین تأکید کرد: چون در بیمار‌های دیابتی مصرف مایعات خیلی مهم است، اما در زمان کرونا این افراد میلی به خوردن مایعات ندارند و گاهی حتی ما مجبور می‌شویم که مایعاتی که گلوکز زیادی دارد در کنار آن‌ها بگذاریم و بگوئیم مصرف کنند؛ لذا توجه به مسئله تهوع و عدم اشتهایی که دارند در کاربرد‌های درمانی خیلی نقش دارد، درواقع بالا رفتن قند علاوه بر اینکه سیستم ایمنی را کاهش می‌دهد و عوارض کرونا را بیشتر می‌کند زمینه را برای کمای دیابتی هم مستعد می‌کند.

یوسفی در ادامه با اشاره به نکات کلیدی یادآور شد: پس اگر فرد دیابتی دارو مصرف می‌کند نباید همه آن‌ها را کنار بگذارد بلکه حتما باید با مشاوره پزشک دارو‌ها را کم وزیاد کند، مثلا اگر کووید شدت داشته باشد ممکن است ما متفورمین را قطع کنیم یا دارویی که دفع قند را از کلیه زیاد می‌کند به دلیل حفظ مایعات بدن حذف می‌شود، ولی باقی دارو‌ها باید ادامه پیدا کند.

او در پایان نیز عنوان کرد: پس بیماران حتما با پزشک در ارتباط باشند، دارو‌هایی که پزشک گفته مصرف کنند، همچنین فشار خون هم در کووید بالا می‌رود و برخی این دارو‌ها را قطع می‌کنند، در صورتی که حتما باید دارو‌های چربی و فشار خون هم ادامه پیدا کند، اما افراد نگران نباشند چراکه اغلب بیمارانی که در دوره کرونا قندشان بالا می‌رود پس از بهبودی دوباره به شرایط قبلی و دارو‌های قبلی خود باز‌می‌گردند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دیابت کرونا ویروس سیستم ایمنی دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۳۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسدود شدن ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن

فرمانده انتظامی غرب استان تهران از شناسایی و برخورد با ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در غرب استان خبر داد. سردار کیومرث عزیزی گفت: در راستای ترویج فرهنگ و عفاف و حجاب و در جریان اجرای طرح نور با رویکرد پایش فعالیت‌ها در فضای مجازی، با رصد مأموران پلیس امنیت عمومی و فتا در فضای مجازی، اطلاعاتی از فعالیت چند صفحه در خصوص انتشار تصاویر نامناسب و هنجارشکن به‌دست آمده و بررسی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت. در این راستا مأموران پلیس امنیت عمومی، ۲۱ صفحه اینستاگرامی با مجموع مخاطبان زیاد را مورد شناسایی قرار داده و با پاکسازی و مسدودسازی صفحات اعلامی، با گرداننده آن‌ها نیز برخورد قانونی به‌عمل آمد.

فرمانده انتظامی غرب استان تهران خاطرنشان کرد: پلیس به صورت مستمر، فعالیت صفحه‌های مختلف اجتماعی و فضای مجازی را مورد رصد قرار می‌دهد و در صورت بروز هرگونه جرایم در این فضا، برابر قانون با افراد خاطی برخورد خواهد کرد، بنابراین به افراد فعال در فضای مجازی توصیه می‌شود در این عرصه نیز با رعایت ضوابط و قوانین کشوری و رعایت هنجارهای اجتماعی فعالیت کنند.

منبع: جماران

سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: افراد انگشت شماری در برابر قانون مقاومت می‌کنند
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)
  • مسدود شدن ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • ۶ قدم تا آرامش؛ ترفندهای طلایی برای پایان دادن به اختلافات و درگیری های زناشویی
  • سندروم پس از کرونا چیست؟