Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان استاندار گیلان با بیان اینکه مسافرت‌های غیرضروری به گیلان، موج جدیدی از بیماری را شکل می‌دهد، بی‌توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی را زمینه‌ساز وضع و اعمال محدودیت‌های کرونایی خواند و تأکید کرد که لازم است خطرات مراعات نکردن این اصول، به‌طور مستمر برای مردم تبیین و اطلاع رسانی شود.

ارسلان زارع امروز در جلسه ستاد استانی مدیریت کرونای گیلان که با حضور رئیس جامعه پزشکی و معاون اجرایی طرح محله محور با عنوان شهید قاسم سلیمانی و نیز ارتباط تصویری با فرمانداران شهرستان‌های استان برگزار شد؛ به وجود نگرانی هایی جدی در برخی استان  ها از جمله گیلان برای تغییر وضعیت های کرونایی اشاره و بیان کرد: رویکرد اصلی در مدیریت کرونا، باید توجه دادن بیش از پیش همگان به رعایت توصیه های بهداشتی و آگاهی افزایی از خطرات شیوع بیماری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری اینکه با جدی گرفتن دستورالعمل ها و اجرای تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا طی چهار هفته اخیر شاهد سیر نزولی مبتلایان، بستری ها و فوتی ها بوده ایم، افزود: عدم رعایت دستورالعمل ها که حاصل کار کارشناسانه و دقیق عملی است شهرهای با وضعیت شکننده را با شرایط پرمخاطره ای مواجه می کند.

استاندار گیلان تصریح کرد: باید تولیدات رسانه ای به ویژه در ایام تعطیلات به تبیین تهدیدات مراعات نکردن اصول بهداشتی برای عموم جامعه، پرهیز از مسافرت های غیرضرور، اوج گرفتن بیماری و دشواری های ناشی از این مسئله هم برای کادر ایثارگر درمان، کسب و کارها و همه مردم متمرکز شود.

زارع، اجرای طرح محله محور موسوم به شهید سلیمانی را که با استفاده از ظرفیت بسیجیان، عوامل دانشگاه علوم پزشکی و نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر اجرایی شد؛ مطلوب، نتیجه بخش، اثرگذار و برای کادر درمان و مردم امیدبخش عنوان و اظهار کرد: این طرح با فرمان رهبر معظم انقلاب، تأکید رئیس جمهوری و مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا اجرایی شد و در استان گیلان به صورت میدانی در تمامی شهرها و روستاها به صورت دقیق رصد و پایش صورت گرفت.

وی این انتظار را از فرمانداران، رئیسان شبکه های بهداشت و فرماندهان سپاه شهرستانی مطرح کرد که ضمن تداوم ارتباط مستمر با سفیران سلامت هر خانواده، از ظرفیت آنان برای تداوم پایش و غربالگری بهره گیرند.

نماینده عالی دولت در استان با طرح این گلایه که مسافرت های غیرضروری به گیلان و شکل گیری اجتماعات عاملی در انتقال ویروس و تغییر رنگ بندی های کرونایی در این استان و البته دیگر مناطق کشور است، گفت: بی توجهی از سوی برخی هم وطنان و هم استانی ها، مشقت های بسیاری ایجاد می‌کند که انتظار دارم همه کمک کنند تا دوباره شاهد وضع محدودیت‌های گسترده و شدید نباشیم.

وی افزود: طبق اعلام کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی؛ عادی انگاری، کم توجهی به رعایت الزامات بهداشتی، دورهمی های خانوادگی و شکل گیری اجتماعات انسانی ازجمله عوامل ایجاد موج جدیدی بیماری هستند.

استاندار گیلان به ایام فاطمیه اشاره و با بیان اینکه پیش از این و در مناسبت های آیینی و ملی، شاهد همکاری های خوب مردم فهیم در جلوگیری از همه گیری ویروس بوده ایم، اضافه کرد: لازم است مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا در استان نیز بر همین منوال و با بهره گیری از ظرفیت های رسانه ای برگزار شود.

وی با اشاره اینکه طی حدود ۱۱ ماه گذشته بسیاری از پرستاران حتی یک روز نیز مرخصی نرفته اند، اظهار داشت: از ۲۳ شهرستان نارنجی در کشور، هشت شهرستان گیلان در این وضعیت قرار دارند که این روند باید با مراقبت های بیشتر و رعایت دستورالعمل های بهداشتی و تصمیمات ستاد ملی، از وضعیت نگران کننده خارج شود.

زارع به درخواست وزارت آموزش و پرورش برای حضور دانش آموزان پایه های اول و دوم ابتدایی در مدارس مناطق زرد و آبی به منظور ارزیابی اشاره کرد و گفت: براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا این حضور به صورت کاملا اختیاری است.

وی به پیش رو بودن ۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نیز اشاره و با بیان اینکه هر ساله در این مناسبت شاهد باشکوه ترین راهپیمایی ها هستیم، افزود: براساس تصمیم ستاد ملی، مراسم های این روز بدون حضور و تجمع انسانی، به صورت نمادین، با رژه خودرویی و موتوری در تمامی شهرها برگزار و سخنرانی در سطح ملی و مراکز استانی از طریق صدا و سیما و فضای مجازی به صورت زنده پخش می شود.

نماینده عالی دولت در گیلان خاطرنشان کرد: با توجه به ممنوع بودن هرگونه اجتماعات در برنامه ها، افتتاح طرح های عمرانی توسط دستگاه های اجرایی در ایام دهه فجر با دقت لازم و مبتنی بر تصمیمات ستاد ملی برنامه ریزی شود.

استاندار گیلان در بخش دیگری از سخنانش با تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت حضرت زهرا (س) بانوی درس آموخته مکتب پیامبر اعظم (ص) بر ضرورت مطالعه خطبه های آن بانوی بزرگ تأکید کرد و گفت: خطبه های حضرت فاطمه (س) در راستای تلاش برای آگاهی افزایی جامعه بوده و امروز نیز شناخت راه و مسیر، هدف و حقیقت اسلام با شناخت اندیشه های والای آن بانوی صدیقه ممکن می‌شود.

وی همچنین انقلاب‌اسلامی را انقلابی تمدن‌ساز برای رهایی ملت ایران از ظلم و استبداد و عزت‌بخشی به مردم عنوان و خاطرنشان کرد: فرار پهلوی دوم از کشور در ۲۶ دی‌ماه ۱۳۵۷ زمینه ساز بازگشت عزتمندانه امام راحل به ایران اسلامی بود.

نماینده عالی دولت در گیلان با نثار رساترین سلام و درود به روح پرفتوح امام راحل عظیم‌الشأن و شهدای انقلاب، دفاع مقدس، مدافعان حرم، عرصه سلامت و شهید والامقام سلیمانی گفت: امام خمینی (ره) با درک زمان‌شناسانه خویش، نهضتی را رهبری کرد و به پیروزی رساند که امروز، دستآوردهای این انقلاب برای مردم ایران، استقلال ، رهایی از وابستگی به بیگانه، مردم سالاری دینی و احساس کرامت و عزت است.

در این جلسه رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور و معاون اجرایی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی نیز با قدردانی از استاندار گیلان، سپاه و دانشگاه علوم پزشکی استان در اجرای موفق این طرح گفت: مردمی بودن، اتکاء به امکانات داخلی و اجرای آسان و ارزان این طرح منجر به حصول نتایج مثبت و موفق در سطح کشور شد.

دکتر شاهین محمدصادقی با اشاره به اینکه بسیجیان هرجا که نیاز باشد در کمک به جامعه پای‌کار هستند، افزود: وجود هماهنگی و تلاش خالصانه میان تمامی مجموعه ها، به واسطه ی نام شهید سلیمانی، یکی از دستاوردهای این طرح است.

وی بیماریابی، جداسازی و هدایت هدفمند را از مراحل اجرای این طرح عنوان و تصریح کرد: باید تلاش شود تا با قوت این طرح تداوم یابد و هیچ فرد مبتلایی به صورت آزادانه در جامعه حضور نداشته باشد.

به گزارش ایسنا؛ در پایان این جلسه استاندار گیلان با اهداء لوح هایی جداگانه از فرمانده سپاه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان در خصوص اجرای طرح محله محور شهید سلیمانی تجلیل کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا دانشگاه علوم پزشکی استاندار گیلان ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۴۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • تورهای غیرمجاز آفت مسافرت و گردشگری
  • افزایش مصرف آب مشترکان گلستانی با گرمای تدریجی هوا/مردم از مصارف غیرضروری خودداری کنند
  • دهه کرامت فرصت مناسبی برای تبیین آموزه‌های دینی است
  • دهه کرامت فرصت مناسبی برای تببین آموزه‌های دینی است
  • تعطیلی دو روزه آخر هفته، رونق سفر و مصیبت حمل و نقل
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • سکانسی از سریال پایتخت که سوژه فضای مجازی شد + عکس
  • دادگستری گیلان: قضات از بازداشت‌های غیرضروری اجتناب کنند