Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-03-28@20:54:18 GMT

پیشتازی رئیسی بر قالیباف در نظرسنجی انتخاباتی

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۰۷۱۳۲

«حمیدرضا ترقی»، چهره سیاسی اصولگرا، درباره برگزاری نشست اخیر شورای ائتلاف گفت: پنجشنبه هفته گذشته، جلسه مسئولان استان‌های شورای ائتلاف برگزار شد. صحبت‌های انتخاباتی در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری سال آینده در تهران در حال انجام است. در این جلسه بیشتر مباحث استانی به ویژه در زمینه سازماندهی استان‌ها و شهرستان‌ها و همچنین مطالب کلی در ارتباط با ضوابطی که به دلیل شکل گیری ائتلاف در استان‌ها و شهرستان‌ها مدنظرشان بود، توضیح داده شود که آقایان شبستری، حداد عادل و پرویز سروری نیز در این جلسه صحبت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او  با اشاره به حمایت برخی از وزرای سابق دولت نهم و دهم از رئیسی برای حضور در انتخابات 1400 و اینکه آیا یک دوقطبی قالیباف و رئیسی در جریان اصولگرایی در حال شکل گیری است یا خیر؟ افزود: یقینا دو قطبی رئیسی و قالیباف شکل نمی‌گیرد. به هر حال اصولگرایان برای رسیدن به وحدت، دو روش را دنبال می‌کنند یک روش، از وحدت به مصداق رسیدن و دیگری از مصداق مورد اتفاق به وحدت رسیدن است. برخی روش دوم را دنبال می‌کنند و برخی روش اول را دنبال می‌کنند اما به هر حال نتیجه نهایی، رسیدن به یک نامزد نهایی واحد است که همه جریان اصولگرایی آن را قبول داشته باشند.

جریان اصولگرایی دو روش را برای انتخاب کاندیدا دنبال می‌کنند
ترقی در پاسخ به این سوال که مشخصا کدام طیف‌های اصولگرایی از روش اول و کدام طیف‌ها از روش دوم استفاده می‌کنند؟ به عنوان مثال شورای وحدت از کدام روش تبعیت می‌کند؟ بیان کرد: همه طیف‌های جریان اصولگرایی هر دو روش را دنبال می‌کنند. آنچه که مسلم است شورای وحدت حول محور جامعه روحانیت مبارز و از سوی دیگر شورای ائتلاف در حال فعالیت هستند که در حال حاضر این دو شورا در نهایت باید یکی شده و به نوعی ادغام شوند تا به یک مصداق واحدی برسند اینکه چگونه می‌توان اینها را به یکدیگر نزدیک کرد، یکی از راه‌ها، این است که همه روی مصداق واحد توافق داشته باشند تا این دو شورا یکی شود اگر روی مصداق واحد به توافق نرسند، ممکن است به دو لیست یا ورود دو نفر در عرصه رقابت‌های انتخابات منجر شود. 

 در نظرسنجی‌ها، رئیسی بسیار جلوتر از قالیباف است
این چهره سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که بسیاری از اصولگرایان نسبت به رئیسی اتفاق نظر دارند اما در مورد قالیباف این گونه نیست، ارزیابی شما از این مسئله چیست؟ آیا قالیباف این بار به نفع رئیسی کنار می‌کشد، عنوان کرد: به هر حال قالیباف هم تابع ائتلاف است و او خارج از تصمیم ائتلاف، عمل نمی‌کند چون خودش عضوی از ائتلاف است. بنابراین تصمیم ائتلاف اصولگرایان هر چه که باشد همه تبعیت خواهند کرد منتهی در نظرسنجی‌ها، رئیسی بسیار جلوتر از قالیباف است. 

او در پاسخ به این سوال که کدام نظرسنجی‌ها، رئیسی را پیشتاز می‌داند؟ گفت: نظرسنجی‌هایی که از مرکز پژوهش‌های مجلس گرفته تا بسیج، ایسپا و صداوسیما و غیره انجام شده است نشان می‌دهد که وضعیت بیشتر حول محور سه، چهار نفر اول، یعنی رئیسی، احمدی‌نژاد، قالیباف و محسن رضایی می‌چرخد. 

این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در پاسخ به این سوال که آیا این نظرسنجی‌ها به رئیسی ارائه شده است؟ تاکید کرد: نظرسنجی‌ها توسط نیروهای انقلاب و اصولگرایان صورت می‌گیرد و برای خودشان انجام می‌دهند و اینکه آن فرد موافق باشد یا نباشد ارتباطی ندارد برای اینکه بتوانند درباره وضعیت فضای عمومی کشور به نوعی یک ارزیابی کلی انجام دهند مجبور هستند که با این نظرسنجی‌ها، شناخت بیشتری را نسبت به تمایلات جامعه پیدا کنند.

شرط آمدن رئیسی به انتخابات
ترقی در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان از  آمدن رئیسی اطمینان دارند، گفت: خیر این گونه نیست مگر اینکه اصولگرایان بتوانند فشار زیادی بیاورند تا بتوانند، رضایت رئیسی را جلب کنند.

او در این باره که چون بسیاری از اصولگرایان بر این باورند اهمیت قوه مجریه بیش از قوه قضاییه است رئیسی بیاید بهتر است، اظهار کرد: به هر حال اگر رئیسی بخواهد وارد انتخابات 1400 شود طبیعتا اصولگرایان باید تلاش بسیاری انجام دهند که رهبری را راضی کنند که منع را از روی رئیسی برای پذیرش مسئولیت دیگر بردارند. بنابراین طبیعی است که کار مشکلی است به هر حال رئیسی سرباز نظام است و در هر جایی که وظیفه باشد، خدمت می‌کند. 

منبع: الف

کلیدواژه: پاسخ به این سوال جریان اصولگرایی دنبال می کنند نظرسنجی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۷۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به قوانین جالب انتخاباتی در ترکیه

میلیون‌ها نفر از مردم ترکیه در آستانه انتخابات شهرداری‌ها و در چند روز اخیر، در تلاش هستند هر چه زودتر به شهر محل سکونت خود بازگردند و رای دهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روز یکشنبه هفته آینده در ترکیه روز برگزاری انتخابات است و احزاب این کشور به دنبال کسب رای از 62 میلیون شهروند واجد رای دادن هستند. ترکیه قوانین انتخاباتی خاصی دارد و یک شهروند، نمی‌تواند صرفا بر اساس برخورداری از شرایط واجد رای دادن و شناسنامه و مدارک هویتی، در هر نقطه‌ای که دلش بخواهد، رای خود را به صندوق بیندازد. اینجاست که پای وفاداری حزبی و سیاسی به میان می‌آید و ممکن است یک شهروند، چند هزار لیره هزینه پرداخت کند تا به محلی برود که به عنوان محل اسکان او به طور رسمی ثبت شده است. به عبارتی دیگر، بر اساس قوانین انتخاباتی ترکیه، رای دهنده حتما باید در جایی رای دهد که نهاد عالی انتخابات و وزارت کشور، آن را تعیین کرده‌اند.

محل رای دادن یک شهروند، در همان جایی است که در شش ماه اخیر در آنجا ساکن بوده است. در نتیجه میلیون‌ها نفر از افرادی که برای سفر و تفریح به استانبول و استان‌ها دیگر سفر کرده‌اند، می‌خواهند هر چه زودتر به شهر محل سکونت خو د بازگردند و رای دهند.

در انتخابات رو یکشنبه، شهرداران ترکیه انتخاب خواهند شد و شواهد نشان می دهد که رقابت بین اکرم امام اوغلو نامزد مورد حمایت مخالفین و مراد کوروم نامزد مورد حمایت حزب حاکم در استانبول، به یک موضوع سیاسی مهم و یک مسابقه سرنوشت ساز تبدیل شده است. 
شبکه عظیم ثبت اطلاعات رای دهندگان
یک شبکه اطلاعاتی گسترده و عظیم در وزارت کشور ترکیه وجود دارد که به درستی مشخص می‌کند یک رای دهنده، در کجا زندگی می‌کند. بنابراین، مهم نیست که فردی مالک باشد یا مستاجر، کارگر باشد یا یک کارمند اعزام شده به ماموریت، دانشجو باشد یا کارفرمایی که در جایی زندگی می‌کند و در جایی دیگر مشغول کار است. مهم این است که بر اساس اطلاعات رسمی وزارت کشور، شهروندی که به عنوان مثال، اطلاعات اسکان او در خیابان نجدت در منطقه 3 استانبول ثبت شده، فقط و فقط می‌تواند در یک شبعه اخذ رای در همان خیابان رای دهند و اساسا وقتی که به محل رای‌گیری مراجعه می‌کند، نام خود را در لیست رای دهندگان، پیدا خواهد کرد. 


«مختار»های محلات و روستاها که شاید بتوان معادل فارسی دهدار و شبکه شهریاری‌ها را برای آن پیشنهاد کرد، در هر محله شهر، دارای دفتر نمایندگی هستند و وقتی که مثلا فردی از یک شهر به شهر دیگر مهاجرت می‌کند یا حتی از محله‌ای به محله دیگر می‌رود، موظف است اطلاعات جدید اسکان خود را به مختار آن محله اطلاع دهد تا او نیز اطلاعات را در شبکه بزرگ وزارت کشور وارد کند. به این ترتیب، مردم ترکیه ناچار هستند که برنامه سفرهای خود را با برنامه برگزاری انتخابات تنظیم و هماهنگ کنند. چرا که اگر در روز رای‌گیری، به شعبه‌ای مراجعه کنند که نام و اطلاعات اسکان آنها در آنجا ثبت نشده، حق و امکان رای‌گیری نخواهند داشت.

یکی از مزایای این نظام انتخاباتی، این است که رای خارج از محل اسکان، وارد صندوق نمی‌شود و روسای مسئول صندوق‌ها، از تعداد حداکثر رای که قرار است به صندوق انداخته شود، از قبل اطلاع دارند. مثلا مسئول صندوق شماره 4201 در محله کورتالان در بیوک چکمجه استانبول، می‌داند که فقط 2 هزار و 535 شهروند در آن محله، حق رای دادن دارند. در نتیجه همیشه در آستانه انتخابات، پیدا کردن بلیط اتوبوس برای بازگشت به محل سکونت، تبدیل به یک مشکل جدی می‌شود. 

روزنامه قرار چاپ آنکارا در یک گزارش ویژه اعلام کرده که در چند روز گذشته؛ صف خرید بلیط اتوبوس، به یک باره چند برابر شده است. شهروندانی از شرق و جنوب شرقی ترمیه و به ویژه از سیرت، باتمان و آغری به استانبول و آنکارا در غرب ترکیه رفته‌اند، می‌خواهند با یک سفر بیست یا حتی بیست و چهارساعته زمینی به خانه برگردند تا بتوانند رای دهند. 

روزنامه قرار، همچنین اشاره کرده که صدها هزار نفر از کردهای شرق و جنوب شرقی؛ ساکنان آناتولی و ساکنان استان‌های موسوم به منطقه کارادنیز یا دریای سیاه، در تکاپوی خرید بلیط اتوبوس و هواپیما هستند و تقریبا هیچکدام از شرکت‌ها و آژانس‌های استانبول، آنتالیا، آنکارا و ازمیر، بلیطی برای عرضه ندارند و همه سفرهای آنها رزرو شده است. 

آیا مردم ترکیه ناچارند رای دهند؟

بر اساس ماده 25 قانون شماره 298 احکام اساسی انتخابات و فهرست‌های انتخاباتی، رأی دادن در انتخابات، یک تکلیف قانونی اجباری است. استفاده از حق رای برای شهروند الزامی است و نهاد عالی انتخابات ترکیه، حق دارد شهروندانی را که رای نمی‌دهند، جریمه کند. میزان جریمه نقدی در حد 300 لیره است. اما دو نکته مهم در مورد اجرای این قانون وجود دارد. اول این که به طور معمول، جریمه اخذ نمی‌شود و نهاد عالی انتخابات از این حق می‌گذرد. دوم این که اغلب مردم ترکیه، معمولا دارای گرایش سیاسی و تعصب و جانبداری حزبی هستند و حتما رای می‌دهند. به گونه‌ای که معمولا مشارکت در انتخابات در این کشور، بالای 85 درصد است و نمی‌توان چنین چیزی را به ترس از پرداخت جریمه ربط داد. چرا که خیلی اوقات، یک شهروند، برای بازگشت به محل سکونت و امکان استفاده از حق رای دادن، مبلغی بیش از 3 هزار لیره پرداخت می‌کند و یا برنامه و سفر تفریحی و ماموریت خود را نیمه کاره رها می‌کند و اگر تمایلی به مشارکت انتخاباتی نداشت، می‌توانست با یک جریمه سیصد لیره‌ای، این مشکل را حل کند.

یکی دیگر از نکات جالب در مورد بازگشت شهروندان ترکیه به محل اسکان، این است که احزاب سیاسی این کشور نیز دست به جیب می‌شوند و با اجاره ده‌ها و گاهی صدها اتوبوس و مینی بوس، هواداران خود را از استان‌های مختلف، به محل سکونتشان منتقل می‌کنند تا از رای دادن باز نمانند.
بیش از 20 میلیون نفر از شهروندان ترکیه، در قبال عضویت رسمی در یک حزب سیاسی، به صورت ماهانه، هزینه آبونه حمایت از حزب را پرداخت می‌کنند و این یکی از منابع مالی مهمی است که برای اداره تشکیلات احزاب در 81 استان ترکیه، اهمیت بالایی دارد.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترکیه، رقابت انتخاباتی دشوار در استانبول و آنکارا
  • مرعشی: اگر قرار بود رئیسی و قالیباف رئیس دو قوه شوند، خب چرا آنها را جابجا گذاشتید؟! /از رأی نیاوردن باهنر تعجب نکردم
  • همنشینی اصلاح طلبان و اصولگرایان نامدار زیر سقف الار مجلل | تصویر
  • نگاهی به قوانین جالب انتخاباتی در ترکیه
  • روایت محمد مهاجری از دو شبهه انتخاباتی
  • همنشینی اصلاح طلبان و اصولگرایان زیر یک سقف /کواکبیان: صلح امام حسن یعنی درحکومت نباید، نظر اکثریت مردم نادیده گرفته شود
  • ناکامی آملی لاریجانی و قالیباف در سال ۱۴۰۲ /دولتِ رئیسی «نمره تجدیدی» گرفت /زلزله یا انتخابات ۱۱ اسفند؟!
  • شریعتی: پایگاه رأی قالیباف در انتخابات شرکت نکرد/ اگر شورای نگهبان و رئیسی بیعت کنند، اصول‌گرایان هم در انتخابات بعدی رای نمی دهند
  • ونزوئلا در تب و تاب انتخاباتی
  • دعوا‌ها علنی می‌شود / اصلاح‌طلبان نقش لولو را بازی نکردند / اصولگرایان جوان می‌خواهند پدرخوانده‌ها را کنار بگذارند / مزاحم نظام می‌شوند