Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-16@08:57:00 GMT

آیا بنز و BMWهای غیراستاندارد ترخیص می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۰۸۷۴۵

آیا بنز و BMWهای غیراستاندارد ترخیص می‌شود؟

بعد از مکاتبات صورت گرفته جهت تعیین تکلیف خودرهای مانده در گمرک، در جلسه ای از سوی معاونت هماهنگی و نظارت اقتصادی معاون اول رئیس جمهور زمانی سه هفته ای تعیین شده تا دستگاه های ذیربط گزارش و راهکار خود برای تعیین تکلیف این خودروها را اعلام کنند.

به گزارش ایمنا، هزاران خودروی وارداتی در سال‌های اخیر به دلایل مختلف در گمرک باقی مانده که نه شرایط ترخیص دارند و نه حتی وقتی بخشی از آنها متروکه اعلام و برای تعیین تکلیف به سازمان اموال تملیکی سپرده شد امکان فروش برایشان وجود داشت که از مهمترین دلایل به عدم تأیید استاندارد آنها بر می‌گردد؛ به گونه‌ای که سازمان ملی استاندارد تاکید دارد که عمده این خودروها دارای حداقل یکی از ایرادات از جمله عدم ثبت سفارش، نداشتن گواهی صحه گذاری تأیید نوع خودرو از سازمان ملی استاندارد ایران، حجم موتور بیشتر از ۲۵۰۰ سی سی، مستعمل بودن یا عمر بیشتر از یکسال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سویی سازمان اموال تملیکی اعلام کرده است که سازمان ملی استاندارد مدارکی می‌خواهد که با توجه به شرایط موجود امکان ارائه آن وجود ندارد و بعضاً دو سال پیگیر دریافت تأیید استاندارد برای برخی خودروها بوده‌اند و اکنون ۱۴۰۰ خودروی خارجی با استاندارد یورو (۵) فقط به دلیل عدم مجوز سازمان استاندارد بلاتکلیف مانده و امکان تعیین تکلیف یا ترخیص یا فروش آنها وجود ندارد.

به هر حال حواشی خودروهای مانده در گمرک تا جایی پیش رفت و ماجرای استاندارد آنها مطرح بود که چندی پیش سازمان ملی استاندارد طی مکاتبه‌ای با معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد که اگر شرایط فراهم شود و دستگاه‌های مربوطه ورود کنند آماده همکاری است.

دستگاه‌ها آمار بدهند

اطلاعات دریافتی ایسنا نشان می‌دهد در روزهای گذشته طی جلسه‌ای با حضور نمایندگان دستگاه‌های مربوطه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، بانک مرکزی، گمرک، سازمان اموال تملیکی، مناطق آزاد، سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان تعزیرات مشکلات و چالش‌های واردات خودرو و تعیین تکلیف نحوه ترخیص خودروهای دپو شده در اماکن گمرکی، بنادر و مناطق آزاد مورد بررسی قرار گرفته و طی آن زمان سه هفته‌ای تا ۱۲ بهمن ماه تعیین شده است تا در مورد تصمیم و توافقات صورت گرفته اقدام و نتایج به معاونت هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور اعلام شود.

بر این اساس دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد موظف شده است تا لیست کاملی از خودروهای دپو شده در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را تهیه کرده و راهکار اجرایی و عملیاتی برای ترخیص این خودروها را اعلام کند.

همچنین باید وزارت صمت با همکاری گمرک ایران، سازمان ملی استاندارد، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان اموال تملیکی نسبت به جمع آوری آمار و اطلاعات فنی و بازرگانی خودورهای دپو شده اقدام و راهکار اجرایی و عملیاتی برای تعیین تکلیف خودروها را ارائه کنند.

از ثبت سفارش تا خودروهای آمریکایی

گزارشی که دستگاه‌های مربوطه تهیه می‌کنند باید حاوی اطلاعات خاص این خودروها باشد از جمله خودروهای فاقد ثبت سفارش، ثبت سفارش شده، خودروهای تولید کشور آمریکا و یا به سفارش آمریکا، خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی و یا پایین‌تر از آن، خودروهای دارای پرونده قضائی، خودروهای با ارزش ۴۰ هزار دلار و بالاتر و یا آنهایی که مشمول عدم رعایت استاندارد ۸۵ گانه خودرو هستند.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که بعد از مکاتبه سازمان ملی استاندارد با معاون اول رئیس جمهور درباره ورود دستگاه‌های مربوطه، گمرک ایران اعلام کرده بود که در زمان مقرر پیگیری‌های لازم جهت ترخیص خودروها در چارچوب مصوبه هیأت دولت انجام شده است ولی اکنون در صورت اخذ موافقت‌های لازم از صدور ثبت سفارش و همچنین تأیید منشأ ارز از سوی بانک مرکزی با رعایت مقررات نسبت به ترخیص خودرو اقدام خواهد کرد.

در همین رابطه ارونقی معاون فنی گمرک ایران اعلام کرد که پیگیری‌های گمرک در مورد کالاهای دپو شده و رسوبی در بنادر از جمله خودرو منجر به مصوبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ هیأت وزیران شده که به دلیل شرایط کرونا و مهلت ترخیص تا ۲۶ شهریور سال جاری تمدید شد. این در حالی است که در آن زمان گمرک اعلام کرده است اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به صدور ثبت سفارش برای خودروهایی که فاقد ثبت سفارش هستند یا ثبت سفارش آنها به دلیل مختلف باطل نشده اقدام نکند عملاً تمدید مصوبه موجب ترخیص نخواهد شد و فایده‌ای ندارد، این در حالی است که وزارت صمت نیز به دلایل مختلف از جمله نداشتن تاییدیه استاندارد کالا یا نداشتن نمایندگی از صدور ثبت سفارش خودداری کرده بود.

منبع: ایسنا

کد خبر 469023

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مرسدس بنز ترخیص کالا ترخيص كالا از گمرك شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان ملی استاندارد معاون اول رئیس جمهور سازمان اموال تملیکی دستگاه های مربوطه تعیین تکلیف مناطق آزاد ثبت سفارش دپو شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۸۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اجرای دقیق استاندارد ساختمان در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی مالک رحمتی در دیدار اعضای هیات مدیره، بازرسان و شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی استان، توجه به ساخت نما‌های زیبا در تبریز را یکی از دغدغه‌های اساسی دانست و افزود: متاسفانه نما‌های ساختمان‌ها در این کلانشهر از یک استاندارد و قانون خاص تبعیت نمی‌کند و این باعث شده ساختمان‌ها چشم نوازی خود را از دست بدهند از طرفی کوتاهی سهوی یک مهندس در سر بزنگاه‌ها به جامعه ضربه می‌زند.

وی با تاکید بر توجه به عنصر زیبایی در مناظر شهر گفت: باید اذعان کرد که نمای ساختمان‌ها در کلانشهر تبریز استاندارد و به هیچ عنوان چشم نواز نیست و سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی می‌تواند پیشقدم شده و در این خصوص مطالبه گر باشد و در زمینه زیباسازی مناظر شهری به کمک شهرداری‌ها بشتابد.

رحمتی با تاکید بر اینکه جایگاه نظارتی نظام مهندسی ساختمان باید تقویت شود اظهار کرد: طرحهای عمرانی و ساخت و ساز دارای چهار رکن اساسی شامل کارفرما، مجری، پیمانکار و نظارت است و بخش نظارت که به طور مستقیم به سازمان نظام مهندسی ساختمان بازمی گردد، به تنهایی به اندازه سه بخش اول دارای اهمیت و جایگاه ویژه است و اگر این سیستم نظارتی به نوعی به وظیفه خود در نظارت بر اجرای دقیق استاندارد‌ها و مقررات کم توجهی کند، طرحها ضربه خواهد خورد و در این صورت منابع و منافع ملی لطمه و آسیب می‌بیند.

وی ادامه داد: باید به گونه‌ای عمل شود تا جایگاه نظارتی سازمان نظام مهندسی ساختمان در زمینه اجرای دقیق ضوابط و مقررات و استاندارد‌ها و توجه به کیفیت در ساخت و ساز‌ها در سطح استان و کلانشهر تبریز بیش از پیش تقویت شود.

رحمتی به موضوع اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن در استان اشاره و اضافه کرد: ۴۲ تا ۶۷ درصد درآمد مردم کشور در شهر‌های مختلف برای مسکن هزینه می‌شود، از این رو اگر بخواهیم معیشت مردم حل شود، باید فکری به حال مساله مسکن کنیم که با حل آن رفاه و آسایش اقتصادی مردم حاصل می‌شود که در این میان سازمان نظام مهندسی ساختمان می‌تواند در کاهش بهای تمام شده و نظام انگیزشی احداث مسکن به خوبی ایفای نقش کند.

استاندار گسترش حاشیه نشینی در تبریز را یک معضلات اساسی خواند و افزود: متاسفانه برای حل معضل حاشیه نشینی در تبریز اقدام اساسی انجام نشده است و در این راستا نیز سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی می‌تواند با بهره گیری از توان مهندسان متخصص خود به ارائه طرح و برنامه بپردازد.

 رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از عملکرد این سازمان گفت: در یک سال گذشته طرح‌های ساخت و ساز به مساحت پنج میلیون و ۷۰۰ هزار مترمربع در این سازمان بررسی شد که حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع آن به شهرستان تبریز اختصاص دارد.

علیرضا معتمدنیا افزود: در حال حاضر این سازمان دارای ۳۶ هزار عضو در رشته‌های هفت گانه فنی و مهندسی مرتبط با صنعت ساختمان است که جزو برترین‌های کشور به لحاظ تعداد عضو و کیفیت بالا در ارانه خدمات محسوب می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • درخواست رئیس کل گمرک برای تعیین تکلیف مدیریت هماهنگ مرزی
  • مالیات خودروهای لوکس تعیین شد
  • کاستن از حجم قاچاق با شفافیت مسیر تجارت خارجی
  • ضرورت اجرای دقیق استاندارد ساختمان در آذربایجان شرقی
  • مالیات خودروهای لوکس اعلام شد
  • خبر مهم برای متقاضیان پژو پارس؛ تولید ادامه می یابد
  • ◄ پای سازمان ملی استاندارد به استانداردسازی صنعت گردشگری باز شد
  • تسریع در روند ترخیص داروها از گمرک/ دپوی سه ماهه سرُم
  • افراد از مراکز بهزیستی ترخیص نمی‌شوند تا به استقلال برسند
  • لجام گسیختگی در ثبت سفارش، مشکل اساسی حوزه دارو