Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ علیرضا نجفی: تصویر ثبت شده از پاتریس لومومبا انقلابی اهل کنگو در دهه پنجاه میلادی زمانی که از زندان آزاد شد و مبارزات ضد استعمار بلژیک را سر گرفت.

بلژیک یکی از کشور‌های استعمارگر قرن نوزدهم بود. اشغال کشور کنگو توسط لئوپولد دوم در اواخر قرن نوزدهم یکی از تلخ‌ترین وقایع تاریخ قاره آفریقا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلژیکی‌ها به قصد جمع‌آوری کائوچو به کنگو حملا کردند و بومیان را با شکنجه و قتل و تکه تکه کردن آن‌ها وادار به جمع آوری کائوچو ساختند. افشای تصاویر هولناک قطع دست و پای بومیان کنگو باعث واکنش جهانی به حکومت بلژیک شد، اما بلژیک تا نیمه قرن بیستم همچنین در کنگو نفوذ داشت و سیستم بانکداری و معادن آن کشور در انحصار بلژیکی‌ها بود.

پاتریس لومومبا یک کارمند ساده اداره پست در کنگو بود که با از دست دادن کارش به استخدام یک شرکت آبجوفروشی درآمد و برای تبلیغ محصولات آن شرکت به سراسر کنگو سفر کرد. لومومبا در سفرش مجاب شده بود که باید علیه استعمار بلژیکی‌ها ایستادگی کند و آشنایی اش با ایده‌های چپ وی را بیش از پیش در مبارزه با استعمار ثابت قدم می‌کرد.

بیشتر بخوانید: پدر اهل کنگو در حال نگریستن جسد شقه شقه شده فرزندش

به گزارش رویداد‌۲۴ پاتریس لومومبا در سال ۱۹۵۵ جنبش ملی کنگو را برای رهایی از استعمار بلژیکی‌ها تشکیل داد و مبارزاتش را رسما آغاز کرد. در سال ۱۹۵۹ قرار بود کنفرانس بروکسل برای تعیین تکلیف کنگو برگزار شود و این فرصت مناسبی برای لومومبا و طرفدارانش بود. فعالیت‌های تبلیغی لومومبا در آستانه برگزاری کنفرانس بروکسل باعث دستگیری و محکومیت وی به ۶۹ ماه زندان شد. اما از طرف دیگر حزب او اکثریت را در پارلمان بدست آورد و فشار‌های مردمی باعث آزادی وی از زندان شد و توانست در کنفرانس شرکت کند. لومومبا حق سخنرانی در مراسم را نداشت، اما پس از سخنرانی پادشاه بلژیک بدون هماهنگی بلند شد و یک خطابه آتشین خواند.

لومومبا خطاب به پادشاه بلژیک گفت که استقلال کشورش حاصل خون‌های ریخته شده و مقاومت بلژیکی‌هاست و نه لطف پادشاه. پادشاه بلژیک از این سخنان برآشفت. مقام‌های بلژیک از آن لحظه به بعد از لومومبا قطع امید کردند. مردم کنگو نیز می‌گفتند این سخنرانی بود که سر لومومبا را عاقبت بر باد داد.

لومومبا در سال ۱۹۶۰ و با پیروزی پیشین حزبش در پارلمان، نخست وزیر کنگو شد. لومومبا بلافاصله پس از روی کار آمدن دیپلمات‌ها و مستشاران بلژیکی را از کشور اخراج کرد و علنا در مقابل بلژیکی‌ها قرار گرفت. ایالات متحده کشور متحد بلژیک، نیز با این اقدام احساس خطر کرد و همانطور که در جریان کودتای ۲۸ مرداد به کمک بریتانیا آمده بود این با با بلژیک هم پیمان شد.

سازمان سیا به دستور آیزنهاور مامور ترور لومومبا شد، اما این ترور صورت نگرفت و ناچار چاره‌ای دیگر اندیشیده شد. از منظر بلژیکی‌ها و متحدینشان لومومبا باید حذف می‌شد. آنچه بلژیک و آمریکا را بیش از هر چیز در حذف لومومبا ثابت‌قدم می‌کرد، نزدیکی دولت لومومبا به اتحاد جماهیر شوروی بود و این امر با وجود عقاید چپگرایانه لومومبا بسیار نگران کننده بود.

ایالات متحده و بلژیک سعی کردند با کمک‌های داخلی لومومبا را ساقط کنند. آن‌ها موسی چومبه سیاستمدار پرنفوذ را علیه لومومبا برانگیختند و رئیس جمهور را مجاب کردند وی را عزل کند. لومومبا تنها پس از ۶۸ روز که از آغاز دولتش می‌گذشت، با کودتا برکنار شد که به گفته ایندارجیت رایکه فرمانده نیرو‌های وقت سازمان ملل متحد در کنگو، لومومبا در حالی که «موهایش بهم ریخته بود و عینک بر چشم نداشت» به پایتخت بازگردانده شد و در مقابل چشم روزنامه نگاران و ماموران سازمان ملل متحد و «در حالی که در عقب یک وانت زنجیر شده بود با حالتی خوار و خفیف» به بازداشتگاه منتقل شد.

لومومبا توسط بلژیکی‌ها به بزرگترین دشمنش موسی چومبه تحویل داده شد. مستشاران بلژیکی و نیروهای تحت فرمان چومبه، لومومبا و یارانش را و تیرباران کردند. ژرار سئورت افسر نظامی بلژیکی که در آن ماجرا حضور داشت در خاطراتش چنین می‌نویسد: «لومومبا و دو وزیر دیگر کابینه‌اش را از زیر خاک بیرون کشیدیم و پس از قطعه قطعه کردن آن‌ها با استفاده از اسید سولفوریکی که از معادن نزدیک بدست آورده بودیم، شروع به سوزاندن اعضای مثله شده در اسید کردیم. دو روز آنجا بودیم و کار‌هایی کردیم که حیوان هم چنین نمی‌کند. برای همین هم تا خرخره مشروب نوشیده بودیم تا زیاد متوجه آنچه انجام می‌دهیم نباشیم.»

تکه تکه کردن لومومبا و حل کردنش در اسید رعب و وحشتی ایجاد می‌کرد تا کسی هوس مقابله با آمریکا را نداشته باشد. اما مردم کنگو به مبارزه ادامه دادند و بلژیکی‌ها را از کشور بیرون کردند. دولت بلژیک در سال ۲۰۰۲ بخاطر اقداماتش در ماجرای لومومبا رسما از کنگو عذر خواهی کرد.

قتل لومومبا در سراسر جهان محکوم شد و وی تبدیل به یکی از نماد‌های مبارزه با امپریالیسم شد. در ایران نیز سرود «بهاران خجسته باد» به یاد لومومبا سروده شد و در آستانه انقلاب تبدیل به یکی از سرود‌های انقلابی شد.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تصاویر تاریخی علیرضا نجفی تصاویر تاریخی پاتریس لومومبا بلژیکی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۱۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از عادات غلط زندگی و یا برخی شرایط پزشکی از قبیل عدم نوشیدن مایعات کافی، عدم ورزش، استرس بیش از حد، انسداد روده، بیماری روده مانند سندرم روده تحریک پذیر، سرطان کولون، سرطان رکتوم و ... در ابتلا به یبوست موثر هستند، اما با چه شیوه‌هایی می‌توان این مشکل را تا حد زیادی کاهش داد؟

با این حال مصرف بسیاری از ویتامین‌ها در کنار داروهای بدون نسخه می‌تواند این عارضه را تا حد زیادی از فرد دور کند. البته قبل از مصرف هر نوع مکمل ویتامین یا خرید آن باید با پزشکتان مشورت کنید چون ممکن است بسیاری از ویتامین‌ها برای نوزادان، مبتلایان به بیماری‌های گوارشی، مبتلایان به بیماری‌های مزمن و ...مفید نباشند.

بنا بر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، اما با مصرف ۵ ویتامین می‌توان از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری کرد:

اسید فولیک: به عنوان فولات یا ویتامین ب ۹ نیز شناخته شده است. کمبود اسید فولیک گاهی اوقات باعث یبوست می‌شود. در صورت امکان به جای مصرف مکمل‌های اسید فولیک، غذاهای غنی از آن را مصرف کنید. غذاهای غنی از فولات شامل اسفناج، نخود، غلات صبحانه و برنج غنی شده با اسید فولیک است. حد بالای اسید فولیک که اکثر بزرگسالان می‌توانند تحمل کنند، ۱۰۰۰ میکروگرم است.

ویتامین B۱۲: کمبود این ویتامین می‌تواند باعث یبوست شود. اگر یبوست شما به دلیل کمبود ویتامین B۱۲ باشد، افزایش مصرف روزانه آن می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. غذاهای غنی از ویتامین B۱۲ به غیر از مکمل‌ها عبارتند از جگر گاو، ماهی قزل آلا، ماهی سالمون و ماهی تن. اکثر بزرگسالان روزانه باید ۲.۴ میکروگرم ویتامین B۱۲ دریافت کنند.

ویتامین سی: یک ویتامین محلول در آب است. چون بدن مقدار مشخصی ویتامین سی را می‌تواند استفاده کند، دز زیاد آن می‌تواند سبب بروز اسهال شود. اما تنها در صورتی که یبوست داشته باشید این تاثیر به مزاق شما خوش می‌آید. توصیه می‌شود دز ۱۰۰۰ میلی گرمی از این ویتامین را سه مرتبه در روز مصرف کنید تا حرکات روده‌تان افزایش یابد. با این حال مصرف بیش از حد مضر است و باعث حالت تهوع و گرفتگی معده می‌شود.

ویتامین B۵: یا اسید پانتوتنیک باعث تحریک انقباض ماهیچه‌ای در سیستم گوارشی شده و به عمل دفع کمک می‌کند. میزان توصیه شده برای مصرف روزانه ویتامین B۵، برای اکثر بزرگسالان ۵ میلی گرم است. بیشتر زنان شیرده باید روزانه ۷ میلی‌گرم از این ویتامین را دریافت کنند.

ویتامین B۱: یا تیامین به بهبود فرایند هضم کمک می‌کند و سطوح پایین آن با علائمی از قبیل یبوست همراه است. اکثر زنان باید روزانه ۱.۱ میلی گرم و مردان ۱.۲ میلی‌گرم ویتامین B۱ مصرف کنند.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898799

دیگر خبرها

  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • انتقاد نماینده بلژیکی از رویکرد اتحادیه اروپا در قبل نسل کشی غزه
  • دردسرهای جالب مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • ماجرای کشف جسد در بشکه چه بود؟