Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعیده صالح غفاری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از کمیسیون بهداشت و تلفیق مجلس شورای اسلامی خواست تا بودجه مورد نظر را برای سال ۱۴۰۰ در نظر بگیرند و افزود: حداقل هر بسته خدمتی برای هر فرد اوتیسم طی یک برنامه مدون یکساله با وزارت بهداشت، تقریبا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا دو و نیم میلیون تومان برآورد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: این تعرفه بر مبنای تعرفه‌های خصوصی و دولتی نیست بلکه طبق تعرفه‌ای است که کلینیک‌ها بتوانند افراد اوتیسم را با آن پذیرش کنند و این تعرفه براساس خدمات استاندارد کاردرمانی، گفتاردرمانی و اصلاح رفتار یا همان رفتاردرمانی است.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران با بیان اینکه در ایران حداقل ۳۰ هزار تولد جدید کودک اوتیسم در سال ۱۴۰۰ خواهیم داشت، گفت: در سال ۱۳۹۹ نیز همین ۳۰ هزار نفر کودک اوتیسم متولد شده‌اند و در چرخه افراد اوتیسم زیر سه سال قرار دارند، بنابراین برای سال آینده ۶۰ هزار کودک دارای اوتیسم کمتر از سه سال خواهیم داشت و این جمعیت غیر از آماری است که در حال حاضر وجود دارند. بنابراین با آمار کمی مواجه نیستیم.

وی تاکید کرد: بنابراین حداقل آماری که حدس می زنیم مجلس شورای اسلامی باید به آن توجه کند، آمار حدود صد هزار نفری است. در استان‌های بزرگ، بالغ بر دو تا سه هزار نفر فرد دارای اوتیسم ثبت شده داریم که غیر از افرادی هستند که در طیف اختلال اوتیسم قرار دارند اما متاسفانه خود را معرفی نکرده‌اند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران گفت: درخواست اصلی ما از قوه مقننه و مجلس شورای اسلامی اختصاص اعتبار مناسب، ویژه طیف اوتیسم است. اعتبار اوتیسم در اعتبارات سرفصل بیماری های خاص نباشد و باید به‌طور جداگانه باشد، چون اگر در اعتبارات سرفصل بیماری‌های خاص قرار گیرد، مشخص نمی‌شود که چه مقدار آن را سازمان برنامه و بودجه باید به بیمه سلامت اختصاص دهد که از آن میزان برای اوتیسم مصرف شود پس بحث اول نشان دار کردن بودجه است.

صالح غفاری افزود: بحث دیگر این است که لازم است بودجه به درستی تعریف و تامین شود تا افراد طیف اختلال اوتیسم بتوانند از آن بودجه طی یک سال از طریق مراکز توانبخشی مجوزدار، خدمات استاندارد خود را دریافت کند.

وی با بیان اینکه ضرورت دارد یک نهاد متولی امر اوتیسم معرفی شود، افزود: این چند پارچگی و چند تکه کردن ارائه خدمات به افراد اوتیسم باعث سردرگمی خانواده ها شده به ویژه اینکه بسته‌های خدمتی استاندارد در معاونت درمان وزارت بهداشت و در سازمان بهزیستی، بسته‌های یکسانی نیستند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران گفت: همچنین زمانی که کودک به مدارس استثنایی و مدارس «کودکان با نیازهای ویژه» ورود می‌کند، در آنجا بخشی از خدمات توانبخشی را دریافت می‌کند اما خدمات ارائه شده از همسانی و همگونی و استاندارد یکسان برخوردار نیست.

صالح غفاری تصریح کرد: بزرگترین مشکل انجمن اوتیسم ایران، نداشتن آمار واقعی از خانواده های اوتیسم است.

وی از خانواده های اوتیسم درخواست کرد تا در هر کجای ایران که هستند، مشخصات خود رادر سامانه اطلاعات اوتیسم ایران ثبت کنند تا انجمن اوتیسم ایران بتواند خدمات را به درستی برای آنها تعریف کند.

برچسب‌ها اختصاصی ایرنا بودجه1400 اوتيسم سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اختصاصی ایرنا بودجه1400 اوتيسم اختصاصی ایرنا بودجه1400 اوتيسم سازمان بهزیستی کشور اخبار کنکور انجمن اوتیسم ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۱۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گره‌گشا نبودن وام مسکن برای خانه‌دارشدن مردم

کارشناس اقتصادی گفت: از آنجایی که طرح‌های همچون پرداخت وام ۴۸۰ و ۹۰۰ میلیونی به دلیل ناتوانی مردم در بازپرداخت آن‌ها با شکست مواجه شد پس طرح فعلی هم نمی‌تواند در بازار مسکن تاثیر بسزایی داشته باشد بلکه خود موجب سخت‌تر خانه‌دار شدن مردم خواهد شد.

مجید گودرزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص افزایش وام مسکن در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: طرح جدید ارائه شده همانند طرح‌های قبلی گره‌ای از مشکلات مسکن را حل نخواهد کرد، با توجه به آنکه چندین سال است دچار سرکوب دستمزدها و درآمدها در اقتصاد ایران بوده‌ایم، به طور معمول وام‌های پرداختی متناسب با قیمت مسکن نیستند و علاوه بر آنکه توانای خانه دار کردن مردم را ندارد، پرداخت اقتصاد آن‌ها نیز از عهده اشخاصی که فاقد مسکن هستند خارج است.

وی افزود: طرح جدید با عنوان وام اشتراکی یک طرح غیرمنطقی، غیرکارشناسی و همچنین غیر قابل اجرا است و همانند سایر وام‌های تصویبی پرداخت نشده باعث ایجاد بحران در بازار مسکن خواهد شد.

کارشناس مسکن گفت: بسیاری از وام‌های موجود امکان اجرای شدن ندارند و در صورت اجرایی بودن نیز همراه با مشکلات بسیاری همانند وام خرید ۴۸۰ میلیونی هستند، که ارائه اینگونه وام‌ها در دیگر کشورها منسوخ شده است، حال طرح مطرحی از سوی بانک‌ها نه تنها گره‌گشا نیست بلکه خود مشکل ساز خواهد بود.

وام‌های مسکن در ایران از بدترین نوع وام‌ها در دنیا هستند

گودرزی عنوان کرد: وام‌های پرداختی در ایران به نسبت دیگروام‌ها در دنیا از بدترین نوع آن‌ها بشمار می‌آیند، چرا که حتی در کشورهای که اقتصاد آزاد دارند و مبنای آن‌ها سود است شاهد آن هستیم که کم بهره و طولانی‌ترین وام‌ها، وام‌های مسکن هستند اما در ایران بسیاری از آن‌ها برای پرداخت نشدن تصویب می‌شوند که این خود موجب افزایش تورم، رانت در بازار مسکن، ناکارآمد بودن و در نهایت پرداخت نشدن آن‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: ازجمله وام‌های ناموفق می‌توان به وام‌های همچون ۴۸۰ میلیونی و ۹۰۰ میلیونی که بازپرداخت ۳۵ میلیون تومانی داشتند اشاره کرد.

کارشناس مسکن افزود: بانک‌ها چه در زمان ارائه وام و یا تأمین مالی یکی از چالش‌های عمده و بزرگ بازار مسکن به شمار می‌آیند، همان طور که میدانید با توجه به اینکه دولت و مجلس بانک‌ها را مکلف به پرداخت حداقل ۲۰ در صد از تسهیلات ملی مسکن کرده است اما ترازنامه بسیاری از آن‌ها صفر و پرداخت نشده است.

طرح‌های جدید جایگزین طرح‌های شکست خورده قبلی

گودرزی گفت: امیدواریم دولت، سیاست درست و اصولی در راستای حذف اعتبار مسکن از ترازنامه و رتبه‌بندی اعتباری بانک‌ها را در پیش بگیرد چرا که این مصوبه می‌تواند برای همیشه دست بانک‌ها را از بازار مسکن کوتاه کند و تا هنگامی که بانک‌ها سود ۸۱ درصدی از بازار مسکن دارند به طور قطع وام‌های ۲۳ درصدی را پرداخت نخواهند کرد که می‌توان گفت چالش اصلی بحث جذابیت کاذب و ویرانگری است که بر تورم مسکن نهفته شده است.

وی افزود: طرح‌های جدید با توجه به شکست طرح‌های قبلی مانند وام مسکن ۹۰۰ میلیونی با بازپرداخت ۳۵ میلیون تومانی که مردم قادر به پرداخت آن نبودند جایگزین شود با این تفاوت که این طرح‌ها به صورت اشتراکی بین دو الی چهار نفر با عنوان برداشته شدن دیوارها مطرح شده‌اند و به طور معمول باز پرداخت آن‌ها ۱۲ سال است، اما این طرح‌ها نت‌ها نمی‌توانند گره‌ای از مشکلات مسکن را باز کنند بلکه خود با ناکارآمدی گره‌ای دیگر بر آن خواهد بود.

کارشناس مسکن در خصوص طرح پیشنهادی خاطر نشان کرد: اینگونه طرح‌ها مشکلی از بازار مسکن حل نخواهند کرد و به‌جای آن‌ها باید طرح‌های همچون واگذاری زمین به صورت رایگان که دولت انجام می‌دهد جایگزین کنیم و امیدواریم اینگونه طرح‌ها نتیجه بخش باشند، چراکه حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد قیمت مسکن ناشی از قیمت زمین است.

گودرزی در پایان گفت: از آنجای که ما جز وسیع‌ترین و سرشارترین کشورها از لحاظ زمین هستیم می‌توانیم تنها با یک درصد از زمین‌های کشور و اختصاص ۱۹۶ متر زمین به هر ایرانی مشکل کمبود مسکن را برطرف کنیم، چراکه این چنین رح‌ها کارایی و اثر بخشی بیشتری نسبت به طرح‌های بانکی خواهند داشت.

کد خبر 744980

دیگر خبرها

  • فصل خرید تضمینی گندم بهترین فرصت برای تحقق شعار سال است
  • اعطای مجوز برگزاری دوره دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی به مدت سه سال
  • تجهیزات شهرداری اردکان مناسب نیست
  • گره‌گشا نبودن وام مسکن برای خانه‌دارشدن مردم
  • تمام تلاش برای ارائه بهترین خدمات به مردم می شود
  • ۱۳ میلیون تن آسفالت راه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • حداقل بودجه مورد نیاز برای طرح دارویار ۱۲۰ تا ۱۳۰ همت است
  • ۱۳۰ هزار میلیارد تومان، اعتبار مورد نیاز طرح دارویار
  • هزینه نگهداری یک اوتیسمی در ماه چقدر است؟/ کلینیک‌های توانبخشی قصد تعطیلی این مراکز را دارند
  • متاسفانه فقط ۶۹ هزار میلیارد تومان به طرح دارویار اختصاص داده اند