Web Analytics Made Easy - Statcounter

رژیم صهیونیستی اواخر سال ۲۰۰۸ میلادی با هدف نابود ساختن مقاومت در نوار غزه، به این منطقه حمله کرد. با این حال، در پایان ۲۲ روز جنگ نیز صهیونیست‌ها نتوانستند به هدف خود که نابودی مقاومت بود، دست پیدا کنند. اینجا بود که حماسه و پیروزی بزرگ گروه‌های مقاومت فلسطین در برابر ارتش تا دندان مسلح رژیم صهیونیستی رقم خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شاید مهم‌ترین توصیفی که از جنگ ۲۲ روزه غزه می‌توان داشت، این است که می‌توان آن را شکست سوم رژیم اسرائیل دانست. شکست میدانی و نظامی اول رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۰ میلادی یعنی زمانی که نظامیان این رژیم به ناچار از جنوب لبنان عقب نشینی کردند، رقم خورد. دومین شکست نیز در جریان جنگ ۳۳ روزه علیه «حزب الله» لبنان اتفاق افتاد. این سخت‌ترین شکست رژیم صهیونیستی بود، زیرا ویژگی پوشالی شکست ناپذیری آن را برای همیشه نابود ساخت.
برای پی بردن به اهمیت شکست اسرائیل در جنگ ۲۲ روزه نیازی به تحلیل و تفسیر لایه‌های نظامی نیست؛ کافی است بدانیم که ارتش‌های عربی تنها در مدت ۶ روز در برابر تل آویو شکست خوردندواقعیت آن است که برای پی بردن به اهمیت شکست رژیم صهیونیستی در جنگ ۲۲ روزه علیه مقاومت فلسطین و پیش از آن در جنگ ۳۳ روزه علیه مقاومت لبنان در سال ۲۰۰۶ میلادی، نیازی به تحلیل و تفسیر در لایه‌های نظامی نیست. کافی است بدانیم ارتش‌های عربی تنها طی ۶ روز از رژیم صهیونیستی شکست خوردند. بخش مهمی از توازن نظامی در جنگ غزه مدیون تاثیرپذیری جنبش‌های مقاومت از گفتمان مقاومت اسلامی و نیز حمایت معنوی تهران بود.
این در حالی بود که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جنبش‌هایی که با پسوندهای غیر اسلامی و بر اساس ملیت گرایی و قومیت گرایی عرب شکل گرفته بودند عملاً توفیقی در مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا کسب نکردند و از طرفی شکست‌های پی در پی آنها منجر به ضعف و سرخوردگی ملت‌های عربی شد تا آنجا که آنها دیگر پذیرفته بودند که در مقابل رژیم صهیونیستی چاره‌ای جز تسلیم نیست؛ موضوعی که رویکرد و رفتار سیاسی رهبران عرب، آن را تقویت می‌کرد.
علیرغم شکست‌های پی در پی ارتش‌های عربی در برابر رژیم صهیونیستی، سرخوردگی ملت‌های عربی و نیز رویکرد و رفتارهای سازشکارانه و آمیخته با روحیه تسلیمِ رهبران عرب، مقاومت فلسطین در جریان جنگ ۲۲ روزه غزه توانست اسطوره شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی را در برابر دیدگان جهانیان به چالش بکشد و آن را تحقیر کند. در آن زمان، صهیونیست‌ها زمانی که نوار غزه را مورد حمله قرار دادند، عملیات تجاوزکارانه خود را «سُرب گداخته» نام نهادند.

همانطور که پیشتر گفته شد، هدف اصلی و اساسی رژیم صهیونیستی از راه اندازی جنگ مذکور، نابود ساختن کامل گروه‌های مقاومت در نوار غزه بود. در واقع، مقامات سیاسی و فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی باور داشتند که طی یک بازه زمانی کوتاه ۷ تا ۱۰ روزه می‌توانند جریان مقاومت در فلسطین را از بین ببرند. آنها تصور می‌کردند که حتی اگر این هدف نیز محقق نشود، می‌توانند حداقل مقاومت در غزه را تا حدود زیادی تضعیف کنند؛ به طوری که گروه‌های مقاومت توانایی مخالفت با طرح‌های صهیونیستی، آمریکایی را نداشته باشند.
با تمامی اینها، رژیم صهیونیستی پس از ۲۲ روز جنگ و بدون تحقق اهداف خود مجبور شد به صورتی کاملاً مفتضحانه از نوار غزه عقب نشینی کند. این اولین جنگی بود که رژیم صهیونیستی در آن تمام توان خود برای نابودی مقاومت در نوار غزه را به کار گرفته بود. از همین روی، جنگ ۲۲ روزه به نمادی از توانایی و قدرت مقاومت فلسطین در غزه برای ایستادگی در برابر ارتش تا دندان مسلح رژیم صهیونیستی، تبدیل شد.
رژیم صهیونیستی علیرغم بمباران مراکز غیرنظامی و زیرساخت‌های غزه و نیز استفاده از تسلیحات ممنوعه بین المللی توفیقی در جنگ ۲۲ روزه نیافترژیم صهیونیستی در طول جنگ ۲۲ روزه به هر ابزاری برای تحقق پیروزی بر مقاومت متوسل شد. ازجمله می‌توان به استفاده از تسلیحات ممنوعه توسط صهیونیست‌ها در جریان جنگ ۲۲ روزه اشاره کرد که البته جامعه جهانی نیز هیچ واکنشی به این اقدام تل آویو نشان نداد. بدین ترتیب، رژیم صهیونیستی در طول جنگ سال ۲۰۰۸ میلادی از تسلیحات ممنوعه بین المللی علیه فلسطینیان در نوار غزه بهره برداری کرد.
شایع‌ترین این سلاح‌های بمب‌های «فسفر سفید» بود که ضمن ایجاد آتش سوزی در مکان‌های اصابت، موجب سوختگی‌های عمیق در جسم مجروحان می‌شد. نوع دیگر سلاح‌های ممنوعه بین‌المللی، «گلوله‌های اورانیوم غنی شده» بود. گلوله‌های مذکور علاوه بر اثراتی که در زمان اصابت ایجاد می‌کردند، پس از بهبودی فرد مجروح، موجب ابتلای فرد به بیماری‌های صعب العلاج همچون سرطان می‌شدند.
از سوی دیگر، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی از همان روز اول جنگ مراکز و مناطق غیرنظامی را به صورت گسترده مورد هدف قرار دادند. بدین ترتیب، مساجد، مدارس، مقر آژانس آونروا، بیمارستان‌ها و خانه‌های مسکونی اهالی غزه به صورت گسترده توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بمباران شدند و در نتیجه این حملات، زیرساخت‌های نوار غزه به شدت آسیب دید و تخریب شد.

بر اساس آنچه که گفته شد، رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۸ یک جنگ تمام عیار و در عینِ حال نابرابر را علیه مقاومت فلسطین آغاز کرد. این جنگ در شرایطی آغاز شد که گروه‌های مقاومت از امکانات نظامیِ خاصی برای دفاع از خود برخوردار نبودند و تنها می‌توانستند از خمپاره‌ها و موشک‌های کوتاه بُرد استفاده کنند. در این جنگ نابرابر، رژیم صهیونیستی بیش از هزار و ۴۰۰ فلسطینی را به شهادت رساند و بیش از ۵ هزار تَن را زخمی کرد.
جنگ ۲۲ روزه در نهایت با عقب‌نشینی فضاحت‌بار صهیونیست‌ها از غزه پایان یافت و به نمادی از تحقیر اسطوره شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی تبدیل شدعلیرغم تمامی آنچه که گفته شد، جنگ ۲۲ روزه فضاحت بزرگی را برای رژیم صهیونیستی رقم زد و موجب شد تا اسطوره شکست ناپذیری این رژیم رقم بخورد. گروه‌های مقاومت فلسطین علیرغم عدم برخورداری از امکانات و تجهیزات نظامی پیشرفته ضمن مقاومت و ایستادگی ۲۲ روزه در برابر صهیونیست‌ها، توانستند ۱۰۰ نظامی این رژیم را به هلاکت رسانده و حدود ۱۰۰۰ تَن دیگر را زخمی کنند.
با این حال، صهیونیست‌ها به دروغ مدعی شدند که در جریان جنگ ۲۲ روزه تنها ۱۰ نظامی‌شان کشته شده است. این دروغِ بزرگ در زمان تشییع جسدهای نظامیان صهیونیست برای همگان آشکار شد. رسوایی صهیونیست‌ها در جنگ ۲۲ روزه به حدی بود که در همان زمان، «یوفال دیسکین» رئیس وقت سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی صراحتاً به شکست تل آویو در جریان جنگ مذکور اذعان کرد.
در همین راستا، وی در جریان جلسه کابینه رژیم صهیونیستی گفته بود: «اسرائیل در حمله به نوار غزه اهدافی از جمله توقف حملات موشکی حماس به داخل شهرک‌ها را داشت که در این مسیر موفقیتی و دستاوردی را محقق نساخت. اسرائیل در این جنگ همچنین نتوانست راه‌های انتقال تسلیحات به حماس در نوار غزه را مسدود سازد». بر این اساس، سران ارشد رژیم صهیونیستی نیز این باور را داشته و دارند که جنگ ۲۲ روزه به نمادی از تحقیر اسطوره شکست ناپذیری‌شان تبدیل شد.

منبع: مهر

منبع: تقریب

کلیدواژه: اسطوره شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی گروه های مقاومت جنگ ۲۲ روزه جنگ ۲۲ روزه مقاومت فلسطین جریان جنگ صهیونیست ها نوار غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۳۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام‌های راهبردی سرنگونی پهپادهای اسرائیلی به دست حزب‌الله

حزب‌الله از ابتدای ورود به نبرد طوفان الاقصی تاکنون علاوه بر عملیات‌های موشکی پیشرفته ضد مواضع صهیونیست‌ها در داخل فلسطین اشغالی، یک معادله جدید را در برابر دشمن ترسیم کرده که مربوط به قدرت پدافندی مقاومت و سرنگونی اهداف اسرائیل در آسمان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مقاومت اسلامی لبنان از ابتدای ورود خود به نبرد طوفان الاقصی تاکنون موفق به سرنگونی 5 پهپاد پیشرفته ارتش رژیم صهیونیستی شده که آخرین مورد آن مربوط به سرنگونی پهپاد «هرمس 450» در دو روز گذشته بود.

در همین راستا کارشناسان معتقدند که حزب الله در چارچوب یک استراتژی مشخص از ابتدای جنگ تا کنون به دنبال تحمیل یک معادله جدید به رژیم صهیونیستی بوده است.

هانی الدالی، کارشناس امور مقاومت فلسطین در این زمینه اعلام کرد که سرنگونی پهپادهای اسرائیلی توسط حزب الله حامل پیام های متعددی برای این رژیم است.

وی در گفتگو با المیادین اظهار داشت که حزب الله در چارچوب یک راهبرد مشخص عملیات‌های خود را گسترش داده و پیام‌هایی با ماهیت نظامی به دشمن ارسال می‌کند که این پیام‌ها در صحنه سیاسی و واقعیت روی زمین منعکس می‌گردد. رفتار عملیاتی حزب الله نشان می‌دهد که تدابیر نظامی این حزب مبتنی بر اثبات برتری خود به ارتش رژیم اشغالگر است؛ جایی که می‌بینیم حزب الله به شکل سازماندهی شده به ویژه طی ماه‌های اخیر عملیات‌های خود را متمرکز بر نشان دادن قدرت دفاعی خود در زمین و هوا کرده است.

الدالی در ادامه گفت که صحنه‌های سرنگونی پهپادهای ارتش رژیم صهیونیستی توسط مقاومت لبنان نشان می‌دهد که حزب الله از سامانه‌های هشدار زودهنگام پیشرفته‌ای برخوردار است که آن را قادر می‌سازد اهداف هوایی متخاصم را خیلی سریع شناسایی کند و آنها را مورد هدف قرار دهد؛ همانطور که شاهد سرنگونی پهپاد «هرمس 900» ارتش رژیم اشغالگر بودیم که یک پهپاد بسیار پیشرفته و گران قیمت محسوب می‌شود و رژیم صهیونیستی به آن افتخار می‌کرد.

وی تصریح کرد که این صحنه‌ها همچنین نشان می‌دهد که حزب الله ابزارهای پیشرفته‌ای از سامانه‌های پدافند هوایی در اختیار دارد که می‌تواند پهپادهای پیشرفته ارتش اسرائیل را سرنگون کند

این کارشناس مسائل مقاومت در ادامه تاکید کرد که این قابلیت های دفاعی حزب الله لبنان موجب شده تا رژیم صهیونیستی از بزرگترین امتیاز خود که برتری هوایی و اطلاعاتی در حریم هوایی لبنان بود و از این طریق بسیاری از عملیات‌های خود را سازماندهی می‌کرد و اطلاعات زیادی درباره رهبران و نیروهای مقاومت و همچنین تجهیزات نظامی آنها به دست می آورد محروم شود.

وی اظهار داشت که علاوه بر آن، قدرت حزب الله در سرنگونی پهپادهای پیشرفته اسرائیل تاثیر زیادی بر روحیه دشمن و جامعه صهیونیستی دارد و در مقابل، روحیه مقاومت و جامعه آن را تقویت می‌کند.

آسمان ناامن لبنان برای اسرائیل با شکار هرمس| گزارشعضو شورای حزب‌الله: قطعات پهپاد هرمس900 اسرائیل در دست ماست

از سوی دیگر تحلیلگران معتقدند که در سایه این عملیات‌های پیشرفته حزب‌الله، معادله‌ای که رژیم صهیونیستی در این زمینه در جنگ با حزب‌الله به دنبال آن بود برعکس شده است؛ به طوری که اکنون حزب‌الله است که اسرائیل را مجبور کرده توانایی‌های پنهان خود را نشان دهد و از سلاح‌هایی که قبلا به کار نمی‌برد، استفاده کند. صهیونیست‌ها درحالی تسلیحات پیشرفته موشکی و پهپادی خود را در این جنگ با حزب‌الله مورد استفاده قرار داده‌اند که مقاومت لبنان به خوبی توانایی خود در مقابله با این سلاح‌ها را ثابت کرد و نشان داد که می‌داند چگونه از نقاط ضعف دشمن استفاده کند.

حزب‌الله با ساقط کردن پهپادهای هرمس 450 و 900 نشان داد از یک سامانه پدافندی پیشرفته برخوردار است که به آن اجازه می‌دهد اهداف را دقیق رصد کرده و مورد اصابت قرار داده و سرنگون کند. این یک علامت سوال بزرگ و چالشی اساسی برای اسرائیل به وجود می‌آورد و صهیونیست‌ها در وهله نخست به دنبال این هستند که بدانند مقاومت لبنان چگونه به چنین سامانه‌های پیشرفته‌ای دست پیدا کرده و در وهله دوم آنها دیگر نمی‌توانند روی پهپادها و موشک‌های پیچیده و پیشرفته خود برای ضربه زدن به حزب‌الله حساب باز کنند.

از سوی دیگر این دغدغه برای صهیونیست‌ها وجود دارد که ممکن است با گسترش جنگ، حزب‌الله از سلاح‌های مرگبارتری رونمایی و اسرائیلی‌ها را بیش از پیش غافلگیر کند.

منابع آگاه در این راستا اعلام کردند: هرکاری که حزب‌الله امروز انجام می‌دهد مدبرانه و طبق یک برنامه‌ریزی دقیق بوده و هدف آن بیرون کردن شبح جنگ از لبنان است نه طولانی کردن جنگ. چیزی که اسرائیلی‌ها را از حمله به لبنان بازمی‌دارد، قدرت و غافلگیری‌هایی است که حزب‌الله به صهیونیست‌ها نشان داده و درمحله کنونی هم رونمایی مقاومت از سلاح‌های جدید در چارچوب پیامی اضافی برای اسرائیل است با این مضمون که مقاومت قطعا هر اقدام اسرائیل در تشدید تجاوزات را با پاسخی بزرگتر و در قالب معادله «چشم در برابر چشم» تلافی می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افسانه‌ شکست‌ناپذیری گنبد آهنین صهیونیست‌ها در هم شکست
  • طوفان الاقصی و چهار اشتباه راهبردی رژیم صهیونیستی
  • پیام‌های راهبردی سرنگونی پهپادهای اسرائیلی به دست حزب‌الله
  • نیویورک تایمز: نابودی حماس ممکن نیست
  • عملیات «وعده صادق» افسانه شکست‌ناپذیری مستکبرین را در هم شکست
  • حزب الله لبنان پهپاد اسرائیل را سرنگون کرد
  • ژنرال بریک: شکست خوردیم/ باید پایان جنگ را اعلام کنیم
  • باید پایان جنگ در غزه را اعلام کنیم؛ شکست خوردیم
  • ماشین جنگی اسرائیل در رفح زمینگیر می‌شود
  • عملیات «وعده صادق» تابوی شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی را از بین برد