Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@06:58:29 GMT

چین در تلاش برای کاهش آلودگی هوا

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۳۸۱۱

چین در تلاش برای کاهش آلودگی هوا

هانگژو، کلانشهری در شرق جمهوری خلق چین، زمانی در میان مردم جهان به عنوان زیباترین و باشکوه‌ترین شهر جهان شناخته شده بود و امروزه با ابتکارات جالب مقامات و مردم برای کاهش آلودگی هوا و به حداکثر رساندن زیست‌پذیری، این شهر یک بار دیگر به جایگاه خود در میان محبوب‌ترین شهرهای جهان نزدیک می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، امروزه مردم در اغلب شهرهای جهان با بحران آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کنند و این مسئله، همچون یک پاندمی بزرگ هیچ انسانی را از چنگال خود رها نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین، ساکنان شهرهای پرجمعبت جهان بیش از همه قربانی آلودگی هوا شده‌اند چرا که در چنین مناطقی، عوامل موثر بر افزایش آلودگی هوا نظیر تردد وسایل حمل و نقل عمومی و مصرف انرژی شهری در اوج خود قرار دارد. شهرهای چین، در گذشته، از جمله آلوده‌ترین مناطق دنیا به شمار می‌رفتند که در یک دهه اخیرا، مقامات ارشد استراتژی‌های متفاوتی را برای کاهش حداکثری آلودگی هوا در پیش گرفته‌اند.

در واقع، دولت چین در سال ۲۰۱۳ جنبش عظیمی را در میان مقامات محلی آغاز کرد تا میزان مواد آلاینده در هوا را به حداقل برساند. اقدامات مفید بسیاری در شهرهای مختلف جهان در پیش گرفته شد و پیامدهای مثبت زیادی نیز به دنبال داشت، اما در این بین، هانگژو بسیار موفق‌تر از سایر شهرها عمل کرد.

استراتژی موفقیت آمیز دوچرخه‌های اشتراکی

کلانشهر هانگژو با جمعیتی بیش از ۱۰ میلیون نفر، یکی از معروف‌ترین شهرهای جهان در زمینه صنعت فناوری به شمار می‌رود که میزبان شرکت‌های تجارت الکترونیک بسیاری نظیر علی بابا است. با این وجود، ساکنان این کلانشهر مانند دیگر شهرهای چین به مدت چند دهه پی در پی، با آلودگی هوا دست و پنجه نرم کرده‌اند که همین امر، مقامات محلی را به ارائه رویکردهایی مفید برای کاهش حداکثری این بحران برانگیخته است.

ترویج دوچرخه‌های اشتراکی یکی از کارآمدترین اقداماتی بوده که در کلانشهر هانگژو برای به حداقل رساندن آلودگی هوا و اثرات سو آن صورت گرفته است. مقامات محلی شهری در سال ۲۰۰۸، با هدف ترویج تردد ایمن و راحت در مسیرهای نزدیک داخل شهری ایستگاه‌های بسیاری در سراسر شهر نصب کردند تا تمام مردم به دوچرخه‌های اشتراکی دسترسی داشته باشند. از آن سال به بعد، استفاده از دوچرخه هر روز بیشتر از قبل در میان ساکنان شهر افزایش می‌یافت به طوری که در سال ۲۰۱۷ به اوج خود رسید و میلیون‌ها نفر از مردم از این وسیله حمل و نقل پاک برای ترددهای خود در مسیرهای داخل شهری بهره می‌بردند.

ترویج دوچرخه‌های اشتراکی مزایای بسیاری برای شهروندان در پی داشت؛ به عنوان مثال، مردم با درک اینکه استفاده از این وسیله بسیار راحت است و ترافیک خودرویی را به حداقل می‌رساند، هر روز بیش از قبل به استفاده از آن روی می‌آوردند و هوای پاک‌تری استنشاق می‌کردند.

جالب است بدانید که در دهه ۱۹۸۰، کشور چین به عنوان "پادشاهی دوچرخه" در سراسر جهان شناخته شده بود که اقدامات اخیر مقامات این شهر مبنی بر ترویج دوچرخه‌سواری، یک بار دیگر شهرت کشور در این زمینه را در سراسر جهان افزایش داد.

استفاده از وسایل حمل و نقل پاک

اعضا محیط زیست سازمان ملل، در چند سال اخیر برنامه‌ای به نام طرح اشتراک خیابان‌ها ارائه داده است تا از این طریق، میزان آلودگی هوا را به حداقل برساند. هدف اصلی این طرح، ترویج هر چه بیشتر پیاده‌روی در میان مردم بوده و پیامدهای مثبت بیشماری در پی داشته است. در واقع، اساس طرح فوق این است که هر فرد سفر داخل شهری خود را از طریق پیاده‌روی آغاز می‌کند و به پایان می‌رساند. برنامه فوق مورد استقبال بسیاری از مردم هانگژو قرار گرفت، به طوری که اغلب شهروندان پیاده‌روی را به یک رقابت در میان خود تبدیل کرده بودند و هر روز بر تعداد آنان افزده می‌شد. در این بین، دولت همچنان خودرومحوری را برای طراحی خیابان‌ها یک اولویت می‌دانست اما اعضا محیط زیست سازمان ملل متحد، سرمایه‌گذاری لازم جهت تغییر کاربری خیابان‌ها و ایجاد زیرساخت‌های جدید را انجام داد و در مدت زمانی بسیار کوتاه، پیاده‌روی به رویکردی دائمی در میان شهروندان تبدیل شد.

سایر استراتژی‌های مقامات هانگژو برای کاهش آلودگی هوا

مقامات رسمی هانگژو با آگاهی از اینکه آلودگی هوا خطرات بسیاری را برای سلامت مردم در پی دارد، تنها به ترویج پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری اکتفا نکردند و اقدامات دیگری را نیز برای بهبود کیفیت هوا در پیش گرفتند. از مهم‌ترین این اقدامات می‌توان به توسعه سیستم قطار شهری جهت کاهش ترافیک خودرویی و سرمایه‌گذاری زیاد برای خرید هزاران اتوبوس و تاکسی الکتریکی اشاره کرد. علاوه بر این، مقامات نوعی تاکسی جدید الکتریکی برای ناوگان شهر خریداری کرده‌اند که از طریق تعویض باطری، نیروی حرکتی خود را تامین می‌کند. هر باطری، پس از شارژ کامل می‌تواند مسیری به مسافت ۲۳۰ کیلومتر را سپری کند و سپس جای خود را به باطری شارژ شده جدید بدهد.

کد خبر 469110

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهرهای جهان حمل و نقل پاک آلودگی هوا چین هانگژو دوچرخه سواری پیاده روی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دوچرخه های اشتراکی آلودگی هوا پیاده روی برای کاهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۳۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟

به گزارش همشهری آنلاین، کشورهای جهان این روزها بیشتر از هر زمانی از نظر اقتصادی به هم وابسته‌اند، به‌طوری ‌که هر نوع کاهش تولید یا نوسان در تولید یک محصول بلافاصله می‌تواند در سراسر جهان تأثیر بگذارد.

در تازه‌ترین رویداد کاهش تولید کاکائو معضل جهانی ایجاد کرده است، به‌طوری که تحت ‌تأثیر این موضوع قیمت این محصول در یک سال گذشته در سراسر جهان چند برابر شده است و مذاق تولیدکنندگان و علاقه‌مندان شکلات را تلخ کرده است. آن طور که بلومبرگ دیروز گزارش داد، بررسی‌ها از رشد بیش از ۶برابری قیمت جهانی کاکائو حکایت دارد، موضوعی که می‌تواند صنعت شکلات‌سازی‌ دنیا را تحت ‌تأثیر قرار دهد.

سازمان بین‌المللی کاکائو (ICCO) برآورد کرده میزان تولید کاکائو در سال۲۰۲۴ از میزان تقاضای آن عقب می‌افتد و بر این اساس برآورد می‌شود که تولید کاکائو با کسری ۳۷۴هزار تنی روبه‌رو خواهد شد. تریستان فلچر، تحلیلگر بازار کالا می‌گوید: زخم‌های این بحران ممکن است برای مدت طولانی در نوسانات بازار کاکائو قابل مشاهده باشد. اکنون بازرگانان نگران هستند که تولیدکنندگان وارد عقب‌نشینی طولانی‌مدت شوند و دیگر سراغ کاکائو نروند.

سرمایه‌گذاران در راه عربستان

خبرهای دیگر از منطقه خاورمیانه نشان می‌دهد که عربستان در تلاش است تا حجم سرمایه‌گذاری خارجی را برای ساخت شهر جدید نئوم افزایش دهد. نئوم یک شهر جدید مبتنی بر فناوری‌های هوشمند در شمال غربی عربستان است و قرار است وابستگی عربستان به نفت را کاهش دهد و اقتصاد آن را متنوع کند. هزینه این پروژه ۵۰۰میلیارد دلار تخمین زده شده ‌است. بر همین اساس، عربستان در تلاش برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی است و تازه‌ترین خبرها نشان می‌دهد که صدها بانکدار و سرمایه‌گذار خارجی قرار است در روزهای آینده از پروژه نئوم عربستان بازدید کنند. درواقع سازندگان این پروژه پرهزینه در جست‌وجوی جذب بودجه برای تکمیل آن هستند.

بیشتر بخوانید

صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل قیمت سازی در بازار مسکن تمام شد؟ | شرط جدید برای انتشار آگهی های مسکن معادن طلای افغانستان در کانون توجه چینی‌ها

در خبر دیگری از کشورهای منطقه مشخص شد شرکت‌های چینی در تلاش برای سرمایه‌گذاری در معادن طلای افغانستان هستند.

در کابل، مسئولان وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست افغانستان با نشر خبرنامه‌ای در صفحه رسمی این وزارت از دیدار شیخ شهاب‌الدین دلاور با مسئولان یک شرکت تجارتی افغان و شرکای چینی خبر داد.

وی اعلام کرد: سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی علاقه‌مندی خود را به سرمایه‌گذاری روی معادن طلا در این کشور نشان داده‌اند.

بانک‌های چینی تحریم می‌شوند

در خبر مهم دیگری، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که ایالات ‌متحده در حال آماده‌سازی تحریم‌هایی با هدف قطع ارتباط برخی بانک‌های چینی با شبکه مالی بین‌المللی است. پیش از این آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از حمایت چین از صنایع دفاعی روسیه انتقاد کرده و گفته بود: پکن از طریق تأمین قطعات حیاتی برای تسلیحات، عامل اصلی جنگ مسکو در اوکراین بوده است.

تعطیلی بزرگ‌ترین میدان گازی اروپا

دولت هلند تصمیم گرفته است با هدف کاهش زمین‌لرزه در شمال این کشور، بزرگ‌ترین میدان گازی اروپا به نام گرونینگن را برای همیشه تعطیل کند. میدان گازی گرونینگن از اواخر سال ۲۰۲۳ با بخش کمی از ظرفیت خود فعالیت می‌کرد، چراکه فرایند تولید گاز در این میدان موجب بروز زلزله‌های متعددی در هلند شده و دولت این کشور تلاش می‌کرد با کمتر کردن برداشت گاز، خطر بروز زلزله را کم کند. زلزله‌هایی که تاکنون رخ ‌داده به هزاران ساختمان در هلند آسیب زده است.

کد خبر 847063 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ایران و عربستان عربستان اقتصاد سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟
  • فتوایی که درباره اگزوز خودرو صادر شد!
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از نخستین موتور دیزلی جهان
  • مقابله با آلودگی هوا در چین با رونمایی از اولین موتور دیزلی جهان
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • مقامات ایالت سند در دیدار آیت الله رئیسی: تنبیه رژیم صهیونیستی از سوی ایران بر عزت و عظمت جهان اسلام افزود
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران