Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: مذاکرات این وزارت خانه با مسئولان بانک مرکزی برای افزایش رقم تسهیلات «ساخت» مسکن ملی از ۱۰۰ به ۱۵۰ میلیون تومان است.

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی  در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش وام مسکن، قرار است به تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم تعلق بگیرد یا تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق؟، گفت: موضوع مذاکرات، وام «خرید» مسکن نیست و به افزایش تسهیلات «ساخت» در طرح ملی مسکن اختصاص داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمودزاده ۱۷ دی ماه از برگزاری نشستی میان معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با مسئولان بانک مرکزی برای افزایش تسهیلات مسکن خبر داده بود.

اظهار نظری که سبب شد تا برخی رسانه‌ها این سخنان را به عنوان تصمیم برای افزایش سقف تسهیلات «خرید» مسکن تلقی کنند.

این در حالی است که وزارت راه و شهرسازی در دوره وزارت محمد اسلامی و پس از خروج عباس آخوندی از این وزارتخانه، بر حوزه تقویت عرضه و تولید مسکن پافشاری و از تقویت سمت تقاضا و افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن، تا حدود زیادی عقب نشینی کرده است.

افزایش سقف وام خرید مسکن یک ساله شد

به استثنای جلسه هفته نخست دی ماه ۹۸ که شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق موافقت کرد، این شورا مصوبه دیگری در زمینه افزایش تسهیلات خرید مسکن نداشته است.

وزیر راه با افزایش وام خرید مسکن موافق نیست

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی اوایل آبان ماه امسال از منتفی شدن افزایش مجدد تسهیلات خرید مسکن خبر داد و گفت: افزایش تسهیلات خرید مسکن، به التهاب بازار مسکن دامن می‌زند.

وی پیش از این در اواخر بهمن ماه سال ۹۷ در حاشیه بازدید از پروژه‌های شهر جدید پرند در جمع خبرنگاران در خصوص افزایش وام خرید مسکن گفته بود: اگر بعضی تصور می‌کنند افزایش وام مسکن به ارتقای توان خرید کمک می‌کند من اینگونه فکر نمی‌کنم.

وام خرید مسکن تقویت شود یا وام ساخت؟

همچنین یک پژوهشکده انگلیسی اخیراً از تورم زا بودن افزایش سقف وام خرید مسکن در این کشور و همچنین رشد ۱۵۰ درصدی قیمت مسکن در لندن از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۸ خبر داده و گفته است: مهمترین علت افزایش قیمت مسکن، ایجاد دسترسی زیاد به اعتبارات خرید بوده است که توسط بانک‌ها و مؤسسات مالی انجام شده است.

این اندیشکده می‌گوید: یکی از روش‌های مرسوم تأمین مالی مسکن در دنیا تأمین مالی وام رهنی است. بانک بر خلاف سایر تسهیلات که درآمد افراد را به عنوان ضمانت در نظر می‌گیرد، در این نوع وام ضمانتی با ارزش بیشتر مانند سند را در گرو می‌گیرد و می‌تواند وام بیشتری را پرداخت کند و نقدینگی بیشتری را در اختیار افراد قرار دهد.

شورای پول و اعتبار به کمک متقاضیان مسکن ملی می‌آید

با این حال اسلامی وزیر راه و شهرسازی ۲۵ دی ماه در حاشیه سفر استانی به سمنان در جمع خبرنگاران از ارائه درخواست وزارت راه و شهرسازی به شورای پول و اعتبار برای افزایش سقف تسهیلات «ساخت» طرح ملی مسکن تا رقم ۱۵۰ میلیون تومان خبر داده بود.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، در صورت موافقت شورای پول و اعتبار، مدت بازپرداخت این تسهیلات، ۱۲ ساله خواهد بود.

نگرانی متقاضیان مسکن ملی برطرف می‌شود؟

در صورتی که وام ساخت طرح ملی مسکن افزایش یابد، بخش مهمی از نگرانی‌های متقاضیان دریافت مسکن در این طرح برطرف خواهد شد.

چرا که به گفته معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، در حال حاضر بسیاری از پیمانکارانی که برای ساخت پروژه‌های طرح اقدام ملی مسکن با این بنیاد قرارداد امضا کرده اند، حاضر به پذیرش بخشنامه وزارت راه و شهرسازی مبنی بر تکمیل پروژه‌ها با متری ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان نیستند.

جواد حق شناس می‌گوید در بسیاری از پروژه‌های مرتبط با مسکن ملی که در اختیار بنیاد مسکن است، پیمانکاران و سازندگان قراردادهای خود را با ساخت واحدهای مسکونی متری ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به امضا رسانده اند.

اظهاراتی که با واکنش وزارت راه و شهرسازی مواجه شد و معاونت مسکن این وزارت خانه اعلام کرد هنوز سازمان برنامه و بودجه صورت هزینه جدیدی برای پیمانکاران صادر نکرده و فعلاً همان هزینه ساخت مسکن ملی با متری ۲.۷ میلیون تومان به قوت خود باقی است.

اعتبار ساخت هر واحد مسکن ملی؛ شاید ۲۵۰ میلیون تومان

با این حساب اگر وام مسکن ملی از ۱۰۰ به ۱۵۰ میلیون تومان افزایش یابد، در کنار دو قسط ۴۰ میلیون تومانی به عنوان آورده متقاضیان، مجموع اعتبار هر واحد برای ساخت مسکن ملی به ۲۵۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد که می‌تواند تا حدود زیادی خانوارهای متقاضی دریافت مسکن ملی را نسبت به عدم افزایش مجدد آورده‌ها، امیدوار کند.

معاون وزیر راه: تقاضای افزایش وام مسکن ملی را به شورای پول و اعتبار داده ایم

در همین خصوص محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره مذاکرات این معاونت با بانک مرکزی تصریح کرد: در جلساتی که هفته گذشته با مسئولان بانک مرکزی به ریاست اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی برگزار کردیم، درباره افزایش سقف وام مسکن بحث شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش وام مسکن، قرار است به تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم تعلق بگیرد یا تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق؟، گفت: موضوع مذاکرات، وام «خرید» مسکن نیست و به افزایش تسهیلات «ساخت» در طرح ملی مسکن اختصاص داشته است.

معاون وزیر راه افزود: پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی به بانک مرکزی، ۱۵۰ میلیون تومان با سود ۱۸ است که باید در شورای پول و اعتبار مطرح شود.

اقساط وام ۱۵۰ میلیونی مسکن ملی: ماهانه ۲.۵ میلیون تومان

 با توجه به اینکه وزیر راه و شهرسازی از ۱۲ ساله شدن مدت زمان بازپرداخت وام مسکن ملی و همچنین معاون وی از ۱۸ درصد بودن نرخ سود آن در صورت رسیدن به سقف ۱۵۰ میلیون تومان، خبر داده اند، اقساط آن حدوداً ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان خواهد بود.

 

 مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزایش سقف تسهیلات وزیر راه و شهرسازی شورای پول و اعتبار تسهیلات خرید مسکن ۱۵۰ میلیون تومان افزایش وام مسکن افزایش تسهیلات وام خرید مسکن طرح ملی مسکن برای افزایش بانک مرکزی معاون مسکن خبر داده پروژه ها مسکن ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۶۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان رضوی شناسایی شد

تین نیوز

تاکنون در ۹۶ شهر، ۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان در قالب های بافت فرسوده، تاریخی، سکونتگاه و هم پوشانی ها شناسایی شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، وحید داعی مدیر کل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون برای اولین بار در کشور در مجموع از ۹۶ شهر دارای محلات هدف، طرح بسته های تشویقی بومی علاوه بر بسته تشویقی ۱۹ بندی وزارت راه و شهرسازی برای ۹۲ شهر بصورت خاص با محوریت اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل، شهرداری های سطح استان و معاونت شهرسازی و معماری اداره کل با راهبری معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، در کمیسیون ماده ۵ استان به تصویب رسید و اعمال تخفیفات و تسهیلات این بخش به متقاضیان در حال اجراست.

داعی اظهار کرد: انتظار می رود نرخ نوسازی در بافت های فرسوده و ناکارآمد این شهرها به دلیل وجود مشوق های کالبدی به همراه سایر مشوق های مالی و اداری، افزایش یابد.

وی تدقیق محدوده های هدف بازآفرینی را از دیگر اقدام های این اداره کل در سال جاری برشمرد و گفت: محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهر در سه گونه بافت تاریخی، بافت ناکارآمد میانی و سکونتگاه غیررسمی بر اساس مصوبات اخیر کمیسیون ماده ۵ استان، بررسی و در سامانه سینام بارگذاری شد.

انتشار اینفوگرافی بسته های تشویقی بومی هر شهر از هفته آینده

رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی با بیان این که شرکت بازآفرینی شهری ایران به دلیل داشتن رویکرد مردمی سازی تجربه مشارکت مردمی را دارد و در این مسیر نوپا نیست و می توانیم به عنوان پیشرو در این مسیر ثابت قدم باشیم.

سمانه نصرالهی اعلام کرد مردمی سازی سه عنصر اصلی دارد، وی در این باره توضیح داد: ساکنان و مالکان واحدهای فرسوده، سازنده ها و حلقه های میانی سه رکن اصلی مردمی سازی هستند و این نکته را باید مد نظر داشت که در این رویکرد کار باید توسط خود مردم و برای مردم انجام شود.

نصرالهی با اشاره به این که در حال حاضر در ۹۶ شهر استان و بینالود محدوده های هدف بافت های فرسوده شناسایی و بر روی سامانه ستاد ملی بارگذاری شده است امکان ساخت و ساز و استفاده از تسهیلات بازآفرینی شهری برای کلیه ساکنین و مالکین بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری مهیا می باشد.

وی عنوان کرد:  بسترسازی، تسهیل گری (تکمیل و تدوین بسته های تشویقی) رفع موانع و بهبود دهنده بودن چهار نقش مهم شرکت در راستای نوسازی مسکن در بافت های فرسوده محسوب می شود.

نصرالهی در پایان با تاکید بر اهمیت و تاثیر اطلاع رسانی مردمی، از کلیه فعالان محلات خواست تا هم راستا با ادارات و سازمان ها با اطلاع رسانی میدانی، تخفیفات و تسهیلات مصوب شده را به آگاهی ساکنان محلات هدف برسانند.

وی اعلام کرد: با توجه به تهیه اینفوگرافی تسهیلات مصوب ویژه هر شهر از انتشار داده ها در فضای مجازی از هفته آینده خبر داد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نصف قیمت ماشین بخر! قسطی با ۵۰ درصد پیش‌پرداخت
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • ناتوانی مردم آمریکا در پرداخت اقساط وام‌ها
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی زمینه ساز اتمام پروژ‌های نهضت ملی مسکن
  • مدل جدید خرید و فروش مسکن از خرداد ماه
  • آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس
  • افزایش تسهیلات ودیعه مسکن در خوزستان+فیلم
  • نحوه دریافت وام ۵۰۰ میلیونی بانک ملت اعلام شد +مبلغ اقساط
  • ۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان رضوی شناسایی شد
  • نرخ خرید بازار مسکن در تهران؛ خرید مسکن در زمزم با ۲.۵ میلیارد