Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@16:11:39 GMT

کارخانه نوآوری مشهد؛ لیگ برتر فعالان نوآور

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۸۰۲۶

کارخانه نوآوری مشهد؛ لیگ برتر فعالان نوآور

ایسنا/خراسان رضوی شتاب‌دهنده کسب و کار دانشگاه فردوسی گفت: فضای آموزش کارخانه نوآوری مشهد فضایی ملی، شهری و فضای کار اشتراکی بین‌الملی خواهد شد و استراتژی ما این است که در کمتر از ۵ سال بیش از ۷۰ درصد نیازهای شهرداری مشهد در حوزه نوآوری را توسط تیم کارخانه نوآوری رفع کنیم.

مصطفی مکارم صبح امروز ۲۹ دیماه در سالن اجتماعات کارخانه نوآوری با اشاره به اینکه کارخانه نوآوری لیگ برتر فعالان حوزه نوآوری است، ادامه داد: اجزای مختلفی در مشهد داریم که هنوز نتوانستیم آن‌ها را در کنار هم قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماموریتی که ما در بهره‌برداری این کارخانه تعریف کردیم بر مبنای خواسته‌های شهرداری از مجموعه‌های بهره‌بردار است. اولین ماموریت ما این است که اولویت‌های خود را بر حل مسائل شهری به صورت کلان قرار دهیم. به این معنا که به حل مشکلات شهری با استفاده از زیرساخت‌های نوآورانه بپردازیم. مورد دوم حل مسائل شهرداری است. مورد سوم نیز حل مسائل اعضا، کارمندان شهرداری و حل منافع ذی‌نفعان است.

وی خاطرنشان کرد: شتاب‌دهنده فردوسی به عنوان بهره‌بردار این ماموریت‌ها را پس از انجام شدن فرآیند انتقال قدرت شروع خواهد کرد. درحال حاضر انجام این فرایند به تعویق افتاده است، که ممکن است به علت حساسیت‌های موجود در این روند باشد. با انجام شدن این مرحله شاهد اکوسیستم بزرگی در این محیط خواهید بود. فضای آموزش اینجا فضایی ملی، شهری و فضای کار اشتراکی بین‌الملی خواهد شد. در مرحله بعدی ما منتظر تجمع شتاب‌دهنده‌های مشهدی هستیم. این شتاب‌دهنده‌ها علاوه بر داشتن منافع شخصی در راستای رسیدن به منافع اشتراکی فعالیت خواهند کرد.

شتاب‌دهنده کسب و کار دانشگاه فردوسی در خصوص برنامه‌های این سازمان در راستای تعامل بیشتر با شهرداری مشهد، اظهار کرد: هریک از اعضاء زیست بوم نوآوری به صورت انفرادی به فکر منافع خود هستند که این موضوع منطق کار بخش خصوصی است. شبکه‌های کاری زمانی می‌توانند موفق شوند که منافع خود را در یکدیگر گره بزنند و در عین حال که به درآمد خود توجه می‌کنند به فکر ایجاد یک شبکه بزرگتر باشند.

مشهد تنها شهر ایران است که شهرداری آن هم مرکز نوآوری دارد

وی با اشاره به اینکه شهر مشهد در رشد و توسعه فناوری تنه به تنه تهران می‌زند، افزود: مجموعه‌های نوآورانه‌ای که در مشهد ایجاد شده‌اند مانند پارک علم و فناوری، دانشگاه‌ها، شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری اتفاقات خوبی را در مشهد رقم زده است. تنها شهر در ایران هستیم که شهرداری آن هم مرکز نوآوری دارد. در مشهد فضایی ایجاد شده است که نه تنها بخش خصوصی در آن مستقل است و فعالیت می‌کند، بلکه مجموعه‌های دولتی فراتر از بخش خصوصی مانند شهرداری نیز در آن فعال هستند. اکوسیستم مشهد پس از آن‌که توانست برخی از کیفیت‌ها را بررسی کند، ظرفیتی ایجاد کرد تا بتواند ساختاری مانند کارخانه نوآوری داشته باشد.

۳۲۷ شرکت، متقاضی عضویت در کارخانه نوآوری؛ در کمتر از یک هفته

وی در خصوص جزئیات فضای اشتراکی کارخانه نوآوری، تشریح کرد: فضایی که در آن قرار گرفتیم ۱۰ هزار متر مربع است که حدودا ۳۰۰۰ متر مربع که آن برای استفاده شرکت‌ها و مجموعه‌ها است. سایر فضاها اشتراکی هستند که برای استفاده تمام اعضا قرار گرفته‌اند. بنابراین ما با محدودیت فضا روبرو هستیم. در کمتر از یک هفته با ۳۲۷ ‪ شرکت متقاضی مواجه شدیم. سایر مجموعه‌های کارخانه نوآوری شامل ۱۹ غرفه ۵۰ تا ۷۰ متری، یک فضای کاری اشتراکی ۵۲۰ متری و ۲ فضای اداری که در اختیار مجموعه شهری و مدیریت است. به همین دلیل از آنجایی که این محدودیت‌ها وجود دارد تلاش می‌کنیم تا فضا را باید به صورت بهینه استفاده کنیم.

رفع ۷۰ درصد از نیاز شهرداری در کمتر از ۵ سال

شتاب‌دهنده کسب و کار دانشگاه فردوسی گفت: به دنبال این هستیم که در کمتر از ۲ سال حداقل ۳ مگا پروژه ملی در کارخانه نوآوری انجام دهیم. این پروژه‌ها توسط شتاب‌دهنده فردوسی در شهر مشهد توزیع می‌شود. یکی از اصلی‌ترین کارها بحث تامین منابع انسانی شهر مشهد است. استراتژی ما این است که در کمتر از ۵ سال بیش از ۷۰ درصد نیازهای شهرداری مشهد در حوزه نوآوری را توسط تیم کارخانه نوآوری رفع کنیم. ما به نمایندگی از زیست‌بوم نوآوری در این موقعیت قرار گرفتیم و خود را سزاوار آن می‌دانیم.

مکارم با اشاره به اینکه یکی از اهداف ما از سال ۱۳۹۷ این بود که کارخانه نوآوری را ایجاد کنیم، اظهار کرد: حمایت کننده و مالک کارخانه نوآوری شهرداری مشهد است و هدف ما نشان دادن خروجی‌های اثرگذار کارخانه نوآوری برای شهرداری و حوزه نوآوری است. ما باید کنار یکدیگر در اینجا درآمد داشته باشیم و قرار نیست این درآمدها به صورت شخصی باشد. باید کمک کنیم تا اینجا تبدیل به یک پایلوت تجمعی برای کشور و بین‌الملل شود. اگر این نگاه که باید کارخانه نوآوری نقطه عطفی میان کشورهای همسایه و ایران باشد به نتیجه نرسد، هزینه انجام شده برای ایجاد این کارخانه به هیچ عنوان جبران نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کارکرد کارخانه‌های نوآوری در دنیا تبدیل کردن فضاهای صنعتی مرده به فضای مدرن تجاری است، افزود: برای تبدیل شدن کارخانه کوکا به کارخانه نوآوری بیشترین ریسک را شهرداری مشهد کرد. برای انتخاب موقعیت کارخانه نوآوری در ابتدا سه موقعیت مکانی را انتخاب کردیم که در نهایت به این نتیجه رسیدیم که اینجا بهترین مکان است. برای این مکان پروژه‌های بزرگی مانند ساخت برج دوقلو، مرکز فرهنگی و سالن‌های تئاتر متعدد در نظر گرفته ‌شده بود. کارکرد مدیریت شهری در این است که فضاهای قدیمی را به مکان‌هایی تبدیل کند که شور و هیجان برای فعالیت نوآورانه را به جامعه تزریق کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کارخانه نوآوری کارخانه نوآوری مشهد کارخانه نوآوری شهرداری مشهد حوزه نوآوری شتاب دهنده مجموعه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۸۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبه ۳۰ همتی شهرداری مشهد از دولت

نشست ادواری شهرداران کلان‌شهرها و مراکز استان‌های کشور با موضوع ویژه‌برنامه‌های دهه کرامت و تشکیل اتحادیه شهرداری‌های کشور به میزبانی شهرداری مشهد امروز در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف، در نشست ادواری شهرداران کلان‌شهرها و مراکز استان‌های کشور اظهار کرد: شهرداری مشهد بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان از دولت مطالبه دارد که ۱۵ همت آن ثبت شده است.

وی در خصوص در نشست ادواری شهرداران کلان‌شهرها و مراکز استان‌های کشور گفت: نشست کلانشهرهای کشور به عنوان مجمع کلانشهرها با ریاست علیرضا زاکانی به صورت دوره‌ای در کلانشهرها برگزار می‌شود که هدف آن بررسی مسائل روز مدیریت شهری است که در حوزه‌های مختلف، تبادل تجربیات و برنامه‌ریزی برای اقدامات مختلف در رابطه با مسائل مدیریت شهری در سطح کلان برگزار می‌شود.

وی افزود: امروز به همراه تمام شهرداران کلان‌شهرها با حضور ۳۱ شهردار و مسائل مرتبط در ابتدای سال‌جاری موارد مورد بررسی قرار گرفت که یکی از موضوعاتی که مورد بحث قرار گرفت دهه کرامت بود که با هماهنگی با آستان قدس رضوی برنامه‌های تدوین می‌شود که به صورت منسجم مراسم دهه کرامت برگزار شود و یک جشن بزرگ در کشور برگزار کنیم که لبخند بر لب مردم بنشانیم.

شهردار مشهد ادامه داد: همچنین موضوعات مختلف دیگر مدیریت شهری مورد توجه قرار می‌گیرد و ان‌شاءالله در ابتدای سال ۱۴۰۳ برنامه‌ای را تدوین کنیم و این جلسات در ایام مختلف سال برگزار خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه شهر مشهد در حوزه‌های مختلف از جمله هوشمندسازی پیشرو است، افزود: در حوزه خدمات شهری و پسماند نیز اقدامات بسیار خوب و بزرگی انجام شده است.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه شود، تأثیر مثبت مدیریت شهری در حوزه خدمات مختلف است، به خدماتی که توسط شهرداری کلان‌شهرها بدون کمک دولت صورت می‌گیرد باید توجه بیشتری شود؛ تبادل تجارب بین کلان‌شهرها نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.

به گفته وی، سه دهه پیگیر برای قانون درآمدهای پایدار بودیم اما آن چیزی که تصویب شد، مورد قبول شهرداری نبود.

قلندرشریف ادامه داد: در حوزه حمل‌ونقل عمومی دولت توجه خوبی به یارانه‌های بلیت ندارد که باید به این امر نیز توجه شود، دولت در حوزه بازآفرینی شهر قوانینی را تصویب می‌کند اما توجهی به آن ندارد که نتیجه آن افزایش حاشیه‌نشینی و بالا رفتن هزینه‌های شهرداری‌ها است.

شهردار مشهد در خصوص مطالبات شهرداری مشهد از دولت گفت: مطالبات امری طبیعی است که با توجه به خدماتی که شهرداری‌ها ارائه می‌دهند و دستگاه‌های دولتی که در استان‌ها حضور دارند، برخی بدهکاری‌ها خود دستگاه‌های دولتی مستقر در استان و مشهد به شهرداری‌ها دارند و برخی مطالبات بر اساس قانون بودجه هست که باید دولت به شهرداری‌ها پرداخت کند که شهرداری‌ها از دولت مطالبه دارند پیگیر وصول آن هستیم که بتوانیم مطالبات را اخذ و در ارائه خدمات استفاده کنیم.

وی اعلام کرد: مشهد بیش از ۳۰ همت مطالبه دارد که بیش از ۱۵ همت آن ثبت شده است که پیگیر آن هستیم.

کد خبر 745724

دیگر خبرها

  • شتاب ابرقدرت‌های میکروالکترونیک در ساخت ریزتراشه‌های ۲ نانومتر
  • تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است
  • مبارزه با جوندگان شهری با راهکار‌های جدید شهرداری مشهد
  • بدهی ۳۱ هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری مشهد
  • نشست ادواری شهرداران کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها در مشهد+ عکس
  • مطالبه ۳۰ همتی شهرداری مشهد از دولت
  • پیشروی مشهد در حوزه هوشمندسازی
  • ورود ۴۵۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان مشهد
  • مبارزه با جوندگان شهری با راهکارهای جدید شهرداری مشهد
  • تخصیص ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای پروژه‌‎های زودبازده مشهد