Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-20@01:52:05 GMT

ویدئو | تیشه سودجویان بر تن شاهکار معماری جهان

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۸۰۸۸

‍‍‍‍‍‍

دریافت 14 MB

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، بافت تاریخی شهر یزد که قدمت آن به دوره پیش از اسلام بر می‌گردد،   گردشگران داخلی و خارجی زیادی را مجذوب شاهکار معماری خود کرده است؛ بافتی یکپارچه از خشت و گل و آجر که با طبیعت سخت و سختکوشی مردمانِ این دیار کویری خو گرفته است. با گذر از بافت تاریخی شهر یزد تا چشم کار می‌کند هویت، اصالت، شکوه و زیبایی‌ای به بلندای یک تاریخ بر وجب به وجب معماری این بافت حاکم شده که هر کدام بهره‌ای از هوش و نبوغ معماران بومی برده‌اند و شاید کمتر کسی راز و رمز ساخت آن را بداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بلندی دیوارها یا ساخت ساباط‌ها برای ایجاد سایه بیشتر در کوچه‌ها بوده و اگر پیچ‌های کوچه‌های قدیمی برای شکست سرعت طوفان و باد در این منطقه کویری است. باریکی کوچه‌هایش هم برای آشتی کنان و خشت و گل و آجرش برای مقاومت بیشتر در گرما و سرمای این منطقه کویری بوده است.  نقش و نگارها و تزئینات خانه‌ها، بادگیرها، آب انبارها و دیگر بناهای تاریخی خود عظمتی منحصربفرد دارند که چشم گردشگران ایرانی و خارجی را می‌رباید و حسرت دیدار چندین باره این خشتی ترین شهر جهان را بر دلشان می‌گذارد.

با وجود این بافت تاریخیِ یگانه و اصیل در جهان، ساختمان‌هایی هم هستند که با نماهای غیربومی در بافت تاریخی شهر یزد جلوه‌ای ناخوشایندِ برای زیبای بی‌نهایت این بافت ایجاد کرده‌اند. انواع نماهای سنگی و سیمانی با تزئیناتی غیربومی اصالت و هویت این بافت تاریخی را خدشه‌دار و زخمی عمیق بر پیکره این بافت تاریخی وارد کرده که شاید تا سالیان سال نتوان مرحمی برای آن پیدا کرد و جدا از صدمات گسترده‌ای که به میراث کهن فرهنگی و تاریخی و صنعت گردشگری وارد می‌کند. متناسب نبودن این بناها و مصالح با بافت تاریخی در گذر زمان می‌تواند یکپارچگی بافت را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

بدون شک کسی با ساخت و ساز بناهایی با نمای غیربومی مخالف نیست. چراکه اینگونه بناها خود نشانه پیشرفت بشر در زمینه معماری است و در دنیای امروزی ساخت و ساز بناهائی به شکل مدرن امری قابل قبول و لاینفک از زندگی انسان امروزی است. ولی ساخت بناهای مدرن در بافت تاریخی یا ترمیم و مرمت ساختمان‌های قدیمی با نمای غیر سنتی و استفاده از مصالح غیر بومی نتنها همخوانی ندارد بلکه خلل وسیعی در کارایی بافت تاریخی و زیبائی شهری ایجاد کرده است.انتظار می‌رود مسئولان امر برای همسان‌سازی و تناسب چنین نماهای غیربومی با بافت تاریخی شهر اقدامات و تدابیر لازم را بیندیشند تا چهره واقعی بافت تاریخی شهر یزد که لقب میراث جهانی را چند سالی است به دنبال دارد؛ بیش از پیش نمایان باشد.

کد خبر 579855 برچسب‌ها استان یزد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان یزد بافت تاریخی شهر یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۸۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود

استاندار مازندران با اشاره به تشویق کشاورزان جهت ورود به سامانه بورس برنج به‌طور مستقیم، از قطع شدن دستان دلالان و سودجویان با این اقدام خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، سیدمحمود حسینی‌پور شامگاه_پنجشنبه سی‌ام فروردین _ در مراسم اولین نشای مکانیزه مازندران واقع در روستای فیروزکلای علیای آمل با اشاره به فعالیت خانواده اولیایی در حوزه کشت مکانیزه اظهار کرد: این خانواده اولین کشت صنعتی را به نام خود ثبت کردند و این از افتخارات استان است و پس از فوت پدر و یکی از فرزندان، سایرین راه مؤثر و مهم پدر را ادامه دادند.

وی با بیان اینکه کشاورزی با فرهنگ و تمدن و ارزش‌های مازندران به عنوان یک فرهنگ ثابت و پایدار عجین شد، افزود: مردم این استان علی‌رغم سختی‌ها و گرفتاری‌ها در امر کشت برنج وجود داشته، این تولید برنج را معنوی و عبادت می‌دانند؛ هرگز از برنامه کاری خود جدا نکردند.

استاندار مازندران با تاکید بر اینکه آن‌ها برای امنیت غذایی جهت فروش و تغییر کاربری مقاومت می‌کنند و دولت نیز در قبال این گام معنوی حرکتی را تنظیم کند، اظهار داشت: علی‌رغم تلاش مردم مازندران در تولید برنج برای رساندن به مرحله صادرات و مواجهه با رقابت‌های جدید کشورهای اطراف در زمینه کیفیت و کمیت دچار مسئله شدیم اگرچه از اهداف دولت برای تضمین تولیدات کشاورزان ارائه راهکارهایی است.

حسینی‌پور از انجام بیشترین تلاش دولت در امر صادرات و ارزش‌گذاری برنج عنوان و بیان کرد: برنج ثروت کشور است و باید به خوبی دیده شود؛ عده‌ای در زمان تولید به خریداری و ذخیره برنج می‌پردازند و سپس در زمان دیگر به فروش می‌رسانند که در تغییر قیمت‌ها دخالت می‌کنند.

وی تصریح کرد: این مسئله شناسایی شده و تیمی جهت رسیدگی به این موضوع گذاشته شد و به‌زودی این مشکل کامل رفع می‌شود؛ باید دستان ناپاک سودجویان و متخلفان قطع شود چرا که این‌ها در جهت حمایت کشاورزان هیچ کاری نکردند.

نماینده دولت عالی در مازندران با اعلام اینکه برای افزایش ارزش برنج رئیس سازمان بورس به مازندران آورده شد، گفت: تیمی را جهت ورود مستقیم کشاورزان به سامانه بورس تشکیل دادیم تا این زحمت‌کشان محصول خود را مستقیم به فروش برسانند البته برنج به عنوان ارزش واقعی برای کشاورزان نیز ثبت می‌شود.

حسینی‌پور با بیان اینکه همین جا به کشاورز کمک شده تا پایان تولید دستش به سمت واسطه‌گران دراز نشود، افزود: کشاورزان نیاز هست همکاری لازم را داشته باشند و اتحادیه‌ها و شرکت‌های تعاونی نیز پایه کار بیایند چرا نقش مهمی دارند و می‌توانند با برند مؤسسه خود وارد بورس بیایند و این باعث رقابت واقعی خواهد شد.

وی وظیفه مجموعه جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای را بسیار سنگین دانست و گفت: باید از تکنولوژی جدید و به روز مورد استفاده قرار داد که در غیر این صورت مطمئناً کشاورزی جایگاه خود را از دست می‌دهد.

استاندار مازندران با اعلام اینکه یکی از راهبردهای اساسی ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و دستگاه‌های متولی در جهت کاهش مصرف آب است، عنوان کرد: امسال با همکاری و همدلی در جهت مصرف آب مشکلی مواجه نخواهیم شد اگرچه رویکرد جهاد کشاورزی باید متحول شود و در جهاد کشاورزی پای دانش‌بنیان باز شده و از رفتارهای سنتی دوری و از تکنولوژی جدید استفاده ببریم.

وی ادامه داد: آمل با وجود پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود می‌تواند الگوی هلند شود و آنچه از تکنولوژی هلند در این شهرستان پیاده شود در رونق اقتصادی به جایگاه مهمی می‌رسیم.

این مسئول با تاکید بر اینکه در شهرستان آمل سرمایه‌گذارانی هستند که یک برند ویژه و شناخته شده تکنولوژی هلند را به کار گرفتند، خاطرنشان کرد: دولت این آمادگی لازم را دارد تا آمل را تبدیل به پایتخت صنعت کشاورزی هلند کنیم البته باید حرکتمان به جلو باشد و نباید متوقف شویم.

کد خبر 745870

دیگر خبرها

  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • پرداخت تسهیلات ساخت مشارکت‌ مالکان در نوسازی بافت‌های فرسوده را دو برابر می‌کند
  • پرداخت تسهیلات ساخت، مشارکت‌ مالکان در نوسازی بافت‌های فرسوده را دو برابر می‌کند
  • با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود
  • بهره برداری از ۲۵ هزار واحد مسکونی با پرداخت تسهیلات ساخت و مشارکت‌های مردمی
  • جادوی شرق در سمرقند
  • شاهکار جدید طارمی و بیرانوند در گلف بازی؛ پرتاب عجیب چوب گلف به جای توپ + ویدئو
  • معماری شهر آفتاب بوشهر متناسب با نمای بومی اجرا می‌شود
  • شاهکار تاریخی رونالدو در باتلاق مسکو
  • رسیدگی به فرونشست یکی از برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی است