Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@02:15:21 GMT

نخستین پرتاب ماهواره با هواپیما انجام شد

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۸۹۰۷

نخستین پرتاب ماهواره با هواپیما انجام شد

شرکت "ویرجین اوربیت" بالاخره برای اولین بار ۱۰ ماهواره را به همراه یک موشک پرتابگر ابتدا با هواپیما به ارتفاع برد و از آنجا آنها را برای استقرار در مدار زمین رها کرد. این یک گام در جهت کاهش هزینه‌های پرتاب ماهواره‌ها است.

 دومین پرواز نمایشی شرکت "ویرجین اوربیت"(Virgin Orbit) بهتر از پرواز نمایشی اول آن انجام شد، چرا که در پرواز پیشین، عدم روشن شدن به موقع موتور موشک "لانچر وان"(LauncherOne) سبب شد تا این ماموریت ناکام بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روش این شرکت این گونه است که ماهواره‌ها در کلاهک موشک قرار می‌گیرند و سپس موشک در زیر بال یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ اصلاح شده موسوم به "دختر کیهانی"(Cosmic Girl) بسته می‌شود تا وقتی هواپیما در ارتفاع مناسب قرار گرفت، موشک به سمت بالای جو زمین پرتاب شود و ماهواره‌ها را در مدار زمین مستقر کند.

اکنون این شرکت در جدیدترین آزمایش خود، روز گذشته ۱۰ ماهواره کوچک علمی را برای اولین بار از این طریق بر فراز اقیانوس آرام به فضا برده است. محموله این موشک شامل ۹ تاسواره طراحی و ساخته شده توسط هشت دانشگاه آمریکایی و ماهواره دیگر نیز توسط ناسا ساخته شده است.

به عنوان مثال، ماهواره دانشگاه "فلوریدای مرکزی" که  "Q-PACE" نام دارد، مجهز به دوربین‌هایی برای رصد نحوه تعامل سنگ مرمر کوارتز با اجرام کروی کوچک‌تر، گرد و غبار و سایر مواد در شرایط ریزگرانش در مدار زمین است. هدف از این آزمایش که با کمک ۴۰۰ هزار دلاری ناسا انجام می‌شود، کمک به توضیح این موضوع است که چگونه انرژی الکترواستاتیکی موجب جمع شدن گرد و غبار و سنگ‌ها و در نهایت تشکیل اجرام سیاره‌ای و یا حلقه‌های سیاره‌ای مانند حلقه‌های سیاره‌های زحل و نپتون می‌شود.

طبق گفته شرکت "ویرجین اوربیت"، موشک "لانچر وان" در این ماموریت توانست با موفقیت از جو زمین عبور کرده و وارد مدار شود و سرانجام ماهواره‌ها را آزاد کند تا در مدار قرار گیرند.

موشک "لانچر وان" ۲۱ متر و ۳۰ سانتی‌متر طول و حدود ۲۶ تن جرم دارد. این موشک برای ارسال ماهواره‌های کوچک به مدار زیرین زمین طراحی شده است و بر خلاف موشک‌های ماهواره‌بر رایج، به ‌جای آنکه از سکوی پرتاب زمینی ارسال شود، سفر خود را ابتدا از باند فرودگاه آغاز می‌کند و سپس در ارتفاع روشن می‌شود تا راه فضا را در پیش گیرد.

این یک نقطه عطف مهم در پرتاب‌های فضایی است. ناسا نیز از این روش به عنوان بخشی از برنامه "Venture Class Launch Services" که هدف آن کشف روش‌های جدید و با هزینه کمتر برای حمل محموله به فضا است، پشتیبانی می‌کند.

در حالی که "ویرجین اوربیت" هنوز راه درازی برای ارائه خدمات منظم در پیش دارد، این موفقیت می‌تواند هزینه پرتاب ماهواره‌ها را کاهش دهد و در صورت عدم انتخاب ارسال مستقیم موشک به فضا، گزینه دیگری را ارائه می‌دهد.

"ویرجین اوربیت" امیدوار است که با استفاده از هواپیما برای ارسال موشک به مدار زمین بتواند سفارشات ارسال موشک به مدار زمین را با صرف زمان و هزینه‌ کمتر نسبت به رقبایی انجام دهد که اغلب آنها برای ارسال محموله‌های فضایی از ایستگاه‌های پرتاب گران‌قیمت زمینی استفاده می‌کنند. این شرکت همچنین امیدوار است که بتواند ارسال موشک را در مکان‌های مختلف از جمله انگلیس انجام دهد.

شرکت "ویرجین اوربیت" بخشی از شرکت "ویرجین گلتیک" است که یک شرکت گردشگری با هدف فرستادن گردشگران به فضا و متعلق به "ریچارد برانسون" کارآفرین و سرمایه‌دار انگلیسی است. در حالی که هدف "ویرجین گلتیک" فرستادن گردشگران به فضا است، "ویرجین اوربیت" روی ارسال ماهواره‌های کوچک به فضا تمرکز دارد. این شرکت از زمان تأسیس، قراردادهای متعددی را برای ارسال ماهواره به مدار امضا کرده که از جمله‌ آن می‌توان از قرارداد با وزارت دفاع آمریکا و آژانس فضایی اروپا نام برد./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ویرجین اوربیت ماهواره ها برای ارسال مدار زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۸۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش انگلیس به پرتاب موشک بالستیک در کره شمالی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، یک سخنگوی وزارت خارجه انگلیس دوشنبه شب در بیانیه‌ای که در تارنمای دولت این کشور قرار گرفت، نوشت: پرتاب موشک بالستیک توسط کره شمالی در ۲۲ آوریل (سوم اردیبهشت) نقض قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت است.

در این بیانیه امده است:پرتاب‌های غیرقانونی موشک‌های بالستیک همچنان صلح و ثبات شبه‌جزیره کره ر به خطر می اندازد.

این بیانیه افزود: انگلیس قویا از کره شمالی می‌خواهد که چنین اقدامات تحریک‌آمیزی را متوقف کرده و به مذاکرات بازگشته و گام‌های معتبری در راستای عاری‌سازی هسته‌ای (شبه‌جزیره کره) بردارد.

کره شمالی دوشنبه موشک بالستیک به سمت دریای شرقی شلیک کرد. این کشور اعلام کرد که روز جمعه نیز یک کلاهک موشک کروز «فوق العاده بزرگ» و یک موشک ضدهوایی جدید را در یک منطقه ساحلی غربی آزمایش کرده است.

کیم جونگ اون رهبر کره شمالی به تازگی در اظهاراتی تاکید کرد که وضعیت بی‌ثبات ژئوپولیتیک ایجاب می‌کند که اکنون بیش از هر زمانی برای جنگ آماده باشد.

کیم چهارشنبه (۲۲ فروردین) در بازدید از «دانشگاه نظامی کیم جونگ ایل» گفت: اگر دشمن به تقابل نظامی با پیونگ یانگ روی بیاورد، کره شمالی با استفاده از همه ابزارها و بدون تعلل ضربه‌ای مرگبار به دشمن وارد خواهد کرد.

وی در این بازدید اوضاع پیچیده بین‌المللی و وضعیت مبهم و بی‌ثابت نظامی و سیاسی در اطراف کره شمالی را تشریح کرد و گفت که اکنون باید بیش از هر زمان دیگری برای جنگ آماده بود.

دیگر خبرها

  • مدل‌های آب‌وهوایی تغییر مکان ماهواره‌ها را هم پیش‌بینی می‌کنند
  • واکنش انگلیس به پرتاب موشک بالستیک در کره شمالی
  • ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام
  • واسطه‌های فروش بلیت هواپیما در شرکت هواپیمایی ایران حذف شده‌اند
  • چالش ماهواره‌ها در موقعیت‌یابی/ تصادفات خطرناک مداری در راه است
  • مواجهه ماهواره روسی و فضاپیمای ناسا از بیخ گوش بشریت گذشت!
  • مواجهه‌ای که همه کارکنان ناسا را ترساند
  • ماهواره جاسوسی روسی از بیخ گوش ماهواره ناسا گذشت
  • برای نخستین بار ؛ رونمایی از پهپاد رزمی مهاجر ۶ در بغداد + فیلم
  • چین ماهواره جدید سنجش از دور را به مدار زمین فرستاد