Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید علت اصلی کاهش صادرات غیر نفتی را باید در داخل کشور پیدا کرد.

 حسین سلاح ورزی اظهار کرد: ما در سال‌های گذشته بارها گفته بودیم که سیاست‌های ارزی که از سوی بانک مرکزی و برخی از دیگر نهادهای اجرایی در دستور کار قرار گرفته، مشکل آفرین می‌شود و دستورالعمل‌های ارزی کار را به جایی می‌رساند که میزان به صرفه بودن کالای ایرانی در بازارهای بین المللی و توان ایستادن صادرکننده ایرانی در برابر فشارها محدود می‌شود و این موضوع به ضرر تولیدات کشور تمام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، با وجود تمام این هشدارها، همچنان اصلاحات لازم در سیاست‌های ارزی اجرایی نشد و همین امر اثری جدی بر عملکرد صادراتی کشور گذاشت. البته در کنار ارز باید سایر سو مدیریت‌ها، بخش‌نامه‌های متعدد و بعضا متناقض را نیز در کنار آن قرار داد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران درباره میزان تاثیرگذاری تحریم‌ها و شیوع کرونا بر صادرات ایران نیز بیان کرد: از نظر من میزان تاثیر کرونا، تحریم و به طور کلی عوامل خارجی بین ۳۰ تا حداکثر ۴۰ درصد است و بیش از ۵۰ درصد عوامل به موضوعات داخلی باز می‌گردد. بر اساس اعلام مقامات دولتی، در سال‌هایی صادرات نفت کاهش یافته و دولت برای به دست آوردن منابع درآمدی خود به مشکل برخورده، این صادرکنندگان غیرنفتی بودند که توانستند بخش مهمی از نیازهای ارزی کشور را تامین کنند.

سلاح ورزی ادامه داد: با وجود تحریم‌های بانکی و محدودیت‌های جدی، صادرکنندگان توانستند ارز موردنیاز کشور را تامین کنند اما وقتی برخی به دلیل مشکلات و عده بسیار ناچیزی با سواستفاده از شرایط، ارز را نیاوردند، با کل جامعه صادرکننده کشور طوری صحبت شد که انگار مقصر تمام مشکلات آنها هستند و این افراد به دنبال غارت بوده‌اند. چنین نگاهی قطعا به کاهش علاقه به صادرات و فعالیت در این حوزه‌ها منجر می‌شود.

وی که در یک برنامه تلویزیونی حضور داشت، خاطر نشان کرد: با وجود میل باطنی ما، پیش بینی‌هایی که درباره نرخ ارز و تاثیر آن بر صادرات داشتیم درست درآمد و امروز نیز بخش خصوصی همچنان می‌گوید که ارز باید به سمت تک نرخی شدن حرکت کند و ارز دولتی جز رانت و فساد هیچ آورده‌ای برای اقتصاد نداشته و در این بستر است که می‌توان انتظار داشت بخش خصوصی امکان گسترش فعالیت‌های خود را پیدا کند./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۹۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صادرات فرآورده‌های سلامت محور/ چابک سازی سازمان غذا و دارو

به گزارش خبرگزاری مهر، آصف مهدوی، با اشاره به کاهش معنادار زمان تأیید درخواست‌های صادرات به دلیل سیستمی شدن تاییدیه ها در سامانه تی تک، گفت: سازمان غذا و دارو در راستای پیش‌بینی پذیر کردن اقتصاد و برای حمایت از فعالان تجاری، بخشنامه‌های صادره خود را از ۶ مورد به یک مورد در سال ۱۴۰۲ رسانده که نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش قابل توجهی است و سازمان گمرک این موضوع را دستاورد بزرگی برای کشور می‌داند.

وی همچنین ادامه داد: میانگین پاسخگویی سازمان غذا و دارو از آذر ۱۴۰۱ تا آذر ۱۴۰۲ از هشت روز و ۵۲ دقیقه به سه روز و ۶۶ دقیقه کاهش پیدا کرده که این موضوع نیز موید اقدامات سازمان غذا و دارو برای چابک سازی فعالیت‌هایش است.

مهدوی خاطر نشان کرد: پیرو تأکیدات رئیس سازمان غذا و دارو، تمامی فرآیندها باید به سمت چابک شدن برود و در راستای منویات رهبری در شعار سال باشد و هیچ کوتاهی در این خصوص قابل اغماض نخواهد بود.

وی اظهار داشت: در سال گذشته رشد ۳۰ تا ۵۰ درصدی در صادرات فرآورده‌های سلامت محور داشتیم و با توجه به تکالیف برنامه هفتم توسعه و منویات رهبری، سازمان غذا و دارو در سال ۱۴۰۳ در نظر دارد با همفکری فعالان صادراتی این حوزه شرایط رشد و جهش صادراتی نسبتاً خوبی را فراهم نماید.

کد خبر 6084947 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • با این ورزش‌ها از مرگ زودرس نجات پیدا می‌کنید
  • ادعا و هشداری تازه؛ التهابات در بازار ارز بیشتر خواهد شد؟
  • اقدامات دولت برای کمک به تجارت
  • اگر با سیاست بانک مرکزی پیش برویم التهابات بازار ارز بیشتر خواهد شد
  • راز‌های ناگفته از تورم منفی ۱۰ درصدی افغانستان
  • رشد صادرات فرآورده‌های سلامت محور
  • رشد صادرات فرآورده‌های سلامت محور/ چابک سازی سازمان غذا و دارو