Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@04:35:40 GMT

بومی‌سازی ۸۵ درصد از تجهیزات صنعت نفت در کشور

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۹۲۳۸

بومی‌سازی ۸۵ درصد از تجهیزات صنعت نفت در کشور

رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران گفت: در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت کشور بومی‌سازی شده و در داخل تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا، مجید محمدپور امروز در نشستی خبری با بیان اینکه ۸۲۰ شرکت زیرمجموعه انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت هستند و از این تعداد ۱۸۲ شرکت دانش بنیان بوده و به همین تعداد نیز در صف تبدیل شدن به شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دارند، اظهار کرد: در مجموع ۸۰ هزار شغل مستقیم و ۲۵۰ هزار شغل غیرمستقیم ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر اینکه با توجه به توان این شرکت‌ها،‌ ظرفیت ساخت تجهیزات صنعت نفت، معادل پنج میلیارد یورو برآورد می‌شود، تصریح کرد: ۴۷ درصد از این شرکت‌ها در تهران مستقر هستند، ۱۱ درصد نیز در استان خوزستان قرار دارند و بقیه شرکت‌ها در سطح کشور گسترده هستند.


به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران در صورتی که شرایط اقتصادی بهتر شود و بتوانیم کرونا را کنترل کنیم، تا سال آینده ۱۰۰ شرکت دیگر عضو انجمن دانش‌بنیان خواهند شد، در شرایط فعلی امکان تولید بیش از ۸۵ درصد از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، گاز، ‌پالایش و پتروشیمی در کشور وجود دارد.


محمد پور افزود: البته به دلیل تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت، حدود ۴۰ درصد از ظرفیت سازندگان خالی است.هر کجا قوی شدیم امکان تحریم کشور وجود نداشت، در مورد ۸۵ درصد تجهیزات بومی‌سازی شده، هیچ کشوری نمی‌تواند ایران را تحریم کند.


وی با اشاره به هدف‌گذاری لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برای صادرات ۲.۳ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی گفت: در صورت موفقیت، ‌دولت می‌تواند پروژه‌های عمرانی را فعال کرده و بیکاری را کاهش دهد.


رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران همچنین درخصوص تاثیر پروژه‌هایی مانند خط لوله گوره-جاسک در ایجاد تقاضا برای ساخت داخل در کشور اظهار کرد: اکنون شیرآلات ویژه،‌ اتصالات، مخازن و پمپ‌های این طرح بزرگ در داخل کشور ساخته می‌شود و اگر چند پروژه مانند گوره- جاسک در کشور فعال بود، ۴۰ درصد ظرفیت خالی سازندگان نیز فعال می‌شد.


محمد پور با تاکید بر اینکه ‌در حال حاضر در زمینه ساخت تجهیزات صنعت نفت در خاورمیانه رتبه نخست را داریم و این امکان وجود دارد که به عنوان هاب تجهیزات‌ساز منطقه تعریف شویم، گفت: ایران با تکیه بر همین توان می‌‍تواند به صادرکننده تجهیزات نفتی تبدیل شود، البته برای صادرات نیازمند دریافت استاندارد API است که به دلیل تحریم امکان آن وجود ندارد. با این حال انجمن نفت در تلاش است تا گواهی کیفیت برای تجهیزات ایرانی تعریف و صادر کند.


وی با اشاره به صادرات تجهیزات گفت: بسیاری از قطعات ما یونیک است. ما این امکان را داریم که هاب تجهیزات در خاورمیانه باشیم. اما مشکلاتی در حوزه صادرات وجود دارد تجهیزات باید با استاندارد API صادر شود که اکنون به دلیل تحریم امکان اخذ نشان این استاندارد برای ما میسر نیست. انجمن صنعت نفت نسبت به صدور مجوز کیفیت اقدام کرده که امیدواریم اجرایی شود.


رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران درباره حضور سازندگان در بازار پتروشیمی نیز اظهار کرد: پتروشیمی بازار جذاب و سوددهی است و در طول چند سال اخیر توسعه آن بیش از صنعت پالایش کلید خورده است. طی تفاهمنامه‌ای که ما سال گذشته با هلدینگ خلیج فارس داشتیم قرار بر این شد که سهم ساخت داخل افزایش یابد و امسال بنا داریم که این سهم را تا ۸۵ درصد افزایش دهیم که امیدواریم این تفاهمنامه امضا شود و اگر اجرا شود به عنوان دستاورد بزرگی برای کشور است و ما می‌توانیم به عنوان اولین پتروشیمی ۱۰۰درصد ایرانی فعال باشیم.


محمد پور با بیان اینکه اکثر سازندگان از تمام توان و سرمایه خود گذشته و وارد تولید شده‌اند اما هنوز بعضی از کالاهایی که داخلی‌سازی شده و حتی آنها را صادر می‌کنیم همچنان از خارج وارد می‌شود، افزود:  تنها تقاضای ما از دولت این است که ما را تحریم نکنند و همان رفتاری را با ما داشته باشند که با شرکت‌های خارجی دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صنعت نفت شرکت ها ۸۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۹۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب در نشست خبری سوم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ ضمن بیان اینکه ۶۳ درصد از مجموع حجم مخازن سد‌های کشور معادل ۳۱ میلیارد مترمکعب پرشده است، گفت: با اینکه امسال مقدار ورودی به سد‌ها ۹ درصد کاهش داشته است، اما میزان خروجی سد‌ها تقریبا مانند سال گذشته است. 

سخنگوی صنعت آب درباره بارندگی‌های اخیر استان سیستان و بلوچستان گفت: این استان در سال به طور متوسط ۵۶ میلی‌متر بارش دریافت می‌کند، اما به دنبال سامانه بارشی مستقر در این منطقه، بیش از ۵۰ درصد کل بارش سال آبی خود را ظرف ۴۸ ساعت دریافت کرد.

به گفته سخنگوی صنعت آب میزان ورودی سد‌های استان سیستان و بلوچستان طی سیلاب اخیر ۷۰۰ میلیون مترمکعب بوده است.

قاسم‌زاده همچنین به شرایط دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: هم اکنون تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل ۱۲ سانتری‌متر و نسبت به ابتدای سال آبی ۶۰ سانتی‌متر افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: وسعت دریاچه ارومیه ۱۷۰۰ کیلومتر مربع است و ۲.۲ میلیارد مترمکعب حجم آب موجود در این دریاچه تخمین زده می‌شود.

سخنگوی صنعت آب در ادامه نیز درخصوص شرایط کلی سد‌های سیزده‌گانه کشور اینگونه گزارش داد: مدیریت مصرف آب چاه‌های کشاورزی با استفاده از کنترل برق مصرفی این چاه‌ها سیاستی است که وزارت نیرو از سال گذشته در پیش گرفته است تا بتواند از اضافه برداشت آب در بخش کشاورزی جلوگیری کند.

طبق گفته سخنگوی صنعت آب با اجرایی شدن این طرح ۶ الی هفت میلیارد مترمکعب یعنی معادل ۲۵ درصد مصرف چاه‌های کشاورزی مدیریت می‌شود. 

قاسم زاده همچنین درباره روند اجرایی شدن این طرح گفت: برنامه مصرفی چاه‌های کشاورزی توسط پیامک به مالکان آنها اطلاع رسانی می‌شود، اگر به این پیامک‌ها توجه نکنند در چندمرحله به آنها هشدار داده می‌شود و در صورت پیروی نکردن از دستورالعمل مصرف، جریمه و برق چاه‌های کشاورزی به برق خانگی تبدیل می‌شود و اینگونه دیگر نمی‌توانند از چاه برداشت داشته باشند.

وی در ادامه افزود: از آغاز سال تاکنون نیز دو مرحله اطلاع‌رسانی به مردم انجام شده است.

دیگر خبرها

  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه صنعتی شریف و شرکت ایرانول
  • همت بلندی که ۱۶۰ بومی را صاحب شغل کرد
  • بومی سازی قالب پنجره
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • بومی سازی صفحه ضدگلوله برای دستگاه مه ساز امنیتی در اصفهان
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد
  • بومی سازی کاربردی ترین تجهیزات گلخانه ای کشور در مازندران
  • بومی‌سازی کود «تریپل سوپر فسفات» توسط متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان
  • صرفه جویی ارزی ۳۷ میلیون دلاری با بومی سازی کود سیاه