Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوران ریاست جمهور ترامپ به زودی به پایان می‌رسد، اما تاثیر سیاست‌های او تا دهه‌ها بر حوزه قضایی، تجارت و رسانه‌ها احساس خواهد شد.

 دویچه وله در گزارشی مروری کرده بر این سیاست‌ها و تاثیر آنها بر اقشار مختلف جامعه، سیاست‌های بهداشتی، مهاجرت و کار.

این شبکه خبری نوشته است: پس از چهار سال آشفته، دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ روز چهارشنبه پایان می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میراث او شاید بیش از هر رئیس‌جمهوری دیگری ایالات متحده را قطبی کرد.

نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو نشان می‌دهد در حالی که محافظه کاران، طبقه ثروتمند و راست مذهبی احتمالا از او به عنوان یکی از بزرگترین روسای جمهوری زمان خود یاد می‌کنند، اکثریت آمریکایی‌ها به او پشت کرده‌اند. براساس این نظرسنجی، ترامپ با محبوبیتی ۲۹ درصدی از کاخ سفید خارج می‌شود که بدترین میزان در کل دوران ریاست جمهوری او بوده است.

از مهم‌ترین عوامل کاهش شدید محبوبیت ترامپ واکنش کند او به شیوع ویروس کرونا در آمریکا، نقش او در حمله خشونت‌آمیز به کنگره در ششم ژانویه و دومین استیضاح او در دوره چهارساله ریاست جمهوری‌اش هستند. با  این حال اقدامات او تاثیراتی عمیق بر زندگی اجتماعی و سیاسی شهروندان ایالات متحده خواهد گذاشت.

قضات محافظه‌کار و مادام‌العمر

نفوذ ترامپ در نظام قضایی آمریکا مطمئنا ماندگارترین میراث وی خواهد بود. ترامپ در کل بیش از ۲۰۰  قاضی فدرال را منصوب کرد که احتمالا در طول حیات خود به نفع جمهوریخواهان و محافظه‌کاران رای خواهند داد.

او سه قاضی مادام العمر را در دیوان عالی کشور منصوب کرده است که جهت‌گیری محافظه‌کارانه در دادگاه عالی را تقویت می‌کنند. این انتصاب‌ها تقریبا در همه زمینه‌ها تاثیر دارند؛ از زندگی افراد هم‌جنس‌گرا و دوجنس‌گرا یا ترنس جندر و امکان ازدواج یا داشتن فرزند برای آنها تا زنان، جوانان و بخش‌های غیرمحافظه‌کار جامعه و نیز سیاست‌های بهداشتی، قوانین مهاجرت و کار.

مالیات کمتر برای ثروتمندان

ترامپ اولین سال کار خود را با امضای قانونی به پایان رساند که نرخ مالیات شرکت‌های بزرگ ایالات متحده را از ۳۵ درصد به ۲۱ درصد کاهش داد. کاهش مالیات یک مزیت بزرگ مالی برای ثروتمندترین افراد در آمریکا و صاحبان شرکت‌های بزرگ بود. بسیاری از آنها به جای افزایش دستمزد برای کارمندان خود، پول اضافی را برای خرید سهام و پاداش‌های کلان مدیران استفاده کردند.

این هدیه مالیاتی برای ثروتمندان به شدت برای فقیرترین شهروندان آمریکایی گران تمام شد. دفتر بودجه غیر حزبی کنگره تخمین زده است که کاهش مالیات ۱،۹ تریلیون دلار به کسری بودجه کشور طی ۱۰ سال خواهد افزود. منتقدان ترامپ نگرانند که ضعیف‌ترین اقشار جامعه مجبور به پرداخت هزینه ناشی از این کسری بودجه نجومی شوند، زیرا محافظه کاران می‌خواهند سیستم‌های تامین اجتماعی را برای تعادل بودجه قطع کنند.

یک قرارداد تجاری جدید به جای نفتا NAFTA

میراث ترامپ در زمینه توافق‌های بین‌المللی تنها منفی نبود. ترامپ با شعار «اول آمریکا» وارد صحنه شد و از جمله وعده‌های او شکستن توافق‌های تجاری قدیمی میان ایالات متحده و سایر کشورها و مذاکره مجدد بر سر آنها بود. او موفق شد پیمان مهم تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) را که به دوره بیل کلینتون برمی‌گردد، منقضی کند و توافقنامه‌ای را جایگزین آن کند که حتی منتقدان و مخالفان سرسخت او آن را بهتر می‌دانند.

توافقنامه جایگزینی که نام «توافقنامه‌ ایالات متحده آمریکا، مکزیک و کانادا» را گرفت و توسط کانادا و مکزیک امضا شد، شامل مقررات زیست محیطی و حقوق کارگری است که بسیاری از منتقدان چپ ترامپ نیز خواهان آن بودند.

ترامپ همچنین نحوه نگرش به نقش واشنگتن را تغییر داد. او هنجارهای قدیمی دیپلماتیک را شکست. او در سال ۲۰۱۷ و با این شعار که توافقنامه تغییرات اقلیمی پاریس "در بالاترین سطح نسبت به ایالات متحده ناعادلانه" است، از این توافقنامه خارج شد.

او همچنین از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد، سفارت آمریکا در اسرائیل را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل کرد و تلاش کرد با کیم جونگ اون، دیکتاتور کره شمالی روابط دیپلماتیک برقرار کند.

رسانه‌های اجتماعی

حتی اگر اکنون حساب توییتر ترامپ مسدود شده باشد، او نشان داد که چگونه می‌توان از شبکه‌های اجتماعی در کارزارهای انتخاباتی و به نفع خود استفاده کرد. ترامپ از شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغ نام تجاری ـ سیاسی خود استفاده کرد، به مخالفان خود حمله کرد، مقامات دولتی را اخراج کرد و مستقیما با طرفداران وفادار خود ارتباط برقرار کرد. ترامپ "رئیس توئیتر" بود. در یک کلام ترامپ توانست "ائتلافی" را حول خود گرد آورد که پیش از او هرگز دیده نشده بود. / ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده محافظه کار سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۹۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا

این مذاکرات محرمانه در ۱۰ ژانویه در مسقط، پایتخت عمان برگزار شد و مقامات عمانی پیام‌ها را بین هیات‌های ایرانی و آمریکایی که در اتاق‌های جداگانه نشسته بودند، منتقل می‌کردند. سرپرستی این هیات‌ها بر عهده علی باقری‌کنی، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران و برت مک‌گرک، هماهنگ‌کننده رئیس‌جمهور بایدن در امور خاورمیانه بود. این دیدار که نخستین بار توسط فایننشال تایمز گزارش شد، اولین باری محسوب می‌شود که مقامات ایرانی و آمریکایی مذاکرات حضوری - هرچند غیرمستقیم - را طی هشت ماه اخیر برگزار کردند. مقامات آمریکایی گفتند که ایران در ژانویه درخواست این دیدار را داده و عمانی‌ها قویا توصیه کردند که ایالات متحده این پیشنهاد را بپذیرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، از زمان آغاز جنگ غزه و پس از حملات حماس در ۷ اکتبر به اسرائیل، ایالات متحده و ایران به یکدیگر اطمینان داده‌اند که هیچ یک به دنبال رویارویی مستقیم نبوده‌اند، موضعی که در پیام‌هایی که از طریق واسطه‌ها ارسال می‌شود، بار‌ها بیان شده است. به گفته مقامات آمریکایی و ایرانی، اما در مذاکرات عمان هر یک از طرفین درخواست روشنی از طرف دیگر داشتند. واشنگتن از ایران خواست که نیرو‌های نیابتی خود را مهار کند تا حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ و هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی در عراق و سوریه متوقف شود. تهران نیز به نوبه خود از دولت بایدن خواست تا آتش‌بس را در غزه برقرار کند.

با این حال، هیچ توافقی حاصل نشد و چند ساعت پس از خروج مک گرک از نشست با ایرانی‌ها، ایالات متحده ۱۱ ژانویه حملات نظامی خود را به اهداف متعدد حوثی‌ها در یمن انجام داد. در اوایل فوریه، ایالات متحده حملاتی را به پایگاه‌های نظامی مرتبط با ایران در عراق و سوریه در تلافی قتل سه نظامی آمریکایی در حمله شبه نظامیان عراقی نزدیک به ایران انجام داد. از آن زمان حملات به پایگاه‌های ایالات متحده در عراق پایان یافته و تنها چند مورد از این حملات در سوریه گزارش شده است. یک مقام ارشد آمریکایی گفت که ایالات متحده در گفتگو‌ها شرکت کرده است تا نشان دهد که حتی با افزایش تنش‌ها، واشنگتن همچنان برای پیگیری دیپلماسی با ایران آماده است -، اما اگر این گفتگو به نتیجه نرسد، ایالات متحده از زور استفاده خواهد کرد.

دو مقام ایرانی، یکی در وزارت امور خارجه، گفتند که ایران در مذاکرات تاکید کرده است که فعالیت شبه نظامیان، به ویژه حوثی‌ها را کنترل نمی‌کند، اما می‌تواند از نفوذ خود بر آن‌ها استفاده کند تا اطمینان حاصل شود که در صورت برقراری آتش‌بس در غزه، همه حملات متوقف خواهند شد. مقامات آمریکایی و ایرانی گفتند که ایران و ایالات متحده از زمان دیدار در ژانویه به طور مرتب به پیام‌ها درباره شبه‌نظامیان نیابتی و آتش بس ادامه داده اند. علی واعظ، مدیر ایران در گروه بین‌المللی بحران گفت: «داشتن کانال‌های ارتباطی، حتی اگر غیرمستقیم باشد، قطعا می‌تواند برای کاهش احتمال اشتباه محاسباتی و سوءتفاهم مفید باشد. اما همان‌طور که از آن زمان تاکنون دیده ایم، به ویژه در مورد حملات یمنی‌ها در دریای سرخ، تنش‌ها بین دو طرف همچنان قابل‌توجه است.»

ایالات متحده و ایران هر دو تصمیماتی را برای جلوگیری از یک جنگ مستقیم در ماه فوریه گرفتند. نیرو‌های آمریکایی در واکنش نظامی خود از حملات مستقیم به ایران اجتناب کردند و ایران شبه‌نظامیان در عراق را متقاعد کرد که حملات به پایگاه‌های آمریکایی در سوریه را متوقف کنند تا از شدت حملات برای جلوگیری از کشته شدن آمریکایی‌ها بکاهند. اما به گفته پنتاگون، یمنی‌ها از ۱۹ نوامبر تاکنون ۱۰۲ حمله علیه کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن انجام داده‌اند. تا ۱۴ مارس، ایالات متحده ۴۴ حمله به اهداف یمنی‌ها انجام داده است، اما این حملات، یمنی‌ها را که تهدید به استفاده از تسلیحات پیشرفته‌تر کرده‌اند، منصرف نکرده است. یک مقام ارشد آمریکایی گفت که حوثی‌ها یک موشک میان برد جدید را آزمایش کرده‌اند. اما این مقام گفت که گزارش رسانه‌های خبری روسیه در مورد دسترسی حوثی‌ها به موشک‌های مافوق صوت به احتمال زیاد دقیق نیستند. عبدالملک الحوثی، رهبر جنبش حوثی ها، روز پنج‌شنبه گفت که یمنی‌ها محدوده هدف گیری خود را برای جلوگیری از عبور کشتی‌های مرتبط با اسرائیل از اقیانوس هند و دماغه امید نیک در امتداد سواحل جنوبی آفریقا، گسترش خواهند داد.

تحلیلگران می‌گویند حوثی‌ها برگ برنده‌ای برای ایران در درگیری‌های کنونی شده اند، زیرا کشتیرانی بین‌المللی را مختل کرده و خطرات جنگ در غزه را فراتر از منطقه افزایش داده اند. به گفته تحلیلگران، این اهرمی است که ایران به راحتی از آن دست نخواهد کشید. بهار سال گذشته؛ ایران و هیات آمریکایی در عمان، توافقی را برای آزادی بازداشت شدگان آمریکایی در ایران در ازای آزادی حدود ۶ میلیارد دلار از درآمد‌های نفتی مسدود شده ایران در کره‌جنوبی مورد مذاکره قرار دادند. آن‌ها همچنین به توافقی غیررسمی برای کاهش تنش در منطقه و کاهش شدت حملات به پایگاه‌های آمریکایی در عراق و سوریه دست یافتند. ساسان کریمی، تحلیلگر سیاسی در تهران گفت: «هدف مذاکرات اخیر در عمان این بود که هر دو طرف به آن توافق غیررسمی بازگردند و تنش‌ها را در سطح پایین نگه دارند. ما نباید انتظار پیشرفت بین ایران و آمریکا را داشته باشیم. در حال حاضر همه به طور محدود روی منطقه متمرکز شده‌اند. آن‌ها می‌خواهند ایران از قدرت متقاعدکننده اش با شبه نظامیان استفاده کند و ایران می‌گوید: نه به این سرعت؛ تا زمانی که آتش بس برقرار شود.»

دیگر خبرها

  • برنی سندرز: سیاست خارجی آمریکا نیازمند انقلاب است
  • آمریکا چقدر به اورانیوم روسیه وابسته است؟ (+ اینفوگرافی)
  • آمریکا چقدر به اورانیوم روسیه وابسته است؟
  • سندرز: سیاست خارجی آمریکا نیازمند انقلاب است
  • دولت آمریکا در حال تغییر سیاست خود در قبال اوکراین است
  • واکنش آمریکا به پیروزی پوتین در انتخابات روسیه
  • بوی خون از نطق ترامپ
  • «روشنفکران و افول آمریکا» به بازار کتاب آمد
  • محور مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا
  • تیراندازی در ایالات متحده ۹ کشته و زخمی بر جای گذاشت