Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر لزوم توجه ویژه سازمان محیط زیست به آلودگی هوای اصفهان گفت: محیط زیست هنوز گزارشی مبنی بر استفاده از مازوت در استان به ما نداده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، منصور شیشه فروش، امروز دوشنبه - ۲۹ دی ماه- در یک نشست خبری، اظهار کرد: امروز روز ملی هوای پاک است، باید توجه کنیم برای داشتن یک روز پاک همه باید تلاش کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا ۲۶ دی ماه در سطح استان، چهار روز هوای پاک، ۱۹۴ روز هوای سالم، ۷۸ روز هوای ناسالم برای گروه حساس و ۲۶ روز هوای ناسالم برای عموم داشته‌ایم.

وی افزود: در مدیریت بحران حوادثی که به وجود می‌آید، هر دستگاه و وزارتخانه‌ای مسئولیت پیگیری صفر تا صد آن موضوع را دارد، نقش مدیریت بحران، هماهنگی، انسجام بخشی و نظارت بر راهکارها است تا سازمان‌های مربوطه بتوانند به خوبی مسئولیت خود را ایفا کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: سازمان حفاظت محیط زیست کشور مسئولیت دارد در راستای قوانین تصویب شده برای داشتن هوای پاک، خاک و آب پاک دستگاه‌های اجرایی را بسیج کند. قانون هوای پاک در سال ۹۶ تصویب شد که بر اساس آن همه دستگاه‌ها موظف هستند، فعالیت‌هایی را برای جلوگیری از آلودگی هوا انجام دهند، صنایع، وزارت صمت، شرکت گاز، وزارت نیرو و شرکت‌های توزیع برق نیز در این زمینه وظایفی دارند.

محیط زیست باید کارگروه هوای پاک را تشکیل دهد

شیشه فروش افزود: محیط زیست باید دبیرخانه کارگروه هوای پاک را تشکیل دهد، کارگروه‌های اضطرار آلودگی هوا باید بر ۳۸ اقدامی که در قانون آمده است، نظارت، پیگیری و پایش را انجام دهد.

وی ادامه داد: زمانی که شرایط در موضوعی خاص شود، مدیریت بحران اقدامات اضطراری را شکل می‌دهد، گاهی به دلیل پدیده‌های جوی غلظت آلاینده‌ها افزایش می‌یابد که اقدامات کوتاه مدتی برای مقابله با آن انجام می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اقدامات کلی استان اصفهان برای مدیریت آلودگی هوا، اظهار کرد: استان اصفهان برای اولین بار در کشور دو مطالعه با پشتیبانی شهرداری اصفهان و همکاری دانشگاه صنعتی و دانشگاه اصفهان انجام داده است. سهم بندی منابع ثابت و سیار در انتشار آلاینده‌ها و ذرات گرد و غبار و سهم صنایع در این مطالعات مشخص و به محیط زیست تحویل داده شد تا بر اساس آن اقدامات لازم با اولویت بندی انجام شود.

شیشه فروش درباره دلایل آلودگی هوا در هفته‌های اخیر، اظهار کرد: امسال شرایط خاصی حکمفرما بوده و بر اساس اعلام هواشناسی در ۲۰ سال گذشته تشکیل توده هوای بسیار سنگین و پایدار در شهر بی‌سابقه بوده است، این توده پدیده وارونگی هوا را در حدود یک ماه ایجاد کرد. در حالت عادی منابع ثابت و سیار ایجاد آلودگی هوا توسط جا به جایی هوا جا به‌جا می‌شود اما این اتفاق امسال نیفتاد.

وی با بیان اینکه همزمان با این موضوع با شدت کاهش دما نیز روبه‌رو بودیم، ادامه داد: در این یک ماه اقداماتی با دو هدف، کاهش منابع انتشار آلاینده‌ها و کاهش تماس افراد با هوای آلوده انجام شد. همه استان بسیج شدند تا مازوت مصرف نشود، محیط زیست هنوز هم گزارشی مبنی بر استفاده از مازوت در استان به ما نداده است و با توجه به اینکه وظیفه سازمان محیط زیست شناسایی منابع استفاده از مازوت است اینکه تاکنون گزارشی اعلام نشده به معنای عدم مصرف مازوت در اصفهان است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: تاکنون در یک ماه اخیر ۲۱۵۷ پایش عملیاتی توسط محیط زیست انجام شد که منجر به تعطیلی ۵۲ واحد آلاینده، تخریب و تعطیلی ۱۴ واحد آلاینده و ۶۴۷ مورد اخطار شد.

شیشه فروش افزود: تعطیلی کوره‌های تولید آجر و گچ اطراف شهر، توزیع سوخت پاک در ۳۵۵ جایگاه سوخت، اعمال قانون تردد ناوگان فرسوده در شهر و کمربندی‌های اطراف شهر موجب شد این ناوگان به شهر تردد نکند، ارائه خدمات اینترنتی دستگاه‌های اجرایی، تقویت ناوگان اتوبوسرانی و تقویت مترو اصفهان از جمله اقداماتی است که در این یک ماه انجام شد.

وی ادامه داد: ۴۲۳ واحد آلاینده صنعتی در اطراف شهر اصفهان شناسایی شد و فعالیت این واحدها تا ۶۰ درصد کاهش داده شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: کارگروه اضطرار آلودگی هوا، سه روز را تعطیل اعلام کرد و دو روز هم با یک ساعت تأخیر فعالیت ادارات شروع شد زیرا اگر بتوانیم پیش از گرم‌تر شدن هوا، شدت آلاینده‌ها را کاهش دهیم، می‌توان تا حدودی از شدت آلودگی و شکستگی وارونگی جلوگیری کرد.

شیشه فروش افزود: پلیس راهنمایی و رانندگی و مرکز کنترل ترافیک شهرداری گزارشات اثربخش تعطیلی شهر را اعلام کردند که نشان‌دهنده افزایش ترافیک در این روزها بود، بنابراین تصمیم گرفته شد تعطیلی اتفاق نیفتد.

وی تاکید کرد: وضعیت اقلیمی منطقه بخشی از علت آلودگی هوای اصفهان است، از ابتدای مهر تاکنون ۷۳ میلیمتر بارندگی داشته‌ایم، بیش از یک ماه است بارشی نداشته‌ایم، وزش باد در این منطقه بسیار کم است و اختلاف درجه حرارت بین شب و روز در مناطق کویری اطراف شهر اصفهان بسیار زیاد است که بر شهر تأثیر می‌گذارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: بخش دیگر علت آلودگی هوا در اصفهان وجود ۱۰ هزار واحد صنعتی کوچک بزرگ که از گذشته شکل گرفته، فعالیت ۱۵ هزار واحد صنفی، ۷۶ شهرک و ناحیه صنعتی، ۹۰۰ معدن فعال، واحدهای تولید آهن و فولاد، کوره‌های آجرپزی، قرار گرفتن ۷۰ درصد صنایع در هشت درصد مساحت استان و آلایندگی روزانه ۱۵۰ هزار تنی ناشی از مصرف گاز است.

لزوم جاری بودن رودخانه زاینده رود برای کاهش آۀودگی هوای اصفهان

شیشه فروش افزود: بنابراین اقدامات انجام شده و قوانین جدیدی در شهر شکل گرفته است، در شعاع ۵۰ کیلومتری توسعه باید با نگاه توسعه پایدار شکل بگیرد و مؤلفه‌های هوای پاک در نظر گرفته شود، مشاوران طرح‌های جامع و طرح‌های هادی نیز باید این موارد را در نظر بگیرند.

وی ادامه داد: ۱۶ کانون گرد و غبار در وسعت یک میلیون هکتار در استان شناسایی شده است و عدم جاری بودن زاینده رود نیز آلودگی ناشی از این کانون‌ها را افزایش می‌دهد. در حال حاضر تنها چهار درصد تالاب بین‌المللی گاوخونی آب‌گیری شده که اگر به آن رسیدگی نشود می‌تواند کانون بزرگی از گرد و غبار باشد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: سازمان محیط زیست کشور باید نگاه ویژه‌ای در زمینه آلودگی هوا به استان اصفهان داشته باشد، تالاب گاوخونی و رودخانه زاینده رود احیا شود، وزارت نیرو حقابه‌های مورد نیاز استان در زمینه تأمین آب شرب را در نظر بگیرد، رودخانه زاینده رود باید جاری باشد تا آلودگی هوا کاهش یافته و فرونشست زمین نیز کمتر اتفاق بیفتد.

شیشه فروش افزود: کنترل کانون‌های گرد و غبار با اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی، احیای رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی، تسریع در اجرای خط ۲ مترو، برقی شدن ۱۰ هزار موتورسیکلت، نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی و استفاده از سوخت پاک در این ناوگان و نوسازی و بهسازی ناوگان کامیون‌های باری که ۶۰ درصد آن فرسوده است، از جمله اقداماتی است که در راستای کاهش آلودگی هوا تاکنون انجام شده است.

وی ادامه داد: نوسازی ناوگان سواری، توسعه سیستم‌های خورشیدی، سی ان جی سوز شدن خودروهای دولتی، رعایت الگوی مصرف برق و انرژی در ادارات، تبدیل پایانه‌های مسافربری صفه و کاوه به پارک سوار، جابه جاشدن پایانه امیرکبیر، مدیریت شهری هوشمند و توسعه رینگ ترافیک شهر، از جمله اقدامات انجام شده است.

کد خبر 469225

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کاهش آلودگی هوا آلودگی هوا سنجش آلودگی هوا عوامل آلودگی هوا مبارزه با آلودگی هوا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رودخانه زاینده رود سازمان محیط زیست شیشه فروش هوای اصفهان آلاینده ها آلودگی هوا گرد و غبار اطراف شهر انجام شد روز هوای هوای پاک یک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۹۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه

ایسنا/کرمانشاه یک فعال محیط زیست معتقد است: هفته زمین پاک را نباید صرفا به مسائلی مانند زباله محدود کرد، بلکه مجموعه‌ای از عوامل در نهایت به آلودگی زمین می‌انجامد.

یوسف ابراهیمیان به مناسبت هفته زمین پاک (دوم تا هشتم اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عوامل متعددی که در دنیای امروز منجر به آلودگی زمین می‌شود، گفت: پسماندها یکی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی زمین هستند.

وی با بیان اینکه باید رویکرد مناسب‌تری در زمینه مدیریت پسماندها داشته باشیم، افزود: متاسفانه در حال حاضر حداقل در شهر کرمانشاه به صورت گسترده شاهد تفکیک زباله‌ها از مبدا نیستیم و صرفا کارهای مختصری در برخی از محلات شهر صورت گرفته است.

مدیر و موسس انجمن «حفاظت و احیاء محیط زیست» کرمانشاه معتقد است: نبود تفکیک مناسب پسماندها در مبدا از یک سو باعث می‌شود زباله‌های قابل بازیافت در داخل محلات و توسط زباله‌گردها تفکیک شود که این امر آلودگی فراوانی را وارد محیط زیست می‌کند و از سوی دیگر بخشی از پسماندهای ارزشمند و دارای قابلیت بازیافت از دست می‌روند.

وی ادامه داد: به علاوه در همین شهر کرمانشاه اگرچه کارهای بسیار خوبی در زمینه مدیریت پسماند از سوی شرکت بازیافت صورت گرفته، اما به دلیل نزدیکی سایت پسماند به شهر، بوی بد و آلودگی  این سایت تا بالای کرمانشاه می‌رسد و می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد.

این فعال محیط زیست تصریح کرد: برای مدیریت صحیح پسماندها، از یک سو باید تفکیک زباله از مبدا صورت بگیرد و زباله‌ها به صورت تفکیک شده به شرکت بازیافت برود، از سوی دیگر جانمایی سایت مدیریت پسماند درست باشد.

چرا نمی‌شود کیسه نایلونی را با پاکت کاغذی جایگزین کرد؟

موضوع دیگری که ابراهیمیان به آن اشاره کرد و محوریت روز زمین پاک امسال نیز هست سهم بالای پسماندهای پلاستیکی در آلودگی زمین است که این آلودگی قرن‌ها در محیط زیست باقی می‌ماند و تجزیه هر پسماند پلاستیکی چند صد سال به طول می‌انجامد.

وی تاکید کرد: در کنار برنامه‌ریزی برای بازیافت پسماندهای پلاستیکی و جلوگیری از ورود آنها به محیط طبیعی، باید اقداماتی نیز به منظور کاهش تولید چنین پسماندهایی صورت بگیرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه از چند عامل اثرگذار در بالا بودن سهم پسماندهای پلاستیکی یاد کرد که یکی از مهمترین آنها سود خوبی است که فروش کیسه‌های نایلونی در برخی صنوف از جمله نانوایی‌ها دارد، بگونه‌ای که گاهی سود فروش این کیسه‌های نایلونی برای نانوایی‌ها از خود نان بیشتر است و کیسه نایلونی را که کیلویی حدود ۸۰ هزار تومان می‌خرند، دانه‌ای حدود دو هزار تومان به مردم می‌فروشند.

ابراهیمیان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این کیسه‌ها در برخی فروشگاه‌ها به صورت رایگان عرضه می‌شود، اما در صورت حذف آن هیچ جایگزینی وجود ندارد.

وی با اشاره به قیمت بالای پاکت های کاغذی و با بیان اینکه هر کیلو پاکت کاغذی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد، ادامه داد: قطعا با این قیمت‌ها جایگزینی پاکت کاغذی با کیسه‌های نایلونی برای مغازه‌داران و فروشگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد، مگر اینکه یارانه‌ای در این زمینه به آنها داده شود.

به گفته این فعال محیط زیست، اینکه عرضه این کیسه‌ها کلا ممنوع شود تا مردم مجبور شوند کیسه‌های چندبار مصرف برای خرید همراه خود بیاورند هم نیازمند اهرم قانونی است که اکنون در اختیار نیست.

آلودگی زمین فقط با زباله نیست

ابراهیمیان به موضوع دیگری اشاره که در بسیاری از مواقع در زمینه آلودگی زمین فقط به زباله‌ها توجه می‌شود و این در حالیست که در کنار زباله‌ها عوامل آلاینده بسیار دیگری هم داریم که از جمله آنها می‌توان به آلودگی حاصل از صنایع و کارخانجات اشاره کرد.

وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از صنایع فیلترهای لازم برای تصفیه خروجی هم در زمینه آلاینده هوا و هم پساب‌ها را ندارند، این امر را یکی از مهمترین آلاینده‌های زمین اعلام کرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه تاکید کرد: در بخش کشاورزی نیز شاهد مصرف حجم عظیمی از سموم و کودهای شیمیایی هستیم که منجر به آلودگی آب و خاک می‌شود و تبعات آن تا چندین سال باقی می‌ماند.

ابراهیمیان از آلودگی حاصل از خودروها نیز یاد کرد و افزود: هر خودرو مانند یک بخاری نفتی عمل می‌کند و هم آلودگی هوا دارد و هم به گرم شدن زمین دامن می‌زند.

این فعال محیط زیست سپس به سهم بسیار مهم عوامل انسانی در آلوده کردن زمین اشاره کرد و گفت: بارها می‌بینیم که مردم پسماندهای خود را به راحتی در محیط طبیعی و حتی رودخانه‌ها خالی می‌کنند و برخی رودخانه‌ها به معبری برای عبور زباله تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: متاسفانه آموزش مناسبی در زمینه فرهنگسازی برای مردم با هدف جلوگیری از آلوده کردن زمین و محیط زیست ارائه نمی‌شود. رسانه‌ها، فضای مجازی و خصوصا آموزش و پرورش و مدارس نقش بسزایی در این زمینه دارند و باید آموزش‌ها در مدارس بگونه‌ای ارائه شود که هر کودک یک سفیر محیط زیست در خانواده خود باشد.

ابراهیمیان اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و هم در زمینه آگاهی دادن به مردم و هم مشارکت در حفظ زمین پاک پای کار بیایند و هیچ دستگاهی مسئولیت خود را بر گردن دیگری نیندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • هوای اصفهان و ۶ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • نظارت بر ٣ هزار و ١٨٦ درخواست انتقال پسماند صنعتی و ویژه در کشور
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود