Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-16@19:44:17 GMT

نخستین پرتاب ماهواره با هواپیما انجام شد

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۳۸۱۵

صراط:

دومین پرواز نمایشی شرکت "ویرجین اوربیت"(Virgin Orbit) بهتر از پرواز نمایشی اول آن انجام شد، چرا که در پرواز پیشین، عدم روشن شدن به موقع موتور موشک "لانچر وان"(LauncherOne) سبب شد تا این ماموریت ناکام بماند.

به گزارش همشهری روش این شرکت این گونه است که ماهواره‌ها در کلاهک موشک قرار می‌گیرند و سپس موشک در زیر بال یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ اصلاح شده موسوم به "دختر کیهانی"(Cosmic Girl) بسته می‌شود تا وقتی هواپیما در ارتفاع مناسب قرار گرفت، موشک به سمت بالای جو زمین پرتاب شود و ماهواره‌ها را در مدار زمین مستقر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون این شرکت در جدیدترین آزمایش خود، روز گذشته ۱۰ ماهواره کوچک علمی را برای اولین بار از این طریق بر فراز اقیانوس آرام به فضا برده است. محموله این موشک شامل ۹ تاسواره طراحی و ساخته شده توسط هشت دانشگاه آمریکایی و ماهواره دیگر نیز توسط ناسا ساخته شده است.

به عنوان مثال، ماهواره دانشگاه "فلوریدای مرکزی" که "Q-PACE" نام دارد، مجهز به دوربین‌هایی برای رصد نحوه تعامل سنگ مرمر کوارتز با اجرام کروی کوچک‌تر، گرد و غبار و سایر مواد در شرایط ریزگرانش در مدار زمین است. هدف از این آزمایش که با کمک ۴۰۰ هزار دلاری ناسا انجام می‌شود، کمک به توضیح این موضوع است که چگونه انرژی الکترواستاتیکی موجب جمع شدن گرد و غبار و سنگ‌ها و در نهایت تشکیل اجرام سیاره‌ای و یا حلقه‌های سیاره‌ای مانند حلقه‌های سیاره‌های زحل و نپتون می‌شود.

اولین ماهواره‌های ایران و جهان

طبق گفته شرکت "ویرجین اوربیت"، موشک "لانچر وان" در این ماموریت توانست با موفقیت از جو زمین عبور کرده و وارد مدار شود و سرانجام ماهواره‌ها را آزاد کند تا در مدار قرار گیرند.

موشک "لانچر وان" ۲۱ متر و ۳۰ سانتی‌متر طول و حدود ۲۶ تن جرم دارد. این موشک برای ارسال ماهواره‌های کوچک به مدار زیرین زمین طراحی شده است و بر خلاف موشک‌های ماهواره‌بر رایج، به ‌جای آنکه از سکوی پرتاب زمینی ارسال شود، سفر خود را ابتدا از باند فرودگاه آغاز می‌کند و سپس در ارتفاع روشن می‌شود تا راه فضا را در پیش گیرد.

این یک نقطه عطف مهم در پرتاب‌های فضایی است. ناسا نیز از این روش به عنوان بخشی از برنامه "Venture Class Launch Services" که هدف آن کشف روش‌های جدید و با هزینه کمتر برای حمل محموله به فضا است، پشتیبانی می‌کند.

در حالی که "ویرجین اوربیت" هنوز راه درازی برای ارائه خدمات منظم در پیش دارد، این موفقیت می‌تواند هزینه پرتاب ماهواره‌ها را کاهش دهد و در صورت عدم انتخاب ارسال مستقیم موشک به فضا، گزینه دیگری را ارائه می‌دهد.

"ویرجین اوربیت" امیدوار است که با استفاده از هواپیما برای ارسال موشک به مدار زمین بتواند سفارشات ارسال موشک به مدار زمین را با صرف زمان و هزینه‌ کمتر نسبت به رقبایی انجام دهد که اغلب آنها برای ارسال محموله‌های فضایی از ایستگاه‌های پرتاب گران‌قیمت زمینی استفاده می‌کنند. این شرکت همچنین امیدوار است که بتواند ارسال موشک را در مکان‌های مختلف از جمله انگلیس انجام دهد.

شرکت "ویرجین اوربیت" بخشی از شرکت "ویرجین گلتیک" است که یک شرکت گردشگری با هدف فرستادن گردشگران به فضا و متعلق به "ریچارد برانسون" کارآفرین و سرمایه‌دار انگلیسی است. در حالی که هدف "ویرجین گلتیک" فرستادن گردشگران به فضا است، "ویرجین اوربیت" روی ارسال ماهواره‌های کوچک به فضا تمرکز دارد. این شرکت از زمان تأسیس، قراردادهای متعددی را برای ارسال ماهواره به مدار امضا کرده که از جمله‌ آن می‌توان از قرارداد با وزارت دفاع آمریکا و آژانس فضایی اروپا نام برد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: ویرجین اوربیت موشک پرتاب ماهواره با هواپیما ویرجین اوربیت ماهواره ها برای ارسال مدار زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۳۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۲۱۰ مقاله به نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست در شهرکرد

رسول زمانی اظهار داشت: نخستین همایش دانش سنتی محیط زیست از جامع‌ترین رویداد‌های علمی پژوهشی کشور در این حوزه به شمار می‌رود.

دبیرعلمی همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست هدف از برگزاری همایش دانش سنتی و محیط زیست را مستندسازی دانش سنتی، ترویج و تبادل دانش و تجربه بین پژوهشگران، دانشجویان و دستگاه‌های اجرایی عنوان کرد.

زمانی شناسایی اشکال و ارزش‌های دانش سنتی محیط‌زیست، اشاعه، ترویج و بهره‌برداری از دانش سنتی محیط زیست، تلاش برای حفظ حقوق مالکیت فکری، توجه به نقش و اهمیت دانش سنتی در حفاظت تنوع زیستی، بهسازی محیط زیست و بهره‌گیری از دانش سنتی و تجربیات جوامع محلی در راستای مدیریت پایدار محیط زیست را از دیگر هدف‌های این همایش معرفی کرد.

وی مفاهیم و مبانی دانش سنتی محیط زیست، سازگاری انسان و محیط‌زیست در گذر زمان، دانش سنتی محیط‌زیست، دین و فرهنگ عامه، دانش سنتی و محیط‌زیست انسانی، دانش سنتی، محیط زیست و حفاظت از تنوع زیستی، دانش سنتی محیط‌زیست و بهره‌برداری پایدار از سرزمین وجایگاه دانش سنتی بوم شناختی در مواجه با تغییر اقلیم را از محور‌های مهم این همایش عنوان کرد.

دبیرعلمی همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست با اشاره به برگزاری چهار نشست تخصصی (پنل) علمی در این همایش گفت: بررسی چالش‌ها، تغییراقلیم و دانش سنتی با سخنرانی دکتر احد وظیفه رییس انجمن هواشناسی ایران و رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور و محیط زیست، انسان و بهره‌برداری پایدار از سرزمین با سخنرانی دکتر ژاله امینی رییس گروه برنامه ریزی و مدیریت زیست بومی دفتر تالاب‌ها از پنل‌های روز نخست این همایش به شمار می‌رود.

وی یادآور شد: همچنین در روز دوم همایش نیز پنل‌های تنوع زیستی، آموزش، مشارکت و حفاظت با سخنرانی دکتر اصغر مبارکی مقام علمی کنوانسیون سایپس و رابط کنوانسیون تنوع زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست و دین، فلسفه، جامعه‌شناسی، فرهنگ و محیط زیست در گذر زمان با سخنرانی دکتر کاوه فرهادی برگزار می‌شود.

دبیرعلمی همایش ملی دانش سنتی و محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری گفت: قرار است در هر نشست تخصصی سه مقاله منتخب به صورت سخنرانی ارائه و پس از آن پرسش و پاسخ انجام شود.

بیشتر بخوانید

مهاجرت زمستانه ۱۰۰ هزار پرنده به چهارمحال و بختیاری

زمانی ادامه داد: برگزاری کارگاه‌های تجزیه و تحلیل داده‌های گیاه شناسی قومی با استفاده از زبان برنامه نویسی آر، مفاهیم واهمیت مناطق تحت حفاظت عرفی جوامع بومی و محلی، تبادل تجربیات در خصوص کاربرد دانش سنتی و محلی برای حفاظت مشارکتی در پروژه‌های برنامه کمک‌های کوچک و ثبت و مستندسازی دانش سنتی از دیگر برنامه‌های این همایش به شمار می‌رود.

زمانی یادآور شد: نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست با همت دانشگاه شهرکرد و با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری و حمایت معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار می‌شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ارسال ۲۱۰ مقاله به نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست
  • ارسال ۲۱۰ مقاله به نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست در شهرکرد
  • موبایل های گوگل به اینترنت ماهواره ای متصل می شوند
  • ماهواره‌های کوثر و هدهد آبان ماه پرتاب می‌شوند
  • دو ماهواره سنجشی و مخابراتی با تاخیر پرتاب می شوند
  • اسپوتنیک ۲ از مدار سقوط کرد
  • تا ۲۰ سال دیگر روی مریخ زندگی می کنیم!
  • نخستین تصاویر ماهواره‌ای از برخورد موشک‌های ایران
  • تا ۲۰ سال دیگر روی مریخ زندگی می‌کنیم!
  • همه چیز درباره پایگاهی که ایران زد / تصاویر ماهواره‌ای تجمع جنگنده‌های اسرائیلی قبل از حمله ایران را ببینید