Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@09:58:47 GMT

چگونه استرس بر قلب تاثیر می‌گذارد

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۴۰۹۳

چگونه استرس بر قلب تاثیر می‌گذارد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از استپ تو هلث، عوامل روانشناختی می‌تواند بر اندام‌های مختلف بدن انسان تاثیر منفی بگذارد. امروز، ما در مورد چگونگی تاثیر استرس بر قلب و کل سستم قلبی عروقی صحبت خواهیم کرد. در عمل، سلامت روان تقریبا همه بیماری‌های پزشکی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

ذهن و بدن در یک رابطه صمیمی و تعامل مداوم هستند و هر گونه عدم تعادل عوامل خطر مرگ و میر را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استرس چیست؟

استرس نوعی واکنش بدن ذر برابر موقعیت‌هایی است که فرد را به خطر می‌انذازد یا چالش برانگیز است این نوع واکنش می‌خواهد از مشکلات تهدیدآمیز محافظت کند.

اگر شرایط استرس‌زا به مقدار کم باشد برای سلامتی شما ضرری ندارد ولی اگر این شرایط دائمی و یا خیلی شدید شوند می‌توانند به شما آسیب برسانند..

استرس می‌تواند تقریبا همه بیماری‌های عمومی را مانند بیماری کرونر قلب.یا دیابت و همچنین میگرن، سندروم روده تحریک‌پذیر و فیبرومیالژی را تحت تاثیر خود قرار دهد

استرس چگونه بر سیستم قلبی عروقی تاثیر می‌گذارد

حدود 20 سال پیش طی مطالعه‌ای که بر روی بیماران مبتلا به بیماری کرونر انجام شد بین استرس و بیماری ایسکمیک قلب رابطه‌ای منفی گزارش شد پس از آن نیز بسیاری از تحقیقات دیگر نیز همین موضوع را تایید کردند. با این وجود مکانیسم‌های دقیق ارتباط توسط آن‌ها هنوز نامشخص است.

در این مورد که چگونه استرس هیجانی می‌تواند سکته قلبی حاد را مانند افزایش فشارخون، ضربان قلب و حتی ظرفیت تجمع پلاکت‌ها تحریک کند وجود دارد. همه این‌ها ارتباط نزدیکی با ترشح انتقال‌دهنده‌های عصبی دارند.

افزایش قابل توجه ضربان قلب و فشار خون ممکن است منجر به افزایش نیاز اکسیژن از میوکارد شود. در برخی شرایط خاص بیمار، یعنی در کسانی که خطر قبلی بیشتری دارند، ممکن است منجربه حمله قلبی حاد شود

همه این عوامل نیز به ناهنجاری‌های خاصی در سیستم عصبی خود مختار اشاره دارد.این قسمت، عصبی است که مسئول اعمال غیر ارادی مانند تنفس یا ضربان قب است.

اگر فرد عوامل خطر مانند وجود پلاک‌های آترواسکلروتیک در عروق کوچک را ایجاد کرده باشد، در این صورت ترشح از سیستم عصبی می‌تواند منجر به حادثه پلاک شود. این وضعیتی است که در آن آتروما تجزیه شده و مانع گردش خون می‌شود و جریان اکسیژن به بافت‌ها را قطع می‌کند.

اضطراب و بیماری قلبی

همچنین لازم به توضیح است که شرایط استرس‌زای زندگی روزمره می‌تواند باعث افزایش سیگارهای مصرفی سیگاری‌ها شود.. به همین ترتیب در برخی افراد، استرس باعث بدتر شدن رژیم غذایی آن‌ها می‌شود که به نوبه خود منجر به افزایش کلسترول در خون آن‌ها می‌شود.

علائم استرس که قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد

برخی از افراد به دلیل شخصیت یا موقعیت‌های تجربه شده، بیشتر از دیگران مستعد بروز علائم استرس هستند.

یکی از علائم کلاسیک استرس که بر قلب تاثیر می‌گذارد، تپش قلب است و این‌ شتاب‌های ضربان قلب همراه با تاکی کاردی است که احساس می‌شود در سینه می‌کوبد. درد قفسه سینه نیز می‌تواند مظهر این مشکل باشد.

نکاتی برای مبارزه با استرس در قلب

شناخت اثر متقابل عوامل عوامل استرس‌زا و بیماری‌های مختلف قلبی باید باعث توسعه راهکارهای پیشگیری شود. . برخی از افراد در معرض خطر فزاینده ابتلا به شرایطی قرار دارند که منجر به حمله قلبی یا سکته می‌شود.

پیشگیری از حوادث قلبی عروقی ممکن است در صورتی امکان پذیر باشد که همراه با رژیم و ورزش ، افراد روشهای موثر کاهش استرس را نیز به کار گیرند. در زمان بروز مشکلات شدید عاطفی ، افراد می‌توانند به عنوان مثال از تکنیک‌های آرام‌سازی استفاده کنند. در عین حال ، مهم است که تا آنجا که ممکن است از عوامل محرک استرس نیز پرهیز کنند.

به طور کلی هدف یک برنامه مدیریت استرس کاهش تاثیر آن بر بیمار خواهد بود. از بین بردن عوامل استرس‌زا غیر ممکن است اما می توان آن‌ها را محدود کرد و همانطور که مهار آن‌ها امکان‌پذیر است می‌توان آن‌ها را به محرک‌هایی برای بهبود فرد تبدیل کرد.

https://steptohealth.com/

مترجم: شهره فرجی - همشهری آنلاین

کد خبر 579736 برچسب‌ها استرس بیماری - قلبی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استرس بیماری قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۴۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، منیر ظفرنژاد مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی اظهار کرد: بر اساس تازه‌ترین گزارش‌های منتشر شده در دنیا، پایین بودن فعالیت‌های فیزیکی، تغذیه ناسالم، خواب نامناسب و مصرف سیگار، کلسترول، قند و فشارخون بالا، چاقی و استرس از عوامل بروز بیماری قلبی است در حالیکه تغذیه سالم و افزایش فعالیت‌های فیزیکی دو فاکتور مهمی هستند که می‌توانند بر بسیاری از موارد بالا را تاثیر گذار باشند

وی با اشاره به برگزاری سیزدهمین کنگره تخصصی فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی که در نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران برگزار می‌شود، اظهار داشت: این کنگره سه روزه که از ۵ الی ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بیمارستان قلب شهید رجایی با مشارکت ۱۵ انجمن علمی قلبی برپا می‌گردد بزرگ‌ترین کنگره سالانه قلبی در ایران است.

دبیر اجرایی گروه فیزیوتراپی ادامه داد: دلیل اهمیت برگزاری کنگره‌های تخصصی در زمینه قلب نسبت به سایر کنگره‌ها، این است که به بررسی و تبادل نظر در مورد بیماری‌های قلبی بعنوان عامل اصلی مرگ ومیر در ایران (۴۶ درصد) می‌پردازد. اهمیت دیگر این کنگره، چون همیشه انتقال تجارب و یافته‌های علمی بین رشته‌ای و آشنایی با نقش تخصص‌های مرتبط با قلب در درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی است.

مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: امسال برگزاری این کنگره با هفته سلامت نیز همزمان شده و در نتیجه زمان مناسبی برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در مورد علل، شیوع و پیشگیری از بیماری‌های قلبی در سطح جامعه است. ضمن اینکه، بالا بردن دانش و آگاهی جامعه نسبت به فاکتور‌های خطر بیماری‌های قلبی می‌تواند کمک بزرگی در پیشگیری از مشکلات قلبی داشته و بار هزینه‌های بالای درمان را کاهش دهد.

وی افزود: ریسک فاکتور‌های قابل کنترل قلبی از مواردی است که برای کاهش ابتلاء به بیماری‌های قلبی باید تبلیغات وسیعی در مورد آنها انجام گیرد.

 گفته وی، شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی امسال نیز برنامه‌های تخصصی خود را در سه روز برگزار می‌کند. مباحث فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی مطرح شده شامل ۶ پانل تخصصی از جمله پانل رویکرد فیزیوتراپی در نارسایی قلبی، پانل رویکرد فیزیوتراپی در هایپرتنشن، پانل رویکرد فیزیوتراپی در ICU قلب، پانل رویکرد فیزیوتراپی در دیابت، پانل مشترک با انجمن نارسایی قلب با عنوان "فعالیت فیزیکی و ورزش در بیماری‌های قلبی عروقی"، و پانل مشترک با انجمن پرستاران قلب با عنوان "چالش‌های بازتوانی قلبی" است.

ظفرنژاد تصریح کرد: کارگاه‌های آموزشی نیز شامل فاز‌های ۱، ۲و همچنین فاز ۳ بازتوانی قلبی، کارگاه احیای قلبی ریوی و کارگاه آموزشی تنفس، توانبخشی و توانمند سازی ساختار‌های حیاتی بدن با استفاده از روش‌های توازن ذهن و تنفس دیافراگمی، می‌باشند. بعلاوه‌ی مباحث رویکرد فیزیوتراپی در بیماری‌های عروق محیطی، آموزش الکتروکاردیوگرام ویژه فیزیوتراپیست ها، بررسی رادیوگرافی ریه در بخش‌های ویژه و ارائه مقالات منتخب است.

وی در پایان گفت: در کنگره امسال جمعی از اساتید فیزیوتراپی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شیراز، گیلان، جندی شاپور و هرمزگان حضور خواهند داشت که بر غنای علمی کنگره افزوده خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • جوجه یک روزه
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی
  • این افراد مراقب باشند در خطر حمله قلبی اند