Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-19@09:36:55 GMT

بودجه ۱۴۰۰ فرصتی برای تکمیل سامانه تیتک

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۶۸۳۷

بودجه ۱۴۰۰ فرصتی برای تکمیل سامانه تیتک

گروه سلامت خبرگزاری فارس- سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت کالاهای سلامت محور که به اختصار تیتک نامیده می شود با هدف رصد زنجیره تامین اقلام سلامت‌محور به ویژه دارو و تجهیزات پزشکی در سازمان غذا و دارو راه اندازی شده است. از طریق این سامانه امکان تشخیص کالاهای تقلبی و قاچاق میسر شده است. همچنین نحوه توزیع اقلام دارویی در کلیه شرکت های پخش و داروخانه ها و مراکز عرضه قابل رصد می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملکرد مثبت سامانه تیتک علی رغم عدم تکمیل

جلوگیری از فروش داروهای تقلبی و قاچاق به ارزش 20 میلیارد، جلوگیری از بازفروش دارو به بیمه های درمانی به ارزش 200 میلیارد، رصد فروش دارو در سراسر داروخانه های کشور به ارزش بیش از 13 هزار میلیارد تومان، رصد تامین 20 میلیارد دلار کالای سلامت محور و ... از جمله دستاوردهای اجرای این سامانه بوده است. اما علی رغم تاکید اسناد بالادستی هنوز رصد این سامانه در زنجیره تامین تکمیل نشده است و در بخش بستری و بیمارستانی داروها بدون کنترل اصالت مورد استفاده قرار می گیرند که موجب استفاده داروهای قاچاق و تاریخ مصرف گذشته در این بخش شده است.

استنادات قانونی عرضه و فروش دارو در سامانه تیتک

در بند «پ» ماده 7 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه تاکید شده، هرگونه واردات تجاری، ذخیره سازی، توزیع، عرضه و فروش کالاهای دارویی، واکسن، مواد زیستی (بیولوژیک)، طبیعی و سنتی، مکمل‌های تغذیه‌ای، آرایشی، بهداشتی، غذایی و ملزومات و تجهیزات پزشکی که در سامانه رهگیری و کنترل اصالت طبق ضوابطی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام می‌کند، ثبت نشده باشد جرم محسوب می شود و با مجرم مطابق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 3/10/1392 برخورد می شود.

در تبصره 4 بند «ت» ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392  هم خرید، فروش، حمل یا نگهداری کالاهایی دارویی خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب و مرتکب علاوه بر ضبط کالای مزبور حسب مورد به حداقل جریمه نقدی مقرر در این ماده محکوم می‌شود.

بودجه ۱۴۰۰ فرصتی برای تکمیل سامانه تیتک

درهمین راستا، پیشنهاد می شود در بودجه ۱۴۰۰، فروش دارو به صورت بیمه‌ای بدون کنترل اصالت توسط بیمه‌های درمانی ممنوع شود. سازمان‌های بیمه‌گر پایه و خصوصی هم مکلف‌ شوند، کنترل اصالت داروهای بیمارستانی در بخش بستری را از طریق سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت (تیتک) سازمان غذا‌ و ‌دارو اجرایی نمایند. معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم مکلف شود، بسترهای فنی الکترونیک برای تبادل اطلاعات بین بیمارستان‌ها و بیمه‌های درمانی را فراهم نماید.

سازمان‌های بیمه‌گر هم سهم خود از هزینه های دارویی را بر اساس استعلام برخط شناسه یکتای دارویی در سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت داروی سازمان غذا و دارو به مراکز بهداشتی و درمانی اعم از سرپایی و بستری پرداخت نمایند. تخلف از اجرای این بند در حکم تصرف غیرقانونی در اموال عمومی تلقی شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دارو درمان بودجه سلامت تیتک بودجه1400 کنترل اصالت سامانه تیتک فروش دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۶۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید فرصت دلبری بیمه‌های زندگی بیمه تعاون

بیمه تعاون با تمدید دومین جشنواره فروش، فرصت دلبری بیمه‌های زندگی را بار دیگر برای مردم فراهم کرد.

بیمه از اهمیت بسیار زیادی در عرصه‌های گوناگون برخوردار است. بیمه به اندازه‌ای اهمیت دارد که می‌تواند انگیزه فعالیت را به تمامی مردم عنایت کند. امروزه اموال، دارایی، دستاورد‌ها و حتی جان مردم مورد تهدید جدی قرار دارد و می‌تواند وضعیتی به وجود بیاورد که یک فرد پس از گذشت سال‌ها تلاش، از اوج عزت به پایین‌ترین درجه ذلت سقوط کند. کشاورزان در معرض سیل، خشکسالی، سرمازدگی و دیگر بلایای طبیعی قرار دارد. صنعتگران در معرض انواع تهدید‌های عرصه تولید هستند که از آتش سوزی تا مرگ کارگران می‌تواند ضربه‌های مهلکی به کارفرمایان وارد کند. مردم عادی نیز در معرض تهدید‌های روزمره‌ای هستند که می‌تواند بحران بزرگی برای آنان رقم بزند.

پیش بینی آینده با بیمه

البته بخش مهمی از بیمه، شامل اینده نگری می‌شود. مردم در شرایطی که با هیچ مشکلی دست به گریبان نیستند، آینده نامعلومی را پیش رو دارند و نمی‌دانند سرنوشت چه آینده‌ای را برای آنان در نظر گرفته است. اما بیمه برای این موارد نیز چاره اندیشی کرده که در قالب بیمه زندگی تعریف می‌شود. مردم با خرید بیمه زندگی، می‌توانند آینده نامعلوم را مشخص کنند و با پس انداز‌های ناچیز در طول سال‌های زندگی، آینده خود را از همین ابتدا پیش بینی کنند.

معضل بی توجهی به بیمه

با وجود ظرفیت و جایگاهی که بیمه‌ها دارند، شاهد بی توجهی مردم به این فرصت بزرگ هستیم. در حالی که می‌توان با خرید بیمه حوادث، اتفاقات قابل پیش بینی و غیر قابل پیش بینی را مدیریت کرد، نسبت به این مهم بی توجهی می‌شود و کار بجایی می‌رسد که در نتیجه یک آتش سوزی ساده، تمام اموال و دارایی یک خانواده دود می‌شود و در حالی که عمر خانواده سپری شده، برای جمع آوری اثاثیه زندگی و رسیدن به روز قبل، باید همه چیز را از نو آغاز کرد و با افسردگی از دست دادن اموال، به کار و تلاش مضاعف پرداخت.

فرهنگ سازی به اشکال گوناگون

نکته بسیار مهمی که در نهادینه کردن بیمه مطرح می‌شود، فرهنگ سازی است. این واقعیت البته دردناک وجود دارد که نمی‌توان مردم به وادار به خرید بیمه کرد، اما می‌توان با اطلاع رسانی درست، تبیین شرایط و در نظر گرفتن گزینه‌های تشویقی، مردم را نسبت به اهمیت بیمه هوشیار کرد. این مهم باید با ابزار‌های گوناگون مورد تاکید قرار گیرد تا فرهنگ سازی برای استقبال مردم از بیمه صورت پذیرد که یکی از مهمترین آنها، برگزار همایش‌ها و جشنواره هاست.

 

بیشتر بخوانید:

پاسخگویی و مشتری مداری بیمه تعاون در اوج


تمدید دومین جشنواره

بیمه تعاون با درک درست از اهمیت فرهنگسازی، اقدام به برگزاری جشنواره‌های متعدد کرده و، چون بیمه زندگی هنوز در بین مردم جا نیفتاده، جشنواره بیمه زندگی تعاون را در دستور کار قرار داده که اکنون دومین جشنواره برنامه ریزی شده است. به همین دلیل روابط عمومی بیمه تعاون اعلام کرده با توجه به درخواست‌های مکرر شبکه فروش و پیشنهاد مدیریت، و با موافقت مدیر عامل بیمه تعاون، دومین جشنواره فروش بیمه‌های زندگی سازمان فروش بیمه تعاون تا ۳۱ خرداد ١٤٠٣ تمدید شد.

همایش در تابستان

بیمه تعاون با اعلام اینکه دومین جشنواره فروش بیمه‌های زندگی سازمان فروش بیمه تعاون از ۱۳ آذر ۱۴۰۲ آغاز شده و تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت افزوده است: همایش در فصل تابستان و در شهر تهران برگزار خواهد شد و این همایش فرصتی مناسب برای تبادل نظر، آموزش‌های تخصصی و افزایش کیفیت کارکنان سازمان فروش بیمه تعاون خواهد بود. بر این اساس، نمایندگان، کارگزاران و ارکان سازمان محترم فروش می‌توانند جهت شرکت در این جشنواره، مطابق با دستورالعمل ابلاغی، طیف گسترده‌ای از بیمه نامه‌های زندگی را به فروش رسانده و از جوایز آن بهره‌مند شوند.

اهداف جشنواره

بیمه تعاون اهداف برگزاری دومین جشنواره را تشریح کرده و آورده است: ایجاد انگیزه در شبکه فروش، افزایش سطح مشارکت در تحقق اهداف شرکت، جذب پرتفوی مناسب و همچنین افزایش سهم بازار و سودآوری از طریق جذب پرتفوی مطلوب و ماندگار از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است. علاقه مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات کامل از جزییات جشنواره وجوایز آن به شعب و نمایندگان بیمه تعاون در سراسر کشور مراجعه نمایند.

دیگر خبرها

  • شکوفه‌های بیدمشک فرصتی برای استشمام عطر بهار
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت
  • پیگیری اختلال سامانه نسخه الکترونیک سلامت
  • مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو کاهش یافت
  • چقدر برای نرخ بیمه و درمان از فیش حقوقی هر کارمند کسر می‌شود؟
  • گلایه رئیس سازمان غذاودارو از فروش اقلام غیرمجاز در عطاری‌ها
  • تمدید فرصت دلبری بیمه‌های زندگی بیمه تعاون
  • پروژه‌های اولویت‌دار دانشگاه تهران تکمیل می شود
  • تکمیل پروژه‌های اولویت‌دار تعمیراتی دانشگاه در ۳۰ ماه
  • دولت هیچ نفعی از نوسانات نرخ ارز نمی‌برد/ کنترل بازار اجاره‌بها