Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-25@01:50:11 GMT

پالایشی یکم صندوقی برای توزیع ضرر

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۸۷۱۵

پالایشی یکم صندوقی برای توزیع ضرر

به گزارش بورس تابناک، بازار سرمایه باز هم بر روی دور اصلاح افتاده است. همه بازار وضعیت قرمز رنگی به خود گرفته اند و بسیاری از سهامداران نگران از آینده بازار دوباره وارد صف های فروش شده اند.

رشد ۸۰ درصدی صف های فروش طی روزهای گذشته نشان می دهد، اندکی اعتمادی که دوباره به بازار سرمایه روی آورده بود، با تصمیمات دولتی ها در حال نابود شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله را می توان در صندوق پالایش یکم که یک نماد کاملا دولت است، به وضوح مشاهده کرد.

ارزش پالایش یکم نصف شد

کاهش قیمت حدودا ۵۰ درصدی از قیمت خرید و کاهش ۷۰ درصدی با تخفیف داده شده، نشان از یک روند کاملا معکوس در توزیع ثروت میان سهامداران دارد. از ابتدای تابستان که دولت تصمیم گرفت باقی سهام خود در برخی شرکت های دولتی را از طریق صندوق های ETF واگذار کند، دایم در حال تبلیغ این موضوع بود که این کار دولت نوعی توزیع ثروت میان همه اقشار مختلف جامعه است.

وزیر اقتصاد بارها تاکید کرده بود که این صندوق فرصت خوبی برای توزیع ثروت بین آحاد ایرانی است. همچنین تخفیف ۲۰ درصدی که این صندوق دارد که اگر فردی پنج میلیون تومان پالایشی یکم بخرد، یک میلیون تومان تخفیف خواهد گرفت و در واقع به میزان یک میلیون تومان از ثروت بهره مند خواهد شد.

در اوایل تابستان صندوق دارا یکم که نمادهای بانکی و بیمه ای در آن بودند، به فروش رسیدند. دولت در مرحله دوم در حال اماده سازی صندوق ETF خودرویی بود که به دلایل نامعلومی لغو شد. این بار قرعه به نام سهام پالایشی افتاد و چهار پالایشگاه تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس وارد دارا دوم یا پالایش یکم شدند.

اختلافات وزیر اقتصاد و وزیر نفت سبب لغو این عرضه شد و این اتفاق سبب روشن شدن آتش ریزش بورس بود. اما در نهایت صندوق پالایش یکم با قیمت ۱۰ هزار تومان در شهریورماه عرضه شد و در آبان ماه نیز این نماد در بورس باز شد.

پالایش یکم تنها ۷ روز مثبت بوده است

پالایش یکم، هم اکنون و بعد از گذشت دو ماه ریزش مداوم در محدوده ۵ هزار تومان معامله می شود و عملا زیان ۵۰ درصدی به سهامداران خود تحمیل کرده است. صندوق پالایش یکم بیشتر توزیع زیان میان اقشار مختلف جامعه بوده تا توزیع ثروت. در ۳۳ روزی که نماد پالایش یکم در حال معامله بوده است، تنها ۷ روز مثبت معامله شده و در باقی روزها یعنی ۲۶ روز منفی بوده است.

 

روند معاملات صندوق پالایش یکم

بازارگردان پالایش یکم پولی برای حمایت در بساط ندارد

در هفته های گذشته نیز، بازارگردان این نماد از اتمام پول خود جهت حمایت از این نماد خبر داده بود. یعنی بازارگردان این سهم هم  توان مالی برای حمایت از این سهم نداشته و به نظر می رسد این سهام در روزهای اینده نیز با روند کاهشی جدی مواجه باشد.

البته نباید از صندوق دارا یکم نیز گذشت. این صندوق هم اکنون در محدوده ۱۰ هزار تومانی و یا همان رقم خرید قرار گرفته است. یعنی از این صندوق هم در حال حاضر حمایتی صورت نمی گیرد.

پس از ورود بازار سرمایه در مردادماه سال جاری به فاز اصلاح، بسیاری از دولتمردان و کارشناسان یکی از دلایل ضرر و زیان سهامداران را سرمایه گذاری مستقیم و خرید سهام شرکت های مختلف می دانستند. این کارشناسان سرمایه گذاری بر روی صندوق های سرمایه گذاری مانند صندوق های ETF را یک راه موثر در کاهش ضرر و زیان افراد می دانستند. اما باید گفت سرمایه گذاری در این صندوق ها نیز به شدت ریسک دارد و تا زمانی که دولت و شرکت های حقوقی وابسته به دولت تمایلی به حمایت از بازار نداشته باشند، وضعیت همین گونه است.

 

منبع: فارس

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت استیضاح ترامپ الکسی ناوالنی غربالگری جنین پالایشی یکم بازار سرمایه صندوق ETF دارایکم آلودگی هوا مازوت استیضاح ترامپ الکسی ناوالنی غربالگری جنین صندوق پالایش یکم سرمایه گذاری توزیع ثروت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۸۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج

به گزارش قدس آنلاین، محمد مختاریانی با بیان اینکه به‌رغم درخواست‌های مکرر برای تشکیل جلسه همچنان وزارت جهادکشاورزی سیاست‌های اتخاذ شده برای بازار برنج در سال جدید را اعلام نکرده است، ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از نیاز بازار کشور به برنج از محل واردات تامین می‌شود، وزارت جهادکشاورزی باید سیاست‌های دولت در سال جدید را اعلام و بخش خصوصی را از بلاتکلیفی در بیاورد و وضعیت ثبت سفارش برنج را مشخص کند.

مختاریانی با اشاره به مطالبات باقیمانده واردکنندگان از سال گذشته، تاکید کرد: بانک مرکزی و وزارت جهادکشاورزی باید هرچه سریعتر در خصوص پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج که از قریب به هشت ماه پیش پرداخت نشده است، اقدام کنند تا ایشان سرمایه لازم برای واردات برنج در سال جدید را در اختیار داشته باشند.

وی گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج و کند یا متوقف شدن ثبت‌سفارش، این پیام را برای دلالان دارد که می‌توانند وارد بازار برنج شده و از شرایط سواستفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه سالانه ۳ تا ۳ و نیم میلیون تن برنج در کشور مصرف می‌شود، ادامه داد: باتوجه به بارندگی‌ها پیش‌بینی‌می‌شود امسال میزان تولید برنج رضایت بخش بوده و با واردات یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰هزار تن، نیاز بازار تامین و به ثبات و تعادل قیمت می‌رسیم.

براساس اعلام انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران، مختاریانی اظهار کرد: متاسفانه علی‌رغم درخواست‌های مکرر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران برای برگزاری نشست با مسولان وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین تکلیف وضعیت واردات برنج در سال جاری، نوع ارز تخصیصی و همچنین تعیین تکلیف مطالبات سال گذشته واردکنندگان بابت برنج‌هایی که ۷ الی ۸ ماه پیش در بازار عرضه شده، همچنان جلسه‌ای تشکیل نشده است.

وی با بیان اینکه بلاتکلیف ماندن ثبت سفارش نیز مشکلی جدی است، تصریح کرد: باید بپذیریم که بخش از نیاز کشور به برنج باید از محل واردات تامین شود، اما اردیبهشت ماه فرارسیده و هنوز وزارت جهادکشاورزی در این حوزه تعیین تکلیف نکرده است.

رییس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با یادآوری مشکلات شالیکاران و تولیدکنندگان برنج در سال ۱۴۰۱، توضیح داد: سال گذشته برنج زیادی از محصول سال ۱۴۰۱روی دست کشاورزان باقی مانده بود و به دلیل افزایش قیمت تا ۱۵۰ هزارتومان بازار با کاهش تقاضا و رکود روبرو شده بود.

وی ادامه داد: سال گذشته در آستانه آغاز فصل کشت و برداشت برنج، این نگرانی وجود داشت که با وجود رکود، آیا کشاورز باز هم به کشت برنج و تولید ادامه خواهد داد.

مختاریانی با یادآوری اتفاقاتی که در ماه‌های ابتدایی سال گذشته رقم خورد، اظهار کرد: با درخواست استانداران استان‌های شمالی و وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوص به کمک شالیکاران آمد و با سرمایه خود و عرضه مستقیم برنج در فروشگاه زنجیره‌ای توانست، وضعیت بازار را مدیریت کرده و مانع متضرر شدن شالیکاران شود.

وی تاکید کرد: خوشبختانه بازار پارسال بازاری بود که هم مصرف‌کننده توانست برنج را با قیمت مناسب خریداری کند و هم از آسیب دیدن کشاورزان جلوگیری شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با تاکید براینکه باتوجه به تجربیات سال‌های گذشته پیش از بروز مشکل باید برای مدیریت بازار تدابیر لازم در نظر گرفته شود، گفت: سال گذشته وقتی کشاورزان با مشکلات جدی روبرو بودند، به صورت مستمر با مدیران وزارت جهاد کشاورزی و استانداران استان‌های شمالی در ارتباط بوده و در جلسات مکرر پیگیر حل مشکلات کشاورزان بودیم.

وی با اشاره به اقدامات ویژه‌ای که بخش خصوصی انجام داد و با سرمایه خود اقدام به خرید محصول کشاورزان کرد، قول و وعده‌هایی برای حمایت از بخش خصوصی داده شد، افزود: اختصاص وام برای خریدهای بعدی و تعیین سهمیه واردات متناسب با میزان خرید محصول داخلی از جمله این وعده‌ها بود، اما به محض اینکه مشکلات حل شد، همه وعده‌ها به دست فراموشی سپرده شد و با این شرایط امسال بعید به نظر می‌رسد که بخش خصوصی تمایل داشته باشد با سرمایه خود و با وعده و وعید به این حوزه ورود کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • اصلاحیه‌ای به کام بازار
  • جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس
  • طغیانی: اصلاح موانع سرمایه‌گذاری در مصوبه امروز مجلس
  • توضیحات طغیانی درباره رفع موانع سرمایه‌گذاری در مصوبه امروز مجلس
  • توضیحات طغیانی درباره سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی
  • توضیحات طغیانی دررباره سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی